2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;


  • Ankete Katılan
    302
Büyük ihtimalle istahsizliginin sebebi hala emiyor olması. Ben kızımda emerken hiç yemezdi, memeyi bırakınca aman Allahım bir iştahı acildi anlatamam. Azim açık izliyorum:)
Gündüzleri emmiyo benimki ya sadece gündüz ve gece uykusuna dalarken bir de gece emiyor uyandıkça ama bakalım birsürü kan yazdı dr. Eksik bişey varsa yerine koyarız inşallah
 
Sorma dün bende 29 a ayarladım klimayı
 
İyi yapmışsın en azından aklında kalmaz. Burda hiç 2 yaş kontrolü falan yok, fransa'da. Kontrole getirdim diye götürsem, sorun yoksa niye geldin derler
Bize 18. Ay kontrolünde 2 yaşta bekliyoruz demişlerdi Fransa'da takip eden bir pediatrist var mı yoksa hastalandığında randevu almak zor olabilir gerçi büyük şehirdesin belki daha kolay randevu biliyorsundur bizim bulunduğumuz yerde boş pediatr yok öyle olunca ve biz hastanede yatış yapınca bizi hastane kaydetti oraya gidip kontrol olabileceğiz.Hemde baya ayrıntılı kontrol etmişti kan almadı fakat boy kilo sonra kupoleri üst üste koyuyor mu bir sayfada söylediği şeyi görüyor mu buluyor mu vs sordu.Kuzum hastanede tramva geçirdiği için boyunu bile olcturmemek için ağlamıştı kadın da çocuğa sen yonetmiyorsun ben yönetiyorum diyor manyagin tekiydi bize de sosyallesin diye öğüt verdi sanki Fransızlar çok cana yakın gibi bulunduğumuz yerde neyse..
 
Biz bu zamana kadar pediatrik konsültasyon yapan aile hekimlerine gittik. Hepsi çok güzel muayene etti ve teşhis -tedavi konusunda iyiydiler. Mesela Haziran sonu aşı için gittiğimizde boyunu ölçtü, tr de olculenden 2 cm kısa çıktı, çok güldük tr deki doktorumuz alel acele mezure ile olcmustu. Fiziksel ve psikolojik aktivitelerini gözlemleyip not aldı, önerilerde bulundu.
Birde şansıma Bordo'da türk bir Dr buldum, hemen ona kayıt oldum. Eylül'de son aşısı için gidip tanisacagim kendisi ile, çok mutluyum. Ne kadar Fransızca konusabilsemde kendi ana dilimde açıklama yapmak daha rahat.
Sanırım bütün ülkelerde kuzey ve güneyde yaşayan insanlarda farklılık olabiliyor. Ben Bordo'da hiç soğuk insanlarla karşılaşmadım.
 
mumuberry klima direkt aynı odada mı? başka odada açıp bebeğin odasına gitmesini sağlasanız aslında. direkt aynı odada bile olsa 24-25 de hafif modda çalışsa sorun olmaz aslında.
Arkadaşım bizde var bi sıkıntı bence, bir şeyi yanlış yapıyoruz. Doktora gittik, burun baya kapalı, ağızdan nefes aldığı için bademcikler bembeyaz, kulakta sıvı birikmesi başlamış. Ciğer temiz çok şükür. Rotaya benziyor, 2 yaş altında çok görülmez, kültür alsak haftaya çıkar ama zaman kaybetmeyelim antibiyotik başlasın dedi. Daha bir ay önce yine antibiyotik kullanmıştık. Allah bana yazı olmayan batı avrupa ülkesinde yaşamak nasip etsin, gerçekten yazdan nefret ediyorum.
 
Cok cok gecmis olsun. Bebisler hatsa olmasin. klima temizligi yaptirmis miydiniz?
 
Çok geçmiş olsun
 
Kızımın bugün kreş kaydını yaptırdım teyzeleri. Eylül ortasında başlıyor inşallah. Sınıfı henüz açılmadı, öğrenci yoktu ama içeri girer girmez elimi bıraktı. Bir oyuncak alıp öğretmeni ile iletişim kurmaya çalıştı. O sırada duygusal annesi bir köşede sessizce ağlıyordu tabi. (Çocuğumu sosyal hizmetlere bırakmadığımı, sadece kreşe verdiğimi, ondan ayrılmadığımı, onu terketmediğimi biri bana söyleyebilir mi? Ben bu duyguyla başa çıkamıyorum)

Daha önce bir kreşle görüşmüştüm, sıra bize gelmedi diye üzülüyordum ama bu kreşin sosyal imkanlarını görünce içim rahatladı. Bizim evin salonunun 2 katı kadar bir alanda yatakları var, minik minik karyolalar. Yine aynı genişlikte bir oyun alanı. Wc de o sınıfa özel. Kız erkek ayrı kabinler. Öğretmeni 4 yıldır o kurumdaymış. Genç, güleryüzlü, enerjik. Işık saçan bir öğretmen ve yardımcı öğretmen. Yemekhane katındalar. Yemekleri kendi mutfaklarinda pişiyor. Guzel bir bahçesi ve parkı var. Kurum kreşi olduğu için daha rahatım. Inşallah güzel başlar güzel devam eder. Inci kolay adapte olacak gibi ama ben... Sinir oluyorum kendime. Çok güçsüz hissediyorum.
 
