- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #18.221
Resmen görgüsüzlük ve kötü niyet iki tane bebek varsa herkese kendi annesi bakmalı kimsesi olmasa imakanı olmasa tabiki bakılır da annesi yazlıkta müsaitken böyle yapması art niyet bence annen ben ikinize de bakamam yavrum yaşlandım sana annen daha iyi bakar deyip önünü kesmem
Bizim gelinin bebegi daha yok mesela gecen gun annesi dedi ki bebeginiz olursa ben bakamam benim gezmem var evde oturamam annemden cok genc biri annemse hasta kendine hali yokİnanın gelinden çok anneme kızıyorum..ben ne almak istesem bana ne gerek var diyen annem kırılmasın diye peki diyorum..ama bana sürekli onun aldıklarını fiyatlarını söyleyerek hava atmasını anlamıyorum bu saçma değil mi? Ben kızım
inanın isteyen isteğini alsın ama annemin bu şekilde olması normal mi?ben ne almak istesem aman ne gerek var diyor ama gelinine herşey layık..isterse 2 çocuğa baksın kendi tercihi ama gelinin annesi ben korkarım bakmaya demiş bu saçmalık değil mi ? Aynı evde 2 bebek ben hiç duymadım
Özelin yaptığında 10 gün büyük çıktı adet takvimime göre. Teşekkürler yorumunuz için biraz daha rahatladımUltrason aletleri özel ve devlet farkediyor herkes bunu söylüyor ama tam olarak hangi açılardan bilmiyorum.. bir hafta önce bir hafta sonra olmasının bir problem olduğunu düşünmüyorum ben öyle olan arkadaşlarda vardı.. çok bilgi sahibi değilim ama yine de yorumda bulunmak istedim..
devlette sürekşi her kontrolde 3-4 gün büyük çıkıyordu. İki kere özele gittim ikili tarama ve detaylı ultrason için. Detaylı için gittiğimde oğlumun 10 gün ileri olduğunu söyledi ama sağlığı yerinde olduğu için çok üstünde durmadı erken döllenme vs gibi bir açıklamada bulunmadı. Dün devlete kontrole gittiğimde ilk defa bir hafta büyük çıktı. Baya inceledi bir süre ama pek birşey farketmedi hala 1 hafta büyük görünüyordu.24+5'di kontrole gittiğimde ama kontrolde 25+5 çıktı. Bundan sonraki kontrollerime özelde devam etmeyi düşünüyorum üç ay boyunca.Önünde çıkabilir 5 gün ileri 5 gün geri normal görülüyor. Erken döllenme gibi bir durum da söz konusu olabilir. Doktorunuz bu konuda ne dedi? Ultrasonda ölçerken mmlik bir kayma bile ufak sapmalara sebep olabiliyor diye biliyorum ama sürekli 1 hafta öndeyse demek ki bebiş önden gidiyor, bu durumda son adet tarihini değiştiren doktorlar olabiliyor.
Once bi sakin ol canim benim
Daha biraz onceAsli06m Ile bu konuya benzer bisi konustuk bak o geline kizdigi icin su an yegenini gorememenin uzuntusunu yasiyor ben de sirf yuzgoz olup kusmemek icin resmi davraniyorum
Benim nacizhane gorusum sorun annenizde anneniz onun yaptiklarini size soylemese sizin de bircok seyden haberiniz olmaz daha az sinirlenirsiniz.
Tabi ki yanlis olmus annenize o kadar yuk yuklemek ama bu annenizle onun arasinda anneniz eger ben senin cocuguna da bakarim mesajini verdiyse gelinin de bunu talep etme hakki cok normal
Inan bana her sey olacagina variyorbiz bu kadar stresi bazen bosu bosuna yasiyoruz
Zaten sorun annem bana anlatma dedikçe sürekli bana o tarafı anlatıyor..yüzgöz olmamak için evine 1 kez gittim.ama sürekli bir kompleks kendini üstün görme halleri..yıldım resmen..dua ediyorum bu durumdan kurtulmak için...yaklaşık 2 sene uğraştım 2.çocuk için olmadı..Kasım ayında doktora yalvarıp aşılama yaptım yine olmadı Aralık’ta kendiliğinden oldu..annemlere geldiğinde bu çocuk doğal değil aşılama dedi herkesin içinde valla içim içim yiyor keşke cevap verseydim..aşılama tutma ama gelde anlat...birde kimse yanlış anlamasın ben 37 yaşındayım hanımefendi 35 yaşında diyorki annesi izin verdiği için yapmış çcocuğu daha beklemeyi düşünüyormuş..bu nasıl bir laf ya..birde sürekli karnı açık babam geliyor ondan da çekinmiyor.göbeği açık 9 aylık bebek seviyorlar bu durum banamı ayıp geliyorOnce bi sakin ol canim benim
Daha biraz onceAsli06m Ile bu konuya benzer bisi konustuk bak o geline kizdigi icin su an yegenini gorememenin uzuntusunu yasiyor ben de sirf yuzgoz olup kusmemek icin resmi davraniyorum
Benim nacizhane gorusum sorun annenizde anneniz onun yaptiklarini size soylemese sizin de bircok seyden haberiniz olmaz daha az sinirlenirsiniz.
