- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #57.941
Sen çok güçlü bir kadınsın ❤Güzel anneler, umarım herkes ve tüm bebişler çok iyidir. Hasta olanlara acil şifalar diliyorum. Son birkaç aydır kendimle ilgili hassas bir dönem yaşıyorum o yüzden pek buralara yazamadım. Girip okudum ama yazacak gücü kendimde bulamadım.
Biraz yaşam enerjimin çekildiğini hissediyorum. Eskisi gibi olmak için cabalamaya başladım. Kpssye hazırlanıp çalışmayı ve eski neşeli günlerime dönmeyi istiyorum. Umarım 1 sene sonra buraya"ben başardım kızlar" yazabilirim. Hepinizi çok öpüyorum
Bugün kresten sonra iş yerime uğradım. 2 yıl aradan sonra nasıl alışacaksın diyorlar. Burdaki işler bana çerez, iki yıldır ben nelerle uğraşıyorum diyemedim tabiOyy o kum işi fenaymış ya, çok geçmiş olsun. Dönem dönem hepimize bir enerji çekilmesi geliyor galiba. Yeni kararların hayırlı olsun, ben başaracağına eminim. Böyle çocuk dışında bir şey ile uğraşmak, bizim koşturmacalı hayatımızda hobi gibi oluyor bence.
Yaa bu kadar büyüdü mü bu minnoşlar gerçektenKızımın bugün kreş kaydını yaptırdım teyzeleri. Eylül ortasında başlıyor inşallah. Sınıfı henüz açılmadı, öğrenci yoktu ama içeri girer girmez elimi bıraktı. Bir oyuncak alıp öğretmeni ile iletişim kurmaya çalıştı. O sırada duygusal annesi bir köşede sessizce ağlıyordu tabi. (Çocuğumu sosyal hizmetlere bırakmadığımı, sadece kreşe verdiğimi, ondan ayrılmadığımı, onu terketmediğimi biri bana söyleyebilir mi? Ben bu duyguyla başa çıkamıyorum)
Daha önce bir kreşle görüşmüştüm, sıra bize gelmedi diye üzülüyordum ama bu kreşin sosyal imkanlarını görünce içim rahatladı. Bizim evin salonunun 2 katı kadar bir alanda yatakları var, minik minik karyolalar. Yine aynı genişlikte bir oyun alanı. Wc de o sınıfa özel. Kız erkek ayrı kabinler. Öğretmeni 4 yıldır o kurumdaymış. Genç, güleryüzlü, enerjik. Işık saçan bir öğretmen ve yardımcı öğretmen. Yemekhane katındalar. Yemekleri kendi mutfaklarinda pişiyor. Guzel bir bahçesi ve parkı var. Kurum kreşi olduğu için daha rahatım. Inşallah güzel başlar güzel devam eder. Inci kolay adapte olacak gibi ama ben... Sinir oluyorum kendime. Çok güçsüz hissediyorum.
Mutlaka elinden gelenin en iyisini yapacaksındır buna inanıyorum. Bir kadın isterse herşeyi başarır. Kolaylıklar diliyorumGüzel anneler, umarım herkes ve tüm bebişler çok iyidir. Hasta olanlara acil şifalar diliyorum. Son birkaç aydır kendimle ilgili hassas bir dönem yaşıyorum o yüzden pek buralara yazamadım. Girip okudum ama yazacak gücü kendimde bulamadım.
Biraz yaşam enerjimin çekildiğini hissediyorum. Eskisi gibi olmak için cabalamaya başladım. Kpssye hazırlanıp çalışmayı ve eski neşeli günlerime dönmeyi istiyorum. Umarım 1 sene sonra buraya"ben başardım kızlar" yazabilirim. Hepinizi çok öpüyorum
Allah yardımcın olsun ne güzel beraber büyüyecekler.. sütten kesme cümlelerini okurken benim de gözlerim doldu, Eylül ayı içinde ben de büyük ihtimal aynı teknikle bu işi bitircem ama hiç kıyamıyorum, son emzirmemi düşündükçe içim sıkılıyor. Napcam bilmiyorum daha çok küçük gibi geliyor banaMerhaba güzel annelerBenim kızım da 2 yaşına girmek üzere ve yeniden hamileyim. Yazdıklarınızın bi kısmını okudum. Memeyi bırakanlar bırakamayanlar.. biz dün sabır taşıyla (mecburen) bıraktık. Çok ama çok duygusal bi gündü ağlamaktan içim dışıma çıktı. Sürmeden önce son emzirişimde çok ağladım hala yazarken gözlerim doluyo sürdükten sonra acı dedi istemedi. Gün içinde birkaç kez teklif etti ben geri çevirmedim ama acı diyip bıraktı. En korktuğun geceydi. Çok şükür gece hiç uyanmadan geçirdik.
