- 19 Ekim 2018
- 5.644
- 6.166
- 198
- 33
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #13.081
Çok şükür grip gibi atlattım canım ben. Burnum akmaya başladı önce, sonra afedersin ishal oldum, en sonda ateşim 37,3 e çıktı ve 3 gün düşmedi.. Eğer kronik bi rahatsızlığın yoksa şeker tansiyon veya kalp gibi korkmana gerek yok. Bana hiç bir ilaç vermediler sadece sağlık ekibinin söylediklerinin hepsini fazlasıyla yaptım. Bol bol meyve ye, d vitamini iç, bol su iç ve bol bol uyu dediler. Şimdiden bol bol meyve yemeye başla inşallah bulaşmamıştır ama bulaştıysada korkma. Mesela ateşin falan çıkarsa sirkeli su yap alnına ve üstünü çıkar ateşin düşene kadar. Burnun tıkanırsa tuzlu suyla temizle. Yine aklına bişey takılırsa sorabilirsin canım.Canım sen covidi nasıl atlattın ya doktor kan sulandırıcı dalan tavsiye etti mi? Bünyeye göre değişir tabi kimi ağır kimi hafif geciriyo ama biz de az önce temaslinin temaslisi oldugumuzu öğrendik bi tedirgin oldum belirtimiz vs yok ama yine de ihtimalimiz var suan
İyi bari canım sevindim. Cok şükür kronik bir hastalık yok, uzun zamandir da multivitamin d vitamini omega 3 kullanıyorum bağışıklığım düşük değildir diye düşünüyorum onlardan ziyade covidin kanı pıhtılaştırdıgına dair bilgiler var ya o da gebelikte cok riskli diye korktum, sende sorun olmamış neyse kiÇok şükür grip gibi atlattım canım ben. Burnum akmaya başladı önce, sonra afedersin ishal oldum, en sonda ateşim 37,3 e çıktı ve 3 gün düşmedi.. Eğer kronik bi rahatsızlığın yoksa şeker tansiyon veya kalp gibi korkmana gerek yok. Bana hiç bir ilaç vermediler sadece sağlık ekibinin söylediklerinin hepsini fazlasıyla yaptım. Bol bol meyve ye, d vitamini iç, bol su iç ve bol bol uyu dediler. Şimdiden bol bol meyve yemeye başla inşallah bulaşmamıştır ama bulaştıysada korkma. Mesela ateşin falan çıkarsa sirkeli su yap alnına ve üstünü çıkar ateşin düşene kadar. Burnun tıkanırsa tuzlu suyla temizle. Yine aklına bişey takılırsa sorabilirsin canım.
Bana da çok olurdu faranjit. Meslek hastalığı zaten biizm. Maskenin en büyük iyiliği oldu bana uzun süredir olmuyor. Tuzlu su ile gargara bana iyi gelirdi. Yani ilaç harici önerebileceğim bu var. Bol su da için derler ama içmek zor olabilir.Kızlar nasılsınız?
bir şey danışmaya geldim
ben bir halt ettimakşam soğuk soğuk meyve yedim dolaptan, yerken hoşuma gitmişti ama geniz akıntım başladı hemen, faranjitim devreye girecek farkediyorum, geliyor gelmekte olan
ne yapsam ya? Gebe olmasam sabah akşam birer bardak tylol içer başlamadan önüne geçerdim ama şimdi ne yapacağımbenim oğlanın soğuk algınlığı şurubundan mı içsem? Minoset mi içsem? Portakal limon mu yesem ki fatanjite iyi gelir mi hiç bilmiyorum Ya faranjiti olanlar beni anlar, epeydir olmamıştı varlığını bile unutmuşum, çok tedbirsiz yakalandım
fikir verin kızlar
Tuzlu suyu bi deneyeyim bakalım, teşekkür ediyorum cvp içinBana da çok olurdu faranjit. Meslek hastalığı zaten biizm. Maskenin en büyük iyiliği oldu bana uzun süredir olmuyor. Tuzlu su ile gargara bana iyi gelirdi. Yani ilaç harici önerebileceğim bu var. Bol su da için derler ama içmek zor olabilir.
Sıcak sıcak zencefil limon çayı iç günde 1 bardak da olsaKızlar nasılsınız?
bir şey danışmaya geldim
ben bir halt ettimakşam soğuk soğuk meyve yedim dolaptan, yerken hoşuma gitmişti ama geniz akıntım başladı hemen, faranjitim devreye girecek farkediyorum, geliyor gelmekte olan
ne yapsam ya? Gebe olmasam sabah akşam birer bardak tylol içer başlamadan önüne geçerdim ama şimdi ne yapacağımbenim oğlanın soğuk algınlığı şurubundan mı içsem? Minoset mi içsem? Portakal limon mu yesem ki fatanjite iyi gelir mi hiç bilmiyorum Ya faranjiti olanlar beni anlar, epeydir olmamıştı varlığını bile unutmuşum, çok tedbirsiz yakalandım
fikir verin kızlar
Geçmiş olsun canim, ben taze zencefili ince ince dilimleyip üzerine bal ekliyorum. Zencefil iyice suyunu bırakıp bal sulu kıvama gelince de biraz tarçın ekleyip gün içinde macun gibi kasikliyordum çok iyi geliyordu. Hamilelikte zencefili hiç arastirmadim ama. Kullanılıyorsa kesinlikle tavsiye ederimKızlar nasılsınız?