Tabi ki yanlis olmus annenize o kadar yuk yuklemek ama bu annenizle onun arasinda anneniz eger ben senin cocuguna da bakarim mesajini verdiyse gelinin de bunu talep etme hakki cok normal
Inan bana her sey olacagina variyorbiz bu kadar stresi bazen bosu bosuna yasiyoruz
Aynı şeyleri yaşamışız yalnız değilmişimBizim gelinin bebegi daha yok mesela gecen gun annesi dedi ki bebeginiz olursa ben bakamam benim gezmem var evde oturamam annemden cok genc biri annemse hasta kendine hali yok
Annem dedi ki herkes bakabilecegi kadar cocuk yapsin o zaman dedi daha agizlarini acip bisi diyemediler
Alisveris konusuna gelince ayni seyi annemde yapiyor gelinler ne alsa soyle paraverdilerde boyle kalitelide alsinlarda faln diye soyler hep
Bana gelince aman kizim ne gerek var aman kizim ucuzunu al der durur bi gun anneme sitem ettim askolsun anne onlara gelince alsinlar pahali kaliteli bana gelince hepne gerek var kizimdiyosun dedim
Annem dedi ki ama o oglum karisiyla bunun kavgasini eder susar
Ama sen de damadim var sana boyle dersem belki adamin gonlu olmaz seni dolduruyorum sanar huzurun bozulur o yuzden diyemem sana dedi
Valla baya utandim meger kadinin derdibenim huzurm bozulmasin diyeymis hic dusunmemistimboyle
Arada kardeş olunca hiçbir şey yapılmıyor canım ben tepki gösterdim ben kötü oldum şimdi küsüz sen en doğrusu hiç umursama cevap bile verme ne geline ne annene baktılar sen umursamıyorsun onlar da bidaha anlatıp seni üzmezler böylece hem ezilmez hem muhatap olmazsın ben artık muhatap almıyorum en güzeli böyle daha kıymetli oluruz sen gelini ciddiye aldıkça cevap verdikçe konuştukça kendini bir şey zannediyorZaten herseyin sorumlusu annem..daha şimdiden Benin çocuğum şu koleje gidecek sen ona gönderme hiç güzel değil diye akıl veren bir gelinle uğraşıyoruz..anne karnında rekabete başladı çok rahatsızım..ne yapacağımı bilemiyorum
Çok haklısın en iyisi muhatap almamak çünkü bunun sonu gelmeyecek anladım canımArada kardeş olunca hiçbir şey yapılmıyor canım ben tepki gösterdim ben kötü oldum şimdi küsüz sen en doğrusu hiç umursama cevap bile verme ne geline ne annene baktılar sen umursamıyorsun onlar da bidaha anlatıp seni üzmezler böylece hem ezilmez hem muhatap olmazsın ben artık muhatap almıyorum en güzeli böyle daha kıymetli oluruz sen gelini ciddiye aldıkça cevap verdikçe konuştukça kendini bir şey zannediyor
Evet evet aynıı oluyor hatta az önce ütü yaptım yine olduBenim de böyle oluyor. Mutfakta yemek hazırlarken çok ayakta kalsam bile hemen geriliyor
Ayyy uzak dur çok kötü biri ağzım açık kaldıZaten sorun annem bana anlatma dedikçe sürekli bana o tarafı anlatıyor..yüzgöz olmamak için evine 1 kez gittim.ama sürekli bir kompleks kendini üstün görme halleri..yıldım resmen..dua ediyorum bu durumdan kurtulmak için...yaklaşık 2 sene uğraştım 2.çocuk için olmadı..Kasım ayında doktora yalvarıp aşılama yaptım yine olmadı Aralık’ta kendiliğinden oldu..annemlere geldiğinde bu çocuk doğal değil aşılama dedi herkesin içinde valla içim içim yiyor keşke cevap verseydim..aşılama tutma ama gelde anlat...birde kimse yanlış anlamasın ben 37 yaşındayım hanımefendi 35 yaşında diyorki annesi izin verdiği için yapmış çcocuğu daha beklemeyi düşünüyormuş..bu nasıl bir laf ya..birde sürekli karnı açık babam geliyor ondan da çekinmiyor.göbeği açık 9 aylık bebek seviyorlar bu durum banamı ayıp geliyor
