- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #13.301
17 aynenKızlar sağlık ocağı kaçıncı hafta için kan tahlili için çağıracaktı bana 17 demişti öyle kaldı tam bilen var mı
Tam 16 0da rahatladımBen de tam 14.haftadayım bu hafta bi nebze azalsada aynı sıkıntılar yine de devam ediyor
Evet evet bende çiğ badem seviyorumYa ben artık tiksindim ceviz badem den ama zorlada olsa yiyorum günde 10 tane falan çiğ badem 3-4 tane de ceviz yemeye çalışıyorum ama sütü ihmal ediyorum hep yaa. Dçbşr de suyu pek içmiyorum. Badem alırsan çiğ badem al hem daha faydalı hem de tadı daha gğzelmeyve demişken çilek yiyo musun ya hep korkutuyolar yok leke olurmuş bilmem ne ama ben çok yedim çilek
52.500 başladım 55’im bende şuan.. 17 oluyorum yarın .. bana normal geldi.. ilk 4 ay 1/4 kilo arası normal diyorlarYa ben 17+4 deyim 14.hftaya kadar kilo almadım bulantilarim oldu 55le basladim 54 düstum snra tekrar 55 oldum 14.haftaya kadar bu 3 haftada istahim baya acildi yemek yemezeem midem cok bulaniyo kotu oluyorum mecbur ne bulursam yeme modundayim ama 58 bucuk kilo olmuşum cok dimibide gebelik sekeri falan mi var acaba diuorum cok sık acikiyorum ve istahla yiyorum bulantilarim olsun olmasin napsamki
Canım 3 haftada almam korkuttu beni ondan panik oldum52.500 başladım 55’im bende şuan.. 17 oluyorum yarın .. bana normal geldi.. ilk 4 ay 1/4 kilo arası normal diyorlar
Ay Gülü de duydum ama koklamadım hiçEvet evet bende çiğ badem seviyorumben süt içmiyorum ama yoğurt ayran peynir yiyorum içiyorum çilek sürekli yiyorum ben ya çilek oğlan olması lazım öyle bir şey varsa gülde koklama derler ya hani leke olurmuş filan ben kokladım valla
Canım su azlığına havuç suyunu ve armutu öneriyolar, ayrıca günde 3-4 litre normal su içmek de iyi geliyomus, elinden gelecek seyler bunlar. Benim de korkum suyun az olması çünkü hic su icemiyorum anca vitaminlerle günde max 3-5 bardak.. en son 12. Haftada muayene oldum bi dahakine belli olur heralde az mi yeterli mi. Allah'a emanet bebeklerimizBugün eşime sürpriz yapayım diye bir doktora cinsiyet öğrenmeye gittim ama doktor bebeğin sıkışık olduğunu suyunun az olduğunu söyledi çok canım sıkıldı napacağım bilmiyorum. 10 gün sonra tekrar çağırdı.
Sıkma canını bol su tüket ve dinlen inşallah 10 gün sonra güzel haberlerle öğrenirsin cinsiyetiBugün eşime sürpriz yapayım diye bir doktora cinsiyet öğrenmeye gittim ama doktor bebeğin sıkışık olduğunu suyunun az olduğunu söyledi çok canım sıkıldı napacağım bilmiyorum. 10 gün sonra tekrar çağırdı.
Bu hafta gideyim diyorum üniversite hastanesine inşallh iyi sonuçlar alırız.Sen o zaman bildiğin birine git bence
Ben lcw hamile pantolonu denedim, kalıplarını hiç beğenemedim. Defacto'nunkiler daha hoş durdu. Tayt olarak da hamile taytı almadım henüz, evde giymek için A101'e gecen hafta gelen dikişsiz taytlardan aldım.cok tesekkurler yanitiniz icin aynen hem ilk bebek, hem de cevremde yakin zaman deneyimli hic anne yokben daha cok kendimiz icin sormustum, basta belirtmeliydim bebecik aklima gelmedi sorarken ama not aliyorum degerli tavsiyenizi
artik ozellikle pantolonlar iyice sıkmaya başladi, ozellikle rahat kot pantolon ve kaliteli tayt arayisindayim acikcasi
16. haftadaki randevumda doktoruma sordum. Onun önerilerinden biri görüntüleme merkeziydi; ben görüntüleme merkezi değil, perinatolog tercih ettiğim için ertesi hafta kendi araştırdığım doktoru aradım. 21. haftaya anca randevu bulabildim.Kızlar detaylı için kendimce randevu almalı mıyım sizce? Yoksa nisanda doktor randevum var muayenede doktor yönlendirmesinden sonra mı almalıyımKararsız kaldım .. siz nasıl yaptınız?
