Kusura bakmayın, alıntı yapamadan genel yazıyorum:
İdrarda protein: yüksek tansiyonla ilgili. Tansiyonu kontrol altına almak için tuzu bırakmak, stres yapmamak etki edebilir.
Şeker yüklemesi konusu: 3 tip diyabet vardır. Tip 1 doğuştan ya da küçük yaşta çıkan, tip 2 ileri yaşlarda, beslenme ve üzüntü-stres sebebiyle çıkan, gestasyonel hamilelikte ortaya çıkan ve hamilelik sonrası kaybolan.
Diyabete çok saçma bir şekilde şeker hastalığı denildiği için insanlar otomatik olarak "ben tatlı yemiyorum, o zaman şekerim yoktur." diye düşünüyor ve karbonhidratlar ile basit şekerler (meyveden gelen) konusunu atlıyor. Yediğimiz her şey kan şekerimize etki eder, kimisi daha hızlı, kimi daha yavaş. O yüzden özellikle Karatay tipi veya ketojenik gibi özel beslenme biçimlerini hayat tarzı haline getirmediyseniz, şeker yüklemesinin önlem olarak yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çıktığında çoğunlukla diyet+yürüyüş yeterli geliyor.
Suyun azalması: 16-20. haftalar arası benim suyumda da doktor azalma gördü, onun da onayıyla yaklaşık 1-1.5 hafta havuç suyu içtim. Suyum normale döndü. (havuç suyunun da şekeri yükseltme ihtimali var ne yazık ki.) Sebepsiz su sızması beni de korkutuyor açıkçası.
Alışveriş konusu: Kıyafetlerini aldım ama şu an onları yıkamak ve ütülemek çok gözümde büyüyor.
Sizin Ağustos anneleri hakkında yazdıklarınız dışında da o kadar çok 28. haftada erken doğum hikayesi duydum ki, geçen hafta 28. hafta kontrolünde ilk sorduğum şey bu oldu. "Erken doğum riskim var mı?"
Doktorum olmadığını söyledi ama yine de hazırlıklar konusunda risk almamakta fayda var. Çok ilginç bir şekilde uzun yola çıkmama izin vermedi. (İzmir gibi bir mesafe sormuştum.) Kilosu 1160mış, boyu 36 cm sanırım.
Bu arada teyzeleri minik bebeğime bakar mısınız? Çok dua ediyorum yaşasın diye.
Eki Görüntüle 2869094