- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #17.721
Ben 5. haftadan beri kullanıyorum. oceans solgar vnatura gibi temiz markaları öneririm. Omega 3 kullanmanız gerekiyor ve onunda ‘DHA’ oranı yüksek olanından alın. yüksek miktarlıların paket üzerinde epa ve DHA oranları yazar dikkat ederseniz. Mutlaka kullanmaya bian önce başlayın bebeğe ve de size çok yararlıArkadaşlar aranızda omega kapsülü kullanan var mı ? Malum balık yiyemiyoruz mevsiminden dolayı. Çok çeşit omega var güvenilir olan bir şey araştırıyorum sizede sormak istedim
Aaa oyle mı nerdeymıs canım yerı bellı mı benm bu hafta randevum vardı aradılar ıptal dıye strese gırdım yaMerhaba canım ben Hakan Kalaycıya gidiyorum evet beni tanıyor geçen gittiğimde konuştuk muayenehane açacakmış kendine
Benimde basenlerde ve göğüslerde var ama aynı fikirdeyim o yüzden karnımı bolca yağlıyorumKarnım çatlamasin da goguslere raziyim ben
Sonucta bikini icinde bi karnim gozukuyor goguslerim degil
Selülüt için ben tembel kadın hastalığı diyorum tabi bu hamilelil için geçerli değil. İnanıyorum hamilelikten sonra sık bir yürüyüş spor geçiçektir.Benimde üst bacaklarımda inanılmaz selülit oluştuçok moralim bozuk.
Son 4 yıldır réformer plates yapıyordum, bırakıp hamile kalınca kendilerini saldılar sanırım:)
Umarım doğumdan sonra sporla ve diyetle toparlariz.
Endişelenme ilaçın etkisi için çok su iç birde yogurt ye bağırsaktaki yararlı bakterileride öldürdüğü için bağırsak sorunun oluşmuş olabilir sirke içmene doktor birşey demez ise su katarak sirke iç birde doğum o kadar kolay değil kabızlıktan oluyordur o his doğum adet sancısı gibi başlıyor kasıklardan başlar yarım saat içinde bele vuran bir ağrı ağır adet sancı düşün ara ara gelip gidenler gaz idrar sıkışıklığı kabızlık olanilirKızlar bu covid beni bitirdi yemin ederim ya 2 gün sonra karantina dönemi bitiyor ama bende bittim. Teste daha erken gitmiş olsam şimdiye bitmişti tabi.
Psikolojik olarak yıkıldım artık içimde hep bir erken doğum korkusu var. Belirtilere bakıyorum hep doğum belirtileri gibi ama hastalıktan da oluyor olabilir antibiyotik alıyorum yan etki yapıyor olabilir ne düşüneceğimi şaşırdım. Tecrübeli anneler doğum sancısı ilk başlarda nasıl oluyor nasıl anlarız?
Ben bir kaç gündür makatta biraz baskı hissediyorum. Demir ilacı kabızlık yapıyor normalde ama 2 gündür bağırsak hareketlerim çoğaldı, karnım kasılıyor ama cok öksürüyorum ve nefea darlığım var o yüzden de olabilir. Bir de ara ara karnım ağırıyor ne düşüneceğimi şaşırdım uykularım kaçtı artık. Uzun oldu kusura bakmayın
Çok teşekkür ederim. Geceleri adet sancısı gibi gelip geçen ağrı olmuştu o yüzden endişe ettim içim rahatladı sağ olun.Endişelenme ilaçın etkisi için çok su iç birde yogurt ye bağırsaktaki yararlı bakterileride öldürdüğü için bağırsak sorunun oluşmuş olabilir sirke içmene doktor birşey demez ise su katarak sirke iç birde doğum o kadar kolay değil kabızlıktan oluyordur o his doğum adet sancısı gibi başlıyor kasıklardan başlar yarım saat içinde bele vuran bir ağrı ağır adet sancı düşün ara ara gelip gidenler gaz idrar sıkışıklığı kabızlık olanilir
Birde plesenta her şeyi süzüyor inş etkisi olmamıştır ama antibiyotik faydalı bakterileride öldürdüğü için probiyotik almak şart gibi seni etkiler bebekten önce sıkıntı yapma propolis Kullandın mı bilmiyorum ama korana olanlar onu kullanıyor senin yaşın genç vucudun kaldırır bebekte beslenmeye devam ediyordur zaten stres yapma derimKızlar bu covid beni bitirdi yemin ederim ya 2 gün sonra karantina dönemi bitiyor ama bende bittim. Teste daha erken gitmiş olsam şimdiye bitmişti tabi.
