2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
evet midem hamilelik öncesinde de hassastı. Doktora gitmedim ama reflü belirtilerim uzun zamandır var.

merhaba hanımlar bende eylül annesiyim yeni katıldım aranıza 16+3 üm kızım olucak hayırlısıyla tüp bebek tedavisi gördük ama olumsuz sonuçlandı aradan 2 ay sonra kendiliğin gebe kaldım hiç olmıcak diye bakarken bizim için bir mucize oldu resmen gün sayıyoruz bakalım hayırlısıyla sağlıklı sıhatlı kucağımıza alalım bebişlerimizi.

Prilam kullaniyorum canim doktor yatmadan önce 2 tane içmelisin demisti, ben bu sekilde kullaniyorum faydasini gordum.

Geçmiş olsun umarım olsan bile en hafif şekilde atlatırsın

Hepinize iyi akşamlar. 16. Hafta muayenede doktorum amniyotik bant olabilecek bir görüntü görmüştü. Ayrıntılı ultrasona 20.haftada değil 18de gidin dedi. Takipte olalım diye. Dün 18.haftama girmiştim ayrıntılı ultrasona girdik.amniyotik bant değil yapışıklık varmış. Amniyotik bant kadar tehlikeli değil ama riskleri var dedi doktor. Plesanta erken ayrılabilirmiş. Suyum erken gelebilirmiş. Tabi ne kadar erken bilmiyorum. Bebeğim 200 gr. Mış. Küçük dedi. Hareketi az dedi. O kadar moralimiz bozuldu ki. Zaten tüp bebek. Hamilelik sürecinde kanamalarım oldu hep bir tedirginliğimiz vardı. Bi güle güle çıkamıyoruz doktordan. Hep birşey cıkıyor. Bu yapışıklık olayını daha önce yaşayan var mı? Yada etrafında duyan bilen? Genelde hep uyuyor oluyor zaten hareketli bir bebeğim yok. Bu bir sorun mu sizce? 200 gr 18.haftaya göre az mı?
Lütfen cevap verir misiniz?

Canım çok geçmiş olsun, ilk çocuğum tüp bebek olduğu için yaşadığın tedirginliği anlıyorum yapışıklık konusunda maalesef bilgim yok ama 18+1 de 205 gram ölçtü doktorum ve bana çok iyi olduğunu söyledi.

Aşırı yoğun halsizlik yaşıyorum. Günlük işleri yapamıyorum. Oğlum acıkıyor yemek vermek bile izdirap gibi oluyor halsizlikten. Öğretmenim günlük ders anlatıyorum ama ben bitiyorum resmen. 11. Haftada böyleydik. Kan ilacı, d3 vitamini, omega 3 içiyorum devamlı hergun duzenli. Ama bu sefer yine aynıyım. Yoruldum.

Kullandığımız uygulamalar var ya. Orada da 18.hafta ortalama 200 gr diyor zaten. Neden öyle dedi moralimizi bozdu anlamıyorum.

Bende en başından beri öyleyim canım. Bazen çok iyi oluyorum bir sürü şey yapacak enerjim oluyor bazen de oturdugum yerden kalkmak zulüm gibi geliyor. Bende D vitamini ve multivitamin kullanıyorum ama düzelen bir şey olmadı. Belki birazda mevsimseldir mesela ben güneşli havalarda kendimi daha iyi hissediyorum huzur veriyor bana. Inşallah en kısa zamanda geçer bunlar

Ben de hep yorgunum. Gün boyu fırsat buldukça yatıyorum. Ama o halsizlik geçmedi. Bütün belirtiler kayboldu ama yorgunluk aynı duruyor

Kullandığımız uygulamalar var ya. Orada da 18.hafta ortalama 200 gr diyor zaten. Neden öyle dedi moralimizi bozdu anlamıyorum.
Öncelikle çok geçmiş olsun inşallah sorunsuz sıkıntısız atlatırsınız. Unutmayın onlar birer ıhtimal yani olmayabilir de siz sadece kendinize dikkat edin. Bebek için de ilk gebeliğim olduğu için bir şey diyemem ama ablamdan ve herkesten duydugum kadarıyla kaşar peynir bebeğe çok kilo aldırıyormuş. Ben henüz yemeye başlamadım ama bu aydan itibaren düşünüyorum. Zaten bebekler 5. 6. Ayda çok hızlı büyümeye başlıyor. Ceviz, tahin pekmez, helva muz da bebeğe çok iyi geliyormuş imkanın varsa bol bol tüket. Kendini hiç üzme bebeğin etkilenmesin.

Bazı doktorlar maalesef en kötüyü söylüyor. İçini ferah tut. İlk hamileligimde ben de plesanta sorunu yaşadım ama zamanında sağlıkla oldu doğum Moral motivasyon her şey. İçini ferah tut bol bol dua et. hareket konusunda da bizim bebegimiz de öyle sürekli hareket halinde görünmüyor ultrasonda, arada elini bacağını oynatirken denk geliyoruz

Teşekkür ederim aslında beslenmem çok iyi. Midem falan bulamadığı için hep sağlam yedim. Besleyici şeyler yemeye çalıştım. Hem dedim doktora bunları senin yemenle ilgili değil dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…