- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #13.841
Ben de hiç hayır diyemem ya hamur işineHiç midem bulanmadi ve sürekli hamur yemek istedim sonuç 18haftada 5 kilo
58le transfer oldum 64üm şuan. Baştan beri kabızlığım var. Ve bir haftadır geceleri yatmadan acıkıyorum. Bi şeyler atıştırıyorum da yatıyorum. 4 ayda 6 kilo alan yoktur sanırımKızlar kilo artışınız ne durumda? Ben 52 kilo ile hamile kaldım şuan 55 kiloyum. Acaba 5. Aydan sonra falan daha hızlı mı alıcaz çok almasak bari
Aynen sağlıklı olsun kilo dediğin bi şekilde toparlanır. Tek dileğim zamanında ve sağlıkla doğması. İki doktorla görüştüm malesef ikisi de aynı riskleri söyledi. Allaha bıraktım elimden gelen birşey yok sonuçtaMoralinizi bozmayın lütfen hele ki gram hesabına girmeyin yeterki sağlıklı olsun. Kilo sağlık göstergesi değildir. Kimi bebek 4 kilo doğar kimi 2.5. Başka dra gidin gerekirse moral veren dr en iyisidir. Benim ilk gebeliğimde benim kızıma da hep küçük gelişim geriliği var deyip durdular erken doğdu küçücüktü ama o kadar güçlüydü ki küvöze gerek kalmadı. Plasenta yapışıklığı ne bilmiyorum ama isterseniz bir drdan daha görüş alın.
Benim çocuğuma da kilosu düşük, gelişim geriliği dediler küvöze kesin girecek ya da erken doğacak diye bekledim hep üzüntüyle. Zayıf doğdu ama küvöze girmedi gayet sağlıklıydı çok şükür. İri bebek bekleyen arkadaşım vardı 4 kilo doğdu çocuğu küvöze girdi hiç öngörülemeyen bir sebeple.Hepinize iyi akşamlar. 16. Hafta muayenede doktorum amniyotik bant olabilecek bir görüntü görmüştü. Ayrıntılı ultrasona 20.haftada değil 18de gidin dedi. Takipte olalım diye. Dün 18.haftama girmiştim ayrıntılı ultrasona girdik.amniyotik bant değil yapışıklık varmış. Amniyotik bant kadar tehlikeli değil ama riskleri var dedi doktor. Plesanta erken ayrılabilirmiş. Suyum erken gelebilirmiş. Tabi ne kadar erken bilmiyorum. Bebeğim 200 gr. Mış. Küçük dedi. Hareketi az dedi. O kadar moralimiz bozuldu ki. Zaten tüp bebek. Hamilelik sürecinde kanamalarım oldu hep bir tedirginliğimiz vardı. Bi güle güle çıkamıyoruz doktordan. Hep birşey cıkıyor. Bu yapışıklık olayını daha önce yaşayan var mı? Yada etrafında duyan bilen? Genelde hep uyuyor oluyor zaten hareketli bir bebeğim yok. Bu bir sorun mu sizce? 200 gr 18.haftaya göre az mı?
Lütfen cevap verir misiniz?