Bugün ise öğle uykusu arasında meme diye ağladı karnı toktu. Ben memeyi verince ise kustubakalım bu gece nasıl geçecek. Umarım herkes başarıyla sorunsuz sıkıntısız bıraktırabilir.
Kız bide benim bebeğim küçücük zaten. Prematüre doğdu öyle çok iri bi bebek olmadı hep düşük persentilde ilerledi. Şimdi de 10 kilo bide değil. 9.7-9.8 dolaylarında. Memeyi bırakınca yer kilo alır dediler o biraz teselli oldu hem bana. Çünkü gerçekten memeye güveniyordu çok. Böyle memeye düşkün dakika başı meme diyen bi çocuk değildi daha çok uyumak için isterdi saçmalayanlardan olmadı yani. Bide ben zaten 2-3 aydır artık bırakıcaz, büyüdün memede süt azalıyor vs. Gibi cümleler kurmaya başlamıştım 2 yaşına geldiğinde bıraktırcaktım ama hamilelik sürpriz oldu. Biraz hamilelikten biraz da zaten bıraktırcaktım alacağını aldı kafasında olduğum için bıraktırdım. Çevremden duyardım duygusal bi süreç diye önceleri saçma gelirdi aman millette üzülecek şey bulamıyor derdim ama meğerseeeee sanki onunla olan bağlarımdan biri kopmuş gibi hissettim. Suçluluk duydum ne bileyim hamilelikten midir nedir ben çok duygusal yaklaştım olaya ya. Dün baya gözyaşımın kurumadığı bir gündüAllah yardımcın olsun ne güzel beraber büyüyecekler.. sütten kesme cümlelerini okurken benim de gözlerim doldu, Eylül ayı içinde ben de büyük ihtimal aynı teknikle bu işi bitircem ama hiç kıyamıyorum, son emzirmemi düşündükçe içim sıkılıyor. Napcam bilmiyorum daha çok küçük gibi geliyor bana
Bu arada gereksiz seni hatırlıyorum dua gruplarında birbirimiz için dua etmişliğimiz var:) bebek sahibi olabilmek için çok uğraştığım zamanlardı o zamanlar. Allah sesimi nasıl duyduysa peşpeşe nasip etti :) ilk öğrendiğim zamanlar üzüldüm nasıl olacak daha bu bebek diye ama çevremden çok motive edici şeyler duydum. Eşim de sağolsun sürekli bu konuda motivasyon anlamında destek oldu bana. Şimdi kabullendim 1 ay kadar oldu öğrendiğim daha yeni yeni kabullendim öyle söyleyeyimAllah yardımcın olsun ne güzel beraber büyüyecekler.. sütten kesme cümlelerini okurken benim de gözlerim doldu, Eylül ayı içinde ben de büyük ihtimal aynı teknikle bu işi bitircem ama hiç kıyamıyorum, son emzirmemi düşündükçe içim sıkılıyor. Napcam bilmiyorum daha çok küçük gibi geliyor bana
Büyümüşler gerçekten ☺Yaa bu kadar büyüdü mü bu minnoşlar gerçektensen kendi çocuğunu bilirsin senden çabuk alışacağını düşünüyorsan bu seni rahatlatmaya yeter canım. Eminim herşey iyi olacak, çalışma hayatına dönmek, incinin de kreşe başlaması bambaşka bir sayfa açılıyor sizin için. İkiniz de iyi insanlarla bir arada olun inşallah
Ben de çok ağladım başlarda. Her ne kadar yorulsam da emzirmeyi çok sevmiştim. Ama gerçekten iştahı açıldı, çok şükürKız bide benim bebeğim küçücük zaten. Prematüre doğdu öyle çok iri bi bebek olmadı hep düşük persentilde ilerledi. Şimdi de 10 kilo bide değil. 9.7-9.8 dolaylarında. Memeyi bırakınca yer kilo alır dediler o biraz teselli oldu hem bana. Çünkü gerçekten memeye güveniyordu çok. Böyle memeye düşkün dakika başı meme diyen bi çocuk değildi daha çok uyumak için isterdi saçmalayanlardan olmadı yani. Bide ben zaten 2-3 aydır artık bırakıcaz, büyüdün memede süt azalıyor vs. Gibi cümleler kurmaya başlamıştım 2 yaşına geldiğinde bıraktırcaktım ama hamilelik sürpriz oldu. Biraz hamilelikten biraz da zaten bıraktırcaktım alacağını aldı kafasında olduğum için bıraktırdım. Çevremden duyardım duygusal bi süreç diye önceleri saçma gelirdi aman millette üzülecek şey bulamıyor derdim ama meğerseeeee sanki onunla olan bağlarımdan biri kopmuş gibi hissettim. Suçluluk duydum ne bileyim hamilelikten midir nedir ben çok duygusal yaklaştım olaya ya. Dün baya gözyaşımın kurumadığı bir gündü
