2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bugün ikinci doz tetanoz aşımi oldum. Girmişken tartıldım. 67 kilo olmuşum. Buda demektir ki 30 günde 3.5 kilo almışım. Normal mi bilmiyorum.
Sanırım bünye meselesi ya. Bugün biraz instagramda dolaşırken kilo yorumları okudum da 22 haftada 13 kilo alan da var 2 kilo alanda. Ben mesela 22. haftadayım 4 kilo aldım şuan, ki o kadar da çok yiyorum hiç dikkat etmiyorum kilo almayayım diye.

Merhaba arkadaşlar bende detaylı ya girdim çok şükür herşey Yolunda insan çok merak ediyor tetanoz aşımı da oldum sadece kan tahlili yapılmıştı kanım çok düşük demir depolarım az zaten anemi var bende kanım hiç yükselmez günde 2 ye çıktı kan ilacı gerekirse kan verilecek bakliyat et türü pekmez kuru üzüm çok yedi doktor

ben hamile yastigi aldim, kafes gibi bir sey oldugundan donmene cok musade etmiyor memnunum acikcasi

Ya kızlar ben herşeyi kafaya takar oldum. Benim sezeryan la mı normal doğumla mı doğuracağım millete dert oldu sanki yaaa. Zaten kaynanam devamlı sorup duruyo. Normal yap yap diye. Ben sezeryan düşünüyorum korkuyorum yapacak birşey yok ne yapayım. Zaten belimde 2 tane fıstığım var beni zorluyor tüp bebekle gebeli bu arada. Bugünde eşim diyor ki halamla konuşuyordum diyoki sezeryanla doğumda bebeğin ciğerleri gelişmiyormuş diye söylemiş eşime oda bana söylüyor normalde karışmaz bana ama bunu duyunca uyuz oldum yaa herkes başıma bişey kesildi. Ben mi abartıyorum akıl verin nolur

Bazı şeyleri ancak ortaya çıkınca şöyle böyle diyorlar ve tedavi yöntemi yok çoğu kez düşükler mesala bebek ölümleri tıp herşeye bir care bulunmadı sadece takibi yapılır gibime geliyor onun büyümesi durabilir mi bebekle beraber büyüyorsa biraz önden gitmesi inş sıkıntı oluşturmaz endişe etme belkide büyüme hızı bebekle aynı olur ilerleyen günlerde bebek beslensin de bence mühim olan o seni zaten takip ederler iki haftada bir

Aa ben bunu çok yapıyordum sola yatınca solu tekmeliyor sağa yatınca sağı tekmeliyor herhalde sıkışıyor diyip değştiriyordum
Bende de öyle bir algı oluşmuştu duyunca şaşırmıştım hatta eşim uyandırıyordu gece sola dön sağa dön diye sırt üstü yatıyordum, bir videosunda eşlerin bunu sıkça yaptığından ama vücudun uygun pozisyonu kendinin bulacağından da bahşediyor

Bugün ikinci doz tetanoz aşımi oldum. Girmişken tartıldım. 67 kilo olmuşum. Buda demektir ki 30 günde 3.5 kilo almışım. Normal mi bilmiyorum.
Toplam önemli ben bir haftada iki kilo almış duruyorum şuan ilk kilomu aldım tabi yarım kilosu bağırsak durumundan kaynaklı olabilir benim hızımdan daha yavaş gibi seninli

Ben vücudumun kendini buna gayet iyi hazırladığını ve buna uygun yaratıldığını düşünerek çok stres yapmıyorum açıkçası önemli olan benim kendimi nasıl rahat hissettiğim önceden bunların hiçbiri bilinmiyormuş. Dikkat etmeye çalışıyorum ama kendimi zorlamıyorum bazen değiştirdiğimiz pozisyona tesadüf edebiliyor hareketleri hepsini anlamdırmamak lazım

Benim gibi hamilelik reflüsü ile başetmeye çalışan var mı?çok şükür bulantı geçti derken şimdide bu..herkesin mi böyle geçiyor hamileliği bilemiyorum.bu mide rahatsızlıkları beni benden alıyor huzur bulamadım.aylardır keyifle yediğim tek lokma yemek olmadıbu huzursuzluk hali yaşama Sevincimide aldı resmenevden çıkmak gelmiyor içimden sanırım pandemi tam kapanma beni psikolojik olarak mahvetti.hiç mutlu değilim.psikiyatriste gitsem ilaçta kullanamam ne yapmalıyım bilemedim.

