2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
En arka dişler çıkıyor son 2 dır sizinde belki.bbizim son artık kenarları çıkmış ortası ciksa bitcek yemesi biraz iyileşti arka dislerden olabilir diye dusynuyorum
Oksapar geceleri ağlama krizine giriyor. Kıyamet kopuyor resmen şu bi kaç gecedir. Sizin de öyle mi?
Dişten olabilir dediğin gibi kontrol edeyim ben de akşam...

Oksapar geceleri ağlama krizine giriyor. Kıyamet kopuyor resmen şu bi kaç gecedir. Sizin de öyle mi?
Dişten olabilir dediğin gibi kontrol edeyim ben de akşam...
Bizimde dün gece ağlayarak uyandı akşam da otururken garip sesler çıkarıyor lok lok birde iki yanağını aşağı doğru çeker gibi yapıyor gözlerini dış ağrısı mı baska bir şey mi anlamadım göz le ilgili değildir umarım.
Uyumakta zorlanıyor gece bir nedeni de eşim gece tam uyuyacagi zaman oynatıyor güldürüyor haliyle uyumak istemiyor çocuk.
Bir de ben böyle şey ilk defa gördüm eşime gıcık oluyorum kızıma nar ayikliyorum ve ya armut elma birşey soyuyorum ya da özel bı şey ama çocuk yiyecek gelip onu yiyor Avrupalı bencilliği midir nedir anlamadım kalk kendin al meyveni soy.Nasil bir şeyse meyve yemeğe alışmamışlar küçük hazır meyve püresi compote yemeğe alışmışlar bir meyve yıkayıp dogramaz asla çocuğa sizinkiler bı meyve yıkayıp dogruyor mu merak ettim.

Benimki yapmaz aklına gelmez hiç. Meyve dolapta bozulursa da beni suçlar getirmiyosun ki yiyelim diye. Evde herşeyden sorumlu bakan benim. Benim de aklıma gelmiyo onu bari sen yap desem de durum hiç değişmedi. Bizde de herhangi bir yiyeceğin sonuncusunu yeme sorunu olur bazen tatlı veya oğlumun sevdiği bir meyve. Eşim yerken uyarırım sonuncusunu yeme isterse kıyamet kopar diye o akıl edemez. Erkekler asla anne gibi duyarlı olamıyor malesef

bizim evde meyvesiz akşam, akşam değildir. biz yemesek bile çocuklara hazırlanır. eşim hazırlamazsa beni dürter meyve koyayım diye. yemekten 1 saat kadar sonra ya ben doğrarım ya da o. Ama senin eşin yabancı olduğu için hizmete alışkın olmayabilir. sen yapınca hoşuna gitmiştir :)

Bizimkisi yapar sagolsun ama dolapta atıyorum tek muz var ve cocuk onu içecek.karisim yapıyorum mama yerine uyacağız zaman onu yer düşünmez yani çocuğun bu diye bir şey tek tek kalsa yer yani cocuga var yok düşünmez alırız al der ama bazen gece geç oluyor nerden bulup alayım işte erkekler düşüncesiz cnm biraz

Hellov canım anneler. Nasılsınız yolunda mı her şey?

İş güç koşturmaktan giremedim ama hiç muhabbet dönmemiş . Bize (bana) kreş çok iyi geldi, ilk 3 hafta bırakırken ağladı şimdi de gelmek istemiyor. Çok kıvamında alıştı nazar değmesin. Bi ilk zamanlar çok düzenliydi öğle ve gece uykusu şimdi o dağıldı ama hasta bu ara öksürmekten tam uyuyamıyor. Kreşten hiç sağlıklı dönmedik bu arada. Konuşma hala yok ama kelimeler biraz biraz başladı. Öyle işte.

Seelaaamm buralar iyice sessizleşti ya. Kreş süreciniz hayırlı olsun canım maşallah hep böyle gider umarım. Çok özeniyorum bu kreş mevzusuna ama ne yazıkki buralar çok sıkıntılı diye veremiyorum

Kreş demek hastalık demek gerçekten, inşallah hemencecik toparlar kuzum. Konuşma işini de dert etmemeye çalış illaki olucak her çocuğun vakti var

Kızlar merhaba Cook uzun zaman oldu buraya ugramayali. Beni soracak olursanız psikiyatri bölümüne randevu almaya calisiyorum ama bulamıyorum =) şaka yapar gibi yazdım ama yapmıyorum gercekten bulamıyorum memeden kesme durumlarını naptınız. Bugün memeden keseli 5. Günüm. Çok kötü ilk üç gün gecirdik. Ve haftaya ise başlamam gerekiyor. 9 ay daha uzatma planım vardı kurumum izin vermiyor. Ben kesin alırım diye düşündüğüm için herşey karıştı herşey tepetaklak oldu. Kreş arıyorum harıl harıl öğleden sonra gönderecek şekilde. İşe basladigim gün senelik izine cikicam o izin zamanı kreşe alistirma olayını halledicem. Çok ani oldu planlarım patladı yani. Memeden kesme olayı önceden planliydi tabi. Bir yanım oğluma kimse bakamaz bu yaramazligiyla diye dusunurken bir yandan da psikiyatriye gidecek kadar ruh hastası yaptı beni. Çok yaramaz çok. bütün sülale korkuyor oglandan benim. Bende çok korkuyorum=) yazacagimm çok şey var aslında ama şimdilik özet bu kadar

Merhaba, umarım her şey bir an önce yoluna girer. Böyle anı olaylar anneleri çok zorluyor gerçekten. Ben memeyi bıraktırdım, çok şükür hiç zor olmadı ben kâbus gibi geçeceğini sanıyordum. Sadece bir gece uyandı ağladı ama hemen başka bir şeyle dikkatini dağıttık.

