2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
bakınıyordum sana ama yazlıktayız dediğini bildiğim için de çok meraklanmadım açıkçası. haberler biraz garip hissettirdi ama erkenden de bunu farketmen çok güzel. ben yalnız büyüyor olduğu için bugune kadar kafasına göre takıldı diye düşündüm. deniz ve kumla arası nasıl? benim bebeye çok iyi geldi. önceleri çığlık atan bebek şimdi kuma basınca mutluluktan uçuyor. oyun oynuyor falan.
hala konuşamıyor ama 10 kelimeye yaklaşıyoruz. müzik bize de çok iyi geldi.
kolaylıklar ve bol şans dilerim. güzel haberlerini bekliyoruz. ayrıca kendi meme kontrollerinle ilgili de haberdar et

Ben de atomiks gibi yalniz olma kaynakli diye dusundum. 4 hafta sonra alismasi bekleniyormus. Simdiden arastirmak hatta gerekirse caresine bakmak cok degerli. Ben bu tarz desteklerle yol alinabilecegini dusunuyorum.
Konusmustuk biz de duzenli oyun grubuna gidiyoruz 1,5 aydir. Akranlarla zaman gecirmesi, biraz kural ogrenmesi en azindan farkinda olmasi benim de hosuma gidiyor.

İşte ben de çevremde 1.5 yaş başka çocuk olmayınca böyle oluşunu normal sanıyodum, anam babam hala çocuğun yok bir şeyi kçında bile gözü var diyor mesela da olay o değil anlatamadım. Bahçe, çim, havuz falan gibi farklı dokular bu sene normale dönüştü şükür, hele havuzdan çıkmıyor hiç. Geçen sene görse bile kıyamet kopuyordu. Dediğim gibi yol aldık baya buna eminim. Kalabalıkta daha çok dağılıyor dikkati. 5 çocukla 9 çocuk çok fark ediyor ama o da hallolacak er geç inanıyorum Şu an kitap okutamama sorunum devam ediyor. İlgisini asla kitaba çekemiyorum, onu yapabilsek çok farklı olurdu muhtemelen ama bebekliğinden beri hiç istemedi hep başka şeye kaydı ilgisi. Sincap kitabın her türlüsü var da okuyanı yok. Yere serdim kitapları gözü takılınca oturuyo başına yeni yeni, bakalım.

Dediğin gibi 4 hafta sonunda baya fark etti. Kurumdakiler de burası ya da başka bir yer olur, düzenli devam ederek aşılabilir bir durum olarak görüyorlar. Bizim gruba da ara ara yeni çocuklar geliyor bazıları bizim ilk hali gibi. Daha erken başlasaymışım iyiydi tabi ama planladığımdan iki ay önce gittiğim için de kendimi iyi hissediyorum. Zaten buraya yazma sebebimde aslında annelere bi fikir vermek, benim böyle bir durum aklımın ucundan geçmezdi. Ben yazın boş boş evde oturmayalım diye gittim mesela iyi ki de gitmişim.

Bebiste duyu hassasiyeti olabilir mi? Farkli dokulara karsi hassas demissin ya. Asmis ne guzel. Bizimki de ilk gun kural tanimazdi, elini agzina goturdu ve sadece bakti oylece, baya kotu hissetmistim. Simdi yeni gelen cocuklari gorunce direkt empati yapabiliyorum ben de :)

Bu arada kitap okurken o dinlemese bile ismini gecirerek 3-4 dk okursak ve bunu 3-4 gun tekrar edersek ilgisini cekiyormus.

Aa muazzam fikir, yarın deneyeceğim çok sağolasın Duyu hassasiyeti vardı bizde, banyo yaptıramıyorduk, yaz başına kadar lavaboda oyun gibi yıkadım çocuğu. Salıncaklara falan binmezdi bunlar hep bitti çok şükür. Şimdi kendi istiyor banyoyu, salıncağı.

ben de kendim kitap alıp okumaya başlayınca o da elinde kitapla geliyor. sayfaları çevirip eveleme geveleme işte.
taklit huyundan da ilerleyebilirsin. ne yapsak taklit ediyorlar malum.
bizim balkonda musluk var. açıp hortumla kendini yıkamasına izin veriyorum. başındayım tabi kaymasın diye. onu da çok seviyor. belki bir fikir olabilirdi bu da. ama kum çim çamur vs bizde de vardı. bu sene baya yol aldık çok şükür.
Annelik iç güdüsü diye bir şey var kimse bilmez anneler hisseder ve bilir. iyi ki...

