- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #17.021
Plasenta kereçlemesi duymuştum daha önden gitmesi yaşlanması demek mi oluyor yani plasentanın. Bir miadı oluyor ve dolunca görevi bitmiş oluyor yaşlanma denir mi bilmiyorum onlarda yaşlı olduğu için doğum bir kaç hafta önce gerçekleşiyor hatta inceleince anlaşılıyormuş ama seninki daha büyük yer açısından mı sıkıntı olur yoksa büyüyeceği yere kadar büyür durur bebeği besleme açısından sıkıntı olmaz ise onun için çok acaleye getirmemişlerdir şimdilik görevini yapıyor zaten ona engel olamazlar yapacakları tek iş kan dulandırıcılar plasentanın bebeğin ihtiyaçkarını ne kadar karşıladığının takibi olur bence sebze ağırlıklı c vitamini ağırlıklı beslenin böyle durumlarda doktorların bir tedavi yöntemi olmuyor niye olduklarını bile bilmiyorlar kreçlemede alkol sıgara ve katkılı besinler yapıyır diye okumuştumHanimlar plesentanin gebelik haftasindan buyuk olmasi ne gibi sorunlara neden oluyor bilen var mi bu konuda tecrubesi olan var mi netten arastirdim tatmin edici bilgi bulamadim, doktor da sebebini anlamak icin tahlil tetkik verip duruyor ama sonuclar hep iyi cikiyor. Bebegim haftamla uyumlu ama plesentam haftama gore buyukmus, cigerinde de problem var ne oldugu bilinmiyor. Bir hafta sonrasina randevu verdiler deliricem. Bakilmasi gerek sorun varsa tedavi gerek diyorlar surekli erteliyorlar deliricem az kaldi. Perinatologa gitmen lazim ama önce biz bakalim dedi doktor simdi de sonuclar iyi şu gun gel şu tahlil bu tetkik bilmem ne !! Bayram tatlili girmeden gitmistim bayram arasi verdik simdi de bir hafta sonraya attilar randevuyu. Ciddi bir sey olsa bu kadar gevsek davranamazlar dimi özele gidiyorum. Ben mi panigimden kaygimdan abartiyorum yoksa ters giden bir seyler mi var doktoru ya da hastaneyi mi degissem anlamadim
Aynen ben de sırt üstü cok rahat ediyorum ama sola yatıyorum uyandikcaBende bir kaç gündür sırt üstü yatıyorum arada bir. Isın garip yanı çok rahat uyuyorum o şekilde, hiç sorun yaşamadım ama kendimi hep sola yatmak için zorluyorum insan rahat etsede korkuyor.
Ben koltukta uzanırken sağ yada sola yatınca sırtım acayip ağrıyor, yatakta yatarken de sola yatmaya zorluyorum kendimi, haftam daha 21+5 belki ilerde benim de rahatsizliklarim artabilirDiğer kızımda öyleydi anlamıyorum niye yapıyorlar belimin orda habire tekme oluyor sola yatmamdan rahatsız oluyor diye düşünyorum. Ben çok önceden hissediyorudum kıpırtılarını her şeyini hissediyorum ondan birde artık kendisi elim karnıma değsin hemen orayı tekmeliyor o da hissediyorfarkında herşeyin yinede srekli değişmek icap ediyor çünkü bir tarafta kalınca çok ağrı oluyor ben şimdiden rahatsız oluyorum siz iyi olmuyorsunuz
aynen oyle olduMerhaba çok iyiyim bebek de iyi. Bugünlere geldik. Herhalde kanamanız oldu endişelisiniz. Forumda ararken beni buldunuz