Bu 2.gecemiz meme diye ağlıyo dün hiç uyanmamıştıBen de çok ağladım başlarda. Her ne kadar yorulsam da emzirmeyi çok sevmiştim. Ama gerçekten iştahı açıldı, çok şükürKızımla olan her anım çok özel, çok kıymetli. Emzirmede bunların başındaydı. 22 gün oldu bırakalı. Sütüm de kesildi artık. Garip hissediyorum hâlâ. Kızım istemiyor ama arada emziresim geliyor
Sorma canım resmen ağzımızda kum tadı oluyorOyy o kum işi fenaymış ya, çok geçmiş olsun. Dönem dönem hepimize bir enerji çekilmesi geliyor galiba. Yeni kararların hayırlı olsun, ben başaracağına eminim. Böyle çocuk dışında bir şey ile uğraşmak, bizim koşturmacalı hayatımızda hobi gibi oluyor bence.
Canımmm çok teşekkür ederimSen çok güçlü bir kadınsın ❤
Eski neşen, enerjin tekrar gelecek, inanıyorum.
Ben sana güveniyorum, başaracaksın
Çok teşekkür ederim canımm, biz kadınlar çok güçlüyüz umarım hepimiz tüm zorlukları aşarızMutlaka elinden gelenin en iyisini yapacaksındır buna inanıyorum. Bir kadın isterse herşeyi başarır. Kolaylıklar diliyorum
Sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun.Bu arada gereksiz seni hatırlıyorum dua gruplarında birbirimiz için dua etmişliğimiz var:) bebek sahibi olabilmek için çok uğraştığım zamanlardı o zamanlar. Allah sesimi nasıl duyduysa peşpeşe nasip etti :) ilk öğrendiğim zamanlar üzüldüm nasıl olacak daha bu bebek diye ama çevremden çok motive edici şeyler duydum. Eşim de sağolsun sürekli bu konuda motivasyon anlamında destek oldu bana. Şimdi kabullendim 1 ay kadar oldu öğrendiğim daha yeni yeni kabullendim öyle söyleyeyimolsun o da evlat o da benim canım. Kızım çok şükür beni ne hamilelik sürecinde ne doğum sürecinde ne de 2 yıl boyunca üzmedi beni. Erken doğdu sadece stresten dolayı o da çok şükür sıkıntı yaşamadık sonrasında. İnşallah bundan sonrası çok daha güzel bi dönem olur benim için. 3.çocuğu Allah isteyene versin. 2.nin şoku bana ömrüm boyu yeter
Benim çevremde de çocuksuz arkadaşlardan böyle konuşmalar geliyor. 3 ay önce bir dostumun iş teklifini kabul ettim, evden yürütüyorum. Ev hali dışında akan hayattan gelecek sorumluluk hissiyatına o kadar ihtiyacım varmış ki anlatamam. Üretken olmak bende çok pozitif etki bırakıyor zaten, muhtemelen çoğu kadın da böyle hissediyordur. Hep soruyor zorlanmıyorsun değil mi diye, diyorum senin zor dediğin şeyle ben sabahları yüzümü yıkıyorum, yaptığım iş bana hobi gibi geliyor. Bakış açıları işte çok farklı, ama bizler de güçlü analarız zatenBugün kresten sonra iş yerime uğradım. 2 yıl aradan sonra nasıl alışacaksın diyorlar. Burdaki işler bana çerez, iki yıldır ben nelerle uğraşıyorum diyemedim tabi
Aynı hislerdeyiz senden beter olcama eminim. Benimki de aynı kiloda daha 10 bile değil boy da geride. Erken doğmadı ama ufak doğdu ve hiç güzel büyümüyor. D vit demir hep eksik çıktı. Benimki dk başı emerdi azalttık şimdi gündüz uyku öncesi gece uyku öncesi ve sabaha kadar uykusu hafifledikçe geri uykuya dönmek için bin kere emiyor. Ben de korkuyorum memeyi bırakınca nasıl uyuyacak bu çocuk diye. Düşüp ağlayınca falan memeye sarılan Bi çocuk ben nasıl teselli edicem diyorum. Ama bunun sonu yokki 5 yaşına kadar bıraktırmasam emer Benimki yani mecburuz da ama işte.. senin bide hamilelik duygusallığı da olur.. ama bil ki aynı hisleri çoğu anne yaşıyor meme bırakırken normal yaniKız bide benim bebeğim küçücük zaten. Prematüre doğdu öyle çok iri bi bebek olmadı hep düşük persentilde ilerledi. Şimdi de 10 kilo bide değil. 