Merhaba kızlar ne ilde bu konuda aklıma takılanlar var kızım çok hareketli hatta bir aylık videolarinda bile eli kolu ayrı oynuyor ben çok sakin ve yavasimdir o yüzden böyle düşünüyorum diyordum kendime ama bizde başka insan içine girince insanlar çok hareketli diyor yani iki dakika durmuyor gibi sözler de duydum.Dikkat eksikliği ve hiperaktivite mı diye düşündüm bende iki arkadaşımın otistik çocuğu olduğu için bu konuya aklım takılıdır hep.Şimdi bakıyorum konuşma başladı ve devam ediyor kelimeler artıyor miş gibi oyun kuruyor komut alıyor göz teması var.Ama hareketli ve ses hassasiyeti vardı hep süpürge itfaiye ambulans sesi değişik bir ses cikartirsak ağlama gibi bunlar geçse de motosiklet sesine hala pür dikkat kesiliyor.Bunu da Fransa'da çocuk kitaplarında süpürge sesini kurutma makinesi sesini tanıtan sayfa vardı bu nedenle çocuklar genelde korkuyor diye düşündüm.Bir de kitap okurken güzel oturup dinliyor.Ama bazı kısa kitaplar da hoşuna giden yer var hepsini dinlemeyip o sayfayı açıp orayı okutturur.Elif isbankasi yayınlarını aldım en son o çok lafli bir kitap bayağı çok sayfasini okutturuyor.Aklimdan dikkatini veriyor diye düşünüyorum dikkat eksikliği yok gibi ama dediğim gibi çok hareketli ve ses hassasiyeti var.Kizimada pek çok şeyde yazlik hayatı çok iyi geldi deniz yüzmek plajda kum oynamak komşular komşularla sohbet bahçelerine girip dolaşmak iletişim kurmak kendi bahçemize kolayca çıkmak bitkileri ağaçları tanımak.Yaz başı beni kimseyle konusturmayip ağlıyordu şimdi bu yok gerçi bunu komşuları dede Anneanne diyerek aştık.Neyse bu otizmin birde atipik vs si var tanıyı kim koyuyor pedagog psikolog pediatri mı? Hangisi ne danışmak gerek.2 yaş kontrolü yaklaşıyor.Kan alinacak mı? Parkta tanıştığımız anne baba pediatr olan iki çocuk var onlarda çok hareketli.bir mühendis bir pediatrist teki kız da çok hareketli onlard beni rahatlatsada yine de bazen endişeleniyorum.

Parkta zaman zaman bazı oyuncaklara binmeyip bazılarına binme kızımda da vardı gelip giden bazen bi süre kaydorak bir süre salıncak binmek istemedi.su an hepsine biniyor birde ban babası ile vakit geçirmek iyi geldi kızıma gibi geldi eşim tatile girince ilk geldiğinde bir süre bocaladi farklı dil konuştuğu için sinirlendi sürekli bana cevirtrirdi şimdi alıştı bbasi ile oyunlar oynuyor eşim kışın ilgilendiğini düşünsede sürekli telefona bakıyordu ben eşimi çok uyardım şimdi tatilde etkisini gösterdi eşim pek telefon bakmadı ve ilgilendi bazı yerlerde babası ile çok vakit geçiren çocukların daha iyi geliştiği yazıyor.Bakalim 30 Ağustos ta Fransa'ya döneceğim eşimle oraya gidince nasıl olacak burda çocuğu tam kıvama getiriyorum sosyallesiyor açılıyor oraya bir gidiyoruz soğuk nevale Fransızlarla karşılaşınca çocuk bocaliyor aynı yaşta çocuğu olan bir iki kisi ile daha yakın ve şık görüşmeyi deneyeceğim umarım başarırım.

