- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #57.881
Ben de ancak kiymali sebzeli yemeklerle et yedirebiliyorhm, kofte hic yemiyorBenim oğlum da çok yemek seçiyor etli veya tavuklu patates yapsam sadece patatesini yer, kaşıkta pilavın falan altına saklarım eti küçücük ama çoğu zaman farkedip çıkarır. Daha önce severek yediği şeyi sonra asla ağzına sürmez sürekli değişiyor favori yemeği ama genelde erişte salata ve makarnaya hayır demiyor. Bide Bi huyu var ısırmak istemiyor yiyeceği. Mesela herhangi Bi meyve ısırarak yesin istiyorum ama yemiyor illa lokmalık dilimlememi istiyor. Ekmeği de tostu da aynı şekilde ısırmaya karşı Bi antipatisi var. Bu ara beni rahatsız etmeye başladı ama çok da takmamaya çalışıyorum.
Aslında bu yüzden demiri düşüktür diye endişeleniyorum. Bu zamana kadar baktırmadım hiç kıyamadım kan aldırmaya ama sanırım 2 yaş kontrolünde bakılmasını isticem. Demir düşünce büyüme yavaşlıyor iştah azalıyor kısır döngü yaniBen de ancak kiymali sebzeli yemeklerle et yedirebiliyorhm, kofte hic yemiyor
Ben ücretsiz izinde olduğum halde bana bile neden bir değil de iki yil izin alıp işten uzaklaştığımı soranlar oluyor. Is hayatından çok uzak kalmamak gerektiğini söylüyorlar. Ama bu çok kişisel bir konu.Kızlar aranızda ücretsiz izin dışında çalışmaya kendi ara verip bebeği ile ilgilenenler çalışma hayatınızla ilgili dışardan gelen sorulara ne cevap veriyorsunuz tam sanane denecek bir konu.Ben bu konuda ne cevap vereceğimi bilmiyorum cevap vermekte istemiyorum.Benim problemim.Bu konuya gıcık olmaya başladım ben başarılı bir öğrenciydim İstanbul'da iyi de kazandığım bir işim vardı.Ama evlenmemiş çocuk yapmamış hayatımdaki ben ise gidip gelip yalnızdım erkka arkadaş var çocuk yokkende bekar arkadaşlarla restorana filan gidiliyor evet geziliyor ama dedikodu vs dinliyorsun önceki hayatı ozledigim olmuyor değil ama o hayatında eksileri ve zorlukları var bu hayatında.Aman efendim illa çalış sosyal ol basarili ol emekli ol ben başarılı olup emekli olmadan hasta olan ve ya olenlerde gördüm.Uygun ortam olursa calisorim belki gene çocuğa zor kavuştum kimsenin olmadığı yerde cocugu tek büyütmeye zor hasta oldu hastanede kaldık kaybedeceğim diye korku yaşadım hem doğduğunda hem sonrasında.Millet kafayı çalışmayan takmış haklı olabilirler ama sağlık da önemli sağlık olmadı mı da hiçbir şey olmuyor.En başarılı çok kazanan oluyorsun bir hastalıkta hiçbir şeyi gözün görmüyor.
Bizim 1 yasta bakildi demiri icin israr etmistim doktora,sonra 3 ay kullandik umarim katkisi olmustur. Bizde cok sukur istahsizlik yok da damak tadina hitap etmezse yemiyor. Elimizden geldigince yediricez eti de napalim.Aslında bu yüzden demiri düşüktür diye endişeleniyorum. Bu zamana kadar baktırmadım hiç kıyamadım kan aldırmaya ama sanırım 2 yaş kontrolünde bakılmasını isticem. Demir düşünce büyüme yavaşlıyor iştah azalıyor kısır döngü yani
Ben et veya kemik sulu yapıyorum çorbalar özellikle ama çorbayı da çok içmiyor. Zaten anlamların doktoru da et suyu kemik suyu çok etki etmez demirine demişBizim 1 yasta bakildi demiri icin israr etmistim doktora,sonra 3 ay kullandik umarim katkisi olmustur. Bizde cok sukur istahsizlik yok da damak tadina hitap etmezse yemiyor. Elimizden geldigince yediricez eti de napalim.