Bu konuya 3 ayda 8 kilo alarak noktayı koyuyorum.Kızlar kilo artışınız ne durumda? Ben 52 kilo ile hamile kaldım şuan 55 kiloyum. Acaba 5. Aydan sonra falan daha hızlı mı alıcaz çok almasak bari
Ayni yatakta yatip yinede gecmeyen bi akrabam vardi bazende gecmeyince gecmiyo karsi tarafa insallah sizede gecmemistir ailenizin yaninda guzel vakit gecirirsiniz esinizde cabucak iyilesir gecmis olsunİnşallh canım teşekkür ederimhala bir belirtim yok ama bakalım
Risk hepimizde var bol bol dinlenin benim işk gebeliğimde plasenta Alt yerleşimliydi. Kanamam oluyordu 24. Hafta doğum başladı zar zor durdurdular 34 te doğum yaptım ben de bebek de sağlıklıydı. Dediğim gibi küçüktü ama sorun olmadı. Beni sürekli sakinleştiren bir dr um vardı. Moral çok önemli.Aynen sağlıklı olsun kilo dediğin bi şekilde toparlanır. Tek dileğim zamanında ve sağlıkla doğması. İki doktorla görüştüm malesef ikisi de aynı riskleri söyledi. Allaha bıraktım elimden gelen birşey yok sonuçta
Benim ilk bebisim fazla işim olmasa da yine de zorlaniyorum yemek yapmak bile eziyet oldu. Allah yardimcin olsun ben tek basima zorlaniyorum cocukla daha zor. Ailemden uzagim maalesef annemden destek alamiyorum. Esimle ben sadece ne kadar olursa isteİnsan ister istemez böyle nasıl geçecek diye düşünüyor. Mecburen birine bağlı yaşıyorum. Evde çocuk olmasa gün boyu yatmak istiyorum. Ama olmuyor. Annem geliyor ben devamlı annemlerde yaşıyorum. Stresi ayrı yorucu. Benm vitamin depoları tükendiği için takviye vermişti. Ama bu aralar yine bitkinim çok bitkin.
Yapışık olduğu için hareketi az olur zaten ilk zaman suyu az olunca mı oluyor acepkesenin etrafında kanlanmadan olmuştur bence kendine dikkat et iki ayı sorunsuz geçersen bebek dogsa bile sorun olmaz inş kilısuda normal bence 16tıda 160 gr mdı benimkide gayet iyi dedibirde bazen yapışıklıktan kurtarıyor kendini bence üni hastanesinde rbndevü al orda bakıl derimHepinize iyi akşamlar. 16. Hafta muayenede doktorum amniyotik bant olabilecek bir görüntü görmüştü. Ayrıntılı ultrasona 20.haftada değil 18de gidin dedi. Takipte olalım diye. Dün 18.haftama girmiştim ayrıntılı ultrasona girdik.amniyotik bant değil yapışıklık varmış. Amniyotik bant kadar tehlikeli değil ama riskleri var dedi doktor. Plesanta erken ayrılabilirmiş. Suyum erken gelebilirmiş. Tabi ne kadar erken bilmiyorum. Bebeğim 200 gr. Mış. Küçük dedi. Hareketi az dedi. O kadar moralimiz bozuldu ki. Zaten tüp bebek. Hamilelik sürecinde kanamalarım oldu hep bir tedirginliğimiz vardı. Bi güle güle çıkamıyoruz doktordan. Hep birşey cıkıyor. Bu yapışıklık olayını daha önce yaşayan var mı? Yada etrafında duyan bilen? Genelde hep uyuyor oluyor zaten hareketli bir bebeğim yok. Bu bir sorun mu sizce? 200 gr 18.haftaya göre az mı?
Lütfen cevap verir misiniz?YAp
Ben normalde tüp bebek doktoruma devam ediyorum takip için. O zaten ayrıntılı ultrason için üniversitede prof. Olan birine yönlendirdi. Prof. Bunları söyleyen. Özel muayenehanesine gittik. Kendi doktorum hiç böyle insanın modunu düşürmez olumsuz birşey olsa bile endişelenmeyin tedbir alalım der hep.Yapışık olduğu için hareketi az olur zaten ilk zaman suyu az olunca mı oluyor acepkesenin etrafında kanlanmadan olmuştur bence kendine dikkat et iki ayı sorunsuz geçersen bebek dogsa bile sorun olmaz inş kilısuda normal bence 16tıda 160 gr mdı benimkide gayet iyi dedibirde bazen yapışıklıktan kurtarıyor kendini bence üni hastanesinde rbndevü al orda bakıl derim
