2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Sabah 6-7 arası uyandırmaya dene istersen. Öyle olunca öğlene pertleri çıkmış oluyor. Birde uykusu geldiği anı anlayıp hemen uyutmak lazım, uyku saati geçince de uyumuyorlar.

ay bizde de benzeri var. sinirlerim benim de bozuluyor çünkü hep evde bi yaygara bi ağlama halleri

Arkadaşımın oğlu emzirmeyi kesince 20 aylıkken öğlen uykusunu da kesmiş zamanında. Öğlen geç yatınca gece uykusu da geç saate kalıyor tabii. İnşallah düzelir ya uyku cidden zulüm

Sabah 6-7 arası uyandırmaya dene istersen. Öyle olunca öğlene pertleri çıkmış oluyor. Birde uykusu geldiği anı anlayıp hemen uyutmak lazım, uyku saati geçince de uyumuyorlar.
ay ben şokkk
herkeste aynı sorun varmış ya neredeyse...
ben de biz bi şeyleri yanlış yapıyoruz sanıyordum. valla günlerdir düşünmediğim şey kalmadı. rahatladım ne yalan söyliyim.
bizim bakıcı ile uyuyor sorun yok. belkide biz yokuz ya, uykuyla zaman geçiriyor olabilir. ama biz varken kantarın topuzu iyice kaçıyor. benim büyük kızda böyle gibiydi ama bu kadar keskin çizgileri yoktu uyku konusunda. 3-3,5 yaş civarıydı.
ben sabah erken kaldırmayı deneyeyim o halde.
iyi ki yazdım buraya. sağolun valla içime su serpildi.

Ben biraz anlam karmaşasına sebep olmuş olabilirim emzirmeyi kesince uykuyu çocuk kendisi bırakmış demek istemiştim. Sabahın kör vaktinde uyandığım için çok ayılamadan yazmıştım

Bence yanlış yaptığın hiçbir şey yok, dediğin gibi size olan özleminden de bu şekilde yapıyor olabilir. Şöyle bir durum var erken kalkarsa öğlen uykusuna da gece uykusuna da erken yatabilir. Ama bu her çocukta olmuyor bence çünkü ben oğlumu gece 12de de yatırsam sabah 6da kalkıyor. Bana da çok dediler çok erken yatıyor o yüzden erken kalkıyor diye ama geç yattığında da erken kalkıyor ben çözüm bulamadım. (Bizimki gece uykusuna en geç 19.30da yatıyor sabah 5.50- 06.00 gibi dikiliyor tepeme )

Senin oğlan en doğru olanı yapıyor
Bütün uyku uzmanları çocukların sabah 6- 7:30 arasında uyanmalarini istiyor. Akşam da 7:30- 8:30 arası uymuş olmalarını.
Tabi olan bize oluyor, kaç yıldır şöyle sabah 9 lara kadar uyuduğumu bilmiyorum.

yok şekerim ben doğru anladım ne demek istediğini.
ben erken kaldımak isterim ama 6.40 da evden çıkıyorum. büyük kız 6.50 de çıkıyor okula gidiyor. evde sadece eşim kalıyor. biz çıkarken uyandırsak eşim bizden sonra duş kahvaltı traş olayını yapamaz mecburen bebekle ilgilenmek zorunda kalır çünkü.

bir de şu var. biz hamileyken kendi rutinimiz bebeğe geçiyor bi şekilde. mesela her gün aynı saatte kalkardım ben bebek te aynı saatte kalkıyor. en azından benim için öyleydi.
geç kalkan annelerin bebeleri de içerde uyumaya alıştıkları için geç kalkarlarmış. tabi yaş sınırı vs bilmiyorum sadece kendimden ve duyduklarımdan yola çıkarak yazıyorum.

benim kız cumartesi tüm gün uyumayınca ve gece uykusuna 1 de yatınca sabah 9.43 te uyandı. sonra bizim kafalar milyor oldu işte

Kendisi için en doğrusu benim için en zulüm olanı emmeyi bıraktığı halde hala kesintisiz uyumuyor bir de 6da uyanınca zombi gibi oluyorum

Ya evet şartlar da önemli tabii bende erken kalkardim hep, bizimki bebekken de sabah 6da uyanırdı hala öyle devam ediyor. Artık hep öyle olur diye düşünüyorum.