Yine de et suyu besleyici. Hic yoktan iyidirBen et veya kemik sulu yapıyorum çorbalar özellikle ama çorbayı da çok içmiyor. Zaten anlamların doktoru da et suyu kemik suyu çok etki etmez demirine demiş
Evet bana da bunu söyledi kadın dün bir de erken yaşta emekli moduna girenleri sevmiyormuş arkadaşım hiç ara vermedi 3 yıl sonra maassiz bırakıp emekliliği beklemeye başlayacak dedim bunu normal buldu.Ben ücretsiz izinde olduğum halde bana bile neden bir değil de iki yil izin alıp işten uzaklaştığımı soranlar oluyor. Is hayatından çok uzak kalmamak gerektiğini söylüyorlar. Ama bu çok kişisel bir konu.
Çocuğumu büyütmeyi tercih ediyorum, şu an çalışmayı düşünmüyorum denebilir.
Bana da iş yerimden gelen yorumlar yıpratıcı. Çocuğu iki aylıkken bırakmış da, herkes gibi ben de bırakacakmışım, bu kadar duygusal olmamalıymışım. Size ne demek istediğim o kadar çok insan var ki... Ben hem işe dönmek istiyorum, evde bunaldım artik hem de kızımı kreşe bırakacağım için hüzünlüyüm. Çünkü bu kadar aydır kızımı bırakıp bir yere bile gitmedim tek başıma. Kızım kreşe alışır da benim onu bir yere bırakma fikrine alışmam zor olacak. Bunu kimse anlamıyor mesela.Evet bana da bunu söyledi kadın dün bir de erken yaşta emekli moduna girenleri sevmiyormuş arkadaşım hiç ara vermedi 3 yıl sonra maassiz bırakıp emekliliği beklemeye başlayacak dedim bunu normal buldu.
Herkesin kendi kararı bende insanların dediklerinin haklı yanlarını düşünüyorum ama benim ne yaşadığımı düşüncelerimi bilemezler.iki tane negatif kadın var bulasmiyordum bütün yaz selam vermedim hadi artık gideceğiz diye ayıp olmasın dedim bı selam vereyim dedim sinir oldum.Kafana göre takıl benim eşimin yurtdışında erkek olarak sekiz sene çocuk için ücretsiz izin alma şansı var bir senesini aldı beraber baktık ki yine de çok zordu.
Ücretli bir ay daha önce daha azmış iki ve ya iki buçuk senedir böyle.Bana da iş yerimden gelen yorumlar yıpratıcı. Çocuğu iki aylıkken bırakmış da, herkes gibi ben de bırakacakmışım, bu kadar duygusal olmamalıymışım. Size ne demek istediğim o kadar çok insan var ki... Ben hem işe dönmek istiyorum, evde bunaldım artik hem de kızımı kreşe bırakacağım için hüzünlüyüm. Çünkü bu kadar aydır kızımı bırakıp bir yere bile gitmedim tek başıma. Kızım kreşe alışır da benim onu bir yere bırakma fikrine alışmam zor olacak. Bunu kimse anlamıyor mesela.
Bu arada erkeğe 8 yıl ücretsiz izin hakkı da harika. Ücretli babalık izni ne kadar orda?
ben bebemi 2 aylıkken bırakmak zorunda kaldım ve bunun acısını hala içimden atamadım sen nasıl 2 senedir bakıyorsun ben bebeklik hallerine doyamadım. senin her anına şahit olman adaletsizlik değil mi demenin başka bir yolu...gibi geldi banaBana da iş yerimden gelen yorumlar yıpratıcı. Çocuğu iki aylıkken bırakmış da, herkes gibi ben de bırakacakmışım, bu kadar duygusal olmamalıymışım. Size ne demek istediğim o kadar çok insan var ki... Ben hem işe dönmek istiyorum, evde bunaldım artik hem de kızımı kreşe bırakacağım için hüzünlüyüm. Çünkü bu kadar aydır kızımı bırakıp bir yere bile gitmedim tek başıma. Kızım kreşe alışır da benim onu bir yere bırakma fikrine alışmam zor olacak. Bunu kimse anlamıyor mesela.