Ben elancly ve dalinin kayısı çekirdekli bebe yağını kullanıyorum dönüşümlü olarak ikisinden de çok memnunum. Elancly kremini bayağı bir araştırmıştım daha uygundu ben aldığımda şu an yükselmiş. Bence bi tane çatlak kremi bi tane bebe yağı yeterli canım.Aranızda çatlak için yağ veya kreme başlayan var mı? Son birkaç gündür karın ve bel bölgemde kaşıntılar oluyo, sanırım artık baslamam lazım. Lierac falan cok pahalı geldi, bio oil veya bebe yağı kullanan memnun kalan varmı
Çok geçmiş olsun bende atlatmıştım 3 hafta önce bol bol meyve sebze yiyin su için önlem olarak. Grip gibi geçiriyor çoğu insan hiç korkmayınGüzel anneler
Eşimi temaslı olduğu için karantinaya aldılar bugün dua edin nolur
Hiçbir sıkıntısı yok ama tedirgin olduk
BEnde öyle oluyor herhafta bir kilo yada fazlası oluyorKızlar kilo artışınız ne durumda? Ben 52 kilo ile hamile kaldım şuan 55 kiloyum. Acaba 5. Aydan sonra falan daha hızlı mı alıcaz çok almasak bari
Ben pozitiftim aynı evde eşime bulaşmadı. İlk günler maske taktım hep havluları falan ayırmıştım. Ayrı yattık bide 5-6 gün. Sanırım geçmeyince geçmiyor. Eğer size bulaştıysa korkmayın o kadar vitamin içiyoruz sağlıklı besleniyoruz kaç aydır bağışıklığımız hiç olmadığı kadar iyi yani sende olursan grip gibi atlatırsın endişe etmeKızlar bugün anneme geldim İstanbul a. Ben gittikten sonra eşim test yaptırmış ve pozitif çıkmış. Dün akşam beli sırtı ağrıyordu ama fotık olunca ona yorduk yine de çalıştığı yer yaptırmasını söyleyince bugğn yaptırdı ve sonuç pozitif. Bana da bulaşmış mıdır acaba yaa ailemin yyanındayım çok kötü oldu bu durum hafif geöiriyormuş eşim sadece eklem ağrısı var diyor
Ben 3 hafta önce geçirdim. Grip gibi atlattım. Sanırım geçirenler eğer tekrar kaparsa hafif atlatıyolar sizde endişe etmeyin.Kızlar selam, hamilelikte korona olanlar oldumu aranızda? Ya ben bir kez tedavi öncesinde geçirmiştim kasım ayında tekrar olurum diye korkuyorum bu ara sayılarda cok fazla. Allah hepimizin yardımıcı olsun inşallah
Yinede erken doğum olasılığına karşı ben olsam ünide takip edilirim masraflar açısındanda bebek dogunca yeni dogan üniteleri doktorları bence özelle kıyaslanamaz özel doktor ilgikonusunda iyi ama devletşn imkanları daha geniş riskli gebelik bölümleri var zaten tedbiri bırakma derim istersen ikisinede git üni profu söylediyse emin ol senin iyliğin için demiştir özeller daha çok gelecek parayı düşünüyorBen normalde tüp bebek doktoruma devam ediyorum takip için. O zaten ayrıntılı ultrason için üniversitede prof. Olan birine yönlendirdi. Prof. Bunları söyleyen. Özel muayenehanesine gittik. Kendi doktorum hiç böyle insanın modunu düşürmez olumsuz birşey olsa bile endişelenmeyin tedbir alalım der hep.
Ben oglumda toplam 8 kilo almistimKızlar kilo artışınız ne durumda? Ben 52 kilo ile hamile kaldım şuan 55 kiloyum. Acaba 5. Aydan sonra falan daha hızlı mı alıcaz çok almasak bari
Odemdir o eger o kadar yemiyorsanBu konuya 3 ayda 8 kilo alarak noktayı koyuyorum.Millet bu kiloyla doğuma gidiyor. Peki çok yedim mi? yoo neden böyle oldu anlamadım.
Yavrucum ne ayni yatagi hadi onlar arkalarini dönüp yattilar diyelimAyni yatakta yatip yinede gecmeyen bi akrabam vardi bazende gecmeyince gecmiyo karsi tarafa insallah sizede gecmemistir ailenizin yaninda guzel vakit gecirirsiniz esinizde cabucak iyilesir gecmis olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?