- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #57.921
Gündüzleri emmiyo benimki ya sadece gündüz ve gece uykusuna dalarken bir de gece emiyor uyandıkça ama bakalım birsürü kan yazdı dr. Eksik bişey varsa yerine koyarız inşallahBüyük ihtimalle istahsizliginin sebebi hala emiyor olması. Ben kızımda emerken hiç yemezdi, memeyi bırakınca aman Allahım bir iştahı acildi anlatamam. Azim açık izliyorum:)
Sorma dün bende 29 a ayarladım klimayıHiç gözlemlemedim bizimkinde o tip bir hareket ki her yeri mor, yara bere düşüp kalkmaktan. İyi olmuş götürmen, hayırlı haberler alırsın umarım. Ben bir yaş için kan testi yaptırmıştım, tabi alerji paneli falan da bakılmıştı. Kan alırken damla damla akıtmaları gerekmese çocuk da hırpalanmayacak aslında ama hep o şekil verdik bir prosedürü var belli ki.
Ya izmir sıcağında 30 bile soğuk sayılıyor bilirsin. Uzun yatırıyorum yine tıkalı burnu.
Soğan karanfil koydum, coldmix damlattım, nebulizatörle sf verdim, reflü yatağını çıkardım eğimli belki daha rahat nefrs alır diye. Bugün burun spreyine geçiş yaptık. Sümkürmeyi nasıl öğretebilirim yollarını arıyorum.
Reflü yatağını meydana çıkarınca amma küçükmüş ya dedik eşimle iki sene önceyi düşündük de.
Bize 18. Ay kontrolünde 2 yaşta bekliyoruz demişlerdi Fransa'da takip eden bir pediatrist var mı yoksa hastalandığında randevu almak zor olabilir gerçi büyük şehirdesin belki daha kolay randevu biliyorsundur bizim bulunduğumuz yerde boş pediatr yok öyle olunca ve biz hastanede yatış yapınca bizi hastane kaydetti oraya gidip kontrol olabileceğiz.Hemde baya ayrıntılı kontrol etmişti kan almadı fakat boy kilo sonra kupoleri üst üste koyuyor mu bir sayfada söylediği şeyi görüyor mu buluyor mu vs sordu.Kuzum hastanede tramva geçirdiği için boyunu bile olcturmemek için ağlamıştı kadın da çocuğa sen yonetmiyorsun ben yönetiyorum diyor manyagin tekiydi bize de sosyallesin diye öğüt verdi sanki Fransızlar çok cana yakın gibi bulunduğumuz yerde neyse..İyi yapmışsın en azından aklında kalmaz. Burda hiç 2 yaş kontrolü falan yok, fransa'da. Kontrole getirdim diye götürsem, sorun yoksa niye geldin derler
Sorma dün bende 29 a ayarladım klimayı
Biz bu zamana kadar pediatrik konsültasyon yapan aile hekimlerine gittik. Hepsi çok güzel muayene etti ve teşhis -tedavi konusunda iyiydiler. Mesela Haziran sonu aşı için gittiğimizde boyunu ölçtü, tr de olculenden 2 cm kısa çıktı, çok güldükBize 18. Ay kontrolünde 2 yaşta bekliyoruz demişlerdi Fransa'da takip eden bir pediatrist var mı yoksa hastalandığında randevu almak zor olabilir gerçi büyük şehirdesin belki daha kolay randevu biliyorsundur bizim bulunduğumuz yerde boş pediatr yok öyle olunca ve biz hastanede yatış yapınca bizi hastane kaydetti oraya gidip kontrol olabileceğiz.Hemde baya ayrıntılı kontrol etmişti kan almadı fakat boy kilo sonra kupoleri üst üste koyuyor mu bir sayfada söylediği şeyi görüyor mu buluyor mu vs sordu.Kuzum hastanede tramva geçirdiği için boyunu bile olcturmemek için ağlamıştı kadın da çocuğa sen yonetmiyorsun ben yönetiyorum diyor manyagin tekiydi bize de sosyallesin diye öğüt verdi sanki Fransızlar çok cana yakın gibi bulunduğumuz yerde neyse..