Kendisi için en doğrusu benim için en zulüm olanı emmeyi bıraktığı halde hala kesintisiz uyumuyor bir de 6da uyanınca zombi gibi oluyorum
Bende zombi olmamak için akşam 9-10 arası tavuk gibi uyuyorum. Hey gidi önceden sabahlara kadar dizi izlerdim, partilerdim ne bilim işte biseyler yapardım şimdi pijamami göğsüme kadar çekip hop yatağa

Bizim olay değişik biraz sizinkilerden kızlar bizim uyku saatleri hep değişti ilk yıl sabah güneşle uyanıp güneşle uyudu bende 1930 da yatağa çok girdim gece uyanmalarina dayanabilecek için sonra geçen yıl 930 du uyku saatimiz gündüz sekiz de uyaniyordu bu sene cozuttuk gece 1130 uyku sabah da Allah ne verdiyse ama bu sefer 9 a kaydı sabah uyanması 830 9 gece uyanıp dalamazsa on bir kere on biri gördük ama Fransa Türkiye seyahatlerindeki saat değişimi de etkiledi mi bilmiyorum şimdi Fransa bizden iki saat geride ona göre hesaplarsam erken kalkıp erken yatıyor cocukcagiz

Bende zombi olmamak için akşam 9-10 arası tavuk gibi uyuyorum. Hey gidi önceden sabahlara kadar dizi izlerdim, partilerdim ne bilim işte biseyler yapardım şimdi pijamami göğsüme kadar çekip hop yatağa
Hahaha Yaaa eskiden ne güzel aktiviteler yapardık şimdi uyumak en güzel aktivite ben kpss çalıştığım için 12den önce uyuyamıyorum da

Kızlar oğlumda bikaç gün önce akşam sancılı ishal başladı çok şiddetli değildi gece de 1 kez kustu ertesi gün iyiydi sadece iştahsızdı. Dün ishal ve sancı tekrar başladı baya halsiz düşürdü. Aslında bol su içiyo soda içip kraker yiyo. Dün akşam da muz yedi gece iyi geçti bu sabah yine iyi kahvaltı yaptı ama ishali sıklaştı iyice sulu hale geldi. Şimdi yorgun düşüp uyudu yavrum. Dün özellikle ishali kesmeye çalışmadım ama bugün bişeyler yapmak istiyorum daha fazlası çok yoracak. Az da olsa Bişeyler yeyip içtiği için hastaneye götürmek istemiyorum açıkçası böyle zamanlarda hastane bizi hep çıkmaza sürükledi artık fobi oldu bende. Komşu motilium şurup verdi kendi çocuğunda ishali hemen kesmiş ama ben emin olamadım ne önerirsiniz? Yiyecek şeyler önermeyin yemiyo malesef

Ben olsam hastaneye giderdim canim. Eğer yemiyorsa ve 2 gündür gecmediyse önerim hastane olur.

Ben olsam hastaneye giderdim canim. Eğer yemiyorsa ve 2 gündür gecmediyse önerim hastane olur.
Yok yiyo çok şükür sabah çok acıkmıştı baya bazlama yedi kraker de yiyo gün içinde bol su soda içiyor. O yüzden götürmüyorum zaten böyle canının istediği şeyleri yiyo ama mesela patates haşladım asla ağzına sürmüyor ishale iyi gelir diye yiyecek önermeyin onları yemiyor demek istedim beslenmese panik olurdum zaten.

Çok geçmiş olsun canım, yani ben gün içindeki duruma göre hastaneye giderdim muhtemelen. Eğer iletişimde olduğunuz doktoru varsa sormakta fayda var. Bizimki geçen gün 4 defa kusunca doktoruna yazdım ishale dönebilir serum taksak iyi olur demişti. Serumun yarısında kendine geldi çocuk bütün halsizligi bitti mesela. İshal ve kusma onu yorgun düşürür, eğer patates ve muz gibi şeyleri de kabul etmiyorsa bence bir doktor görsün. Onun harici beslenme hariç ne yapılır hiç bilmiyorum

Teşekkür ederim hastane seçeneği hep aklımda ve sürekli gittiğimiz çocuk kliniği de yakın zaten ama beslenmesi hastalık döneminde için iyi sayılır suyu bol tüketiyor o yüzden şimdilik gitmiyoruz. Probiyotik damla aldırcam inşallah inat etmeden içer de hızlı toparlar

İnşallah içer canım, kefir içerse onda çok iyi ama her çocuk içmiyor. Sade olan daha sağlıklı tabi ama belki meyveli olanları severse o da verilebilir.

Geçmiş olsun yine de hastaneye götür canım ne olur ne olmaz ben geçen gün hastalandığında antibiyotiği geç de olsa başladım iyileşti doktor bir ilaç verir belki daha çabuk iyileşir.
Bu arada kızımın hastalığı bana geçti bende öksürüyorum eşimde öksürüyor o da ayrıca mı hasta oldu bu arada Fransa ya geldik doktora gitmek istedik bugün çok kuyruk vardı bir saat geçti randevu saatimiz artık yorgunum sıkıldım beklemekten çocukla eve döndüm doktor bir ara dışarı çıktı aynı koronavirus dönemi gibi giyinmişti çocuğu insan içine sokma demişti Tr deki doktor bir salgın var muhakkak dikkat edin nasıl edeceksek assosyalinde assosyali olmamiz gerekiyor.Daha da kışın başındayız h3pimize kolaylıkla geçsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…