- 23 Aralık 2017
- 265
- 238
- 103
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #13.821
Saolun valla içim rahatladı birazBazı doktorlar maalesef en kötüyü söylüyor. İçini ferah tut. İlk hamileligimde ben de plesanta sorunu yaşadım ama zamanında sağlıkla oldu doğumMoral motivasyon her şey. İçini ferah tut bol bol dua et. hareket konusunda da bizim bebegimiz de öyle sürekli hareket halinde görünmüyor ultrasonda, arada elini bacağını oynatirken denk geliyoruz
Anladım canım sen içini ferah tut bence küçük değil uygulamalarda da o haftalarda 200 gr yazıyor çünkü. Sen ne kadar iyi olursan bebeğin o kadar iyi olur. Unutma sen çok güzel bir annesin ve bebeğin senin üzülmeni asla istemezTeşekkür ederimaslında beslenmem çok iyi. Midem falan bulamadığı için hep sağlam yedim. Besleyici şeyler yemeye çalıştım. Hem dedim doktora bunları senin yemenle ilgili değil dedi.
Tamam o yüzden ağır geçiriyorsun bende aynıyım yapacak bişi yok ama ben doktora gittim bi mide koruyucu hap verdi sabah aç karnına içiyorsun en azından biraz olsa hafifletiyorevet midem hamilelik öncesinde de hassastı. Doktora gitmedim ama reflü belirtilerim uzun zamandır var.
Benimki de çok hareketli bebek değil her gidişimde doktorlar hareket ettirmek için o aletle basıyorlar vuruyorlar falan. Ama hiç kötü bir şey demediler. Niye böyle falan demediler. 16 haftalıkken 150 grdı. 200 az diil ya. Ama tabii kendi fikirlerimiz bunlar doktor diilizTeşekkür ederimaslında beslenmem çok iyi. Midem falan bulamadığı için hep sağlam yedim. Besleyici şeyler yemeye çalıştım. Hem dedim doktora bunları senin yemenle ilgili değil dedi.
Ben çok kötüyüm surekli uyuyorum uyandigimda da halsizim basim donuyor çok yorgun hissediyorum kendimi, gun icinde tek yaptigim sey yemek ve bulasik. Vitamin kullanmiyorum doktor vermedi henuz. Neden oluyor anlamiyorum. Ne zaman uyudugum ne zaman uyudugum bellisiz gunde bir ögun yemek yiyebiliyorum. Randevuma bir hafta var böyle nasil gececek bilmiyorumAşırı yoğun halsizlik yaşıyorum. Günlük işleri yapamıyorum. Oğlum acıkıyor yemek vermek bile izdirap gibi oluyor halsizlikten. Öğretmenim günlük ders anlatıyorum ama ben bitiyorum resmen. 11. Haftada böyleydik. Kan ilacı, d3 vitamini, omega 3 içiyorum devamlı hergun duzenli. Ama bu sefer yine aynıyım. Yoruldum.
10 da biliuorum bende ama emin degilimBim 9 mı açılıyordu? Ay iyice kafam karıştı bu covid te
Merhaba, neden az dedi ki benim de 18. Haftamda 200 gramdı doktorum kilosu gelişimi gayet güzel dedi. Kafanıza takmayınHepinize iyi akşamlar. 16. Hafta muayenede doktorum amniyotik bant olabilecek bir görüntü görmüştü. Ayrıntılı ultrasona 20.haftada değil 18de gidin dedi. Takipte olalım diye. Dün 18.haftama girmiştim ayrıntılı ultrasona girdik.amniyotik bant değil yapışıklık varmış. Amniyotik bant kadar tehlikeli değil ama riskleri var dedi doktor. Plesanta erken ayrılabilirmiş. Suyum erken gelebilirmiş. Tabi ne kadar erken bilmiyorum. Bebeğim 200 gr. Mış. Küçük dedi. Hareketi az dedi. O kadar moralimiz bozuldu ki. Zaten tüp bebek. Hamilelik sürecinde kanamalarım oldu hep bir tedirginliğimiz vardı. Bi güle güle çıkamıyoruz doktordan. Hep birşey cıkıyor. Bu yapışıklık olayını daha önce yaşayan var mı? Yada etrafında duyan bilen? Genelde hep uyuyor oluyor zaten hareketli bir bebeğim yok. Bu bir sorun mu sizce? 200 gr 18.haftaya göre az mı?
Lütfen cevap verir misiniz?
Zaten bu haftalarda az olsa bile illaki zamanla toparlanır bebekler. 7.aydan sonra zayıfsa anca o zaman dersin kilosu az falan diye. Şimdiden niye sinirini bozuyorsun ki insanın. Kendi doktorum değildi Allahtan.Benimki de çok hareketli bebek değil her gidişimde doktorlar hareket ettirmek için o aletle basıyorlar vuruyorlar falan. Ama hiç kötü bir şey demediler. Niye böyle falan demediler. 16 haftalıkken 150 grdı. 200 az diil ya. Ama tabii kendi fikirlerimiz bunlar doktor diiliz
Teşekkür ederimMerhaba, neden az dedi ki benim de 18. Haftamda 200 gramdı doktorum kilosu gelişimi gayet güzel dedi. Kafanıza takmayın
Akşam tekrar oldu, kontrole gittim, sorun yokmuş içinde test çubuğu olan bi pedle bekledik herhangi bir şey çıkmadı.Kötü birşey yoktuk içini ferah tut canım doktordan sonra yazarmısım peki merak ettim birçok kişi yazınca normal mi değilmi?