Psikolojik olarak yıkıldım artık içimde hep bir erken doğum korkusu var. Belirtilere bakıyorum hep doğum belirtileri gibi ama hastalıktan da oluyor olabilir antibiyotik alıyorum yan etki yapıyor olabilir ne düşüneceğimi şaşırdım. Tecrübeli anneler doğum sancısı ilk başlarda nasıl oluyor nasıl anlarız?
Ben bir kaç gündür makatta biraz baskı hissediyorum. Demir ilacı kabızlık yapıyor normalde ama 2 gündür bağırsak hareketlerim çoğaldı, karnım kasılıyor ama cok öksürüyorum ve nefea darlığım var o yüzden de olabilir. Bir de ara ara karnım ağırıyor ne düşüneceğimi şaşırdım uykularım kaçtı artık. Uzun oldu kusura bakmayın
Türk kadınlarında olan birşey zayıfta olsalar oluyor kaçınılmaz genetiğinde balkanlardan göç durumu yoksaSelülüt için ben tembel kadın hastalığı diyorum tabi bu hamilelil için geçerli değil. İnanıyorum hamilelikten sonra sık bir yürüyüş spor geçiçektir.
Adetin bir tık üstü düşün gitmiyor başlar ve sen on dk içinde kanaman gelecek gibi hissedersin ya o his oluşuyorsa bende öyleydi arada karın baskısında sancılar oluyor rahim bağlarından dolayıda ama doğum farkedilen birşey sen dikkat et geçer yakında korna nerden baksan 14-15 günü buluyor sabret geçer yakında benimde kardeşim korana vakit geçsin diye beklemekten başka care yok birşeyğn kalmaz yakında inşÇok teşekkür ederim. Geceleri adet sancısı gibi gelip geçen ağrı olmuştu o yüzden endişe ettim içim rahatladı sağ olun.
Öncelikle geçmiş olsun ben kum dökerken daha çok vajinada yanma hissediyordum ve idrarım kanlı oluyordu. Bol su iç mümkünse günde 2 litreden fazla iç bana o zaman doktorum3 litre su iç demişti. Tabi hamile değildim ama herkesde farklı olabilir dikkat et hayırlı haberlerle gel inşallahHayırlı günler. Kan sonucum iyi cıktı.o yüzden yatırmadı. Ama hafta ici mutlaka bir urolojiye git. Muhtemelen taş düşürüyorsun yada kum döküyorsun buda senin için riskli bir durum dedi doktor. Çarşamba gününe randevu aldım. Onu bekliyorum. Biberlerimde ağrı yok taş düşünsem mutlaka agrım olması gerekmiyormu.
Ay tabi genetik olanda var ona dediğim bişey yok bende bi ara oldu spor yaptım görülmeyecek kdar fazla azaldı.şimdi hiç dikkat etmiyorum nasılsa sonrasında spor yapmak zorunda kalcam herhalukardaTürk kadınlarında olan birşey zayıfta olsalar oluyor kaçınılmaz genetiğinde balkanlardan göç durumu yoksagaranti boşuna uğraşmamak gerekir ben daha önce çatlamadığım için salmışım daha yağ kullanmaya geçemedim güya alacağım
Yok hayır hic kullanmadım. Bol bol yoğurt yiyeyim ben o zaman kefir falan içerim çok sağ olun. Çok fazla vitaminli şeyler yedim atlattım gibi bir nefes darlığı kaldı geçicek o da zamanla. Psikolojik olarak çok yordu valla Allah kimseye yaşatmasın insan çok stres oluyor.Birde plesenta her şeyi süzüyor inş etkisi olmamıştır ama antibiyotik faydalı bakterileride öldürdüğü için probiyotik almak şart gibi seni etkiler bebekten önce sıkıntı yapma propolis Kullandın mı bilmiyorum ama korana olanlar onu kullanıyor senin yaşın genç vucudun kaldırır bebekte beslenmeye devam ediyordur zaten stres yapma derim
Çok geçmiş olsun gerçekten sadece beklemek gerekiyor başka çaremiz yok zaten. Umarım doğum da zamanında olur çok stresliydim. Test olalı 8 gün oldu 4 gün falanda ben geç gitmiştim artık sonlardayım heraldeAdetin bir tık üstü düşün gitmiyor başlar ve sen on dk içinde kanaman gelecek gibi hissedersin ya o his oluşuyorsa bende öyleydi arada karın baskısında sancılar oluyor rahim bağlarından dolayıda ama doğum farkedilen birşey sen dikkat et geçer yakında korna nerden baksan 14-15 günü buluyor sabret geçer yakında benimde kardeşim korana vakit geçsin diye beklemekten başka care yok birşeyğn kalmaz yakında inş