banyoda sorunu bizde yaşadık geçti ama hala şampuan sürünce kızıyor peynir yumurta gibi degisik dokulu yiyeceklerde igrenme ifadesi yapıyordu şimdi azaldı ve yemeye başladı bana yapmadığı şeylerde etkili oluyor mesela yumurtayı o verince yedi sanki.Ama hala su dışı bir şey içmiyor ayran süt doğal bir meyve suyu içsin isterim biraz parmağı ile tadip içmez.Sen araştırdım demişsin okuduğun kaynaklar oldumu dikkat eksikliği hiperaktivite konusund Ave ya otizmle ilgili paylasirsan sevinirim.

bana yazdıkların normal geldi. ancak tavsiye almak istersen al tabi ki iyi olur. bu konularda tanıdansa çocuğun gelişimi nasıl onu değerlendirmek daha önemliymiş -okuduğum psikologlara göre-. pedagog görüşü alabilirsiniz belki.
benim bebeğim de -hala bebek evet :)- çok hareketli bu tarz yorumlar olabiliyor. benzer şekilde kitapta bir sayfayı seviyor daha çok onu okuyoruz. mesela 1 yaş öykülerinde oyun zamanını seviyor, ay dedeyi seviyor diğer bölümleri atlıyoruz. bebekler rutini severmiş, bundan sonra ne olacağını bilmek istermiş kocaman bilinmeyen, kontrolün onlarda olmadığı dünyada. o yüzden hep aynı kitabı ya da sayfayı okumak istemeleri takıntıdan değilmiş, rutindenmiş.
benim bebeğim küçükken seslerden çok korkardı, hapşururdum ağlardı. bu büyüdükçe geçti. ambulans itfaiye geçerse hoşuna gidip takip ediyor. sizde de belki çekiniyordur alışık olmadığından ya da hoşuna gidiyordur.

eşin fransız mıydı soleil, hep sorucam sormadım:)

Kızlar sizi okuyup yattım rüyamda kayınvalidem ve eltim çocuğumun zihinsel Bi problemi olduğunu benim anlamadığımı uygun Bi dille bana söylemeye çalışıyordu nasıl üzülerek uyandım
Tek tük bazı özelliklere bakarak şüphe duymayın çünkü çocuklar çok değişiyor. Benimki kapı çalınca korkup ağlıyor, birazdan kapı çalacak diyorum yine korkup hemen kucağıma atlıyor mesela bu tarz ses hassasiyeti oğlumda da var.
Parka gidiyorduk sadece çocukları izliyodu ne kaydırak ne salıncak ilgisini çekmiyodu çok üzülüyodum sonra anladım ki kaydırak ve salıncak salonumuzda olduğu için ilgisini çekmiyor parka gitmeyi bıraktık apartmanın bahçesinde kumla ve bikaç abi ablayla vakit geçiriyoruz. Bir tane temmuz doğumlu oğlumdan 2 ay büyük kız var, asla birlikte oynamıyolar genelde kavga ediyolar ama bu bile geliştiriyo çocukları, konuşması arttı 6-7 tane fiil ekledi kelimelerine, tavsiye ederim başka çocuklarla bir arada olsunlar. Bi ara oyun grubu düşündüm ama bu şekilde apartman bahçesinde sokakta takılsın yazın, kışın da hastalık çok olur diye götürmek istemem heralde ama Bi şekilde çocuklarla bir arada olmalılar.

Not: Bu bir iç dökme yazısıdır.

Biz ufak ufak bezi bırakma çalışmalarına başladık. Havaların sıcak oluşu, bez takmak istememesi, çişini kakasını yaparken söylemesi ve sabah uyandığında bezinin kuruya yakın olması ile şansımı deneyeyim dedim. Bu eve taşınınca banyoya çamaşır makinesi sığmıyor diye klozeti iptal etmiştik. Evde sadece alaturka tuvalet var. Bütün gün orda suyla oynuyor bir şey yapmıyor. Tuvaletten çıkınca nere olursa çişini yapıyor. Kaka da aynı şekilde, sürekli külodundan akıtmak zorunda kalıyorum. Maaşallah meyve yedikçe de kaka sıklığı arttı. Lazımlık aldık, oturmak istemiyor. Klozeti tekrar taktiracağiz, umarım ona klozet daraltıcı koyunca isteyerek oturur. Çişini tutması güzel aslında bir de gelince söylese o kadar iyi olacak ki. Sakin sakin, yerleri temizliyorum, anlatıyorum, tembihliyorum, duş aldırıyorum. Incinmesin diye çok dikkat ediyorum ama meme bırakma daha kolaydı sanki. Çok yoruldum, çok yıprandım şimdiden.

