- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #19.141
Bizim bir tanıdığın da olmuştu dediğin gibi. Sonra nasıl geçti azaldı bilemiyorum. Hatta burnu bile şişmişti ödemden hamilelik sonlara doğru. Doğum yapmadan nasıl gecti bilemiyorum doğumdan sonra yoktu çünküDediğin gibi sanırım. Ilk haftalarda ödem oluşmaya başladı zaten. Aylardır yüzük takamıyorum mesela. Ama şimdi sabahları ellerimi kullanmam bile zor, parmaklarımı oynatamıyorum. Suyu normalde de çok içerdim, yine öyle devam ediyorum. Tuzu da azalttım ama değişiklik yok. Kramplara fayda etti ama, eskiden bacak krampim çok olurdu. O yüzden denizden, havuzdan korkarım mesela, hep kramp girerdi. Şimdi olmuyor.
Benim de bu şekilde şişliğim oluyordu.hem tuzu hem de tahıl bazlı karbonhidratı tamamen bıraktım . Daha iyiyim çok şükür . Zaten gluten hassasiyetim oluştu gebelikle de artmıştı iyice. bunu farketmem iyi oldu . Hatta hafta sonu kaçamadığı bi parça bazlama yedim hem şişti hem de kaşınmaya başladım . Naçizane bi deneyin derim belki işe yarar. geçmiş olsunSöyledim de canım son kontrolde. Devam edelim dedi. Onun kastettiği bacak krampları vs, benim rahatsızlığım sabah el ve ayaklar şiş uyanmak. Tuzu da azalttım, günde 2 şişe maden suyu da içiyorum ama nafile.
Benim bazen çok fazla şişiyor, tutulma olmuyor da, elimi zor kapatıyorum, ya da çaydanlık falan tutunca elim tutmuyor, ama orta parmağım sürekli uyuşuk nerdeyse 1 haftadır. Sol ayağım şişiyor bazen de, ben solak olduğum için sanırım sol şişiyor hep.Sizin gün içinde mi oluyor, yoksa sadece sabahları mı? Benim geceden başlıyor, sabah kalkınca şişmiş,tutulmuş oluyor, soğuk suya tutup açılmasını bekliyorum.
Tansiyonunuzu hic olcuyor musunuz peki? Isterseniz bir doktorunuza danisin tedbirenBenim bazen çok fazla şişiyor, tutulma olmuyor da, elimi zor kapatıyorum, ya da çaydanlık falan tutunca elim tutmuyor, ama orta parmağım sürekli uyuşuk nerdeyse 1 haftadır. Sol ayağım şişiyor bazen de, ben solak olduğum için sanırım sol şişiyor hep.
Bence cok mantıklı olmus, hele ki zor elde edilmis bir gebelik olunca insan diken üstünde oluyo, o sekilde tatil yapmaktansa evde kafa rahat olmak daha iyi.. insallah seneye bebişle beraber gider bu senenin acısını çıkarırsınBu arada ben tatile gitmekten vazgeçtimgeçen haftaki kasık ağrısı acile gitme nst ye girme olayından sonra gözüm korktu eşim çok hevesliydi ama ne yapayım bebeğimden önemli değil hiçbir şey şurada kalmış 2 ay Haziranı ve Eylülü saymıyorum evimde rahat rahat geçirmek varken riske girmek çok mantıksız dimi ama Bir de eşim orda doğursam özel hastaneye götüremem devlet hastanesine götürürüm dedi burda mis gibi Medikal Park a para yatırmışız burda özel hastane dururken öyle bir riske girmek aptallık olur diye düşündüm sonuçta her ihtimali düşünmek lazım
Gideceğin yerin mesafesi uzaksa bence de en doğrusu yakın yerlere kısa mini geziler düzenleyin ben cesaret etsem eşim çok istiyor ama benim ilki riskli gebelik olunca bunda da korkuyorum. Çok şükür diğerinde yaşadığım hiç bir sıkıntı olmadı bu gebeliğimde ama yine de güvenemiyorum.Bu arada ben tatile gitmekten vazgeçtimgeçen haftaki kasık ağrısı acile gitme nst ye girme olayından sonra gözüm korktu eşim çok hevesliydi ama ne yapayım bebeğimden önemli değil hiçbir şey şurada kalmış 2 ay Haziranı ve Eylülü saymıyorum evimde rahat rahat geçirmek varken riske girmek çok mantıksız dimi ama Bir de eşim orda doğursam özel hastaneye götüremem devlet hastanesine götürürüm dedi burda mis gibi Medikal Park a para yatırmışız burda özel hastane dururken öyle bir riske girmek aptallık olur diye düşündüm sonuçta her ihtimali düşünmek lazım
