- 18 Kasım 2020
- 6.455
- 8.009
- 128
- 34
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #18.381
Ya bende geçen ay şişkinlik çok oluyordu akşam 7 gibi başlıyordu aşırı gaz ve nefes aldırmayacak kadsr şişkinlik vardı. Şimdi iyiyim olmuyor ama kasıkta adet sancısı gibi ağrılar oluyor arada magnezyumu da hiç içmek istemiyorum yaa valla vitamini şuydu buyduBen kullanmıyorum canım. Doktor verdi 15 tane kullandım bıraktım. Çok şişkinlik yapıyor bende. Günde 2 tane maden suyu içiyorum onun yerine.
Öyle valla ay atladıkça diyoruz tamam bisey olmaz ama öyle de olmuyor aslında.Yine de dikkat et canım. Çok yorma kendini. Bu sıralar aslında riskli dönemlerimiz. Kendimizi rahat hissediyoruz diye yoruyoruz. Bu durum risk oluşturuyor. Bebeklerimiz de küçük henüz. Allah korusun.
Çok geçmiş olsun umarım bu süreci rahatça geçirirsiniz, sağlıkla zamanında gelir bebişHerkese merhaba,
Bu hafta deneyimledigim bilgileri ve gelişmeleri sizle paylaşmak istedim. Dün servikal uzunluğum(rahim ağzı uzunluğu) 18 mm çıktı. 25 mm'nin altında olmaması gerekiyor o yüzden şuanda riskli gebelik (erken doğum) kategorisine girdim. Haftaya Çarşamba günü tekrar ölçülecek, eğer rakam daha da düşükse serklaj tedavisi yapılacak. Yürüyüş, is falan herşey yasaklandı, evde dinlenme pozisyonuna geçtim. Bu süreçte dikkat etmemiz gereken 2 husus varmış, bende yeni öğrendim.
1. Karın ultrasonu ile ölçülen servikal uzunluk doğru değil. Benimkini hep 4 civarı olcuyorlardi. Vajinal ultrason ile olcturmek çok önemli.
2. Eğer 38 yaş üstü gebe iseniz ve şeker yuklemesi testi yaptircaksaniz, 75 Gr OGGT yapılması lazım. Doktorunuza mutlaka danışın, yaş ve kilonuza göre kaç Gr yükleme yapılması gerektiğini.
Umarım bebisler zamanında, sağlıklı gelir de bu stres biter:) herkese bol şans
Canım şişkinlik yüzünden uykum kaçıyor artık benim. Onun için maden suyu daha iyi gelsi banaYa bende geçen ay şişkinlik çok oluyordu akşam 7 gibi başlıyordu aşırı gaz ve nefes aldırmayacak kadsr şişkinlik vardı. Şimdi iyiyim olmuyor ama kasıkta adet sancısı gibi ağrılar oluyor arada magnezyumu da hiç içmek istemiyorum yaa valla vitamini şuydu buydu
Canım olmaması aslında daha iyi. Günümüzde anne bebek kayıpları yok denecek kadar azaldı çok şükür. Benim nenem 15 doğum yapmış. 5 çocuğu tek sağ kalmış. Çünkü dikkat etmemiş, tarla, bağ ,bahçe çalışmış ondan. Beşiği bırakır işe koşardık diyor mesela. Çocuklar ya karnında zarar gördükleri için, ya salgın hastalıklardan ya da az beslendiklerinden vefat etmişler. Amcam da 7 aylık doğmuş mesela ,yaşayacak ömrü varmış ki sağ kalmış şükür. Onun için demem o ki günümüzün gözünü savıyım. Insanın kıymeti var. Dikkat edelim kendimize.Öyle valla ay atladıkça diyoruz tamam bisey olmaz ama öyle de olmuyor aslında.sona gelmedikçe inanamıyorum ben valla artık bu hamilelik işine ☺ annelerimizin zamanı gibi değil bu doğumlar hamilelikler. Her gün bir risk her gün bir problem inşallah sağlıkla sıhhatle kucagimiza alırız bebislerimizi
Merhaba öncelikle geçmiş olsun, bol bol dinleninHerkese merhaba,
Bu hafta deneyimledigim bilgileri ve gelişmeleri sizle paylaşmak istedim. Dün servikal uzunluğum(rahim ağzı uzunluğu) 18 mm çıktı. 25 mm'nin altında olmaması gerekiyor o yüzden şuanda riskli gebelik (erken doğum) kategorisine girdim. Haftaya Çarşamba günü tekrar ölçülecek, eğer rakam daha da düşükse serklaj tedavisi yapılacak. Yürüyüş, is falan herşey yasaklandı, evde dinlenme pozisyonuna geçtim. Bu süreçte dikkat etmemiz gereken 2 husus varmış, bende yeni öğrendim.
