- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #58.421
Bakıyım evet aklıma da gelmişti aslında çok da pedagog takip ediyorum zaten. Spor da mutlaka yazdırcaz ama futbola meraklıÖzgüvenli girişken çocuk yetiştirmek hakkında bir sürü tavsiyeler yayınlanıyor. Gözgezdirsen yapacağın şeylere ilham olur bence mutlaka. Şimdiden üzülecek bişry yok da işte yön vereceğiz çocuklarımıza en iyi potansiyellerine ulaşsınlar diye. Spora yazdırırsınız mesela boy için de. İlla katkısı olur.
Ben ve eşim çok girişken insanlar değiliz. Farklı bir ortama girdiğimizde hemen alışmayız, zaman alır. Kızımız da öyle. Kreş arkadaşları ile hâlâ mesafeli. Haftasonu kahvaltıya gittik, arkadaşları ile parkta oynamak yerine benimle oturmayı ve parkta benimle oynamayı tercih etti. Ben de biraz üzüldüm ama zamanla değişir diye ümit ediyorum. Genel olarak çekingen bir çocuğum var. Parkta tam merdivenlerden çıkarken başka bir çocuk gelsin mesela, bizimki çıktığı 3 basamağı da iner geri. Bize karşı özgüveni çok yüksek, dediğim dedik ama dışarda öyle değil.Merhaba kızlar uzun zamandır grup sessiz herkes yoğun sanırım. Benim de yeni takıntım oğlumun yabancı çocuklara karşı sakin ve pasif olması. Biraz açmak istiyorum. 3.5 yaşında kuzeni var ona karşı çok hırçın asla onunla oyuncak paylaşmaz hakkını yedirmez tepki verir. Komşunun kızı var 2 ay büyük ona karşı da öyle onları rakip gibi görüyor ve didişiyor diyim bu hoşuma gidiyor pasif değil ve hakkını yedirmiyor sağlıklı Bi durum diye görüyordum ama parka gidince elindeki topu yada arabayı hemen Bi çocuk alır benimki de başka şeylere dalar hiç istemez. İstediğinde yanına gider ama ver demez çekiştirmez. Başka çocuklara bakar hep. Evde salıncak kaydırak olduğu için parkta onlarla ilgilenmez merdiven inip çıkar öyle takılır. Bu pasifliği ve tanımadığı insanların çocukların yanında konuşmaması canımı sıkmaya başladı. Normal mi bilmiyorum bizi dedesini Anneanne ve teyzelerini parmağında oynatır. Evde neşeli inatçı oyuncu aktif ve orta düzey konuşan bir çocuk ama dışarda tam tersi. Ne diyorsunuz normal mi sizce? Ben biraz yırtık olsun isterdim açıkçası
Yaa evet aynı hisleri taşıyoruz o zaman. Benimki de bize karşı çok özgüvenli sürekli gördüğü kişilere her istediğini yaptırır inatla ve sürekli gördüğü kuzeni ve komşu kızıyla didişir ama parkta herkes onun arabasına biner topunu alır, onun gözü başkasının scooterında kalıyor mesela yanına gitse bile isteyemiyor çocuğumBen ve eşim çok girişken insanlar değiliz. Farklı bir ortama girdiğimizde hemen alışmayız, zaman alır. Kızımız da öyle. Kreş arkadaşları ile hâlâ mesafeli. Haftasonu kahvaltıya gittik, arkadaşları ile parkta oynamak yerine benimle oturmayı ve parkta benimle oynamayı tercih etti. Ben de biraz üzüldüm ama zamanla değişir diye ümit ediyorum. Genel olarak çekingen bir çocuğum var. Parkta tam merdivenlerden çıkarken başka bir çocuk gelsin mesela, bizimki çıktığı 3 basamağı da iner geri. Bize karşı özgüveni çok yüksek, dediğim dedik ama dışarda öyle değil.
Kreşten aldığımda 1 saate yakın iş yerimde oluyor. Oda arkadaşlarıma alıştı ama onların haricinde herkesi yabancı gördüğü için hemen kucağıma çıkmak istiyor.