9.7-9.8 dolaylarında. Memeyi bırakınca yer kilo alır dediler o biraz teselli oldu hem bana. Çünkü gerçekten memeye güveniyordu çok. Böyle memeye düşkün dakika başı meme diyen bi çocuk değildi daha çok uyumak için isterdi saçmalayanlardan olmadı yani. Bide ben zaten 2-3 aydır artık bırakıcaz, büyüdün memede süt azalıyor vs. Gibi cümleler kurmaya başlamıştım 2 yaşına geldiğinde bıraktırcaktım ama hamilelik sürpriz oldu. Biraz hamilelikten biraz da zaten bıraktırcaktım alacağını aldı kafasında olduğum için bıraktırdım. Çevremden duyardım duygusal bi süreç diye önceleri saçma gelirdi aman millette üzülecek şey bulamıyor derdim ama meğerseeeee sanki onunla olan bağlarımdan biri kopmuş gibi hissettim. Suçluluk duydum ne bileyim hamilelikten midir nedir ben çok duygusal yaklaştım olaya ya. Dün baya gözyaşımın kurumadığı bir gündü
Ben de hatırladım şimdi yaa ne günlerdi hamileliği aşırı istiyodum çok da sevdim rahat geçirdim şükür şimdi gündemimiz bambaşkaBu arada gereksiz seni hatırlıyorum dua gruplarında birbirimiz için dua etmişliğimiz var:) bebek sahibi olabilmek için çok uğraştığım zamanlardı o zamanlar. Allah sesimi nasıl duyduysa peşpeşe nasip etti :) ilk öğrendiğim zamanlar üzüldüm nasıl olacak daha bu bebek diye ama çevremden çok motive edici şeyler duydum. Eşim de sağolsun sürekli bu konuda motivasyon anlamında destek oldu bana. Şimdi kabullendim 1 ay kadar oldu öğrendiğim daha yeni yeni kabullendim öyle söyleyeyimolsun o da evlat o da benim canım. Kızım çok şükür beni ne hamilelik sürecinde ne doğum sürecinde ne de 2 yıl boyunca üzmedi beni. Erken doğdu sadece stresten dolayı o da çok şükür sıkıntı yaşamadık sonrasında. İnşallah bundan sonrası çok daha güzel bi dönem olur benim için. 3.çocuğu Allah isteyene versin. 2.nin şoku bana ömrüm boyu yeter
Meme bırakmaya 2 gün önce salya sümük ağlayan ben şimdi dünya varmış der gibiyimAynı hislerdeyiz senden beter olcama eminim. Benimki de aynı kiloda daha 10 bile değil boy da geride. Erken doğmadı ama ufak doğdu ve hiç güzel büyümüyor. D vit demir hep eksik çıktı. Benimki dk başı emerdi azalttık şimdi gündüz uyku öncesi gece uyku öncesi ve sabaha kadar uykusu hafifledikçe geri uykuya dönmek için bin kere emiyor. Ben de korkuyorum memeyi bırakınca nasıl uyuyacak bu çocuk diye. Düşüp ağlayınca falan memeye sarılan Bi çocuk ben nasıl teselli edicem diyorum. Ama bunun sonu yokki 5 yaşına kadar bıraktırmasam emer Benimki yani mecburuz da ama işte.. senin bide hamilelik duygusallığı da olur.. ama bil ki aynı hisleri çoğu anne yaşıyor meme bırakırken normal yani
Ben de hatırladım şimdi yaa ne günlerdi hamileliği aşırı istiyodum çok da sevdim rahat geçirdim şükür şimdi gündemimiz bambaşka
2. Bebek için erken değil aslında aralarında 3 yaşa yakın olcak, bizim hep 3 yaş var kardeşlerimle ablamla aramızda. İdeal bence hatta daha az fark olanlar kanka gibi büyüyor çok hoşuma gidiyor. İllaki zor olacak ama hepsinin geçtiğini biliyoruz değil mi
En çok gece uyanmalar için istiyorum memeyi bırakmasını. O kadar sık uyanıp meme istiyo ki o sebepten kendi yatağına alıştıramadım benimle uyuyor. Gerçekten memeyi bırakınca gece daha az uyanır mıMeme bırakmaya 2 gün önce salya sümük ağlayan ben şimdi dünya varmış der gibiyimdün gece 1 kere uyandı sarıldık ettik evde dolaştık derken ayağıma aldım uyudu geri. Sabaha kadar yine maşallah uyanmadı. Ben aslında ayağa da alıştırmak istemiyorum. Bana sarılıp uyumasına alıştırsam istiyorum çünkü yanındayken dokunup geri uyuyordu emerken de. İnşallah kolayca atlattık sayılır. Bugün hiç sormadı bile.
