2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Atomiks limonlu su derken sicak ıhlamur çayı gibi mi ne girse çıkıyor midem den normal su içtim çıktı.Yine idrar yolları enfeksiyonu olmuş olabilir miyim ama ateşim yok.

Selam kizlar. Bizde bir haftadir kabizlik sorunu var. Pirinc yediginde olurdu ama gecen kabiz oldu 3 gun sonra yapti, dikkat ettim hep kabak karpuz incir yedirdim yine kabiz. Anlamadim sebebini. Memeden keseli uc hafta oldu ama alakasi olur mu?

Selam kizlar. Bizde bir haftadir kabizlik sorunu var. Pirinc yediginde olurdu ama gecen kabiz oldu 3 gun sonra yapti, dikkat ettim hep kabak karpuz incir yedirdim yine kabiz. Anlamadim sebebini. Memeden keseli uc hafta oldu ama alakasi olur mu?
Bilmiyorum ama çilek bulursan iyi gelir bizim pazarda satılıyordu geçen hafta .

Susuz kalmış olabilir. Bizimkinde öyle oluyor. Yayla çorbası hemen çok çalıştırıyor bizim kızın bağırsaklarını neden bilmiyorum
Ben de susuz mu kaldi dedim. Iciyor ama yetmedi mi acaba. Karpuz suyu icirdim nedense calistirir gibi geldi yogurt etkiliyor olabilir yayla corbasindaki pirinc bizi hemen kabiz yapiyor

Selamlar kızlar. Ya size bir şey soracağım. Biz memeyi bırakalı 10 gün oldu. Eşim tutturuyor annemlerde kalmaya başlasın diye. Ay ben kendimi hazır hissetmiyorum çocuğumdan ayrı kalmaya daha. Bazen acaba hata mı ediyorum da diyorum. Gidip anneannede babaannede kalması onun için iyi olur mu kendine güveni bakımından. Çünkü kızımı biliyorum gece uyanan bi çocuk değil zaten uyur yani etkilenmez anne diye ağlamaz hayatta memeyi de bıraktı ya sizler neler yapıyorsunuz bu konuda? Hiç ayrı kaldığınız oldu mu? Yoksa ben mi abartıyorum ya hiç göndermek içimden gelmiyor. Gündüzleri birlikte geçiriyorlar zaten gece de kalmasın dimi

Ben sadece bir gece biraktim onda da dugune gittik sehir disina. Hos bizimkiler sehir disinda ondan istesem de birakamam zorunluluk olmadikca:) Bebeklikten itibaren birakan tanidiklarim var. O biraz abarti bana gore. Biraz daha buyudugumuzde Annem beni de birakirdi mesela, cok da severdim anneannemi mutlu hatirliyorum o gunleri. Surekli olmadigi surece birlikte gecirdiginiz bir gunun gecesi kalsa bana zarari olmaz gibi geldi.

Orada da guvenli bir yatakta yatar ama di mi?

Ya olmaz tabi de bana küçük geliyo henüz 2 yaş. Kendi istesin istiyorum kendi isterse kalsın yani. Hatırlasın ben bırakmışım gibi düşünsün istemiyorum. Bir de hamileyim şimdi bebekte gelince kendisini daha yalnız hissedebilir anne konusunda. Zira eşim bi kere bıraktık diye sürekli bırakmak isteyecek çünkü anne babası yaşlı ve ilk torunları olduğu için eşim de onlara üzülüyor. Çok hevesliler tek dertleri torunları minvalinde şeyler söylüyo beni de geriyo yani. Ben istemiyorum çünkü diğer yandan baskı yapması bizi geriyor.

Orada da guvenli bir yatakta yatar ama di mi?
Tabi tabi nerdeyse odalarını kızıma göre düzenleyecekler. Bir önceki mesajda yazdım kv ve kp biraz geç torun sahibi oldukları için bazı şeyleri abartıyorlar. Sevgilerini ilgilerini abartılı gösteriyorlar kp 70 yaşında kv de 65 sanırım. Bir de evde bekar görümcem var. Yani aslında kızımın üstüne titriyorlar farkındayım da ben ayrı kalmaya hazır hissetmiyorum kendimi. Gündüz zaten duruyo orda birlikte vakit geçiriyorlar gece bana gereksiz geliyo. Bir de onlar Üsküdar’da. İstanbul depreminin en çok etkileyeceği yer zaten deprem korkumu hala yenemedim yatağı hala ayıramadım. Hala bizimle yatıyor

Icinden nasil geciyorsa dogrusu o icine sinmiyorsa haklisindir. Zaten tum gun birliktelermis. Bebek dogmadan belki alistirma yapilabilir malum surecler sebebiyle abla babannelerle kalabilir.

Icinden nasil geciyorsa dogrusu o icine sinmiyorsa haklisindir. Zaten tum gun birliktelermis. Bebek dogmadan belki alistirma yapilabilir malum surecler sebebiyle abla babannelerle kalabilir.
Zaten sırf o yüzden bebek öncesi kalmaya alışsa diye de geçiyo aklımdan. Ama düşünce olarak hani gerçek anlamda düşününce gerçekten ondan ayrı kalacağım fikri aman yarabbi aslında basit bi konu kafamda bi büyüttüm varya ay

Dogumdan 1-2 ay once denersiniz sonra bebek geldi ben gittim diye dusunmesin. Hazir oldugunda denersin akisina birak bence.

onlar gelip sizde kalsa olmuyor mu?
ben bırakmam sanırım. seyahate çıktığım oluyor ama babayla kalıyorlar evde. babaanne gelip bizde kalıyor. evin dışında kalması için henüz çok çok erken bana göre.

aynı şekilde senin annenlerde kalması gündeme gelirse eşin nasıl davranacak acaba?
içine nasıl siniyorsa öyle yap...

Atomiks limonlu su derken sicak ıhlamur çayı gibi mi ne girse çıkıyor midem den normal su içtim çıktı.Yine idrar yolları enfeksiyonu olmuş olabilir miyim ama ateşim yok.
Mesajını şimdi gördüm canım. tekrardan çok geçmiş olsun . çocuk nasıl oldu?

durmadan kustuğumda tost makinesinde ekmek kızartıp yiyorum. o çok iyi geliyor. çünkü midedeki suyu emiyor. bıçak gibi kesiliyor kusmam.
kaynamış elma ve ıhlamur mide asidini nötrlemek için bire bir. kusmayı tetiklemiyor aksine dindiriyor.
limonlu su da bağırsaklarda ishali tetikleyecek mikrop için etkili . bunlar anne tarifleri tabi. ama zararsız denemekte yarar var.

Kızlar demir damlası kullanan var mı? Oğlumun demir ve d vit düşük çıktı. 4. Aydan sonra ocean kullanmıştım demire ama şuan içeriğinin eskisi gibi temiz olmadığını öğrendim bide yorumlarda aylarca kullanıma rağmen yeterli gelmediğini çok kişiden okudum o yüzden onu pek istemiyorum. Diş boyamayan temiz içerikli ve tadı kötü olmayan Bi demir ilacı biliyo musunuz? Newvit araştırıyorum bilgisi tecrübesi olan varsa yorum bekliyorum

Takviye ile düzelmez mi bizde uzun zamandır baktırmadık belki yerlerdedir. Limonlu pekmez yada hurmaya limon sıkıp falan yese. Takviye kesin mi dedi doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…