Zaten hamilelik değilde şu etrafta ki doktorlar geriyor insanı ben böyle şeylerde fikrimi paylaşmıyorum ısrarla anlamıyorlarsa. Sende kısmet bebeğim nasıl gelmek isterse öyle olacak şimdiden bunu konuşmanın anlamı yok de geç valla germe kendini bu kıymetli günlerinde canım bemm

Erken doguma neden oluyormus evet. Moralim çok bozuldu
Bozma moralini çoğu çocuk erken doğuyor hele sezeryanları 37 . Haftada alıyorlar bence buna takılma gelişimi güzel gittikten sonra bebek zaten erken doğsada hiçbir sıkıntısı olmuyor iki üç hafta erken doğması inana sıkıntı olmaz hayırlısı ile büyüsünlerde belkide öyle bir ihtimal olmayacak onuda düşün ilerleyen günlerde büyüme hızı düşecek bebekle aynı olacak bilinmez

Hiç dert etme hiçbir şey senin ve bebeğinin sağlığından önemli değil. Herkesin ağzı var konuşuyor işte. Bu dünyada sezaryenle doğum yapan milyonlarca kadın var. Sen ben öteki vs ne ilk ne de son oluruz. Insan her şeyi takıyor elbette hele ki bu dönemde ama duymamaya çalış. Bende 4 kilo aldım mesela ama daha ilk ay kayinvalidem sanki 10 kilo almışım gibi aa kilo almışsın falan diyordu beni inceliyordu hala daha her ay öyle der ben sadece sinir oluyordum artık onu da olmuyorum yoo almadım diyip geçiyorum herkes konuşacak duyamaya çalış. Daha şimdiden neler duyuyorum ben Allahtan covid varda ayda 1 gidiyoruz şehir dışına

Benim zorlamama gerek kalmıyor sağa yatınca karnım o tarafa yığılıyor geriliyor ve ağrıyor sırt üstü yatınca da birkaç dakika sonra nefes almakta zorlanıyorum mecburen sol tarafıma yatıyorum ama sürekli o tarafa yatmaktan kolum omzum ağrıyor anlayacağın hiçbir şekilde rahat uyuyamıyorum bir kaç kez de lavaboya kalkıyorum uykumda yenik düşmemeye çalışıyorum idrar yolu enfeksiyonu olmayım diye şurada 3 ay kaldı idare edeceğiz artık bebeğimin canı sağolsun o sağlıklı olsun da önemli olan o

Ya yeminle gına geldi söylemesem kendi kendine fikir yürütüp plan yapıyor sinir oluyorum. Sanki benim normal doğum yapacağım kesinmiş gibi tüp bebek tedavisi deyken iyi bari tüp bebekler bile normal doğum oluyormuş diyo hayır yani ben öyle bi karar mı almışım hey Allahım yaaaa. Daha da neler neler işte bırak kalsın

Bebek ve annenim sağlığı neye elveriyorsa o olmalı benim akrabalarda boşver acı çekme git sezerysn yap diyorlardı öncekinde bende ondan korkuyordu boşver dinleme ben gülüyordum öyle diyince takılmıyorum öyle şeylere ben

Aman az Gidiyorsan iyi bari ne diyim zaten kilo alanda yaranamazsın aşamasında yaranamazsın asla tatmin olmazlar. Bende kilo yüzünden laf işittim merak etme ben hayatım boyunca 50 kiloya çıkamayan biriydim 48 kiloydum hep zayıf Bi kadınım ama kuru değilimdir. Bu asla kiloma tatmin olmadı dakka başı kilo al kilo al falan neyse hamile kaldımya kilo alamayan ben 8 kilo aldım şuan 56-57 kiloyum gözle görülür Bi kilo artışı oldu yani bana gelmiş diyoki neren kilo almış kuru kemik diyor bana ama görsem demezsin çünkü ben zaten baseni olan biriydim şimdide gebelikten dolayı afedersin karnım öne popo geriye doğru yol almış

Ya ben kendi tarafıma uyuz olmuyom çünkü bana yğklenmiyolar ben ne diyorsam o. Ama o taraf gelmiş eşime yok çocuğun ciğeri gelişmiyormuş bilmem ne. Ne alakası var yaa niye gelişmesin ciğeri Allah korusun. Zaten kv beni ne zaman görse sürekli inşallah erkenden gelmez 9 ay durur bilmem ne diyo bunlar denir mi yaa

Aslaaaaa yaranamayiz aslaaaaa bana da cok zayıf diye takmışlardı şimdi her ay aldığım 1 kiloyu bile gözüyle anlayabiliyor bak Allah aşkına en son diyeceğim benim 6 aylık hamile kilo almış halim sizden 20 kilo zayıf diye ama susuyorum herkes bir şeyler konuşacak bizde duymayacağız baktık çok canımızı sıkıyorlar gülerek şakayla laf ederiz veririz cevaplarını herkese

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…