Mizacı böyle diye kabullendim ama tabi ki çekingenliği gitsin diye çabalayacağım.
Evet canım orta kulak iltihabıÇok geçmiş olsun. Otit dediğin kulak iltihabı- enfeksiyonu mu? çok ateş yapar o. gelmiş geçmiş olsun. inşallah hemen toparlar. çok koca karı vari olacak ama kulaksa eğer ben soğanı yarıp tülbente sarıp kulağa koyulduğunu duymuştum.
Çok geçmiş olsun iyi mi şimdiMerhaba kızlar ben soleil veya Hande hesap bilgilerimi kaybettim otomatik çıkınca siteden giremedim anca giriyorum şu an Türkiyedeyiz tatil için .Birde hasta oldu şehir hastanesi ne gittik.
Çok teşekkür ederim şu an iyi biraz ateşi çıktı dün ve öksürük hapsuruk vs burnu da iyi temizleyememistik dün ağlatarak temizledik iyi uyudu aslında doktor antibiyotik verdi ama tükürdü ne yapsak ne etsek iciremedik ağzına aldı görmeden ama tadını anlayınca tükürdü bende Fransa'dan gelince orda sadece parasetamol ver diyorlar ya bu sefer de doktor hemen antibiyotik yazdı diye içime kurt düştü neyse bugün iyiydi inşallah tamamen iyileşir insan içine girmeyin kimse opmesin vs diyor doktor korunmak için.doktor ilgiliydi hastane de yeni daha pek giden yok.Çok geçmiş olsun iyi mi şimdi
Geçmiş olsun MarieCurieEvet canım orta kulak iltihabı3 gün ateş yaptı, ağladı. Şimdi iyi çok şükür. Soğan tedavisi de aklımızda olsun, çok teşekkürler
geçmiş olsun. hazır havalar güzelken sık sık temiz hava aldır deniz havası iyot kokusu iyi gelir.Çok teşekkür ederim şu an iyi biraz ateşi çıktı dün ve öksürük hapsuruk vs burnu da iyi temizleyememistik dün ağlatarak temizledik iyi uyudu aslında doktor antibiyotik verdi ama tükürdü ne yapsak ne etsek iciremedik ağzına aldı görmeden ama tadını anlayınca tükürdü bende Fransa'dan gelince orda sadece parasetamol ver diyorlar ya bu sefer de doktor hemen antibiyotik yazdı diye içime kurt düştü neyse bugün iyiydi inşallah tamamen iyileşir insan içine girmeyin kimse opmesin vs diyor doktor korunmak için.doktor ilgiliydi hastane de yeni daha pek giden yok.
Çok geçmiş olsunMerhaba kızlar ben soleil veya Hande hesap bilgilerimi kaybettim otomatik çıkınca siteden giremedim anca giriyorum şu an Türkiyedeyiz tatil için .Birde hasta oldu şehir hastanesi ne gittik.
Nasıl girmiceksin insan içine ya benimki gözünü açar açmaz park park diyor her gün çıkıyoruz. Çocuklarla bire bir diyalog kurmasa da aynı şeylere dokunuyor hep. Havalar güzelken çıkıyorlar mecbur açık hava bide nasıl yapıcaz bilmiyorum büyüyorlar ve çevreye iyice duyarlı hale geldiler mecbur giriliyor insan içine malesef. Ben de çok pimpirik yaptığım için boş parklara götürürdüm sonra baktım çocuk başka çocuklarla iletişime girmiyor, hiç çocuk görmemiş gibi oynayan çocukları izliyor canım sıkıldı ve çocukların arasına sokmaya başladım.Çok teşekkür ederim şu an iyi biraz ateşi çıktı dün ve öksürük hapsuruk vs burnu da iyi temizleyememistik dün ağlatarak temizledik iyi uyudu aslında doktor antibiyotik verdi ama tükürdü ne yapsak ne etsek iciremedik ağzına aldı görmeden ama tadını anlayınca tükürdü bende Fransa'dan gelince orda sadece parasetamol ver diyorlar ya bu sefer de doktor hemen antibiyotik yazdı diye içime kurt düştü neyse bugün iyiydi inşallah tamamen iyileşir insan içine girmeyin kimse opmesin vs diyor doktor korunmak için.doktor ilgiliydi hastane de yeni daha pek giden yok.
