2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Doktor konusunu anlayamadım ne demek istedin

Çok değil tabi ki ama bir şeyleri yoluna koyacak gücü bulabilmek için de mental olarak kendini iyi hissetmen gerekiyor. Kendine yüklenme. Önce yatağını ayırmaya, eşine sarılıp uyumaya çalış. Moral depola biraz. Ağlarsa alma yatağına sık dişini. Kendine bir süre ver. Emzirmeyi bırakma, odasını ayırma konularında ve bunlara uymaya çalış. Çünkü neyi yapamıyorsak konfor alanından çıkmaya cesaret edemediğimiz için olmuyor.

Seni çok iyi anlıyorum, insan kafasını toplayıp ne yapması gerektiğine bile odaklanamıyor böyle zamanlarda.

Doktor konusunu anlayamadım ne demek istedin
Kamu hastanelerindeki kadroların çoğu boş kalıyormuş diye bir haber okudum daha önce de bir çocuk cerrahinin artık devlet Hastanesi'nde çalışmak istemediğini şahit oldum nedenini tam olarak merak ediyordum kulaktan duyma birşeyler biliyorum ama neyse ekşi sözlükte pediatri yazınca birkaç entry okuyunca çocuk doktoru olmanın detaylarını biraz anlayınca ve karşılaştıkları vakaları ucundan biraz okuyunca iki yaş sendromu ve yorgunluğu daha az kafaya takmaya karar verdim.

Ben de aynıyım ama mutsuz değilim çünkü böyle olmasını ben tercih ediyorum. Hepsi azalarak bitecek bir gün, benim annelik tecrübem de bu, herkesinki biricik doğru da yok yanlış da. O yüzden nasıl içine siniyorsa devam

Haklısın benimki de benim seçimim aslında hem oğlum hem ben hazır değilmişiz memeyi bırakmaya. Bir yanım artık kendi uyumalı gece bu kadar meme istememeli diyor bir yanım da amaan Bi daha mı doğurcam boşver biraz daha büyüsün diyor. Herşeyin bi zamanı var ve ozaman herkes için farklı demekki. Çok teşekkür ederim iyi geldi buraya yazmak

Evet öyle malesef konfor alanından çıkmak bana hayatımın çoğu alanında zor gelmiştir. Bir de anne yorgunluğu olunca iyice cesaretim kırılıyor. Yavaş yavaş güç toplayıp birşeyleri yoluna koyabilirim inşallah kendimi hazır hissedince.

Allah olanlara saglik sıhhat versin jnsallah cnm. Çok geçmiş olsun bizimde dizanteri geçirmişti 9 aylıkken yeme problemi çok yaşadık hala yaşıyoruz yıprattı buda beni bende o yüzden düşünmüyorum cnm

misophonia_ sen ne yaptın tuvalet eğitimi istiyordun. İşe ne zaman başlıyorsun
Tuvalet eğitimini yazın denedik, hem evde hem tatilde. Ama hazır değilmiş, yapamadık. Kreş görüşmelerinde de iki süreci aynı anda yaşamasını doğru bulmadıkları için tuvalet eğitimini ertelememi istediler. Hâlâ bezli ama yaparken haber veriyor.
Işe dün başladım. Cuma başlayıp cmt tatil yapmak gibi bir heyecan yaşadım

Kendine çok yüklenme. Bu süreçte yapamadıklarımızı düşüne düşüne kendimizi çok yıpratıyoruz. Bazen biraz salmak gerekiyor. Elimizden geleni zaten yapıyoruz.

Ama benim kendimde gözlemlediğim bir konu bu "konfor alanından çıkamamak" bunu aşmaya çalışıyorum ufak ufak. Yapabildikçe, kendimi zorladıkça bir şeyler iyiye gidiyor, korkularım azalıyor. Kendimi daha güçlü buluyorum. Önce kendini iyi hissetmeye çalış, gerisi de güzelliklerle hallolsun.

Geçmiş olsun kuzuma bıraktık canım emzirmeden uyuttum dediğim günden sonra bir daha hiç emzirmedim çok şükür sorunsuz atlattık.
emmeyince ten teması azaldı tabi. bol bol az giysi ile yani mesela atlet ile sarılmalı kucaklamalı vakit geçirin. dokunmak çok iyi geliyor. ben atlet giyip göğsüme yatırıyorum. cici meme yapıyor bazen öpüp kokluyor. öyle duruyor biraz. kıyamam çocuklara. tek bildiği memeydi. birden ayrılınca senden ayrılacağını sanmış olabilir. kaybetme korkusu uyanmıştır.

Son düzenleme:
konfor alanı kısmına ben de katılıyorum. ama şu da var hiç bir şey sonsuza kadar sürmüyor. azalarak bitecek. kafada bitirmek bazı şeyleri çok önemli. zamana bırak.
ancak şu var bizim de kendimizi geliştirmemiz lazım çocuk büyüdükçe istekleri değişerek artıyor. bizim seçimimizden çıkıyor bazı şeyler. buna adapte olabilmek için ciddi efor şart.

Doğru diyorsun şuan bana bu kadar bağımlıyken kitap okumak bile çok zor oluyor benim için ama zamanla düzeleceğine inanıyorum. Sorunlar değişse de fiziki bağımlılığı azalacağı için daha rahat olacağımı düşünüyorum aslında.

Yaa gerçekten en sevdikleri şeyden ayrıldılar bir anda bizde bolca kucaklaşıyoruz sarılıyorum seviyorum hep eksik hissetmesin diye bunları da atlattık bakalım neler yaşayacağız

Evet annemle yürüme mesafesinde otururken çocuğu ona bırakıp haftada 2 kez spora gitmek bile bana çok iyi hissettiriyordu ama malesef artık böyle Bi imkanım yok. Yapamadıkça üstüme yük oluyor birçok şey. Hepsi düzelecek inşallah zamanla diye umut ediyorum

Çocuklar büyüdükçe, bize bağımlılıkları (emzirme, bez) bittikçe ben de düzeleceğine inanıyorum. Umarım senin de nefes alabileceğin güzel molaların olur.

huhuu kızlar napıyorsunuz? bıraktığım gibisiniz kimseden ses çıkmamış. Her şey yolunda mı?

huhuu kızlar napıyorsunuz? bıraktığım gibisiniz kimseden ses çıkmamış. Her şey yolunda mı?
Ben çalışan ve çocuğunu kreşe bırakmaya alışamayan anne olarak hayata tutunmaya çalışıyorum.
İşe dönmek harika oldu ama, işte hep bir ama...
Sen nasılsın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…