Bu arada erkeğe 8 yıl ücretsiz izin hakkı da harika. Ücretli babalık izni ne kadar orda?
Ağzı olan konuşuyor işte Hülya bacım. sen ne bakıyorsun onlara. çalışsan "vicdansız anne ihtiyacın da yok kocan da yabancı zaten euro olmuş 30 lira neden oturup bakmadın" diyeceklerdir. Emin olKızlar aranızda ücretsiz izin dışında çalışmaya kendi ara verip bebeği ile ilgilenenler çalışma hayatınızla ilgili dışardan gelen sorulara ne cevap veriyorsunuz tam sanane denecek bir konu.Ben bu konuda ne cevap vereceğimi bilmiyorum cevap vermekte istemiyorum.Benim problemim.Bu konuya gıcık olmaya başladım ben başarılı bir öğrenciydim İstanbul'da iyi de kazandığım bir işim vardı.Ama evlenmemiş çocuk yapmamış hayatımdaki ben ise gidip gelip yalnızdım erkka arkadaş var çocuk yokkende bekar arkadaşlarla restorana filan gidiliyor evet geziliyor ama dedikodu vs dinliyorsun önceki hayatı ozledigim olmuyor değil ama o hayatında eksileri ve zorlukları var bu hayatında.Aman efendim illa çalış sosyal ol basarili ol emekli ol ben başarılı olup emekli olmadan hasta olan ve ya olenlerde gördüm.Uygun ortam olursa calisorim belki gene çocuğa zor kavuştum kimsenin olmadığı yerde cocugu tek büyütmeye zor hasta oldu hastanede kaldık kaybedeceğim diye korku yaşadım hem doğduğunda hem sonrasında.Millet kafayı çalışmayan takmış haklı olabilirler ama sağlık da önemli sağlık olmadı mı da hiçbir şey olmuyor.En başarılı çok kazanan oluyorsun bir hastalıkta hiçbir şeyi gözün görmüyor.
bence hamileliğini yaşadığın bulantıları yemek seçtiysen ve her şey mideni bulandırdıysa o dönemleri düşün... çocuğa da geçmiş olabilir. sonuçta huy da anne babadan geçiyor. belki çok etkilendin mide bulantıları filan çok yordu seni çok yemek seçtin. hiç belli olmaz. ben çok inanıyorum böyle şeylere.Kızlar selam,
Benim kızım istahsizdi acıkıyor artık tabi iştah açıcı ilaç ta veriyorum onun da etkisi var. Fakat genelde hep corbalardayiz ekmek de dogruuorum bir ara onu fa oguruyordu ya demem o ki ne kadar katı gida sunsamda zeytin falan yiyor ama öyle hapir hupur yemiyor kreş, anaokulu başlarsa ilerde ne yaparız bilemiyorum( çok üzüldüğüm konu bu kimi tanıdıklarım aman benim çocuğum makarna corba vs.. ile büyüdü bisey olmaz napalim diyor. kimisi de benim ki yiyordu yemeli vs.. yorumlar böyle ne yapacağımı şaşırdım açıkçası;((( bir tanıdık kreşe vermiş 3 yaşında cocugu akşama kadar öğretmen bisey sokamiyormus ağzına nohut kuru fasulye falan çıkıyormuş yemekte büyük insan yemekleri öyle yani gözüm korkuyor açıkçası kızlar ((
Bu dediklerin benim komşular erken bırakmışlar benim anam da beni bırakmış çalışmış oo benim komşu daha neler dedi karşı komşu bizim kızın sayıları saydığını duydu bu komşuya söyledi diyor ki gavurun çocuğu böyle oluyorben bebemi 2 aylıkken bırakmak zorunda kaldım ve bunun acısını hala içimden atamadım sen nasıl 2 senedir bakıyorsun ben bebeklik hallerine doyamadım. senin her anına şahit olman adaletsizlik değil mi demenin başka bir yolu...gibi geldi bana
Ben böyle durumlarda, karşı tarafa gıcık olduysam, sorusuna soru ile cevap veriyorum. Örneğin, neden sordunuz? Diyorum, öylece kalıyorlar. Hiç öylesine sormuştum derse de, biraz koca parası yemeyi düşünüyorum diyorum.Bu dediklerin benim komşular erken bırakmışlar benim anam da beni bırakmış çalışmış oo benim komşu daha neler dedi karşı komşu bizim kızın sayıları saydığını duydu bu komşuya söyledi diyor ki gavurun çocuğu böyle oluyorben fen lisesi mezunu bir ineğim çocukla ne konuşayım laf bir yere geliyor sayı sayıyorum sonra niyeyse sizin hayırınız yok mu dedi çocuk da birşey yapmadı bunun yaninda bir komşunun salıncağa oturup sallandı birde içerde maç dinleyen dedenin yanına gitti dolandı dedeyi rahatsız eder dedi dede de kendi kocası değil diğer kadının kocası bende çocuğun dikkatini dagitayim diye domates vardı masada al bunu balkondaki anneannelere ver dedim.Neyse benim kaynana yok bazı komşular yetiyor sağolsun.