Çok haklısın canım. Seneye üçünüz gidersinizBu arada ben tatile gitmekten vazgeçtimgeçen haftaki kasık ağrısı acile gitme nst ye girme olayından sonra gözüm korktu eşim çok hevesliydi ama ne yapayım bebeğimden önemli değil hiçbir şey şurada kalmış 2 ay Haziranı ve Eylülü saymıyorum evimde rahat rahat geçirmek varken riske girmek çok mantıksız dimi ama Bir de eşim orda doğursam özel hastaneye götüremem devlet hastanesine götürürüm dedi burda mis gibi Medikal Park a para yatırmışız burda özel hastane dururken öyle bir riske girmek aptallık olur diye düşündüm sonuçta her ihtimali düşünmek lazım
Aslinda guvenli alanda kalmak en mantiklisi, ne olacaginin garantisi yok. Insallah seneye doya doya bebisinizle tatil de yaparsinizBu arada ben tatile gitmekten vazgeçtimgeçen haftaki kasık ağrısı acile gitme nst ye girme olayından sonra gözüm korktu eşim çok hevesliydi ama ne yapayım bebeğimden önemli değil hiçbir şey şurada kalmış 2 ay Haziranı ve Eylülü saymıyorum evimde rahat rahat geçirmek varken riske girmek çok mantıksız dimi ama Bir de eşim orda doğursam özel hastaneye götüremem devlet hastanesine götürürüm dedi burda mis gibi Medikal Park a para yatırmışız burda özel hastane dururken öyle bir riske girmek aptallık olur diye düşündüm sonuçta her ihtimali düşünmek lazım
Tabi danıştım, tansiyonumu da ölçüyorum.ara ara şimdilik problem yok tansiyonla ilgili, bir ara yükseliyordu, suyumu limonlu içmeye başladım, dengeledi sanırım. Tuzu azaltmami söyledi doktor da, eğer çok rahatsızlık hissederseniz beyin cerrahina yönlendiririm dedi , randevu aldım perşembe gününe, ama bazı hamilelerde böyle oluyormuş, doğumdan sonra geçmiş hepsinin.Tansiyonunuzu hic olcuyor musunuz peki? Isterseniz bir doktorunuza danisin tedbiren
çok iyi o zaman, umarım bu şekilde rahatsızlığınız hafifler. çoğu şey aslında hamile olmaktan kaynaklanan basit sorunlar oluyor. yine de nolur nolmaz olarak söylemiştim siz zaten görüşmüşsünüz doktorunuzla.Tabi danıştım, tansiyonumu da ölçüyorum.ara ara şimdilik problem yok tansiyonla ilgili, bir ara yükseliyordu, suyumu limonlu içmeye başladım, dengeledi sanırım. Tuzu azaltmami söyledi doktor da, eğer çok rahatsızlık hissederseniz beyin cerrahina yönlendiririm dedi , randevu aldım perşembe gününe, ama bazı hamilelerde böyle oluyormuş, doğumdan sonra geçmiş hepsinin.
Evet, annem de diyor kardeşime hamileyken hem diş kaybı yaşamış, hem de ellerim buruluyordu resmen diyor, bir de o zamanlar bu kadar vitamin takviye de yokmuş, annenin kkaynaklarını bitiriyor bebeler.çok iyi o zaman, umarım bu şekilde rahatsızlığınız hafifler. çoğu şey aslında hamile olmaktan kaynaklanan basit sorunlar oluyor. yine de nolur nolmaz olarak söylemiştim siz zaten görüşmüşsünüz doktorunuzla.
27. Haftada gittim geldim.ucak yolculuğu yaptık bişey olur mu diye elim karnımdaydi sürekli. Arabayla o kadar yolu gidemezdim. Yüzülmuyor, şezlong da rahat yatilmiyor. Otel yatağı sert geldi hiç uyuyamadımBu arada ben tatile gitmekten vazgeçtimgeçen haftaki kasık ağrısı acile gitme nst ye girme olayından sonra gözüm korktu eşim çok hevesliydi ama ne yapayım bebeğimden önemli değil hiçbir şey şurada kalmış 2 ay Haziranı ve Eylülü saymıyorum evimde rahat rahat geçirmek varken riske girmek çok mantıksız dimi ama Bir de eşim orda doğursam özel hastaneye götüremem devlet hastanesine götürürüm dedi burda mis gibi Medikal Park a para yatırmışız burda özel hastane dururken öyle bir riske girmek aptallık olur diye düşündüm sonuçta her ihtimali düşünmek lazım
Arabayı bilmiyorum ama önceki tecrübemden dikkat edilmesi gereken konuları paylaşmak istedimMerhaba bebek arabası araştırmaya başladım. Şimdi alsak da doğuma yakın alsak da fiyatlar hep yüksekSorum şu: Bagi nanofold marka alan, duyan, kullanan, memnun kalan ve kalmayan var mı?
