- 27 Ekim 2023
- 83
- 59
- 3
- 46
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #58.441
Sabah 6-7 arası uyandırmaya dene istersen. Öyle olunca öğlene pertleri çıkmış oluyor. Birde uykusu geldiği anı anlayıp hemen uyutmak lazım, uyku saati geçince de uyumuyorlar.arkadaşlar bizimki çıldırdı artık gündüz uyumuyor. uyursa da bizi cezalandırmak istercesine gece 1 den önce uyumuyor. bu yaşta gündüz uykusunu bırakma ihtimali olabilir mi sizce?
sabah 8 de uyanıp 1.30 da uyuyor iki saat max. 3.30 da uyanıyor. gece uykusuna da en erken 11.30 da yatıyor. yatağa girişimiz o saat uyuması en az 30 dakika bizim kafalar milyor milyor
ay bizde de benzeri var. sinirlerim benim de bozuluyor çünkü hep evde bi yaygara bi ağlama halleriBizim de uykular çok dengesiz malesef haftanın 3 günü gündüz uyumuyor nerdeyse. Sabah geç uyanırsa gündüz uykusu yapmayıp akşam erken yatıyor (erken dediğim 10 gibi). Erken yatınca erken kalkıyor ve gündüz uykusu yapıyor yine geç yatıp geç kalkıyor ve gündüz uykusu yine nanay... böyle saçma bir döngü içindeyiz. Ablama sordum kendi oğlu da 2 yaş itibariyle böyle düzensizleşmiş ve bu yaklaşık 1 sene bu şekil gitmiş en son da gündüz uykusunu tamamen kesmiş. Gündüz uyumazsa çok zorlanıyorum yemek vs yapmakta ama uyutmaya çalışırken de sinirlerim çok bozuluyor
Arkadaşımın oğlu emzirmeyi kesince 20 aylıkken öğlen uykusunu da kesmiş zamanında. Öğlen geç yatınca gece uykusu da geç saate kalıyor tabii. İnşallah düzelir ya uyku cidden zulüm
Offf çok zor...
Bizim kız hafta içi 7.00 de uyanıyor. Kreşte 13.00-15.00 arası uyku saati. Genelde 1,5 saat uyuyormuş. Akşam 23.00 'den önce uyumuyor. Sebebi babayla vakit geçirmek. Haftasonu da yolda, arabada vs ne kadar uyursa. Zira ben öğlen uyutamıyorum. Evde olsaydık tümden bırakmıştık sanırım.
2 yaşta böyle uykuyu bırakanlar varmış uyumayip gece erken yatsın ama gündüz bakan kişi idare edebilecek mi sorun bu.Ayni sorun bizde var öğlen uyuyor uyuyunca gece 1130 uyuyana kadar 12 uyumamak işime gelmiyor çünkü ben öğlen uyusunda bende uyuyayım ya da dinleneyim istiyorum birde uyumazsa akşam cozutuyor hiperaktiflesiyor.Ben öğlen uyuyup gece geç yatmasına alıştım bir süre sonra daha iyi oldu bazı kişiler bir saatle sinirliyormus uykuyu o zamanda erken yatabilir biraz daha belki ama uyuyunca uyandırmaya kıymak gerek birde uyurken tek bana azıcık ait olan zaman bı yarım saat dizi izlrsem internet baksam diyorum velhasıl bizde de bu sorun var gece uyanıp oyun oynamak isterse o daha büyük problem bir iki de bu başıma geldi oynamasa bile uyuyamadi sonra sabah uyanamaiyor bu ara uykumuz sıkıntı hastalık tetikledi gündüz oksurmeyip gece oksurunce sorun oldu.Neyse antibiyotigi çok sevdiği bir çizgi filmi izlerken su verir gibi yapıp arada kaktirdim tukurecekkende ağzını kapatıp hadi yut vs dedim neyse üç gecedir ilacı içiyor bakalım iyileşecek mı.
ay ben şokkkSabah 6-7 arası uyandırmaya dene istersen. Öyle olunca öğlene pertleri çıkmış oluyor. Birde uykusu geldiği anı anlayıp hemen uyutmak lazım, uyku saati geçince de uyumuyorlar.
Ben biraz anlam karmaşasına sebep olmuş olabilirimay ben şokkk
herkeste aynı sorun varmış ya neredeyse...
ben de biz bi şeyleri yanlış yapıyoruz sanıyordum. valla günlerdir düşünmediğim şey kalmadı. rahatladım ne yalan söyliyim.
bizim bakıcı ile uyuyor sorun yok. belkide biz yokuz ya, uykuyla zaman geçiriyor olabilir. ama biz varken kantarın topuzu iyice kaçıyor. benim büyük kızda böyle gibiydi ama bu kadar keskin çizgileri yoktu uyku konusunda. 3-3,5 yaş civarıydı.
ben sabah erken kaldırmayı deneyeyim o halde.
iyi ki yazdım buraya. sağolun valla içime su serpildi.