2.ye gelince de aralarında 2 yaş 7 ay olacak. Eğer kız olursa iyi anlaşırlar gibi geliyo ama erkek olursa çatışırlar illa kisağlıklı olsunlar ne yapalım. Zor olacak elbet ama sonrası kolaylık inşallah. İkisi büyür ben de rahat ederim inşallah. Ağda gibi yapıştır Çek işte tek seferde iki zorluk aradan çıksın
Gözün aydın... zaman su gibi ve çok zalim. İnşallah çok güzel günler yaşarsınız ve harika anılar biriktirirsiniz.Kızımın bugün kreş kaydını yaptırdım teyzeleri. Eylül ortasında başlıyor inşallah. Sınıfı henüz açılmadı, öğrenci yoktu ama içeri girer girmez elimi bıraktı. Bir oyuncak alıp öğretmeni ile iletişim kurmaya çalıştı. O sırada duygusal annesi bir köşede sessizce ağlıyordu tabi. (Çocuğumu sosyal hizmetlere bırakmadığımı, sadece kreşe verdiğimi, ondan ayrılmadığımı, onu terketmediğimi biri bana söyleyebilir mi? Ben bu duyguyla başa çıkamıyorum)
Daha önce bir kreşle görüşmüştüm, sıra bize gelmedi diye üzülüyordum ama bu kreşin sosyal imkanlarını görünce içim rahatladı. Bizim evin salonunun 2 katı kadar bir alanda yatakları var, minik minik karyolalar. Yine aynı genişlikte bir oyun alanı. Wc de o sınıfa özel. Kız erkek ayrı kabinler. Öğretmeni 4 yıldır o kurumdaymış. Genç, güleryüzlü, enerjik. Işık saçan bir öğretmen ve yardımcı öğretmen. Yemekhane katındalar. Yemekleri kendi mutfaklarinda pişiyor. Guzel bir bahçesi ve parkı var. Kurum kreşi olduğu için daha rahatım. Inşallah güzel başlar güzel devam eder. Inci kolay adapte olacak gibi ama ben... Sinir oluyorum kendime. Çok güçsüz hissediyorum.
her şey eskisinden de güzel olacak. Allah gönlüne göre versinGüzel anneler, umarım herkes ve tüm bebişler çok iyidir. Hasta olanlara acil şifalar diliyorum. Son birkaç aydır kendimle ilgili hassas bir dönem yaşıyorum o yüzden pek buralara yazamadım. Girip okudum ama yazacak gücü kendimde bulamadım.
Kendimiz hazır olmadan olmuyor. Biz hazır olunca, net olunca onlar da uyum sağlıyor. Yoksa kafaları karışıyor zaten. Biraz zaman ver kendine. Ben acıkınca sürekli meme diye ağlamalarına dayanamaz hale gelmiştim, kötü etkiliyordu bizi. Bu şekilde başladık. Senin de limitin elbet dolar :)Galiba bir biz memeyi bırakamayacağız okadar seviyor ki kıyamıyorum yeltenemiyorum bileçok sık istediğinde de kızıyorum. Bir haftadır ay dede olunca içicez diye anlaştık çocuğum ay dedeyi bekliyor görünce seviniyor ay çok zor ya bırakanları tebrik ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?