2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bana da erken doğma ihtimali yüksek dedi doktor. 900 gram doğurttuğum sonrasında yaşıtlarına yetişen, sağlıklı büyüyen bebeklerim var dedi. Ama insanın tecrübe etmiş birinden duyması içini rahatlatıyor. Çok sağolun mesajınız için.

Kızlar benim büyük yavrum 25 aylık yanımızda beşikte uyuyor. Diğer oda kv nin ben yeni doğacak bebeğimi de yanımda uyutmak istiyorum çünkü büyük olan da bana çok bağlı. Onun beşiği mobilya yeni doğana da oyun parkı mı alsam sepet tarzı mı alsam emin olamadım. İkisi de yanımda uyusun istiyorum bazı sebeplerden dolayı

Ne demek rica ederim. Küveze girecek bütün hastalıklara açık olacak minik diye düşünüyodum ben de ama hemşireler bile aslında bu küçük doğanlar daha cevval oluyor demişlerdi. Gerçekten öyle oldu. Biliyorum zor ama hiç endişelenmeyin karnımda yemeyen çocuk 6 yaşında hala yemiyor ve şükürler olsun tek problemi bu oldu hep. Umarım vaktinde sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Sepet beşikler estetik olarak cok güzel ama uzun süre kullanılmıyor bildiğim kadarıyla. Eğer büyüğü 8-9 ay sonra ayri odaya geçiririm diyosanuz küçüğe sepet besik almak mantıklı ama öyle bi planınız yoksa sanirim park beşik daha mantıklı olur uzun yıllar kullanılır

Sepet kısa vadeli, park yatak uzun vadeli

Ne güzel şeker çıkmamış, darısı başıma
Ben de çok yemiyorum hiçbişeyi ama tartıda kilo artışını gördükçe içim cız ediyor
O kilo artışını hiç deme az önce tartıda 60 kiloyu görünce şok oldum 50 ile başlamıştı hamilelik 10 kilo aldım daha 3 ay var ne olacak acaba

SEnin karnın maşaslah güzel büyümüş bence rahim güzel yerleşmiş ben aşağıdaymışım ve annemin hamile olduğunu kimse anlamamış son aylarda yelek giyermiş üzerine hiç belli olmazmış rahim aşağılandığı için olmuş ve yukarı çıkmamış ve erken doğmamışım garip insanlar ne diyeceğini bilmiyor hep riskler var dikkatli ol dese daha anlaşılır olurmuş sende bekledin bu gebeliği hayırlısı ile kucağına alırsın inş bizler için daha stresli oluyor zaten bu süreçler inş zaman akıp geçer mutlu son gelir

bnde diyorum Allah pişman etmesin sonucu hep şimdiki gibi güzel olsun manasında

Bunu toplum olarak çok yapıyoruz ama yapmamalıyız aslında. Mesela araba alana "Allah kaza bela vermesin" derler Niye durduk yere kaza bela anıyorsun ki yani Allah pişman etmesin de öyle. Allah hayırlı uğurlu etsin, mutlu olun demek varken, pişmanlık kelimesini anmamak lazım. Ben çok dikkat ederim buna

Benim de 15 gün sonra kontrolüm var, tatlı şeyler çok sevmiyorum ama bana da diyet verecek kesin. Keyfini süremiyoz bi türlü, onu yeme kilo alma
Bende anlamıyorum bütün gebelikler mi sorunlu hale geldi iştahlı iştahlı herşeyi yiyen gebeler noldu nerde o eski günler oldu resmen yiyemez olduk ama ben kaçırıyorum bu ara

Yani haklısın bugün iki takım geldi hediye ilk eşyası oldu hastane çıkışı gibi herşeyleri var

Herkese iyi akşamlar sorum şu ki verilen ultrason kağıdında bir sürü değer var her değere göre tahmini doğum tarihi var benim anlamadığım karın çevresi baş çevresi mi neye göre bebek önde geride hangisine göre karar veriliyor benim bebeğimin kafa çevresine göre bir buçuk hafta önde ama karın çevresine göre 3 gün önde boyuna göre 5 gün önde doktorum herşey stabil olması gerektiği gibi diyor ama bazı hamiş arkadaşlar benim bebeğim şu kadar ileride ya da geride diyor hangisini baz alıyor kiloyu mu karın çevresini mi baş çevresini mi ?

Benim kızım 5 hafta geriden geliyordu sadece düşük kilolu doğdu herhangi bir problem de olmadı.

Bence park yatak alın uzun süre kullanılabiliyor

Ben ayrı bir oda yapmak istiyordum ama eşimin tayin durumu var diye erteledim. 6-7 ay sonra gidecek gibi görümdüğümüz için sepet beşik aldım bugün. Yanımda yatırmayı düşünüyorum belli bir süre sonra belki diğer odaya alırım taşıması kolay olucak. Park yatakları ben beğenemedim bir türlü tabiki zevk meselesi ama uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız büyüyen beşik de alabilirsiniz ya da yine park yatak gibi büyük bir beşik tercih edebilirsiniz yerinize göre. Şahsen ben tayin olunca büyüyen beşik almayı düşünüyorum 3-4 yaşa kadar beşik olarak sonrasında yatak olarak kullanmak mantıklı geliyor bana.

O kilo artışını hiç deme az önce tartıda 60 kiloyu görünce şok oldum 50 ile başlamıştı hamilelik 10 kilo aldım daha 3 ay var ne olacak acaba
Ben de 53 ile basladim dün tartildim 67 kiloyum 3 kilosunu son bir ayda almisim tarti gormek istemiyorum
Gögus kremi almistin hem iyi hem uygundu, ben de alacagim da ismini unuttum neydi?

Ya tabi niyet önemli ama pişmanlık kelimesi olumsuz bi kelime sonucta onun yerine hayırlı uğurlu olsun demek mutluluklar dilemek daha olumlu cümleler bence, bide karşıdakinin huyunu suyunu bilince o cümleyi kurmasını insan güzel bulmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…