Senin oğlan en doğru olanı yapıyorBen biraz anlam karmaşasına sebep olmuş olabilirimemzirmeyi kesince uykuyu çocuk kendisi bırakmış demek istemiştim. Sabahın kör vaktinde uyandığım için çok ayılamadan yazmıştım
Bence yanlış yaptığın hiçbir şey yok, dediğin gibi size olan özleminden de bu şekilde yapıyor olabilir. Şöyle bir durum var erken kalkarsa öğlen uykusuna da gece uykusuna da erken yatabilir. Ama bu her çocukta olmuyor bence çünkü ben oğlumu gece 12de de yatırsam sabah 6da kalkıyor. Bana da çok dediler çok erken yatıyor o yüzden erken kalkıyor diye ama geç yattığında da erken kalkıyor ben çözüm bulamadım. (Bizimki gece uykusuna en geç 19.30da yatıyor sabah 5.50- 06.00 gibi dikiliyor tepeme)
yok şekerim ben doğru anladım ne demek istediğini.Ben biraz anlam karmaşasına sebep olmuş olabilirimemzirmeyi kesince uykuyu çocuk kendisi bırakmış demek istemiştim. Sabahın kör vaktinde uyandığım için çok ayılamadan yazmıştım
Bence yanlış yaptığın hiçbir şey yok, dediğin gibi size olan özleminden de bu şekilde yapıyor olabilir. Şöyle bir durum var erken kalkarsa öğlen uykusuna da gece uykusuna da erken yatabilir. Ama bu her çocukta olmuyor bence çünkü ben oğlumu gece 12de de yatırsam sabah 6da kalkıyor. Bana da çok dediler çok erken yatıyor o yüzden erken kalkıyor diye ama geç yattığında da erken kalkıyor ben çözüm bulamadım. (Bizimki gece uykusuna en geç 19.30da yatıyor sabah 5.50- 06.00 gibi dikiliyor tepeme)
benim kız cumartesi tüm gün uyumayınca ve gece uykusuna 1 de yatınca sabah 9.43 te uyandı. sonra bizim kafalar milyor oldu işteSenin oğlan en doğru olanı yapıyor
Bütün uyku uzmanları çocukların sabah 6- 7:30 arasında uyanmalarini istiyor. Akşam da 7:30- 8:30 arası uymuş olmalarını.
Tabi olan bize oluyor, kaç yıldır şöyle sabah 9 lara kadar uyuduğumu bilmiyorum.
Kendisi için en doğrusu benim için en zulüm olanıSenin oğlan en doğru olanı yapıyor
Bütün uyku uzmanları çocukların sabah 6- 7:30 arasında uyanmalarini istiyor. Akşam da 7:30- 8:30 arası uymuş olmalarını.
Tabi olan bize oluyor, kaç yıldır şöyle sabah 9 lara kadar uyuduğumu bilmiyorum.
Ya evet şartlar da önemli tabiiyok şekerim ben doğru anladım ne demek istediğini.
ben erken kaldımak isterim ama 6.40 da evden çıkıyorum. büyük kız 6.50 de çıkıyor okula gidiyor. evde sadece eşim kalıyor. biz çıkarken uyandırsak eşim bizden sonra duş kahvaltı traş olayını yapamaz mecburen bebekle ilgilenmek zorunda kalır çünkü.
bir de şu var. biz hamileyken kendi rutinimiz bebeğe geçiyor bi şekilde. mesela her gün aynı saatte kalkardım ben bebek te aynı saatte kalkıyor. en azından benim için öyleydi.
geç kalkan annelerin bebeleri de içerde uyumaya alıştıkları için geç kalkarlarmış. tabi yaş sınırı vs bilmiyorum sadece kendimden ve duyduklarımdan yola çıkarak yazıyorum.