Benim doktorum beni başka bir şehirdeki profa yönlendireceğini söyledi kesinleşsin randevu alacam ama çok kararsızım bir yandan sorun yok diyor yoksa niye oraya gidiyorum diye düşünüyorum bir yandan da iyisi oysa ona gitsem diyorum bir yandan da ücret düşündürüyor bu bebek çok masraflı oldu ilki böyle değildi eşimi zorla ikna etmiştim bebek için başıma kalmasından korkuyorum bir yandan da16. haftadaki randevumda doktoruma sordum. Onun önerilerinden biri görüntüleme merkeziydi; ben görüntüleme merkezi değil, perinatolog tercih ettiğim için ertesi hafta kendi araştırdığım doktoru aradım. 21. haftaya anca randevu bulabildim.
Detaylı ultrason için kendi doktorunuza değil, başka bir uzmana gidecekseniz şimdiden randevu peşine düşün derim.
Detaylı ultrasonda bütün iç organları uzun uzun incelendiği için önemsiyorum.Benim doktorum beni başka bir şehirdeki profa yönlendireceğini söyledi kesinleşsin randevu alacam ama çok kararsızım bir yandan sorun yok diyor yoksa niye oraya gidiyorum diye düşünüyorum bir yandan da iyisi oysa ona gitsem diyorum bir yandan da ücret düşündürüyor bu bebek çok masraflı oldu ilki böyle değildi eşimi zorla ikna etmiştim bebek için başıma kalmasından korkuyorum bir yandan da
Haklısın ben de önemsiyorum eninde sonunda giderim de işte kafada deli sorular. Yaşadığım şehirde de Prof doçent perinatologlar var işte diğerine yönlendirme niye diye düşüne düşüne bir hal oldumDetaylı ultrasonda bütün iç organları uzun uzun incelendiği için önemsiyorum.
Erkeklerin hepsi genel olarak her şeye masraf kapısı olarak bakıyorlar ama hiç kusura bakmasın sevgili kocam, önce tüm önlemlerimi alıp sonra Allah'a tevekkül etmek isterim. : ) Ne demişler; korkulu rüya görmektense uyanık yatmak hayırlıdır.
Belki aklınızdaki doktorların yorumlarını aratabilirsiniz internette. Ben yakın zamanda yazılmış yorumlara dayanarak seçtim açıkçası. Başka il olunca yol masrafı da girecek işin içine.Haklısın ben de önemsiyorum eninde sonunda giderim de işte kafada deli sorular. Yaşadığım şehirde de Prof doçent perinatologlar var işte diğerine yönlendirme niye diye düşüne düşüne bir hal oldum
Yaa böyle okuyunca kötü oldumYasal bir süre oluyor 24 müydü öyle hatırlıyorum dogurma değilde bebeği besleyen damarları yakıyorlar yada kalbine ilaç veriyorlar geç kalınmaması için çünkü bir çok inceleme rapor oluyor tabi bebeğin gelişimi geri olunca 23-24 haftalarda iyi benim de şimdi doktorum radyolojiye yönlendirdi bebek sağlıklı dedi recep has a gitmene gerek yok dedi ama ben karar veremedim tabikş burdaki kontrol daha uygun
Fazla kalori alırsan bir haftada alırsın aslında mideni bastıran şeyler le salatalık yeşil elma gibi kalorisi az olan şeylerCanım 3 haftada almam korkuttu beni ondan panik oldum
Niyr peki bebeğin böbreklerinde mi sorun var birşey demedi mi beslenemiyor mu acep o zamanda suyu az oluyor kan sulandırıcı kullanıyor musun kullanıyorsan birşey gelmedi aklıma ama kullanmıyorsan hemen vaşka doktora git derim on gün bekleme kan sulandırıcı ile kan akışı daha iyi olduğu için daha iyi beslenir sende limon sıkıp az su katarak içebilirsin beklenecek bir durum değil ben yaşadığım için iyi bir doktora gitmelisinBugün eşime sürpriz yapayım diye bir doktora cinsiyet öğrenmeye gittim ama doktor bebeğin sıkışık olduğunu suyunun az olduğunu söyledi çok canım sıkıldı napacağım bilmiyorum. 10 gün sonra tekrar çağırdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?