2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bitanem ogluma hamileyken 34 haftalik dogum yaptim +8 kiloyla doguma kadar kustum dogru duzgun bir sey yiyemedim o +8 kilo da cogu odemdi 34 haftalik olmasina ragmen 3000gr dogdu inan yemeyle icmeyle ilgili degil
Kaan hoca bu 27 haftalik videosunda bundan bahsediyor dun izledim genetik olarak anne rahmine dustuklerunde belli oluyo nasil olcaklari yemeyle icmeyle anne bunu sadece %10 etkileyebiliyo diyo
Onemli olan zihinsel gelisimi sagligi yoksa o kisaliklar uzunluklar kilolar nasil hemen dengeleniyor

z
Ben de böyle deneyeyim salatalik domates vs ara ögunler yiyeyim yemekte az yerim belki. Gunde 2 ögune dusurdum yemekleri, aralarda da süt meyve ile geciyordum.
aynen öyle olunca yemeği az yiyorsun hatta bende ana yemek diye bişey yok yarın ki kahvaltım 1 haşlanmış yumurta 1 bardak süt olucak 1saat sonrada yarım dilim karpuz sonra gidip gelip atıştırıyorum bişiler ben kilo verdim eşim diyoki yüzün zayıfladı ekmek şeker tuz çok az belki haftada bir tüketiyorum 1 hafta dene muhtemelen zayıflarsın ....

Ben de fl ölçüsüne göre hesapladim, bende direnc falan yok bildiğim kadarıyla heralde ayrıntılıda çıkardı dimi?
Yemeden de degil aslında ya benim ablam aşırı sağlıklı beslendi et balik süt kuruyemis vitaminler herseyi cok güzel aldi cok bilincliydi yine zayıf doğdu bebek, sebepsiz. Annem bana hamileyken cok yoksullarmis yeterince beslenememis tabi oruc falan da tutmuş ben 4 kilo dogmusum bunu düşününce fazla takmamak lazım elden bisey gelmiyor diyorum ama yine de bi denemek istedim duzgun beslenmeyi elimden geldiğince

Çok haklısın ben de onu yazdım arkadasa, annem ve ablamin beslenme farkına rağmen doğurduklari çocukların kilosu ters orantılı yani ama iste insanoglu hersey kendi elinde zannediyor, aslında yapmam gerekeni yapıp bazi seyleri hayatıma katmaya çalışıyorum sadece, denemesem belki acaba benden mi kaynaklı dicem ilerde. Ben zaten çok kısayim, esim de orta boylu çok zayıf biri, ne kadar tombul iri bi bebek çıkar ki bizden dedigin gibi zihinsel olarak iyi olsun sağlıklı olsun o yeter

Kayınvalidemden öğrendim ki eşimi doğururken kafası zor çıkmış azıcık büyük kafalılık oradan geliyor sanırım

Kızlar kg konusuna takılmayın ben iki çocuktada 100 kglarda doğurdum.bebeler 3200-3400 doğdu esim uzun boylu bende 168 cm orta halli kızlarım 52-54 cm doğdular. Bakalım oğlumuz nasıl olacak şimdilik normal gözüksede son haftalarda hurma yemek bebeğe inanılmaz kg aldırıyor iki bebektede deneyimlediğim için söylüyorum. Ben hiç yumurta yemiyorum, sütde yok. Yogurt desenız bıkac kasık ancak. Safra kesesi yok ve 8 yıl önce obezite ameliyatı geçirdim midemi küçülttürdüm. He zayıfmıyım verdik ama normal insan boyutuna inemedim beslenme konusunda yetersiz besleniyorum. Mesela bu sabah iki üç dilim salatalık bir dilim domates ıkı catal peynir yedim. Tüm gün ac gezdim yiyemiyorum canım almıyor. Aksam ustu üç adet çubuk kraker yedim. Aksam yemegınde ise ayıptır söylemesi yarım dürüm çiğ köfte yedim okadar. İstesemde yiyemiyorum, kg da veremiyorum. Bebek çekiyor yani bizden. Hiç takmayım saglıkla gelsinlerde doğunca tombişlestiritsiniz

Ee maşallah genetik olarak anne baba iri olunca bebekler kız olduğu halde 52-54 cm doğmuş tabi sen takmazsin ben dediğim gibi ufak tefek oldugumuz icin zaten fazla şansımız yok bari beslenmeyle orta halli bir şekilde doğmasina katki saglayim dusuncesindeyim bir umut

Haklısın canım ne bileyim azcık içinize su serpiyim dediydim

Ben trendyoldan en ucuz penye şortları aldım 20-25 liradan onları evde giyiyorum. Normalde hep bol elbise giyerdim bu avantajım oldu bir kısmı oluyor hala onları da dışarda giyiyorum. Yeni bir şey almak istemiyorum her şey çok pahalı basit penye elbiseler bile 100 küsürden başlıyor e bir tane yetmeyecek. Bir kaç ay için bu kadar çok para harcamak zoruma gidiyor valla

Off çok haklısın valla en basitleri bile o kadar pahalı ki. Basma kumaşından şortlarım vardı sadece 1 tanesi oluyor o da yetmiyor. Ve şuan Urfa o kadsr sıcakkı temmuz ağustosta o şortun lastiğin bile tahammül kalmaz burada. Eşimin eski tişörtlerini çıkardım bol ve uzunlar geçen darlandım sadece tişörtü giyindim evde altına don o kadsr bol bol rahat rahat

Herkese merhaba,
Bu hafta deneyimledigim bilgileri ve gelişmeleri sizle paylaşmak istedim. Dün servikal uzunluğum(rahim ağzı uzunluğu) 18 mm çıktı. 25 mm'nin altında olmaması gerekiyor o yüzden şuanda riskli gebelik (erken doğum) kategorisine girdim. Haftaya Çarşamba günü tekrar ölçülecek, eğer rakam daha da düşükse serklaj tedavisi yapılacak. Yürüyüş, is falan herşey yasaklandı, evde dinlenme pozisyonuna geçtim. Bu süreçte dikkat etmemiz gereken 2 husus varmış, bende yeni öğrendim.

1. Karın ultrasonu ile ölçülen servikal uzunluk doğru değil. Benimkini hep 4 civarı olcuyorlardi. Vajinal ultrason ile olcturmek çok önemli.
2. Eğer 38 yaş üstü gebe iseniz ve şeker yuklemesi testi yaptircaksaniz, 75 Gr OGGT yapılması lazım. Doktorunuza mutlaka danışın, yaş ve kilonuza göre kaç Gr yükleme yapılması gerektiğini.

Umarım bebisler zamanında, sağlıklı gelir de bu stres biter:) herkese bol şans

Kızlar bisey sormam lazım. Kasılma nasıl bisey? Ben az önce iki kere bisey hissettim bebeğin tekmelerini hissettigim yerde yani sag tarafımda bebek toplanmış gibi bi sertlesme bı doluluk oldu. Birincisi cok belirgindi ikincisi daha hafifti. Bu kötü bişey mi siz de yaşiyo musunuz ilk kez bu kadar farkettim. Agri vs yok sadece sertlik doluluk hissi ama bir anda olunca korktum

Evet ayrıntılıda da çıkıyor normal ultrasonda bakarken damarları renklendirince de fark ediliyor yoktur sende rahat ol.
Ben ve eşim çok zayıfız kızım da öyle tosuncuk beklentim sıfıra yakın, sağlıklı olsun da :)
İyi yapıyorsun hiçbi şeye faydası olmasa bile için rahat olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…