Bende zombi olmamak için akşam 9-10 arası tavuk gibi uyuyorum. Hey gidi önceden sabahlara kadar dizi izlerdim, partilerdim ne bilim işte biseyler yapardımKendisi için en doğrusu benim için en zulüm olanıemmeyi bıraktığı halde hala kesintisiz uyumuyor bir de 6da uyanınca zombi gibi oluyorum
HahahaBende zombi olmamak için akşam 9-10 arası tavuk gibi uyuyorum. Hey gidi önceden sabahlara kadar dizi izlerdim, partilerdim ne bilim işte biseyler yapardımşimdi pijamami göğsüme kadar çekip hop yatağa
Ben olsam hastaneye giderdim canim. Eğer yemiyorsa ve 2 gündür gecmediyse önerim hastane olur.Kızlar oğlumda bikaç gün önce akşam sancılı ishal başladı çok şiddetli değildi gece de 1 kez kustu ertesi gün iyiydi sadece iştahsızdı. Dün ishal ve sancı tekrar başladı baya halsiz düşürdü. Aslında bol su içiyo soda içip kraker yiyo. Dün akşam da muz yedi gece iyi geçti bu sabah yine iyi kahvaltı yaptı ama ishali sıklaştı iyice sulu hale geldi. Şimdi yorgun düşüp uyudu yavrum. Dün özellikle ishali kesmeye çalışmadım ama bugün bişeyler yapmak istiyorum daha fazlası çok yoracak. Az da olsa Bişeyler yeyip içtiği için hastaneye götürmek istemiyorum açıkçası böyle zamanlarda hastane bizi hep çıkmaza sürükledi artık fobi oldu bende. Komşu motilium şurup verdi kendi çocuğunda ishali hemen kesmiş ama ben emin olamadım ne önerirsiniz? Yiyecek şeyler önermeyin yemiyo malesef
Yok yiyo çok şükür sabah çok acıkmıştı baya bazlama yedi kraker de yiyo gün içinde bol su soda içiyor. O yüzden götürmüyorum zaten böyle canının istediği şeyleri yiyo ama mesela patates haşladım asla ağzına sürmüyor ishale iyi gelir diye yiyecek önermeyin onları yemiyor demek istedimBen olsam hastaneye giderdim canim. Eğer yemiyorsa ve 2 gündür gecmediyse önerim hastane olur.
Çok geçmiş olsun canım, yani ben gün içindeki duruma göre hastaneye giderdim muhtemelen. Eğer iletişimde olduğunuz doktoru varsa sormakta fayda var. Bizimki geçen gün 4 defa kusunca doktoruna yazdım ishale dönebilir serum taksak iyi olur demişti. Serumun yarısında kendine geldi çocuk bütün halsizligi bitti mesela. İshal ve kusma onu yorgun düşürür, eğer patates ve muz gibi şeyleri de kabul etmiyorsa bence bir doktor görsün. Onun harici beslenme hariç ne yapılır hiç bilmiyorumKızlar oğlumda bikaç gün önce akşam sancılı ishal başladı çok şiddetli değildi gece de 1 kez kustu ertesi gün iyiydi sadece iştahsızdı. Dün ishal ve sancı tekrar başladı baya halsiz düşürdü. Aslında bol su içiyo soda içip kraker yiyo. Dün akşam da muz yedi gece iyi geçti bu sabah yine iyi kahvaltı yaptı ama ishali sıklaştı iyice sulu hale geldi. Şimdi yorgun düşüp uyudu yavrum. Dün özellikle ishali kesmeye çalışmadım ama bugün bişeyler yapmak istiyorum daha fazlası çok yoracak. Az da olsa Bişeyler yeyip içtiği için hastaneye götürmek istemiyorum açıkçası böyle zamanlarda hastane bizi hep çıkmaza sürükledi artık fobi oldu bende. Komşu motilium şurup verdi kendi çocuğunda ishali hemen kesmiş ama ben emin olamadım ne önerirsiniz? Yiyecek şeyler önermeyin yemiyo malesef
Teşekkür ederim hastane seçeneği hep aklımda ve sürekli gittiğimiz çocuk kliniği de yakın zaten ama beslenmesi hastalık döneminde için iyi sayılır suyu bol tüketiyor o yüzden şimdilik gitmiyoruz. Probiyotik damla aldırcam inşallah inat etmeden içer de hızlı toparlarÇok geçmiş olsun canım, yani ben gün içindeki duruma göre hastaneye giderdim muhtemelen. Eğer iletişimde olduğunuz doktoru varsa sormakta fayda var. Bizimki geçen gün 4 defa kusunca doktoruna yazdım ishale dönebilir serum taksak iyi olur demişti. Serumun yarısında kendine geldi çocuk bütün halsizligi bitti mesela. İshal ve kusma onu yorgun düşürür, eğer patates ve muz gibi şeyleri de kabul etmiyorsa bence bir doktor görsün. Onun harici beslenme hariç ne yapılır hiç bilmiyorum
İnşallah içer canım, kefir içerse onda çok iyi ama her çocuk içmiyor. Sade olan daha sağlıklı tabi ama belki meyveli olanları severse o da verilebilir.Teşekkür ederim hastane seçeneği hep aklımda ve sürekli gittiğimiz çocuk kliniği de yakın zaten ama beslenmesi hastalık döneminde için iyi sayılır suyu bol tüketiyor o yüzden şimdilik gitmiyoruz. Probiyotik damla aldırcam inşallah inat etmeden içer de hızlı toparlar
Geçmiş olsun yine de hastaneye götür canım ne olur ne olmaz ben geçen gün hastalandığında antibiyotiği geç de olsa başladım iyileşti doktor bir ilaç verir belki daha çabuk iyileşir.Teşekkür ederim hastane seçeneği hep aklımda ve sürekli gittiğimiz çocuk kliniği de yakın zaten ama beslenmesi hastalık döneminde için iyi sayılır suyu bol tüketiyor o yüzden şimdilik gitmiyoruz. Probiyotik damla aldırcam inşallah inat etmeden içer de hızlı toparlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?