Pazar günü annem ve eşim evdeyken kızım bezsiz duruyordu. Sandalyede otururken çişini yapmış. Ben de o sıra mutfak topluyorum. Söylediler. Aldım banyoya götürdüm, güzelce yıkadım. Çıkınca bir baktım ki annem salonda, eşim balkonda oturuyor. Şurayı da silelim diyen olmamış. Çok bozuldum ikisine de. Annem gelince misafirden daha misafir davranıyor artık. Bir tane oyuncağı yerden alıp kenara bile koymuyor. Elinden telefon düşmüyor. Çocuk yanında altına yapmış, haberi bile olmuyor. Sadece işi olunca bulunduğumuz şehire geliyor. Bizim için hiç gelmiyor. Ablam deniz kenarında yaşıyor, ona gidip 2 hafta kalıp yeğenlerime bakıyor. Bana da yol üstü gidip gelirken, burdaki işlerini halletmek için. Git gide takılmaya başladım bu duruma da. Deniz kenarında olsaydık bize de daha sık gelirdi muhtemelen...

Kimseden gr destek görmeden şu çocuğu büyütüyorum ya bazen kendimi alnımdan öpmek istiyorum.

İnci büyüdüğünde "benim annem çok güçlü, hem bana hem kendine fazlasıyla yetebilen bir kadın" diyecek eminim.. Bu süreçte yıpransan da sonunda daha güçlü bir kadın olarak göreceksin kendini.. herşey daha kolay olsun senin için, hepimiz için inşallah. Sarılmak istedim

Samimi his mesajla bile hissediliyor. Teşekkür ederim, sarılmış kadar olduk
Hepimiz için kolay olsun

Kolay gelsin söylenene göre en zor kısım bu bez bıraktırma işi imiş ben bunu olabildiğince sonraya bırakmayı düşünüyorum.Annen benim annem gibi desene artık benim annemde hiçbir oyuncak vs almıyor yerden ben de kardeş meselesinden kırıldım anneme gitmek istemiyorum biz deniz kenarındayiz ama merak etme diğer kardeşe gitmek icin hep bir bahane oluyor neyse sonuçta gelin annemi istemedi ve tartışma çıkınca annem geri geldi ama yine birsekilde bizi koşarak bırakıp bir kardeşime gitti artık ben çocuk büyüyünce ye kadar hiçbiri ile mümkünse görüşmek istemiyorum bir günle sınırlı tutmak istiyorum cocugu da alistirdim anne anne dedeye özlüyor komşular ile avuttum burada biraz bu sevgiyi.Torunu olmayan komşular çocuklara ilgili oluyor.Ne bileyim bazısının da kayınvalidesi var bakıyor torununa gelin çalışırken hediye guleryuz vs..sans işi kendi ailen bile olsa kime denk geldi isek artık yapacak pek birşey yok insanlarin huyu değişmiyor.

Senin annen karasal iklim seviyor demek ki Şaka bir yana neden böyleler anlamıyorum. Benim kızım zaten babaanne, dede bilmiyor. Büyük hala, büyük amca idare ediyor işte. Apartmanda komşularım da torunları gibi seviyorlar sağ olsunlar. Ama yer oyuncak doluyken annemin kenarından geçmesi bana çok tuhaf geliyor.

Mervecim beklenti olmayınca hayat çok güzel. Hatta o zaman sürprizlerle dolu Bir de birileri bi şeylerin üstesinden gelince ceza gibi her şeyi onun üstüne yıkıyorlar. Acaba bazen görmezden duymazdan gelmek sana daha iyi gelir mi ki?

Bir de sanki senin kız bezi bırakmak istemiyor ya da hazır değil henüz. Alıştırma külodu alsana. dışarı sızdırmayanlardan. veya külot beze geç.
Benimki bi gün " beze değil tuvalete yapmak istiyorum" dedi ve o gün bezi bıraktı. öncesinde denemişliklerim ve hep vazgeçişler vardı. belki biraz daha zamana ihtiyacı vardır. Acele etme istersen...yorma kendini. yaşıtlarıyla kreşte 1 haftada bırakacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…