- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #58.401
ben de iyiyim. minnoş da iyi asabi biraz. tekne kazıntıları böyle oluyormuş. haberiniz olsun. sağa sola tekme tokat girişmek ne olakiBen çalışan ve çocuğunu kreşe bırakmaya alışamayan anne olarak hayata tutunmaya çalışıyorum.
İşe dönmek harika oldu ama, işte hep bir ama...
Sen nasılsın?
ne yapılırsa bebe küçükken yapılıyor büyüdüğünde daha da zor. inşallah umduğuna nail olursunBen buradayımgündüzleri ev ve çocukla akşamları da ders çalışmakla uğraştığım için pek enerjim kalmıyor ya pek bakamıyorum. Umarım herkes iyidir
Teşekkür ederim canım inşallahne yapılırsa bebe küçükken yapılıyor büyüdüğünde daha da zor. inşallah umduğuna nail olursun
Ben tek çocukta kalmaya karar verdim sanırım.ben de iyiyim. minnoş da iyi asabi biraz. tekne kazıntıları böyle oluyormuş. haberiniz olsun. sağa sola tekme tokat girişmek ne olakişubat ayında kreş görünüyor bize. yoksa mümkün değil evcilleşmez. şaka yapmıyorum. neden böyle bu çocuk anlamadım.
+1Ben tek çocukta kalmaya karar verdim sanırım.
Merhaba, birkaç farklı doktor da aynı şeyleri söylüyorsa bence içinizi rahat tutun. Konuşmuyorsam kastınız hiç kelime olmaması mı yoksa cümle kurmaması mı?Merhaba anneler canım çok sıkkın oglum konuşmuyor aranızda oğlu konuşmayan varmıdoktora gittik kac tane normal 3 yasina kadar dediler 3 yasina kadar konusmazsa o zaman konusalim dedi sizde durum nasil
Merhabalar. Gerekli tüm kontroller yapıldı mı peki? Haftasonu kızımın kreşinden bir arkadaşının da benzer bir problemi olduğunu öğrendim. 3 yaşına kadar bekleyin demiş doktoru. Sonra farklı bir dr geniz eti ve işitme kaynaklı bir problem olduğunu farketmiş.Geniz eti ameliyatı olmuş, kulakları tıkalıymış, o sorun da geçince, yani duyma kaynaklı problem geçince şimdi yeni yeni konuşmaya başlamış.Merhaba anneler canım çok sıkkın oglum konuşmuyor aranızda oğlu konuşmayan varmıdoktora gittik kac tane normal 3 yasina kadar dediler 3 yasina kadar konusmazsa o zaman konusalim dedi sizde durum nasil
Selam, benim kızımda henüz konuşmuyor. Yani cümle kurup konuşamıyor. Ama istedigini işaretler falan yaptırıyor. Bizdeki durum çok dilli olmasından dolayı.Merhaba anneler canım çok sıkkın oglum konuşmuyor aranızda oğlu konuşmayan varmıdoktora gittik kac tane normal 3 yasina kadar dediler 3 yasina kadar konusmazsa o zaman konusalim dedi sizde durum nasil
konuşmayan 25 aylık kızım var . o da sayılır mı? doktor yılbaşına kadar konuşmaya başlamazsa mutlaka oyun grubuna başlayın dedi. Şubat gibi kreşe başlamayı düşünüyoruz yarım gün.Merhaba anneler canım çok sıkkın oglum konuşmuyor aranızda oğlu konuşmayan varmıdoktora gittik kac tane normal 3 yasina kadar dediler 3 yasina kadar konusmazsa o zaman konusalim dedi sizde durum nasil
Çok geçmiş olsun. Otit dediğin kulak iltihabı- enfeksiyonu mu? çok ateş yapar o. gelmiş geçmiş olsun. inşallah hemen toparlar. çok koca karı vari olacak ama kulaksa eğer ben soğanı yarıp tülbente sarıp kulağa koyulduğunu duymuştum.Selam kızlar, grup sessize alındı gibi oldu:)
Benim kızın Geçen hafta 3 gün boyunca ateşi vardı, 4.gun doktora götürdüm meğer otit varmış. 10 gün boyunca antibiyotik kullanicaz. 1-2 gün çok ağladı ama sonra şükür normale döndü. Umarım herkesler iyidir.