Arkadaşım bizde var bi sıkıntı bence, bir şeyi yanlış yapıyoruz. Doktora gittik, burun baya kapalı, ağızdan nefes aldığı için bademcikler bembeyaz, kulakta sıvı birikmesi başlamış. Ciğer temiz çok şükür. Rotaya benziyor, 2 yaş altında çok görülmez, kültür alsak haftaya çıkar ama zaman kaybetmeyelim antibiyotik başlasın dedi. Daha bir ay önce yine antibiyotik kullanmıştık. Allah bana yazı olmayan batı avrupa ülkesinde yaşamak nasip etsin, gerçekten yazdan nefret ediyorum.mumuberry klima direkt aynı odada mı? başka odada açıp bebeğin odasına gitmesini sağlasanız aslında. direkt aynı odada bile olsa 24-25 de hafif modda çalışsa sorun olmaz aslında.
Cok cok gecmis olsun. Bebisler hatsa olmasin.Arkadaşım bizde var bi sıkıntı bence, bir şeyi yanlış yapıyoruz. Doktora gittik, burun baya kapalı, ağızdan nefes aldığı için bademcikler bembeyaz, kulakta sıvı birikmesi başlamış. Ciğer temiz çok şükür. Rotaya benziyor, 2 yaş altında çok görülmez, kültür alsak haftaya çıkar ama zaman kaybetmeyelim antibiyotik başlasın dedi. Daha bir ay önce yine antibiyotik kullanmıştık. Allah bana yazı olmayan batı avrupa ülkesinde yaşamak nasip etsin, gerçekten yazdan nefret ediyorum.
Çok geçmiş olsunArkadaşım bizde var bi sıkıntı bence, bir şeyi yanlış yapıyoruz. Doktora gittik, burun baya kapalı, ağızdan nefes aldığı için bademcikler bembeyaz, kulakta sıvı birikmesi başlamış. Ciğer temiz çok şükür. Rotaya benziyor, 2 yaş altında çok görülmez, kültür alsak haftaya çıkar ama zaman kaybetmeyelim antibiyotik başlasın dedi. Daha bir ay önce yine antibiyotik kullanmıştık. Allah bana yazı olmayan batı avrupa ülkesinde yaşamak nasip etsin, gerçekten yazdan nefret ediyorum.
Mervecim seni çok iyi anlıyorum, aynı duyguları hissediyoruz. Kızım dün başladı kreşe, İlk gün eşim ve ben ile birlikte 1 saat durdu. Tatil dönemi olduğu için sadece 1 çocuk vardı ama koştu oynadı, enerji doluydu. Bugün ise ikinci gün adaptasyon süreci vardı, yarım saat onunla durdum sonra bırakıp çıktım kresten, inanilmaz kötü hissettim kendimi. Yakın bir kafeye gidip kahve ictimes aldım. Sadece 1 saat ayrı kalacaktık. O bir saat geçmedi bir türlüKızımın bugün kreş kaydını yaptırdım teyzeleri. Eylül ortasında başlıyor inşallah. Sınıfı henüz açılmadı, öğrenci yoktu ama içeri girer girmez elimi bıraktı. Bir oyuncak alıp öğretmeni ile iletişim kurmaya çalıştı. O sırada duygusal annesi bir köşede sessizce ağlıyordu tabi. (Çocuğumu sosyal hizmetlere bırakmadığımı, sadece kreşe verdiğimi, ondan ayrılmadığımı, onu terketmediğimi biri bana söyleyebilir mi? Ben bu duyguyla başa çıkamıyorum)
Daha önce bir kreşle görüşmüştüm, sıra bize gelmedi diye üzülüyordum ama bu kreşin sosyal imkanlarını görünce içim rahatladı. Bizim evin salonunun 2 katı kadar bir alanda yatakları var, minik minik karyolalar. Yine aynı genişlikte bir oyun alanı. Wc de o sınıfa özel. Kız erkek ayrı kabinler. Öğretmeni 4 yıldır o kurumdaymış. Genç, güleryüzlü, enerjik. Işık saçan bir öğretmen ve yardımcı öğretmen. Yemekhane katındalar. Yemekleri kendi mutfaklarinda pişiyor. Guzel bir bahçesi ve parkı var. Kurum kreşi olduğu için daha rahatım. Inşallah güzel başlar güzel devam eder. Inci kolay adapte olacak gibi ama ben... Sinir oluyorum kendime. Çok güçsüz hissediyorum.