Gorme duyma bilme 35 yasina gelmis birini sen degistiremezsin ya da senin gibi olmasini bekleyemezsin herkes farkli ailelerde farkli terbiyeyle buyudu sana yanlis gelen ona dogru gelebilir bu kendisini ve esini ilgilendirir eger rahatsiz olmuyorlarsa bikiniyle gezsinler umrumda olmazZaten sorun annem bana anlatma dedikçe sürekli bana o tarafı anlatıyor..yüzgöz olmamak için evine 1 kez gittim.ama sürekli bir kompleks kendini üstün görme halleri..yıldım resmen..dua ediyorum bu durumdan kurtulmak için...yaklaşık 2 sene uğraştım 2.çocuk için olmadı..Kasım ayında doktora yalvarıp aşılama yaptım yine olmadı Aralık’ta kendiliğinden oldu..annemlere geldiğinde bu çocuk doğal değil aşılama dedi herkesin içinde valla içim içim yiyor keşke cevap verseydim..aşılama tutma ama gelde anlat...birde kimse yanlış anlamasın ben 37 yaşındayım hanımefendi 35 yaşında diyorki annesi izin verdiği için yapmış çcocuğu daha beklemeyi düşünüyormuş..bu nasıl bir laf ya..birde sürekli karnı açık babam geliyor ondan da çekinmiyor.göbeği açık 9 aylık bebek seviyorlar bu durum banamı ayıp geliyor
Bende bunu soracaktım. Karnım sertleşiyo ve patlayacak gibi hissediyorum kendimi uzanınca da geçmiyor hemen ayağa kalkıyorum zaten. Ama bebek hareket ettiği için normaldir diye düşündümBugün karnimda sertleşme ve baskı hissi var. 1 saattir sol tarafıma yattım geçmedi. Doktora gitmeli miyim? Aynı durumu yaşayan oldumu?
Ah canım ah ben söylemedim annem yetiştirmiş.birde gizli kalsın demiştim yinede söylemişGorme duyma bilme 35 yasina gelmis birini sen degistiremezsin ya da senin gibi olmasini bekleyemezsin herkes farkli ailelerde farkli terbiyeyle buyudu sana yanlis gelen ona dogru gelebilir bu kendisini ve esini ilgilendirir eger rahatsiz olmuyorlarsa bikiniyle gezsinler umrumda olmaz
Bir kere geliyoruz dunyaya ve kim nasil istiyorsa oyle yasasin kimse elalem ne der diye yasamasin
Ama sana soyledigi laflaragelince de bu da senin suçun kusura bakma ama kime ne kadar bu firsati verirsen o kadar kullanir bunu zamaninda aşılama yaptirdigini soylemeseydin eline bu firsati vermis olmazdin benim gelinlerimizle tek muhabbetim nasilsiniz aileniz nasil bir seye ihtiyacin var mi dir o yuzden bana karsi bu tarz seyler yapamazlar cunku o yüzü o samimiyeti o firsati hic ellerine vermedim
Canım ağzının payını ver. Bir daha öyle birşey yapınca ,yaparken yanımızda mıydın? Nerden biliyorsun de? Ayıp yaa. Doğal bebek değil nedir yaa sanki organik domatesten bahsediyorAh canım ah ben söylemedim annem yetiştirmiş.birde gizli kalsın demiştim yinede söylemiş
Bende de ara ara sertlesmeler oluyor ama kısa sürede geçiyor. Doktorum kanama olmadığı sürece bu haftalarda sertlesmeler toplanmalar artık normal dedi. Fakat sizde geçmemiş, mümkünse doktorunuza danışmanız da fayda olabilir.