Çok geçmiş olsun. En kısa sürede toparlar inşallah.Selam kızlar, grup sessize alındı gibi oldu:)
Benim kızın Geçen hafta 3 gün boyunca ateşi vardı, 4.gun doktora götürdüm meğer otit varmış. 10 gün boyunca antibiyotik kullanicaz. 1-2 gün çok ağladı ama sonra şükür normale döndü. Umarım herkesler iyidir.
Çok geçmiş olsun en kısa zamanda toparlar inşallahSelam kızlar, grup sessize alındı gibi oldu:)
Biraz yaradılış meselesi değil mi? Büyüdükçe daha girişken olması konusunda telkin edebilirsiniz. Benim kardeşim çok yabaniydi, insan görünce annemin arkasına saklanırdı. İlkokul öğretmeni öyle bi yönlendirdi ki şimdi sosyal kelebek.Merhaba kızlar uzun zamandır grup sessiz herkes yoğun sanırım. Benim de yeni takıntım oğlumun yabancı çocuklara karşı sakin ve pasif olması. Biraz açmak istiyorum. 3.5 yaşında kuzeni var ona karşı çok hırçın asla onunla oyuncak paylaşmaz hakkını yedirmez tepki verir. Komşunun kızı var 2 ay büyük ona karşı da öyle onları rakip gibi görüyor ve didişiyor diyim bu hoşuma gidiyor pasif değil ve hakkını yedirmiyor sağlıklı Bi durum diye görüyordum ama parka gidince elindeki topu yada arabayı hemen Bi çocuk alır benimki de başka şeylere dalar hiç istemez. İstediğinde yanına gider ama ver demez çekiştirmez. Başka çocuklara bakar hep. Evde salıncak kaydırak olduğu için parkta onlarla ilgilenmez merdiven inip çıkar öyle takılır. Bu pasifliği ve tanımadığı insanların çocukların yanında konuşmaması canımı sıkmaya başladı. Normal mi bilmiyorum bizi dedesini Anneanne ve teyzelerini parmağında oynatır. Evde neşeli inatçı oyuncu aktif ve orta düzey konuşan bir çocuk ama dışarda tam tersi. Ne diyorsunuz normal mi sizce? Ben biraz yırtık olsun isterdim açıkçası
Bizimki de yapıyor öyle ama oyun olarak oturuyor. Kısa süreli oturup ne yapıyorum diye soruyor. Dikkatini dağıtmak işe yarayabilir belki yapma demektense.Bir de son zamanlarda W şeklinde oturuş başladı. Belki biliyorsunuzdur bunu alışkanlık haline getirip hep böyle oturursa bacaklarda şekil bozukluğu olma ihtimali var. Uyarıp güzelce düzeltiyorum inada bindirip tekrar öyle oturuyo. Sizde de var mı?
Evet belki fıtratı böyledir ama zaten yaşından ufak göründüğü için bir de girişken olmadığı için ilerde ilkokul çağında falan özgüvensiz mi olur acaba diye düşünceler dolanıyor kafamda. Annemin lafıyla gelmemiş ağrıya hastalanıyorumBiraz yaradılış meselesi değil mi? Büyüdükçe daha girişken olması konusunda telkin edebilirsiniz. Benim kardeşim çok yabaniydi, insan görünce annemin arkasına saklanırdı. İlkokul öğretmeni öyle bi yönlendirdi ki şimdi sosyal kelebek.
Bizimki de yapıyor öyle ama oyun olarak oturuyor. Kısa süreli oturup ne yapıyorum diye soruyor. Dikkatini dağıtmak işe yarayabilir belki yapma demektense.
Özgüvenli girişken çocuk yetiştirmek hakkında bir sürü tavsiyeler yayınlanıyor. Gözgezdirsen yapacağın şeylere ilham olur bence mutlaka. Şimdiden üzülecek bişry yok da işte yön vereceğiz çocuklarımıza en iyi potansiyellerine ulaşsınlar diye. Spora yazdırırsınız mesela boy için de. İlla katkısı olur.Evet belki fıtratı böyledir ama zaten yaşından ufak göründüğü için bir de girişken olmadığı için ilerde ilkokul çağında falan özgüvensiz mi olur acaba diye düşünceler dolanıyor kafamda. Annemin lafıyla gelmemiş ağrıya hastalanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?