Yaramazlık konusunda bizimkinin de hiç farkı yok, delirmek üzereyim ramak kaldı

Ben hala kesmedim memeden. Çocuktan çok bende travma oldu. 2 yaşını tam 2 ay geçti daha ne zamana kadar hazır olamıcam bilmiyorum gece uyanıp çaresizce ağlamasına dayanamıyorum sırf bu korkudan tekrar denemeye korkuyorum. Sabır taşı aldım duruyo öylece. Onda da ağlayacak biliyorum ağlamadan olmaz ama gece avutmak çok zor, gündüz emmiyor uyumazsa zaten onu keserken zorlanmadım aylar oldu oyalayarak atıştırmalık vererek her seferinde dikkatini dağıta dağıta unutturdum ama uykuluyken nasıl dağıtılır dikkat bilmiyorum geceleri bin kere uyanıp meme almadan uykuya dönmüyor geri

Kızım da gece birde uyumaya başladı iki gündür babası uyudu ben uyukluyorum hala oyun oynuyor halbuki on buçukta yatırmayı denedim uyumadı öğlen uyutma taragtari değilim artık ya da bir saat uyutayim istiyorum saat iki olunca ağlamaya başlıyor uyumak için bir saat ve ya.bir buçuk saat sonra uyandirmak istersem onada agliyornirde tekrar hasta oldu oyun yerine gittik çocuklar üstüne hapsurdu park aynı şekilde sümüklü çocuk kaynıyor neyse ateşi az cikmti düştü ikinci gün uyurken nebulizator yaptım hırıltı aşırı ve öksürük uyutmuyordu sonra biraz iyileşti.oksapar ne yaptın sen bu uyku işini çözüldü mü.

Merhaba Bizde de kreş kızıma da, bana da çok iyi geldi. Ilk ay 1 hafta gidip 1 hafta hastalandı. Bu şekilde 1 ayı doldurduk. Şimdi iyi çok şükür. Yani yine hasta ama ayakta atlatıyor. Öksürük hiç geçmiyor ne yazık ki bizde. Uykusu da ilk zamanlar bizi özlediği için geç uyuyordu, ama şimdi biraz daha düzenli. Umarım sizin de güzel devam eder.

Ani değişiklikler zor tabi ama çocuklar bizden daha kolay adapte oluyorlar değişikliklere. Umarım gönlüne göre kreş bulursun. Öğlene kadar kim bakacak peki?

Meme vereceğini bildiği için uykuya geri dönmüyor zaten. Sen kararlı olduğunda o da ikna olacak, emin ol. Bırak ağlasın. Nelere ağlamıyorlar ki. (gaddar görünmek istemem ama yapacak da çok bir şey yok) Gece uykusunda ağlamaktan yorgun düşerek uykuya dalacak en fazla birkaç gün. Sonra alışacak memesiz uyumaya.

Ben bu sefer sabır taşı kullanıcam en azından bak ben meme veriyorum ama tadı acı imajı vermiş olurum. Öncesinde de tadı değişecek artık vs diyerek alıştırmayı denicem. Kendimi hala hazır hissetmiyorum ama bakalım ne zaman...

tam gün mü yarım mı? naptınız AKD de mi?

yaramazlıkta bizi de ekleyin. bir de bizi kandırmacalar falan. ablası ona vuruyor diye ağlayarak geliyor yanıma ama nasıl ağlamak. dönüp ablasına kızcam o derece inandırıcı. olayın benim gözümün önünde cereyan etmesi dışında sorun yok. ablasının vurduğu falan da yok.

tam gün mü yarım mı? naptınız AKD de mi?
Yarım gün akd. Sabah burası 7de açılıyor, o saatten itibaren geliyor çocuklar bizimki 8.15 falan gibi kreşte oluyo ama ilk 1 ay 9.30da götürdüm iyice alışsın diye. 9.30da başlıyo dersler onun öncesi kahvaltı. 12-1 arası da öğle yemeği 12.45de üstü başı değişmiş almaya hazır oluyor. Ben aşırı memnunum bu arada, herkes mi sabahın köründe enerji saçar ya? Ben çocuğu götürürken salyam akıyo hala, bunlar enerji patlaması. Bizim sınıfta 2 öğretmen var 9 çocuk. Programları belli, dışarıdan da eğitmenler geliyor, özel günler çok güzel kutlanıyor, anılıyor. Merkezden yönetildiği için de her şubenin eğitmenleri iyidir diye düşünüyorum, ben burada çalışmaya geldim gibi bir olay yokmuş. Göztepedeki akd amerikanın arkasındaki binaysa o da mis. Kendi binası olan kreşler bana daha oturaklı geliyor.

Biz de sağlam bi hafta tamamlamadık sanırım. İşte bitkisel takviye, vitamin. Doktor sordu, kreş varsa bu şekilde devam ederek bağışıklık kazanacak, hep en az antibiyotikle atlatma yoluna gideceğiz öksürükleri dedi. Umarım da böyle devam eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…