aaa ne kadar da bizKızlar Güldür Güldür Show'da bugünkü bölümü izleyin çocuklar ile ilgili yedi yaşında gece kalkıp menemen istiyor diyorlar
Bizim de uykular çok dengesiz malesef haftanın 3 günü gündüz uyumuyor nerdeyse. Sabah geç uyanırsa gündüz uykusu yapmayıp akşam erken yatıyor (erken dediğim 10 gibiarkadaşlar bizimki çıldırdı artık gündüz uyumuyor. uyursa da bizi cezalandırmak istercesine gece 1 den önce uyumuyor. bu yaşta gündüz uykusunu bırakma ihtimali olabilir mi sizce?
sabah 8 de uyanıp 1.30 da uyuyor iki saat max. 3.30 da uyanıyor. gece uykusuna da en erken 11.30 da yatıyor. yatağa girişimiz o saat uyuması en az 30 dakika bizim kafalar milyor milyor
Arkadaşımın oğlu emzirmeyi kesince 20 aylıkken öğlen uykusunu da kesmiş zamanında. Öğlen geç yatınca gece uykusu da geç saate kalıyor tabii. İnşallah düzelir ya uyku cidden zulümarkadaşlar bizimki çıldırdı artık gündüz uyumuyor. uyursa da bizi cezalandırmak istercesine gece 1 den önce uyumuyor. bu yaşta gündüz uykusunu bırakma ihtimali olabilir mi sizce?
sabah 8 de uyanıp 1.30 da uyuyor iki saat max. 3.30 da uyanıyor. gece uykusuna da en erken 11.30 da yatıyor. yatağa girişimiz o saat uyuması en az 30 dakika bizim kafalar milyor milyor
Offf çok zor...arkadaşlar bizimki çıldırdı artık gündüz uyumuyor. uyursa da bizi cezalandırmak istercesine gece 1 den önce uyumuyor. bu yaşta gündüz uykusunu bırakma ihtimali olabilir mi sizce?
20 aylıktan beri öğle uykusu uyumuyor. Şaşırdık mı hayırarkadaşlar bizimki çıldırdı artık gündüz uyumuyor. uyursa da bizi cezalandırmak istercesine gece 1 den önce uyumuyor. bu yaşta gündüz uykusunu bırakma ihtimali olabilir mi sizce?
2 yaşta böyle uykuyu bırakanlar varmış uyumayip gece erken yatsın ama gündüz bakan kişi idare edebilecek mi sorun bu.Ayni sorun bizde var öğlen uyuyor uyuyunca gece 1130 uyuyana kadar 12 uyumamak işime gelmiyor çünkü ben öğlen uyusunda bende uyuyayım ya da dinleneyim istiyorum birde uyumazsa akşam cozutuyor hiperaktiflesiyor.Ben öğlen uyuyup gece geç yatmasına alıştım bir süre sonra daha iyi oldu bazı kişiler bir saatle sinirliyormus uykuyu o zamanda erken yatabilir biraz daha belki ama uyuyunca uyandırmaya kıymak gerek birde uyurken tek bana azıcık ait olan zaman bı yarım saat dizi izlrsem internet baksam diyorum velhasıl bizde de bu sorun var gece uyanıp oyun oynamak isterse o daha büyük problem bir iki de bu başıma geldi oynamasa bile uyuyamadi sonra sabah uyanamaiyor bu ara uykumuz sıkıntı hastalık tetikledi gündüz oksurmeyip gece oksurunce sorun oldu.Neyse antibiyotigi çok sevdiği bir çizgi filmi izlerken su verir gibi yapıp arada kaktirdim tukurecekkende ağzını kapatıp hadi yut vs dedim neyse üç gecedir ilacı içiyor bakalım iyileşecek mı.arkadaşlar bizimki çıldırdı artık gündüz uyumuyor. uyursa da bizi cezalandırmak istercesine gece 1 den önce uyumuyor. bu yaşta gündüz uykusunu bırakma ihtimali olabilir mi sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?