1. Karın ultrasonu ile ölçülen servikal uzunluk doğru değil. Benimkini hep 4 civarı olcuyorlardi. Vajinal ultrason ile olcturmek çok önemli.
2. Eğer 38 yaş üstü gebe iseniz ve şeker yuklemesi testi yaptircaksaniz, 75 Gr OGGT yapılması lazım. Doktorunuza mutlaka danışın, yaş ve kilonuza göre kaç Gr yükleme yapılması gerektiğini.
Umarım bebisler zamanında, sağlıklı gelir de bu stres biter:) herkese bol şans
Merhaba, çok teşekkürler. Karında ve üst kasik bölgesinde ağrı ve batmalar oldu. Hala daha ayağa kalkerken, WC de yada yatakta dönerken ağrı ve batmalar oluyor.Merhaba öncelikle geçmiş olsun, bol bol dinleninherhangi bir ağrınız, yada altaan batmanız oldumu bir kaç gündür alttan batma koltuktan kalkarken hafif bir ağrı oluyor, sağlık ocagına idrar testi verdim az enfeksiyon çıktı ilaç içtim ama geçmedi, acaba bende de böyle birsey mi oldu kontrolüm cumartesi günü
Evet bendekide aynısı gerçi doktoru aradım normal dedi, ama erkene alıyım randevumü ne olur ne olmaz teşekkürlerMerhaba, çok teşekkürler. Karında ve üst kasik bölgesinde ağrı ve batmalar oldu. Hala daha ayağa kalkerken, WC de yada yatakta dönerken ağrı ve batmalar oluyor.
Size tavsiyem en ufak dahi suphelenmelerde, gecikmeden doktora başvurun. Ne olur ne olmaz
Evet herseyimize baktirıyoruz cok şükürCanım olmaması aslında daha iyi. Günümüzde anne bebek kayıpları yok denecek kadar azaldı çok şükür. Benim nenem 15 doğum yapmış. 5 çocuğu tek sağ kalmış. Çünkü dikkat etmemiş, tarla, bağ ,bahçe çalışmış ondan. Beşiği bırakır işe koşardık diyor mesela. Çocuklar ya karnında zarar gördükleri için, ya salgın hastalıklardan ya da az beslendiklerinden vefat etmişler. Amcam da 7 aylık doğmuş mesela ,yaşayacak ömrü varmış ki sağ kalmış şükür. Onun için demem o ki günümüzün gözünü savıyım. Insanın kıymeti var. Dikkat edelim kendimize.
Ya ben yeni başladım magnezyuma ama şükür şişkinlik yapmadı. O şişkinlik ten ben de çok çektim dediğin gibi nefes aldırmıyor kaburgalarım ağrıyordu akşamları maden suyu içip yürüyüş yapıyordum iyi geliyordu doktor Bi de çiğneme tableti vermişti ama o işe yaraöadıydı pek. İnşallah düzelir şişkinliğin şükür geçti benimki belki dönem dönem olan bişeydirCanım şişkinlik yüzünden uykum kaçıyor artık benim. Onun için maden suyu daha iyi gelsi banaBi de nefesimi zorlayan bir şişkinlik yapıyor. Kalbim sıkışıyor resmen. Baktım zararı daha çok bıraktım vallaha.
