2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bakıyım evet aklıma da gelmişti aslında çok da pedagog takip ediyorum zaten. Spor da mutlaka yazdırcaz ama futbola meraklı inşallah yüzme yada baskete de ilgi duyar ilerde

Ben ve eşim çok girişken insanlar değiliz. Farklı bir ortama girdiğimizde hemen alışmayız, zaman alır. Kızımız da öyle. Kreş arkadaşları ile hâlâ mesafeli. Haftasonu kahvaltıya gittik, arkadaşları ile parkta oynamak yerine benimle oturmayı ve parkta benimle oynamayı tercih etti. Ben de biraz üzüldüm ama zamanla değişir diye ümit ediyorum. Genel olarak çekingen bir çocuğum var. Parkta tam merdivenlerden çıkarken başka bir çocuk gelsin mesela, bizimki çıktığı 3 basamağı da iner geri. Bize karşı özgüveni çok yüksek, dediğim dedik ama dışarda öyle değil.
Kreşten aldığımda 1 saate yakın iş yerimde oluyor. Oda arkadaşlarıma alıştı ama onların haricinde herkesi yabancı gördüğü için hemen kucağıma çıkmak istiyor.
Mizacı böyle diye kabullendim ama tabi ki çekingenliği gitsin diye çabalayacağım.

Yaa evet aynı hisleri taşıyoruz o zaman. Benimki de bize karşı çok özgüvenli sürekli gördüğü kişilere her istediğini yaptırır inatla ve sürekli gördüğü kuzeni ve komşu kızıyla didişir ama parkta herkes onun arabasına biner topunu alır, onun gözü başkasının scooterında kalıyor mesela yanına gitse bile isteyemiyor çocuğum enayi konumuna düşüyoruz valla sinirim bozuluyor Bi oyun grubuna düzenli gitse veya parka daha sık gitsek biraz alışır değişir bu durum diye düşünüyorum, seninki de kreşte baya bu durumu törpüler bence

Evet canım orta kulak iltihabı 3 gün ateş yaptı, ağladı. Şimdi iyi çok şükür. Soğan tedavisi de aklımızda olsun, çok teşekkürler

Çok geçmiş olsun iyi mi şimdi
Çok teşekkür ederim şu an iyi biraz ateşi çıktı dün ve öksürük hapsuruk vs burnu da iyi temizleyememistik dün ağlatarak temizledik iyi uyudu aslında doktor antibiyotik verdi ama tükürdü ne yapsak ne etsek iciremedik ağzına aldı görmeden ama tadını anlayınca tükürdü bende Fransa'dan gelince orda sadece parasetamol ver diyorlar ya bu sefer de doktor hemen antibiyotik yazdı diye içime kurt düştü neyse bugün iyiydi inşallah tamamen iyileşir insan içine girmeyin kimse opmesin vs diyor doktor korunmak için.doktor ilgiliydi hastane de yeni daha pek giden yok.

geçmiş olsun. hazır havalar güzelken sık sık temiz hava aldır deniz havası iyot kokusu iyi gelir.

Nasıl girmiceksin insan içine ya benimki gözünü açar açmaz park park diyor her gün çıkıyoruz. Çocuklarla bire bir diyalog kurmasa da aynı şeylere dokunuyor hep. Havalar güzelken çıkıyorlar mecbur açık hava bide nasıl yapıcaz bilmiyorum büyüyorlar ve çevreye iyice duyarlı hale geldiler mecbur giriliyor insan içine malesef. Ben de çok pimpirik yaptığım için boş parklara götürürdüm sonra baktım çocuk başka çocuklarla iletişime girmiyor, hiç çocuk görmemiş gibi oynayan çocukları izliyor canım sıkıldı ve çocukların arasına sokmaya başladım.
Geçen sene kasımda bize de antibiyotik verdi ateş düşmediği için ve ben de içirememiştim bu sebeple iğne vermişti iğne de çok fena alerji yapmıştı heryeri yanık gibi kabardı çocuğun o yüzden çok korkuyorum yine hastalanır da ilaç gerekirse diye. İnşallah sizin de ilerlemez kendi kendine geçer de antibiyotik falan gerekmez hiç

Kızlar napiyosunuz ? Yazamadım uzun süredir. İse başlamadım henüz etkinliklere gidiyoruz ama kreş için 3 belki de 3.5-4 uyar bize yeme sorunlarımız hala var . Ama oyun kurma çocuklarla ilişkilerde sıkıntımız yok şükür.