Bu seneyi pas geçmiştik, filtresini falan kendimiz yıkamıştık. Bu hafta boyu eli ağzındaydı, diş geliyor muhtemelen, oyun grubunda hasta minnoş yoktu ama diğer ihtimaller de bunlar. Hemen geçsin gitsin, hiç biri hasta olmasınCok cok gecmis olsun. Bebisler hatsa olmasin.klima temizligi yaptirmis miydiniz?
Hadi bakalım hayırlı olsun. Herkesin kırılgan noktası farklı, mesela benim için memeden kesme çok zor duygusal açıdan ama sen bunun üstesinden başarıyla geldin. Hep yalnız baktığın için böyle hissiyatlarda çok da haklısın ama her biriniz için güzel olacak. İyi insanlarla karşılaşsın umarım. Ben de mart nisan gibi vermeyi düşünüyorum, Bana da o an özgürleşmek gibi geliyor. Bu gittiğimiz oyun grubunda beni anında salıp başka annelerle, oradaki öğretmenlerle ilgilendiği için ayrılma sırasında yaşanabileceklerin çok kafama takılmıyor olmasının etkisi büyük tabi.Kızımın bugün kreş kaydını yaptırdım teyzeleri. Eylül ortasında başlıyor inşallah. Sınıfı henüz açılmadı, öğrenci yoktu ama içeri girer girmez elimi bıraktı. Bir oyuncak alıp öğretmeni ile iletişim kurmaya çalıştı. O sırada duygusal annesi bir köşede sessizce ağlıyordu tabi. (Çocuğumu sosyal hizmetlere bırakmadığımı, sadece kreşe verdiğimi, ondan ayrılmadığımı, onu terketmediğimi biri bana söyleyebilir mi? Ben bu duyguyla başa çıkamıyorum)
Daha önce bir kreşle görüşmüştüm, sıra bize gelmedi diye üzülüyordum ama bu kreşin sosyal imkanlarını görünce içim rahatladı. Bizim evin salonunun 2 katı kadar bir alanda yatakları var, minik minik karyolalar. Yine aynı genişlikte bir oyun alanı. Wc de o sınıfa özel. Kız erkek ayrı kabinler. Öğretmeni 4 yıldır o kurumdaymış. Genç, güleryüzlü, enerjik. Işık saçan bir öğretmen ve yardımcı öğretmen. Yemekhane katındalar. Yemekleri kendi mutfaklarinda pişiyor. Guzel bir bahçesi ve parkı var. Kurum kreşi olduğu için daha rahatım. Inşallah güzel başlar güzel devam eder. Inci kolay adapte olacak gibi ama ben... Sinir oluyorum kendime. Çok güçsüz hissediyorum.
Hayırlı olsun sizin de süreciniz canım. Çok sevindim ağlamamasına, kendi kendine sen olmadan durabilmesine. Tatil donemi bitip arkadaşları da olunca daha da guzel olur. Çocuklar bizden daha kolay adapte olacaklar sanırım. Oryantasyon sürecine inciden çok benim ihtiyacım var.Mervecim seni çok iyi anlıyorum, aynı duyguları hissediyoruz. Kızım dün başladı kreşe, İlk gün eşim ve ben ile birlikte 1 saat durdu. Tatil dönemi olduğu için sadece 1 çocuk vardı ama koştu oynadı, enerji doluydu. Bugün ise ikinci gün adaptasyon süreci vardı, yarım saat onunla durdum sonra bırakıp çıktım kresten, inanilmaz kötü hissettim kendimi. Yakın bir kafeye gidip kahve ictimes aldım. Sadece 1 saat ayrı kalacaktık. O bir saat geçmedi bir türlüsüre dolunca koşa koşa kreşe döndüm, bensiz gayet iyi durmuş, hiç ağlamamis, kendi kendine oynamış. Bunu görünce kendimi daha iyi hissettim. Sosyallesmeleri ve toplum içinde yaşamayı erkenden öğrenmeleri çok daha sağlıkli.