Çok normal canım ama sıkıp zorlama istersen. O sivilceler de cok normal oluyor hamilelikteKizlar gogsumden sut geldi.biraz sıkınca yine geliyor. Normal mi ki bu durum? Bir de gogsumde kahverengi kisimda,bas cevresinde minik minik ici beyazimsi seyler var sivilce desem degil ne ola ki.hergun yeni bir şok hamilelik cok ilgincmis
İstanbul soğuk valla bana göre ben de evde üzerime şal falan alıyorum.Kızlar nasılsınız herkese yaz geldi bana hala kışdonuyorum resmen. Hırka üzerine battaniye ile oturuyorum. İstanbul da oturuyorum bide yani soğuk da değil. Bugün azcık bebişte huzursuz sanki oda üşümüş rahat değiliz hiç.
Benden de beyaz su geldi doktoruma sordum doğuma hazırlanıyor normal dedi ama sıkmamak lazımmış. Beyaz pütürtü gibi şeyler de var bendeKizlar gogsumden sut geldi.biraz sıkınca yine geliyor. Normal mi ki bu durum? Bir de gogsumde kahverengi kisimda,bas cevresinde minik minik ici beyazimsi seyler var sivilce desem degil ne ola ki.hergun yeni bir şok hamilelik cok ilgincmis
Benim küçük kız 27 aylık hamile kaldıgımda emiyordu. Drum 4 aydan sonra amniyo sıvısı süte karısacak bırakır demişti. Yani Amniyo sıvısıda olabilir. Süt kanalları hazırlanıyor. Yarıyı gectik artıkBenden de beyaz su geldi doktoruma sordum doğuma hazırlanıyor normal dedi ama sıkmamak lazımmış. Beyaz pütürtü gibi şeyler de var bende
O sivilce gıbi minik kabartılar bende hep vardi bekarligimda bile ama ne olduğunu bilmiyorum. Ben de her duşa girerken kontrol ediyorum süt geliyo mu diye fazla uyarmadan hafifçe sıkıyorum cok merak ediyorumKizlar gogsumden sut geldi.biraz sıkınca yine geliyor. Normal mi ki bu durum? Bir de gogsumde kahverengi kisimda,bas cevresinde minik minik ici beyazimsi seyler var sivilce desem degil ne ola ki.hergun yeni bir şok hamilelik cok ilgincmis
Merhaba bende de amniyotik sıvı fazla şeker olabilir dedi doktor test yapıldı şekerim gayet normal. Ama şekerli şeyler yiyince bebek daha fazla idrar yaparmış normal insanlar gibi şekeri bırakınca biraz azaldı suyu. İlerleyen zamanda artarsa anneye nefes darlığı falan yapıyormuş. Umarım normale döneriz. Görünce yazmak istedim.Çok teşekkürler canim
Amniotik sivim normalin ustundeymis, hergun en az 1 saatlik yürüyüşler, stress falan ile birlikte rahim ağzına basınç yapmış. Dr diyabete baglida amniotik sıvı artışı olabilir dedi. Bu hafta şeker yüklemesi yapacağız. Tek tesellim bebeğin sağlığı şuanda çok iyitutabildigimiz kadar onu içerde tutmamız gerekiyor:)
Teşekkürler, iyiki yazdınızMerhaba bende de amniyotik sıvı fazla şeker olabilir dedi doktor test yapıldı şekerim gayet normal. Ama şekerli şeyler yiyince bebek daha fazla idrar yaparmış normal insanlar gibi şekeri bırakınca biraz azaldı suyu. İlerleyen zamanda artarsa anneye nefes darlığı falan yapıyormuş. Umarım normale döneriz. Görünce yazmak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?