Çok geçmiş olsun.. ıhlamur, bol c vitamini, bol su diyebilirim. Bir de boğaz enfeksiyonu icin kekik kaynatıp ılımış suyuyla gargara yapabilirsin içmeden. Karbonatli su, sirkeli su, tuzlu su gibi şeylerle gargara yapabilirsin. Gece yatmadan parol icip terlemek de iyi gelir ağrılarına, ama tabi atesin yoksa yap bunu, gerçekten işe yarıyor. insallah covid değildirKızlar soğuk algınlığı için ne önerirsiniz? 3 gündür inanılmaz ağrılarım var ateşim çok yok hafif gibi ama bütün kemiklerim ağrıyor. Bademciklerim yok çocukken aldırmıştım ama o yerde beyaz iltihap olmuş ne yapacagimi şaşırdım. Geçmezse covid için test yaptıracağım korkmaya başladım nerde üşüttüm bu kadar hiç anlamadım inşallah soğuk algınlığıdır
Çok teşekkür ederim ya inşallah değildir evden hiç çıkmıyorum sadece bayramdan sonra detaylı ultrasona gittim ama eşim polis olduğu için sürekli risk altındayım zaten. Bolbol meyve yiyorum c vitamini almaya çalışıyorum ama ağrı kesici içmeye korkuyorum dayanmak istiyorum. Bebeğe bir zararı yok dense de vicdanım rahat etmiyorÇok geçmiş olsun.. ıhlamur, bol c vitamini, bol su diyebilirim. Bir de boğaz enfeksiyonu icin kekik kaynatıp ılımış suyuyla gargara yapabilirsin içmeden. Karbonatli su, sirkeli su, tuzlu su gibi şeylerle gargara yapabilirsin. Gece yatmadan parol icip terlemek de iyi gelir ağrılarına, ama tabi atesin yoksa yap bunu, gerçekten işe yarıyor. insallah covid değildir
Ben tetanoz sonrası çektiklerimi anlatınca doktor parol içebilirsin, hiç kendini sıkıntıya sokma dedi. Ben de benzer düşünüyorum gerekmedikçe ilaç içmek istemiyorum. Bir defa ateşim var gibi geliyordu o zaman içtim ve bayağı iyi geldi. Yine de nasıl içine sinerse.Çok teşekkür ederim ya inşallah değildir evden hiç çıkmıyorum sadece bayramdan sonra detaylı ultrasona gittim ama eşim polis olduğu için sürekli risk altındayım zaten. Bolbol meyve yiyorum c vitamini almaya çalışıyorum ama ağrı kesici içmeye korkuyorum dayanmak istiyorum. Bebeğe bir zararı yok dense de vicdanım rahat etmiyor
Kendine eziyet etme ben bikac kere şiddetli baş ağrısı icin bile içtim parolu, covid geçiren hamilelere günde 3 kere bile icebilirsin denilen zararsiz bir ağrı kesici, yatınca terlemene de yardımcı olur, ağrıyla vucudunun yaşadığı stres bebegi daha cok etkiler diye düşünüyorum benÇok teşekkür ederim ya inşallah değildir evden hiç çıkmıyorum sadece bayramdan sonra detaylı ultrasona gittim ama eşim polis olduğu için sürekli risk altındayım zaten. Bolbol meyve yiyorum c vitamini almaya çalışıyorum ama ağrı kesici içmeye korkuyorum dayanmak istiyorum. Bebeğe bir zararı yok dense de vicdanım rahat etmiyor
Çok teşekkür ederim biraz daha dişimi sıkıcam baktım olmuyor içerim heraldeBen tetanoz sonrası çektiklerimi anlatınca doktor parol içebilirsin, hiç kendini sıkıntıya sokma dedi. Ben de benzer düşünüyorum gerekmedikçe ilaç içmek istemiyorum. Bir defa ateşim var gibi geliyordu o zaman içtim ve bayağı iyi geldi. Yine de nasıl içine sinerse.