Amin, Allah iyilerle karşılaştırsın hepimiziBu seneyi pas geçmiştik, filtresini falan kendimiz yıkamıştık. Bu hafta boyu eli ağzındaydı, diş geliyor muhtemelen, oyun grubunda hasta minnoş yoktu ama diğer ihtimaller de bunlar. Hemen geçsin gitsin, hiç biri hasta olmasın
Hadi bakalım hayırlı olsun. Herkesin kırılgan noktası farklı, mesela benim için memeden kesme çok zor duygusal açıdan ama sen bunun üstesinden başarıyla geldin. Hep yalnız baktığın için böyle hissiyatlarda çok da haklısın ama her biriniz için güzel olacak. İyi insanlarla karşılaşsın umarım. Ben de mart nisan gibi vermeyi düşünüyorum, Bana da o an özgürleşmek gibi geliyor. Bu gittiğimiz oyun grubunda beni anında salıp başka annelerle, oradaki öğretmenlerle ilgilendiği için ayrılma sırasında yaşanabileceklerin çok kafama takılmıyor olmasının etkisi büyük tabi.
Ayyy benim bile gözyaşım pıtttKızımın bugün kreş kaydını yaptırdım teyzeleri. Eylül ortasında başlıyor inşallah. Sınıfı henüz açılmadı, öğrenci yoktu ama içeri girer girmez elimi bıraktı. Bir oyuncak alıp öğretmeni ile iletişim kurmaya çalıştı. O sırada duygusal annesi bir köşede sessizce ağlıyordu tabi. (Çocuğumu sosyal hizmetlere bırakmadığımı, sadece kreşe verdiğimi, ondan ayrılmadığımı, onu terketmediğimi biri bana söyleyebilir mi? Ben bu duyguyla başa çıkamıyorum)
Mumu çok geçmiş olsun, inşallah hemen toparlarArkadaşım bizde var bi sıkıntı bence, bir şeyi yanlış yapıyoruz. Doktora gittik, burun baya kapalı, ağızdan nefes aldığı için bademcikler bembeyaz, kulakta sıvı birikmesi başlamış. Ciğer temiz çok şükür. Rotaya benziyor, 2 yaş altında çok görülmez, kültür alsak haftaya çıkar ama zaman kaybetmeyelim antibiyotik başlasın dedi. Daha bir ay önce yine antibiyotik kullanmıştık. Allah bana yazı olmayan batı avrupa ülkesinde yaşamak nasip etsin, gerçekten yazdan nefret ediyorum.
Ben de senin gibiyim canım. Bırakacak kimsemiz olmayınca Iki yıldır 7/24 beraberiz.Ayyy benim bile gözyaşım pıttthayırlı olsun canım kesinlikle kendine yüklenme, bu durum benim içinde çok zor. Bırak kreşe vermeyi daha 1 saat babası hariç kimseye bırakıp gitmedim. Çalışmaya başlayınca ne yapacağım çok merak ediyorum bende.
Çalışan ve bebeğini bırakan annelere hayranım gerçekten ya, biz neden bu kadar güçsüz kalıyoruz bu konuda acababizim için kötü olsa da bebişler için çok çok iyi olucak, onlar sosyal bir çocuk olucaklar iyi tarafından bakalım.
Gerçekten sürekli beraber olunca ayrılması da çok zor oluyorBen de senin gibiyim canım. Bırakacak kimsemiz olmayınca Iki yıldır 7/24 beraberiz.Allahtan içime sinen bir yer oldu. Inşallah hep öyle devam eder. Ama bizim halimizden hemen anlaşılıyor sanırım ilk çocuk olduğu.
Oyy o kum işi fenaymış ya, çok geçmiş olsun. Dönem dönem hepimize bir enerji çekilmesi geliyor galiba. Yeni kararların hayırlı olsun, ben başaracağına eminimMumu çok geçmiş olsun, inşallah hemen toparlarbizimkide yaza girmeden hemen önce hasta olmuştu 20 gün arayla antibiyotik kullandık. Buranın havası da çok pis, sis çöker gibi kum çöküyor resmen. İnşallah hemencecik geçer de rahat eder kuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?