2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302

Zaten herseyin sorumlusu annem..daha şimdiden Benin çocuğum şu koleje gidecek sen ona gönderme hiç güzel değil diye akıl veren bir gelinle uğraşıyoruz..anne karnında rekabete başladı çok rahatsızım..ne yapacağımı bilemiyorum

Bizim gelinin bebegi daha yok mesela gecen gun annesi dedi ki bebeginiz olursa ben bakamam benim gezmem var evde oturamam annemden cok genc biri annemse hasta kendine hali yok
Annem dedi ki herkes bakabilecegi kadar cocuk yapsin o zaman dedi daha agizlarini acip bisi diyemediler
Alisveris konusuna gelince ayni seyi annemde yapiyor gelinler ne alsa soyle paraverdilerde boyle kalitelide alsinlarda faln diye soyler hep
Bana gelince aman kizim ne gerek var aman kizim ucuzunu al der durur bi gun anneme sitem ettim askolsun anne onlara gelince alsinlar pahali kaliteli bana gelince hepne gerek var kizimdiyosun dedim
Annem dedi ki ama o oglum karisiyla bunun kavgasini eder susar
Ama sen de damadim var sana boyle dersem belki adamin gonlu olmaz seni dolduruyorum sanar huzurun bozulur o yuzden diyemem sana dedi
Valla baya utandim meger kadinin derdibenim huzurm bozulmasin diyeymis hic dusunmemistimboyle

Özelin yaptığında 10 gün büyük çıktı adet takvimime göre. Teşekkürler yorumunuz için biraz daha rahatladım çünkü genel olarak bakınca 28 eylülde doğacak olan oğlum 11 eylüle kadar düştü erken gelişe gelişe endişeleniyordum biraz ama doktorum da hiçbir şey demedi ciddi birşey olsa derdi diye düşünüyorum.
devlette sürekşi her kontrolde 3-4 gün büyük çıkıyordu. İki kere özele gittim ikili tarama ve detaylı ultrason için. Detaylı için gittiğimde oğlumun 10 gün ileri olduğunu söyledi ama sağlığı yerinde olduğu için çok üstünde durmadı erken döllenme vs gibi bir açıklamada bulunmadı. Dün devlete kontrole gittiğimde ilk defa bir hafta büyük çıktı. Baya inceledi bir süre ama pek birşey farketmedi hala 1 hafta büyük görünüyordu.24+5'di kontrole gittiğimde ama kontrolde 25+5 çıktı. Bundan sonraki kontrollerime özelde devam etmeyi düşünüyorum üç ay boyunca.

Zaten sorun annem bana anlatma dedikçe sürekli bana o tarafı anlatıyor..yüzgöz olmamak için evine 1 kez gittim.ama sürekli bir kompleks kendini üstün görme halleri..yıldım resmen..dua ediyorum bu durumdan kurtulmak için...yaklaşık 2 sene uğraştım 2.çocuk için olmadı..Kasım ayında doktora yalvarıp aşılama yaptım yine olmadı Aralık’ta kendiliğinden oldu..annemlere geldiğinde bu çocuk doğal değil aşılama dedi herkesin içinde valla içim içim yiyor keşke cevap verseydim..aşılama tutma ama gelde anlat...birde kimse yanlış anlamasın ben 37 yaşındayım hanımefendi 35 yaşında diyorki annesi izin verdiği için yapmış çcocuğu daha beklemeyi düşünüyormuş..bu nasıl bir laf ya..birde sürekli karnı açık babam geliyor ondan da çekinmiyor.göbeği açık 9 aylık bebek seviyorlar bu durum banamı ayıp geliyor

Aynı şeyleri yaşamışız yalnız değilmişim

Arada kardeş olunca hiçbir şey yapılmıyor canım ben tepki gösterdim ben kötü oldum şimdi küsüz sen en doğrusu hiç umursama cevap bile verme ne geline ne annene baktılar sen umursamıyorsun onlar da bidaha anlatıp seni üzmezler böylece hem ezilmez hem muhatap olmazsın ben artık muhatap almıyorum en güzeli böyle daha kıymetli oluruz sen gelini ciddiye aldıkça cevap verdikçe konuştukça kendini bir şey zannediyor