Ya evet bende böyle düşünüyorum aslında covid olup içenler var hatta doktorum bir ara baş ağrısı için 1 tane içebilirsin demişti ama içim el vermiyor. Akşama kadar beklicem olmazsa yatarken içip terlerim biraz.Kendine eziyet etme ben bikac kere şiddetli baş ağrısı icin bile içtim parolu, covid geçiren hamilelere günde 3 kere bile icebilirsin denilen zararsiz bir ağrı kesici, yatınca terlemene de yardımcı olur, ağrıyla vucudunun yaşadığı stres bebegi daha cok etkiler diye düşünüyorum ben
Ya çok endiseliyim bilmiyorum ne yapacagimi. Öyle bekliyorum simdilik.Geçmiş olsun canım, hiç duymadım ama doktoru değiştirmesen bile araştırıp guvenebilecegin bir doktora daha görünmende fayda olabilir. Yerinde kim olsa panik yapar
Plesentanin buyuk olmasi ile yaslanmasi ayni sey mi bilmiyorum hiç ? Sebze c vitamini tuketiyorum. Alkol kullanmiyorum sigarayi gebeligi ögrenince biraktim, katkili besinler yememeye dikkat ediyorum. Tedavisi yok anlattigina gore beklicem demek kiPlasenta kereçlemesi duymuştum daha önden gitmesi yaşlanması demek mi oluyor yani plasentanın. Bir miadı oluyor ve dolunca görevi bitmiş oluyor yaşlanma denir mi bilmiyorum onlarda yaşlı olduğu için doğum bir kaç hafta önce gerçekleşiyor hatta inceleince anlaşılıyormuş ama seninki daha büyük yer açısından mı sıkıntı olur yoksa büyüyeceği yere kadar büyür durur bebeği besleme açısından sıkıntı olmaz ise onun için çok acaleye getirmemişlerdir şimdilik görevini yapıyor zaten ona engel olamazlar yapacakları tek iş kan dulandırıcılar plasentanın bebeğin ihtiyaçkarını ne kadar karşıladığının takibi olur bence sebze ağırlıklı c vitamini ağırlıklı beslenin böyle durumlarda doktorların bir tedavi yöntemi olmuyor niye olduklarını bile bilmiyorlar kreçlemede alkol sıgara ve katkılı besinler yapıyır diye okumuştum
Çok geçmiş olsun. Malesef benim de bir fikrim yok, ama başka bir doktor görüşü almak bence iyi olurdu. Hangi ilde ikamet ediyorsunuz? Bildiğimiz duyduğumuz perinatalog tavsiyesi olabilir belki.Hanimlar plesentanin gebelik haftasindan buyuk olmasi ne gibi sorunlara neden oluyor bilen var mi bu konuda tecrubesi olan var mi netten arastirdim tatmin edici bilgi bulamadim, doktor da sebebini anlamak icin tahlil tetkik verip duruyor ama sonuclar hep iyi cikiyor. Bebegim haftamla uyumlu ama plesentam haftama gore buyukmus, cigerinde de problem var ne oldugu bilinmiyor. Bir hafta sonrasina randevu verdiler deliricem. Bakilmasi gerek sorun varsa tedavi gerek diyorlar surekli erteliyorlar deliricem az kaldi. Perinatologa gitmen lazim ama önce biz bakalim dedi doktor simdi de sonuclar iyi şu gun gel şu tahlil bu tetkik bilmem ne !! Bayram tatlili girmeden gitmistim bayram arasi verdik simdi de bir hafta sonraya attilar randevuyu. Ciddi bir sey olsa bu kadar gevsek davranamazlar dimi özele gidiyorum. Ben mi panigimden kaygimdan abartiyorum yoksa ters giden bir seyler mi var doktoru ya da hastaneyi mi degissem anlamadim
Ben de hureyre gibi biliyorum. Plasenta çabuk büyüyünce çabuk yaşlanıyor sanırım. Doğum 1 veya 2 hafta erken olabilir diye okumuştum.Plesentanin buyuk olmasi ile yaslanmasi ayni sey mi bilmiyorum hiç ? Sebze c vitamini tuketiyorum. Alkol kullanmiyorum sigarayi gebeligi ögrenince biraktim, katkili besinler yememeye dikkat ediyorum. Tedavisi yok anlattigina gore beklicem demek ki
Geçmiş olsun.Ya evet bende böyle düşünüyorum aslında covid olup içenler var hatta doktorum bir ara baş ağrısı için 1 tane içebilirsin demişti ama içim el vermiyor. Akşama kadar beklicem olmazsa yatarken içip terlerim biraz.
Tesekkur ederim insallah iyi olurÇok geçmiş olsun. Malesef benim de bir fikrim yok, ama başka bir doktor görüşü almak bence iyi olurdu. Hangi ilde ikamet ediyorsunuz? Bildiğimiz duyduğumuz perinatalog tavsiyesi olabilir belki.
Çok teşekkür ederimGeçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?