Normal zamanda ben de dedigin gibiyim elimden geldiği kadar ilac kullanmadan bitkilerle atlatmaya çalışıyodum ama hamilelikte bazi bitkiler var yasak bazıları var serbest. Yasak olanlardan içen olur hicbisey olmaz başkası içer Allah korusun kötü seylere yol açar, riske atmamak lazım diye düşünüyorum.. her bitki masum değildir sonucta ninelerimiz zamaninda cahillikle gebeligi sonlandirmak için düşük yapmak icin belli bitkileri kullananlar oluyomus demekki o tarz etkileri olan bitkiler var, kiminde cok azı bile kötü sonuçlar dogurur kiminde bisey olmaz o dozu biz bilemeyiz bünyeye göre değişirSadece tansiyon yğkseltiyor biliyorum geçen bende idrarda sızı olmuştu ben içtim antibiyotiklerin etkisi kadar zarar vermeyeceğini düşündüğüm için ben bitkisel şeyler kullanıyorum sadece ada çayı içmiyorum bakıldığında maydonoz limon soğan kür halinde kullansan bunlarda zarar vefir ben iki sefer kekik demleyip içsem hemen etkisi oluyor faxlasını içmiyorum sızıyı kesiyor bu korkuları ilaç dünyası oluşturduğunu düşünüyorum daha zararlı şeyler içirmek için yıllardır antibiuotik içmedim allah içşrmesin antibiyotikte içsek çok su içmek gerekiyor
Bugün doktor kontrolüm vardı, tabi ki 9 kilo almam hoşuna gitmediBenmde 22 hafta ve 9 kilo aldım. Tatlı hamur işi ekmek yemiyorum 5te akşam yemeği yiyip bidaha bişey yemiyorum fln baya aç uyuyorum yAni ama manasızca kilo alıyorum selülitlerimde arttı üzülüyorum
Evet kesinlikle biraz yatkınlık, benim annemde de var selülit ve pandemi öncesi bir saatten fazla tempolu yürüyüşle işe gelip gidiyordum, pilates de yapıyordum ama yine de vardıTürk kadınlarında olan birşey zayıfta olsalar oluyor kaçınılmaz genetiğinde balkanlardan göç durumu yoksagaranti boşuna uğraşmamak gerekir ben daha önce çatlamadığım için salmışım daha yağ kullanmaya geçemedim güya alacağım
Doğum sonrası sadece bebeklerin durumunu paylaşmayalim, eski halimize dönmek için birbirimize uyguladığımız yöntemleri de anlatırızBen de 49 kiloydum şimdi 22.haftams giriyorum 57 kiloyum selülit yoktu bende ama maalesef bende de arttır
İptal mi ettiler ama daha gitmemişti daha perşembe günü aradık başkent hastanesindeydiAaa oyle mı nerdeymıs canım yerı bellı mı benm bu hafta randevum vardı aradılar ıptal dıye strese gırdım ya
Canım Allah korusun, herkesin zaman zaman benzer korkuları oluyor. İlk 3 ayım benzer korkularla geçti benim çok şükür korktuğum olmadı, seni çok iyi anlıyorum. Allah kimseyi korktugu ile sınamasinKızlar bugün troid için herzaman takipli oldugum dahiliye dr gittim. Tahlillerim sonucu cok bişey demedi ama hematoloji ye yönlendirdi. Kansızlık problemım var zaten senelerdır dr da ekranda görüyor bıde pandemi öncesi halsızlık ve arada morluk oluyo dıye gıtmıs yım, artık olmuyo ama dr dogum gelmeden ıyıce bir bakalım pıhtılaşma vs olmasın gibi bişeyler dedı. Azcık içime kurt düştü, zaten hassasım, diyorum Allahım korktuguma ugratma henuz 2 yasında ve 11 yasında iki çocugum daha var, karnımda da dogmamıs bebek ya bana bişey olursa diye. Kendim için hiç korkum yok ama onları yalnız bırakıcam düşüncesiyle gizli gizli ağlıyorum. Şu sonuclarım temiz cıksada içim rahat etse diyorum. Kusura bakmayın kimseyi üzmek istemiyorum ama kimseylede paylasamadım korkularımı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?