Çok haklısın en iyisi muhatap almamak çünkü bunun sonu gelmeyecek anladım canım

Ayyy uzak dur çok kötü biri ağzım açık kaldı

Gorme duyma bilme 35 yasina gelmis birini sen degistiremezsin ya da senin gibi olmasini bekleyemezsin herkes farkli ailelerde farkli terbiyeyle buyudu sana yanlis gelen ona dogru gelebilir bu kendisini ve esini ilgilendirir eger rahatsiz olmuyorlarsa bikiniyle gezsinler umrumda olmaz
Bir kere geliyoruz dunyaya ve kim nasil istiyorsa oyle yasasin kimse elalem ne der diye yasamasin
Ama sana soyledigi laflaragelince de bu da senin suçun kusura bakma ama kime ne kadar bu firsati verirsen o kadar kullanir bunu zamaninda aşılama yaptirdigini soylemeseydin eline bu firsati vermis olmazdin benim gelinlerimizle tek muhabbetim nasilsiniz aileniz nasil bir seye ihtiyacin var mi dir o yuzden bana karsi bu tarz seyler yapamazlar cunku o yüzü o samimiyeti o firsati hic ellerine vermedim

Bugün karnimda sertleşme ve baskı hissi var. 1 saattir sol tarafıma yattım geçmedi. Doktora gitmeli miyim? Aynı durumu yaşayan oldumu?
Bende bunu soracaktım. Karnım sertleşiyo ve patlayacak gibi hissediyorum kendimi uzanınca da geçmiyor hemen ayağa kalkıyorum zaten. Ama bebek hareket ettiği için normaldir diye düşündüm

Selam herkese. Geçen hafta fl ve hl kısalığı görülen bebeğime bu hafta da devam ettiği için gelişim geriliği dedi doktor. Yaklaşık 17-18 gün geriden geliyor. Bu durumu yaşayanlar bilgi verebilir mi çok endişeliyim.

Ah canım ah ben söylemedim annem yetiştirmiş.birde gizli kalsın demiştim yinede söylemiş

Ah canım ah ben söylemedim annem yetiştirmiş.birde gizli kalsın demiştim yinede söylemiş
Canım ağzının payını ver. Bir daha öyle birşey yapınca ,yaparken yanımızda mıydın? Nerden biliyorsun de? Ayıp yaa. Doğal bebek değil nedir yaa sanki organik domatesten bahsediyor

Çok ayakta kaldığımda, yürüdüğümde böyle çocuk toplanmış gibi hissediyorum ben.. ama dinlenince geçiyor.. eğer geçmediyse doktora sormakta fayda var bnce

Bende bunu soracaktım. Karnım sertleşiyo ve patlayacak gibi hissediyorum kendimi uzanınca da geçmiyor hemen ayağa kalkıyorum zaten. Ama bebek hareket ettiği için normaldir diye düşündüm
Çok teşekkürler yorumlarınız için En yakın hastaneye gittim, çünkü sabahtan beri geçmedi. Kendi doktorum değildi, kasılmalar başlamış dedi ve hemen progesteron iğne vurdular. Progesteron fitilde verdiler. Bu gece takipte kalicaz, devam ederse rahim ağzına dikiş atilcak, erken doğumu önlemek için Kendi doktorumu da bilgilendirdim, hep birlikte takipteyiz.

Ayyy ne iyi olmus gittiginiz burdan ders cikarmamiz lazim bizim de bak ayni durum nerdeyse ama herkesde farkli sebepten dolayi oluyo demek ki cok gecmis olsun cok sukur erken farkedilmis

Geçmiş olsun canım.

anladım siz annenize kızdınız. ben durumu biraz yanlış anlamışım :/ belki siz kendi kızısınız o gelin laf söylenmez diye laf etmiyordur, ama bu durumda sizinle paylaşmasına hava atmasına elbette gerek yok.
umursamamak biliyorum çok zor ama görmemek bilmemek duymamak en iyisi. annenize söyleyin isterseniz bana anlatma bunları ilgilenmiyorum diye, o da anlasın.
bazen anneler babalar dengeyi şaşırabiliyor, ilk çocuklar hep daha olgun ve anlayışlı oluyor mesela ister istemez bu tarz şeyler çıkıyor belki de ortaya.
anne kız arasında her şey olur, gönlünüzden geçenleri biraz filtreli söyleyin ya da ona rahatlatır.

Merhaba ilk çocuğum böyleydi başka bir durum yoksa 37 haftalıkken sezaryen yapıp dışarda beslensin diyorlar. Sabah çok erken kahvaltı yapıp sırf proteinle falan beslendim dr önerisiyle ama yine de büyümedi. Küçük bebek mi yoksa bir sağlık sorunu mu var diye bakıldı her şey normal olunca sadece küçük bebek dendi (anne karnı gelişim geriliği) 37+0'da 2,5 kg doğdu boyu da kısa yaşıtlarından daha minyon ama çok sağlıklıydı maşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…