Iyi yapmışsın bende yapayım biz ilk evlendiğimizde birisi eşin ölünce nereye gömülecek dediBen böyle durumlarda, karşı tarafa gıcık olduysam, sorusuna soru ile cevap veriyorum. Örneğin, neden sordunuz? Diyorum, öylece kalıyorlar. Hiç öylesine sormuştum derse de, biraz koca parası yemeyi düşünüyorum diyorum.
O kadar densiz insanlar var ki, ilk evlendigimde 2 kişi, eşin sünnet oldu mu diye sordu. Bende eşimin cinsel organı ile neden bu kadar ilgilendiniz? Diye soru sordum, morardilar
Bizde de çok kolay geçmiyor. Şöyle bir şey keşfettim, bir şey istediğinde mümkün olduğunca ‘evet’li cevap buluyorum. Zaten ‘hayır’lar kesin hayır, onlarda yanına oturuyorum, gerekirse ellerini falan da tutuyorum (birkaç kez bana vurmaya çalıştı) ve istersen ağlayabilirsin, sorun yok, ben yanındayım ama onu yapamazsın diyorum. Daha sakin ama inatlaşma halindeyse ona neden yapamayacağını anlatıyorum (arabada kemerini çıkartırsan ve biz kaza yaparsak kafanı tavana vurursun ve canın acır gibi). Ama tam hayır olmayanlarda, mesela arabayla bir yere giderken inmek istediğinde, tabii ki inebilirsin ama gideceğimiz yere gelince gibi cevaplar buluyorum ve o zaman tutturmuyorOff evet 1saat televizyonu tuttuğumu biliyorum oraya çıkacakmış çıkma diyorum daha çok yapıyor hevesini alana kadar özelim alıyorum hayır kelimesine tahammülü yok
Kesinlikleben bebemi 2 aylıkken bırakmak zorunda kaldım ve bunun acısını hala içimden atamadım sen nasıl 2 senedir bakıyorsun ben bebeklik hallerine doyamadım. senin her anına şahit olman adaletsizlik değil mi demenin başka bir yolu...gibi geldi bana
Yok bizde düşünce ağlıyor onun dışında öyle bir durum yokSizinkiler de bazen sebepsiz yere bacak ağrısı çekiyo mu kızlar? Benim oğlum akşama kadar topla oynuyor sürekli bacak aktif çalışıyor. Ara ara düşüp dizini de ufak tefek yaralıyor ama zaman zaman dizini bacağını tutup ağlamalara başladı. Uzatmaya çalışınca geri çekiyo falan kramp mı büyüme ağrısı mı Allah korusun kötü bişey mi emin olamıyorum. Hemen düşmenin peşine değil daha sonraları belki 2 gün sonra mesela. Uyumadan önce daha çok. Ama uyuyunca uzatıyo tabi uyanıp ağlamıyor ağrıyo diye. Bide üşütme ihtimali var tabi gece gündüz sadece zıbınla geziyo, gece de gündüz de terliyor ve kol bacak bakıyorum baya serin çoğu zaman. 3 kere falan oldu bu hafta ağlama durumu. Ne diyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?