Bence cok mantıklı olmus, hele ki zor elde edilmis bir gebelik olunca insan diken üstünde oluyo, o sekilde tatil yapmaktansa evde kafa rahat olmak daha iyi.. insallah seneye bebişle beraber gider bu senenin acısını çıkarırsın
Gideceğin yerin mesafesi uzaksa bence de en doğrusu yakın yerlere kısa mini geziler düzenleyin ben cesaret etsem eşim çok istiyor ama benim ilki riskli gebelik olunca bunda da korkuyorum. Çok şükür diğerinde yaşadığım hiç bir sıkıntı olmadı bu gebeliğimde ama yine de güvenemiyorum.
Çok haklısın canım. Seneye üçünüz gidersinizHem devlet hastahanesi rabbim mecbur etmesin ama büyük risk. Haziran annelerini okuyorum. Orda bir anne ve bebeğini bayağı hırpalamışlar. Yazık okurken ağladım vallaha. Hergün dua ediyorum onlara. Özel hastahane imkanın varken hiç riske atma canım.
Aslinda guvenli alanda kalmak en mantiklisi, ne olacaginin garantisi yok. Insallah seneye doya doya bebisinizle tatil de yaparsiniz
ben hala bi tatile gitsek diye dusunuyorum ama doktorum ne diyecek hicbir fikrim yokBelki biz de gitmeyiz. Zaten temmuz basina kadar gittik geldik geldik, yoksa artik iyice risk olur bence de.
Cevaplar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim aldığımız her kararda Rabbim hayırlısını versin sağlıkla tam vaktinde kavuşalım yavrularımıza inşallah27. Haftada gittim geldim.ucak yolculuğu yaptık bişey olur mu diye elim karnımdaydi sürekli. Arabayla o kadar yolu gidemezdim. Yüzülmuyor, şezlong da rahat yatilmiyor. Otel yatağı sert geldi hiç uyuyamadımotel de büyüktü tuvalete git gel çok yoruldum. Aklında kalmasin içini rahatlatayim dedim inşallah seneye bebeğinle çok güzel tatiller geziler yaparsın canım
Yaaa ne kadar güzelKızlar az önce göğsümden süt geldikarnıma bacaklarıma göğüslerime yağ sürüyorum yatmadan, aklıma gelirse göğsümü fazla uyarmadan hafifce sıkıyodum bazı akşamlar acaba süt gelecek mi diye, ilk defa az önce öyle hafif sıkınca 3-4 damla süt beliriverdi sarımsı renk, devam etmedim tabi tehlikeli ama coook duygulandim
Merhaba, uzun zamandır yorumları okuyamıyorum sondan başladım ve yorumunuza denk geldim. Benzer bir ödem sorunu bende de var. 16. hafta da ayaklardan şişmeye başlamıştım. 25. haftada tetanoz aşısı için sağlık ocağına gittiğimde tansiyonumun yüksek olduğunu hemen doktora gitmem gerektiğini söylediler. Kendi doktorum kardiyolojiye yönlendirdi 24 saat tansiyon holteri ile takip edildi. Aşırı bir yükseklik yoktu ama riske atmamak için 24 saat idrar topladım ve protein kaçağı çıktı. Tabi bu durum ödem yapıyor. Ödem ve tansiyon bir arada olursa riskli oluyormuş. Tansiyonum normal olmasına rağmen tansiyon ilacına başladık, gebelik zehirlenmesini önlemek ve ödemi azaltmak için. Ama maalesef ödemlerim azalmıyor. Özellikle akşamları yuvarlanarak yürüyorum resmen, son 1 ayda 3 kilo aldım. Neyse ki tansiyon yükselmediği için korkmuyorum ama yine de takip etmek gerekiyor. Bu arada ödemlerin hepsi evet doğumdan sonra fıs diye geçiyor :)Tabi danıştım, tansiyonumu da ölçüyorum.ara ara şimdilik problem yok tansiyonla ilgili, bir ara yükseliyordu, suyumu limonlu içmeye başladım, dengeledi sanırım. Tuzu azaltmami söyledi doktor da, eğer çok rahatsızlık hissederseniz beyin cerrahina yönlendiririm dedi , randevu aldım perşembe gününe, ama bazı hamilelerde böyle oluyormuş, doğumdan sonra geçmiş hepsinin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?