Çok ayakta kaldığımda, yürüdüğümde böyle çocuk toplanmış gibi hissediyorum ben.. ama dinlenince geçiyor.. eğer geçmediyse doktora sormakta fayda var bnce
Sakın korkma 23. Haftalarda ayni seyi ben de yasadim karnim tas gibi semsert inanilmaz baski var hatta hafifden belimde agriyodu dedim kesin dogum yapcam hemen aradim doktorumu
Bu haftalarda olmaz oyle seyler korkma ama bu haftalarda bol bol gaz olur dedi
Ayran sut erik nohut gibi seyleri cok sık tuketme biraz dikkat et dedi sonra duzeldim sukur
Ama istersen ara bi doktorunu
Benim de iki gündür karnımda sertlik toplanma kaşıntı acı ne ararsan var bebişim de patır kütür sürekli tekmeliyor ittiriyor iyiyiye yorup bebek büyüyor karnım büyüyor ondan herhalde diyorum dün bir kaç doktorun gebelikte 26. hafta videosunu izledim bu sertlik ve toplanmaların kasılma olduğunu hani şu yalancı kasılma diyorlarya rahimin 3 ay önceden doğuma hazırlandığını bu yüzden olduğunu şiddetli ve uzun süren bir ağrısı olmadığı sürece normal olduğunu söylüyorlardı
Çok teşekkürler yorumlarınız içinBende bunu soracaktım. Karnım sertleşiyo ve patlayacak gibi hissediyorum kendimi uzanınca da geçmiyor hemen ayağa kalkıyorum zaten. Ama bebek hareket ettiği için normaldir diye düşündüm
Ayyy ne iyi olmus gittiginiz burdan ders cikarmamiz lazim bizim de bak ayni durum nerdeyse ama herkesde farkli sebepten dolayi oluyo demek ki cok gecmis olsun cok sukur erken farkedilmisÇok teşekkürler yorumlarınız içinEn yakın hastaneye gittim, çünkü sabahtan beri geçmedi. Kendi doktorum değildi, kasılmalar başlamış dedi ve hemen progesteron iğne vurdular. Progesteron fitilde verdiler. Bu gece takipte kalicaz, devam ederse rahim ağzına dikiş atilcak, erken doğumu önlemek için Kendi doktorumu da bilgilendirdim, hep birlikte takipteyiz.
Geçmiş olsun canım.Çok teşekkürler yorumlarınız içinEn yakın hastaneye gittim, çünkü sabahtan beri geçmedi. Kendi doktorum değildi, kasılmalar başlamış dedi ve hemen progesteron iğne vurdular. Progesteron fitilde verdiler. Bu gece takipte kalicaz, devam ederse rahim ağzına dikiş atilcak, erken doğumu önlemek için Kendi doktorumu da bilgilendirdim, hep birlikte takipteyiz.
Demek ki annene de soylemiyceksin o da kotu dusunmemistir aileyiz nasil olsa diye demistirAh canım ah ben söylemedim annem yetiştirmiş.birde gizli kalsın demiştim yinede söylemiş
anladım siz annenize kızdınız. ben durumu biraz yanlış anlamışım :/ belki siz kendi kızısınız o gelin laf söylenmez diye laf etmiyordur, ama bu durumda sizinle paylaşmasına hava atmasına elbette gerek yok.İnanın gelinden çok anneme kızıyorum..ben ne almak istesem bana ne gerek var diyen annem kırılmasın diye peki diyorum..ama bana sürekli onun aldıklarını fiyatlarını söyleyerek hava atmasını anlamıyorum bu saçma değil mi? Ben kızım
inanın isteyen isteğini alsın ama annemin bu şekilde olması normal mi?ben ne almak istesem aman ne gerek var diyor ama gelinine herşey layık..isterse 2 çocuğa baksın kendi tercihi ama gelinin annesi ben korkarım bakmaya demiş bu saçmalık değil mi ? Aynı evde 2 bebek ben hiç duymadım
Merhaba ilk çocuğum böyleydi başka bir durum yoksa 37 haftalıkken sezaryen yapıp dışarda beslensin diyorlar. Sabah çok erken kahvaltı yapıp sırf proteinle falan beslendim dr önerisiyle ama yine de büyümedi. Küçük bebek mi yoksa bir sağlık sorunu mu var diye bakıldı her şey normal olunca sadece küçük bebek dendi (anne karnı gelişim geriliği) 37+0'da 2,5 kg doğdu boyu da kısa yaşıtlarından daha minyon ama çok sağlıklıydı maşallah.Selam herkese. Geçen hafta fl ve hl kısalığı görülen bebeğime bu hafta da devam ettiği için gelişim geriliği dedi doktor. Yaklaşık 17-18 gün geriden geliyor. Bu durumu yaşayanlar bilgi verebilir mi çok endişeliyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?