2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Sana şöyle soyleyim. Birinci gençliğimde 7. Aya kadar bulantı yaşadım. Yedincinaydan sonra geçtimi dersen geçmedi hafifledi. Ilaç bağımlılık yapiyormu bilmem ama o rahatlığa alışıyor olabilirsin. Bulantı hissi kötü çünkü. Ben iki gebeligimdede ilk 4ayi sürünerek geçiriyorum çünkü.

Her iliskiden sonra ben de bakiyorum olcak mi diye hep tedirginim ya ama öncesinde hazirlanamadiysan ıslaklık az olduysa da olmus olabilir, giriste ufak bi tahriş olmustur heralde bebekle ilgili degildir o kadar azsa diye düşünüyorum

Yani önceki gebeliklerinde de bu şekilde olanlar tamam ama benin bulantım hic aşırı şiddetli olmadığı için bağımlılık mi yaptı diye düşünmeye başladım. İçmeden de olmuyo ama

kesinlikle katılıyorum
bağımlılık yapmasa iyi kötü idare edersin diye düşünüyorum. ben ilk aylar çok kötüydüm. zofran aldım doktor günde iki dedi ben günde bir ile başladım. yeri geldi 36 saatte bir aldım. o dönem yurt dışına çıkmam gerekiyordu. yollarda kusup rezil olmamak için başladım. işe gidince toplantım varken filan içtim. ama evdeyken idare etmeye çalıştım. yemek yiyip yorganı kafama çekip gözlerimi kapatıyordum sırf bulantım olmasın çıkarmayım diye. bağımlılık olayından da korktuğum için.
ama saat bazında azaltırsan işe yarayacaktır diye düşünüyorum. misal bugün sabah 9 da aldıysan yarın 12 de al. yavaş yavaş saatleri uzat. işe yarayacaktır. umarım kolaylıkla geçer gider bu durum.

Yani önceki gebeliklerinde de bu şekilde olanlar tamam ama benin bulantım hic aşırı şiddetli olmadığı için bağımlılık mi yaptı diye düşünmeye başladım. İçmeden de olmuyo ama
Gebelik zor. Ağrılar bir taraftan. Kafadaki soru işaretleri bir taraftan. Uykusuzluk bilmemne derken. Rahatlama arıyorsun. Eleyebildigin olumsuzlukları elemeye çalışıyorsun. Valla bisey diyim mi. Doğumdan sonra yutma ihtiyacı duymacaksam doğuma kadar yutmaya razıyım

Bulanti yapisti bize banada oyle geliyor sanki doğumdan sonrada hep olucakmis gibi buna sükür napalim alistik beraber yasamaya ilaci birakma isini 2 kere denedim bida tovbe doğuma kadar devam

Allah yardımcın olsun. İlk 20 hafta bende bildiğin gibi değildim en azından gece bulantı hapı alıyordum. Sırf uyumak için Bide unutkanlık başladı şimdi hamilelikte normalmiş eğer sendede varsa bi kağıda yaz yada telefona not al sorularını

Prilamdan oldugunu sanmiyorum tatlim
Oglumda hic ilac kullanmadigim halde doguma girene kadar kustum
Bunda prilam fayda etmedi zofran4mg gectim o da fayda etmedi hala zofran 8mg kullandigim halde gun icinde kusuyorum zofran almazsam mutlaka 2 3 kere kusuyorum kesinlikle bunye meselesi

Hic stres yapma kuzucum dusunsene normal zamanda bile iliskiye girince bazen oluyo bu tarz seyler devami gelmemesi cok guzel
Ben oglumda da bunda da hamileligim boyunca bir kere bile iliskiye girmedim bu esimin tercihiydi ona ragmen kanamam olmustu korkma sakin

aynen unutkanlık var. bide b12 düşük bende. leyla gibi geziyorum. doktorun yanına kagıt kalemle gidiyorum. ilerde yaptıracagım şeyleri muayene günlerimi takvime not alıyorum.

Bende 1 hafta önce bıraktım uzun süre kullandım. 7-8. Haftalarda kusmazken içmediğim de 15-16. Haftalarda kustum. Aynı şeyleri yaşamışız dediğiniz doğru olabilir. 25. Hafta da bıraktım bıraktığım günün ertesi iyiydim bir sonraki gün hafif bulantım oldu ama dayanılmayacak kadar değil. Sabrettim almadım bir daha şimdi daha iyiyim eğer çok yersem veya sevmediğim şeyler yersem ozaman yine hafif bulanıyor.

Merhaba arkadaşlar detaylı ultrasonda her şey normal fakat sadece serviks boyu 30 mm erken doğum riskin var dedi kendi doktoruma daha gidemedim konu hakkında bilgisi olan var mı ??
Merhaba. Bana doktor 25mm altı riskli dedi. Yine de kendi doktorunuz en doğrusunu söyler. Bol bol Uzanma ve gerekli görülürse progestan desteği ile uzaltılabiliyor serviks uzunluğu, endişe etmeyin.

Evet evet çok azdı canım o yüzden apar topar gitmedim bir yere çok şükür devamı olmadı
Anneme anlattım aynı dediğini dedi normalde bile olabiliyor ayaklarını dik dinlen ağrın yoksa hiç korkma şuan hassas bi dönem bunlar olabilir deyince sizde böyle deyince yüreğime su serpildi .. şükür ki devamı da gelmedi Çok teşekkür ederim yorumun içinde..
aslında eşimin de asla ısrarı olmadı birazda ben onu ihmal etmek istemedim ne yalan söyleyeyim.. zaten daha da yook aman aman damla şeyden bile ödüm koptu

Ben zaten hep azaltarak bırakmaya çalışıyorum uzun zaman günde ikiden bire düşürdüm simdi de epeydir gün aşırı içiyorum, icmedigimin ertesi günü baya bulantı oluyo kusmuyorum ama rahatsiz ediyo, bu rahatsızlık da azalınca komple birakicam artık

Ya evet o da var ama sen sürekli kusacak kadar ağır geciriyosun ama ben hic kusmadim sadece prilami bırakmaya kalkınca bir kere kustum, onun dışında rahatsz edici bi bulanti var icmezsem, o yüzden acaba bağımlılık mı dedim

Aynen aynen ben de suan 23. Haftadayim bikac haftadır gün aşırı iciyorum, icmedigimin ertesi günü kusmasam da bulanti epey oluyo yemek hazirlarken falan, kusmaktan korktugumdan iciyorum, bu his biraz daha azalirsa inşallah komple bırakmayı düşünüyorum artık. Doktorum zarari yok icinde vitamin var doguma kadar kullanabilirsin dese de ben artık istemiyorum

Olabilir valla vucut alistiysa prilama
Okmadi bi sık dişini bakalim belki 2 gun kusar sonra rahatlarsin

Gebelik te hormonlar çok farklı olabiliyor, bazen bende darlık bile olusuyo ozaman tahriş oluyo gecen bendede oldu aklım cıktı takıp ettım bısey olmadı şükür. Göbüşten fark etmemiş bile olabilirsiniz korkma hiç okadarcıktan bişey olmaz. Kendini kastıysan bıle olabılır yani.

Ay oda zormuş doğum sonrası soğukluk olmuyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…