İnsan ister istemez böyle nasıl geçecek diye düşünüyor. Mecburen birine bağlı yaşıyorum. Evde çocuk olmasa gün boyu yatmak istiyorum. Ama olmuyor. Annem geliyor ben devamlı annemlerde yaşıyorum. Stresi ayrı yorucu. Benm vitamin depoları tükendiği için takviye vermişti. Ama bu aralar yine bitkinim çok bitkin.Ben çok kötüyüm surekli uyuyorum uyandigimda da halsizim basim donuyor çok yorgun hissediyorum kendimi, gun icinde tek yaptigim sey yemek ve bulasik. Vitamin kullanmiyorum doktor vermedi henuz. Neden oluyor anlamiyorum. Ne zaman uyudugum ne zaman uyudugum bellisiz gunde bir ögun yemek yiyebiliyorum. Randevuma bir hafta var böyle nasil gececek bilmiyorum
Canım geçmesini öyle çok istiyorumki. Geçmezse ne yapacağıni bilmeyen bir anneyim şuan. Üzücü durum yaBende en başından beri öyleyim canım. Bazen çok iyi oluyorum bir sürü şey yapacak enerjim oluyor bazen de oturdugum yerden kalkmak zulüm gibi geliyor. Bende D vitamini ve multivitamin kullanıyorum ama düzelen bir şey olmadı. Belki birazda mevsimseldir mesela ben güneşli havalarda kendimi daha iyi hissediyorum huzur veriyor bana. Inşallah en kısa zamanda geçer bunlar
Rica ederimTeşekkür ederimişte insan doktor deyince illa endişeleniyor. Ama okudum baya nette aslında normalmiş
Geçmiş olsun eşin için. Umarım sende çıkmaz.Sağolaısn canım inşallah çıkmaz yaaa
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Evde çocuk olunca insan daha da zorlanır tabi. Benim ilk bebeğim olduğu için senin kadar zorlanmıyorum çünkü canım bir şey yapmak istemiyorsa yapmıyorum. Eşim çok yardımcı oluyor sağ olsun o konularda ama işte çocuk olması insani daha da yorarCanım geçmesini öyle çok istiyorumki. Geçmezse ne yapacağıni bilmeyen bir anneyim şuan. Üzücü durum ya
İnşallh canım teşekkür ederimGeçmiş olsun eşin için. Umarım sende çıkmaz.
Hiç midem bulanmadi ve sürekli hamur yemek istedim sonuç 18haftada 5 kiloKızlar kilo artışınız ne durumda? Ben 52 kilo ile hamile kaldım şuan 55 kiloyum. Acaba 5. Aydan sonra falan daha hızlı mı alıcaz çok almasak bari
Moralinizi bozmayın lütfen hele ki gram hesabına girmeyin yeterki sağlıklı olsun. Kilo sağlık göstergesi değildir. Kimi bebek 4 kilo doğar kimi 2.5. Başka dra gidin gerekirse moral veren dr en iyisidir. Benim ilk gebeliğimde benim kızıma da hep küçük gelişim geriliği var deyip durdular erken doğdu küçücüktü ama o kadar güçlüydü ki küvöze gerek kalmadı. Plasenta yapışıklığı ne bilmiyorum ama isterseniz bir drdan daha görüş alın.Hepinize iyi akşamlar. 16. Hafta muayenede doktorum amniyotik bant olabilecek bir görüntü görmüştü. Ayrıntılı ultrasona 20.haftada değil 18de gidin dedi. Takipte olalım diye. Dün 18.haftama girmiştim ayrıntılı ultrasona girdik.amniyotik bant değil yapışıklık varmış. Amniyotik bant kadar tehlikeli değil ama riskleri var dedi doktor. Plesanta erken ayrılabilirmiş. Suyum erken gelebilirmiş. Tabi ne kadar erken bilmiyorum. Bebeğim 200 gr. Mış. Küçük dedi. Hareketi az dedi. O kadar moralimiz bozuldu ki. Zaten tüp bebek. Hamilelik sürecinde kanamalarım oldu hep bir tedirginliğimiz vardı. Bi güle güle çıkamıyoruz doktordan. Hep birşey cıkıyor. Bu yapışıklık olayını daha önce yaşayan var mı? Yada etrafında duyan bilen? Genelde hep uyuyor oluyor zaten hareketli bir bebeğim yok. Bu bir sorun mu sizce? 200 gr 18.haftaya göre az mı?
Lütfen cevap verir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?