Çiş kaka yapınca söylüyor ama klozetin de oturuyor. Bezini çıkarıp tam geçirmedim evimiz çok ısınmıyor kış aylarında halilar batsın istemedim açıkçası:)) bir kaç ay geçsin kış ayları tamamen geçeceğiz tuvalet olayına:))

Son dişimız çıktı bu arada ama parça parça çıkıyor çok zorlayıcı oldu canı yanıyor hircinlasiyor (( bu diş te bitmeden hayirlisiyla diş sezonu kapansa :)) emzik te azalttik fakat bırakamadık bu hircinliklardan dolayı:)) durumlar böyle kızlar

arkadaşlar bizimki çıldırdı artık gündüz uyumuyor. uyursa da bizi cezalandırmak istercesine gece 1 den önce uyumuyor. bu yaşta gündüz uykusunu bırakma ihtimali olabilir mi sizce?
sabah 8 de uyanıp 1.30 da uyuyor iki saat max. 3.30 da uyanıyor. gece uykusuna da en erken 11.30 da yatıyor. yatağa girişimiz o saat uyuması en az 30 dakika bizim kafalar milyor milyor

Bizim de uykular çok dengesiz malesef haftanın 3 günü gündüz uyumuyor nerdeyse. Sabah geç uyanırsa gündüz uykusu yapmayıp akşam erken yatıyor (erken dediğim 10 gibi). Erken yatınca erken kalkıyor ve gündüz uykusu yapıyor yine geç yatıp geç kalkıyor ve gündüz uykusu yine nanay... böyle saçma bir döngü içindeyiz. Ablama sordum kendi oğlu da 2 yaş itibariyle böyle düzensizleşmiş ve bu yaklaşık 1 sene bu şekil gitmiş en son da gündüz uykusunu tamamen kesmiş. Gündüz uyumazsa çok zorlanıyorum yemek vs yapmakta ama uyutmaya çalışırken de sinirlerim çok bozuluyor

Arkadaşımın oğlu emzirmeyi kesince 20 aylıkken öğlen uykusunu da kesmiş zamanında. Öğlen geç yatınca gece uykusu da geç saate kalıyor tabii. İnşallah düzelir ya uyku cidden zulüm

Offf çok zor...
Bizim kız hafta içi 7.00 de uyanıyor. Kreşte 13.00-15.00 arası uyku saati. Genelde 1,5 saat uyuyormuş. Akşam 23.00 'den önce uyumuyor. Sebebi babayla vakit geçirmek. Haftasonu da yolda, arabada vs ne kadar uyursa. Zira ben öğlen uyutamıyorum. Evde olsaydık tümden bırakmıştık sanırım.

20 aylıktan beri öğle uykusu uyumuyor. Şaşırdık mı hayır

2 yaşta böyle uykuyu bırakanlar varmış uyumayip gece erken yatsın ama gündüz bakan kişi idare edebilecek mi sorun bu.Ayni sorun bizde var öğlen uyuyor uyuyunca gece 1130 uyuyana kadar 12 uyumamak işime gelmiyor çünkü ben öğlen uyusunda bende uyuyayım ya da dinleneyim istiyorum birde uyumazsa akşam cozutuyor hiperaktiflesiyor.Ben öğlen uyuyup gece geç yatmasına alıştım bir süre sonra daha iyi oldu bazı kişiler bir saatle sinirliyormus uykuyu o zamanda erken yatabilir biraz daha belki ama uyuyunca uyandırmaya kıymak gerek birde uyurken tek bana azıcık ait olan zaman bı yarım saat dizi izlrsem internet baksam diyorum velhasıl bizde de bu sorun var gece uyanıp oyun oynamak isterse o daha büyük problem bir iki de bu başıma geldi oynamasa bile uyuyamadi sonra sabah uyanamaiyor bu ara uykumuz sıkıntı hastalık tetikledi gündüz oksurmeyip gece oksurunce sorun oldu.Neyse antibiyotigi çok sevdiği bir çizgi filmi izlerken su verir gibi yapıp arada kaktirdim tukurecekkende ağzını kapatıp hadi yut vs dedim neyse üç gecedir ilacı içiyor bakalım iyileşecek mı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…