Mervecim seni çok iyi anlıyorum, aynı duyguları hissediyoruz. Kızım dün başladı kreşe, İlk gün eşim ve ben ile birlikte 1 saat durdu. Tatil dönemi olduğu için sadece 1 çocuk vardı ama koştu oynadı, enerji doluydu. Bugün ise ikinci gün adaptasyon süreci vardı, yarım saat onunla durdum sonra bırakıp çıktım kresten, inanilmaz kötü hissettim kendimi. Yakın bir kafeye gidip kahve ictimes aldım. Sadece 1 saat ayrı kalacaktık. O bir saat geçmedi bir türlü süre dolunca koşa koşa kreşe döndüm, bensiz gayet iyi durmuş, hiç ağlamamis, kendi kendine oynamış. Bunu görünce kendimi daha iyi hissettim. Sosyallesmeleri ve toplum içinde yaşamayı erkenden öğrenmeleri çok daha sağlıkli.
 
Cok cok gecmis olsun. Bebisler hatsa olmasin. klima temizligi yaptirmis miydiniz?
Bu seneyi pas geçmiştik, filtresini falan kendimiz yıkamıştık. Bu hafta boyu eli ağzındaydı, diş geliyor muhtemelen, oyun grubunda hasta minnoş yoktu ama diğer ihtimaller de bunlar. Hemen geçsin gitsin, hiç biri hasta olmasın
Hadi bakalım hayırlı olsun. Herkesin kırılgan noktası farklı, mesela benim için memeden kesme çok zor duygusal açıdan ama sen bunun üstesinden başarıyla geldin. Hep yalnız baktığın için böyle hissiyatlarda çok da haklısın ama her biriniz için güzel olacak. İyi insanlarla karşılaşsın umarım. Ben de mart nisan gibi vermeyi düşünüyorum, Bana da o an özgürleşmek gibi geliyor. Bu gittiğimiz oyun grubunda beni anında salıp başka annelerle, oradaki öğretmenlerle ilgilendiği için ayrılma sırasında yaşanabileceklerin çok kafama takılmıyor olmasının etkisi büyük tabi.
 
Hayırlı olsun sizin de süreciniz canım. Çok sevindim ağlamamasına, kendi kendine sen olmadan durabilmesine. Tatil donemi bitip arkadaşları da olunca daha da guzel olur. Çocuklar bizden daha kolay adapte olacaklar sanırım. Oryantasyon sürecine inciden çok benim ihtiyacım var. ilk 3 gün yarım gün dediler. Bana kalsa ilk hafta 1 saat, ikinci hafta yarim gün, üçüncü hafta tam gün verirdim ama kabul etmezler sanırım
 
Amin, Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi
Inşallah bütün süreçleri kolay atlatırız.
 
Ayyy benim bile gözyaşım pıttt hayırlı olsun canım kesinlikle kendine yüklenme, bu durum benim içinde çok zor. Bırak kreşe vermeyi daha 1 saat babası hariç kimseye bırakıp gitmedim. Çalışmaya başlayınca ne yapacağım çok merak ediyorum bende.

Çalışan ve bebeğini bırakan annelere hayranım gerçekten ya, biz neden bu kadar güçsüz kalıyoruz bu konuda acaba bizim için kötü olsa da bebişler için çok çok iyi olucak, onlar sosyal bir çocuk olucaklar iyi tarafından bakalım.
 
Mumu çok geçmiş olsun, inşallah hemen toparlar bizimkide yaza girmeden hemen önce hasta olmuştu 20 gün arayla antibiyotik kullandık. Buranın havası da çok pis, sis çöker gibi kum çöküyor resmen. İnşallah hemencecik geçer de rahat eder kuzum
 
Ben de senin gibiyim canım. Bırakacak kimsemiz olmayınca Iki yıldır 7/24 beraberiz. Allahtan içime sinen bir yer oldu. Inşallah hep öyle devam eder. Ama bizim halimizden hemen anlaşılıyor sanırım ilk çocuk olduğu.
 
Gerçekten sürekli beraber olunca ayrılması da çok zor oluyor içine sinmesine çok sevindim canım inşallah çok güzel günleri olur minik kuşun sormaaa ya alnımıza yazıp gezsek bu kadar anlaşılır ancak
 
Güzel anneler, umarım herkes ve tüm bebişler çok iyidir. Hasta olanlara acil şifalar diliyorum. Son birkaç aydır kendimle ilgili hassas bir dönem yaşıyorum o yüzden pek buralara yazamadım. Girip okudum ama yazacak gücü kendimde bulamadım.

Biraz yaşam enerjimin çekildiğini hissediyorum. Eskisi gibi olmak için cabalamaya başladım. Kpssye hazırlanıp çalışmayı ve eski neşeli günlerime dönmeyi istiyorum. Umarım 1 sene sonra buraya"ben başardım kızlar" yazabilirim. Hepinizi çok öpüyorum
 
Merhaba güzel anneler Benim kızım da 2 yaşına girmek üzere ve yeniden hamileyim. Yazdıklarınızın bi kısmını okudum. Memeyi bırakanlar bırakamayanlar.. biz dün sabır taşıyla (mecburen) bıraktık. Çok ama çok duygusal bi gündü ağlamaktan içim dışıma çıktı. Sürmeden önce son emzirişimde çok ağladım hala yazarken gözlerim doluyo sürdükten sonra acı dedi istemedi. Gün içinde birkaç kez teklif etti ben geri çevirmedim ama acı diyip bıraktı. En korktuğun geceydi. Çok şükür gece hiç uyanmadan geçirdik.
Bugün ise öğle uykusu arasında meme diye ağladı karnı toktu. Ben memeyi verince ise kustu bakalım bu gece nasıl geçecek. Umarım herkes başarıyla sorunsuz sıkıntısız bıraktırabilir.
 
Oyy o kum işi fenaymış ya, çok geçmiş olsun. Dönem dönem hepimize bir enerji çekilmesi geliyor galiba. Yeni kararların hayırlı olsun, ben başaracağına eminim . Böyle çocuk dışında bir şey ile uğraşmak, bizim koşturmacalı hayatımızda hobi gibi oluyor bence.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…