bir şey danışmaya geldim
fikir verin kızlar
Gözünüz aydınEvet canım grafikli gittim doktora risk grubunda değilsin sonuçlar çok iyi çıkmış çok şükür bir sorun yok dedi
Sağolasın canım, zencefil yok şu an evde ama limonlu sıcak su yapayım olmadıSıcak sıcak zencefil limon çayı iç günde 1 bardak da olsaözellikle yatarken iç yumuşatsıj rahatlatsın
Bi kaç bardak çok açık bende içiyorum ya. Başlarda hiç canım istemiyordu ama şimdi iştah artışı başladı çayda canım istiyor abur cubur daÇay içiyor musunuz. Ben içiyordum ama bayağı içiyordum ya hamile kaldığından beri çok canım istiyor sonra zararlarını okudum kestim. İçmeyince bende baş ağrısı yapıyor. Bir bardak çay içilir mi sizce günde. Kafein boy ve kilosunu etkiliyor diye okudum korktum
Zencefili bir araştırayım olmadı yarın alırım, kendisini detoks maceralarımdan beri görmüyorumGeçmiş olsun canim, ben taze zencefili ince ince dilimleyip üzerine bal ekliyorum. Zencefil iyice suyunu bırakıp bal sulu kıvama gelince de biraz tarçın ekleyip gün içinde macun gibi kasikliyordum çok iyi geliyordu. Hamilelikte zencefili hiç arastirmadim ama. Kullanılıyorsa kesinlikle tavsiye ederim
Ahh o haberCanım bende 2-3 bardağa düşürdüm günde ve açık içiyorum. Kahveyi de ayda 2 tane falan içiyorum. Senin okuduğun şeyi geçen haberlerde izledim bende etkilendim ama açık içtikçe sorun olmaz sanırım ben çaydan vazgeçemiyorum maalesef
Drun yanına girmeden bir 15-20dk önce çikolata yiyip üzerine su içmek bebeği hareketlendirir canımYarin kontrolum var bebegimin cinsiyetini de ögrenecegim. Cinsiyetini göstermesi icin ne yapmaliyim daha önce gostermedi.
Çok şükür aynen bende aylardır vitamin kullanıyodum kesinlikle büyük faydası olmuştur. Yani aslında önlem olarak kan sulandırıcı verebilirlerdi ben bilmiyordum ki kan pıhtılaşması olabildiğini. Yavrumu Allah korumuş o zamanİyi bari canım sevindim. Cok şükür kronik bir hastalık yok, uzun zamandir da multivitamin d vitamini omega 3 kullanıyorum bağışıklığım düşük değildir diye düşünüyorum onlardan ziyade covidin kanı pıhtılaştırdıgına dair bilgiler var ya o da gebelikte cok riskli diye korktum, sende sorun olmamış neyse ki
Benin cevremde covid geciren çok olduğu için aklımda kalmış, instagramda bi doktora sordum d-dimer bakılır ona göre kan sulandırıcı baslanabilir dedi. D-dimer de kanın pıhtılaşma oranını ölçen bi deger, dedeme falan baktırmistik covidden sonra aklımda kalmış. Sen zaten hafif atlatmissin öyle cigerlerini kanını etkileyecek düzeyde olmamis cok şükür, ben her ihtimale karşı sordum inşallah bulasmlmamistir bize, bulastiysa da senin gibi hafif atlatırızÇok şükür aynen bende aylardır vitamin kullanıyodum kesinlikle büyük faydası olmuştur. Yani aslında önlem olarak kan sulandırıcı verebilirlerdi ben bilmiyordum ki kan pıhtılaşması olabildiğini. Yavrumu Allah korumuş o zaman
Yaa sormaAhh o habereşimde izledi kafein bebeğin gelişimini olumsuz etkiliyor diye kahveyi yasakladı ya zaten hafta da 1 içiyordum şimdi içsem çenesinden kurtulamam
İçim rahatladı canım o zaman çok şükür öyle ağır geçmedi evet. Bence sizde aynı böyle atlatırsınız hiç korkulcak bişey yok Allah korusun siziBenin cevremde covid geciren çok olduğu için aklımda kalmış, instagramda bi doktora sordum d-dimer bakılır ona göre kan sulandırıcı baslanabilir dedi. D-dimer de kanın pıhtılaşma oranını ölçen bi deger, dedeme falan baktırmistik covidden sonra aklımda kalmış. Sen zaten hafif atlatmissin öyle cigerlerini kanını etkileyecek düzeyde olmamis cok şükür, ben her ihtimale karşı sordum inşallah bulasmlmamistir bize, bulastiysa da senin gibi hafif atlatırız
Tesekkur ederim canim umarim bu defa gösterirDrun yanına girmeden bir 15-20dk önce çikolata yiyip üzerine su içmek bebeği hareketlendirir canım
Yok canım elbette birşey olmamıştır sadece senin sinirlerin yıprandığı için öyle hissediyorsundur. Kim tartışmıyor ki öyle düşün kaçınılmaz evlilikte bu gibi şeyler sen kendini yıpratma bu tartışmaların sonu gelmez çünkü. bebeğini düşün boşver amaaan sessizlik en büyük cevaptır bazen boşuna çenemizi yordupumuzla kalıyoruz. Otur film falan izle kendi keyfine göre bişeyler yapEşimle sabahtan beri çok tartıştık çok ağladım ve bağırdım, yıprattım kendimi boş yere. Bebeğe bişey olmamıştır dimi kızlar? Böyle olunca psikolojik olarak sanki belirtilerim de gitmiş gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?