- 10 Ocak 2021
- 1.233
- 2.130
- 53
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #19.221
Dis gebelikte baya iki kat duzenli artisim oldu benim hatta daha fazlaydi artik 1200 lere gelince bhcg kese gormeye gittik ve goremedik sonra deger artisi bi azaldi bi artti oyle anlasildi dis gebelik olduguNe düşüneceğimi şaşırdım. Dün biraz halsizleşince acile gittik orda da beta istediler 193 çıktı bu sefer değer. 1 günde 110 dan 193 e çıkmış. Bugün doktoruma gideceğim yine kan testi yapıcaz. Değer artmaya başlamış güzel dedi telefonda. Ama ben çok korkuyorum dış gebelikten. Sanırım bu şekilde bir süre artışı takip edicez. Çok belirsiz bir durum. Adet tarihimin üstünden 1 hafta geçmiş oldu bugün. Değerler de çok az doktor geç döllenmedir diyor.
Yaaa cok uzuldum kiyamamMiniş kedimizi dün kaybettik.(( O kadar çok ağladım ki bebeğim de hareket etmeyi bıraktı. Sonra da onun için korkup kendimi biraz toparlamaya uğraştım. Allah'tan bir kaç saat sonra hareketlendi yine. Ama dünden beri hala karnımda sertlik var, geçmiyor.
Bugün de genital bölgenin içinde geçen hafta gördüğüm bir şişliğin apse yaptığını farkettim. Yarın yine doktora gideceğim. Umarım çok sıkıntılı bir durum değildir. Sanki daha önceden Bartholin kisti lafı geçmişti forumda. O olabilir diye düşündüm. İhtimaller Bartholin kisti, gebelik varisi, sivilce ve uçuk sanırım.
Cok iyi dusunmussun tatlım bu sene oturalim da evimiz de bundan sonra ki butun seneler miniklerimizle yapariz civil civil tatillerimiziBu arada ben tatile gitmekten vazgeçtimgeçen haftaki kasık ağrısı acile gitme nst ye girme olayından sonra gözüm korktu eşim çok hevesliydi ama ne yapayım bebeğimden önemli değil hiçbir şey şurada kalmış 2 ay Haziranı ve Eylülü saymıyorum evimde rahat rahat geçirmek varken riske girmek çok mantıksız dimi ama Bir de eşim orda doğursam özel hastaneye götüremem devlet hastanesine götürürüm dedi burda mis gibi Medikal Park a para yatırmışız burda özel hastane dururken öyle bir riske girmek aptallık olur diye düşündüm sonuçta her ihtimali düşünmek lazım
İyi yapmışsın tedbiren bir görün bence de. İnşallah kolayca geçer gider.Yok çok haklısın ben de araştırdım da böbreklere çıkmasından korktum, ctsi ilk kez sanci oldu 1-2 saat kivrandim geçti, doktor toz şase önerdi içtim o gece ama dün yine sanci oldu ve gecmedi bugun bile hala var, çok şükür ateş vs yok ama icerde neler olduğunu bilmiyorum gecikmemek lazım. Özel lab vardir illaki ama sehir Hastanesi'ne gitmeye karar verdim öğleden sonra ablamlar götürecek bakalim insallah ciddi bir problem yoktur
Merhaba, benzer bir durumu hamileliğin ilk trimester da yaşadım. İdrar testi veriyordum çok düşük seviyede enfeksiyon çıkıyordu ama benim tek şikayetim kasık ağrısıydı. Özellikle geceleri tuvalete kalkmama rağmen sanırım yine de tuttuğumuz için yataktan kasık ağrısından dolayı dik duramıyordum. Sabah ilk tuvaletimi yaparken özellikle çok ağrım oluyordu. Normalde suyu çok az içerdim. Doktor bana da tek kullanımlık şase verdi ve suyu çok içmemi söyledi. 3 lt su içmeye çalıştım ve zamanla geçti. ikinci trimester da bu sorunu yaşamadım ama üçüncü trimester da yine olmaya başladı. Sanırım bebeğin baskısıyla da alakalı bir durum. Kasık ağrısından başka bir şikayetim çok çünkü. Doktor kontrolünde mutlaka danışın ama. SevgilerMerhaba kızlar, gecenlerde yogun kasık sancisiyla uyanip doktora gittigimi, tahlil yapmadan idrar yolu enfeksiyonu olabilir şüphesiyle toz tek kullanımlık şase verdigini söylemiştim. Dün sabah yine aynı sancıyla uyandim, uzun süre gecmedi, cok sonra biraz azaldı ve aksama kadar da devam etti, internette cok araştırdım ben de iyice idrar yolu enfeksiyonu olduguna karar verdim. Emin olmam icin bir pandemi Hastanesi'ne gidip tahlil yaptırmam lazım (covid temasli göründüğüm için) ama hic istemiyorum oralara gitmeyi. Dün 2 litreyi geçkin su icebildim, çoğu kişi icin normal ama benim için fazla bi miktar bu. Devam edicem inşallah..
İdrar enfeksiyonu konusunda tecrübeli arkadaslara sorum şu, karantinamızın bitmesine tam 1 hafta kaldı, ben bu 1 haftayi bol su icerek vs evde gecirmeye çalışsam, sonra kendi doktoruma gittigimde o icabina bakar diye beklesem cok kötü seylere sebebiyet vermis olabilir miyim? Bebegi etkiler mi? Böbreklere falan yayılır mi bu süreçte? İlk kez basima geliyo benim gidişatı hic bilmiyorum.. ne diyosunuz?
Geçmiş olsunKızlar benimde bugün süpürge yaptıktan sonra hoş her gün yaptığım iş tuvalette bir kereye mahsus peçeteye sinek büyüklüğünde pembe kırmızı leke geldi yine .. iki hafta öncede lekelenme için gitmiştim her şey yolundaydı.. ama insanın morali bozuluyor ya .. ağrım yok gayet normalim devamıda gelmedi şükür.. çok mu eğildim sıkıştırdım naptım ne ilgisi var gerçi ay bilmiyorum ya dinleniyorum şimdi doktorada ulaşamadım.. ağrım olursa yakındaki devlete giderim Diyorum.. haftaya da doktorum çağırmıştı zaten olmadı bu hafta giderim
Bende henüz yaptırmadım covid olduğum için. Temmuzda yapılacak, hemşire bana yanlış hatırlamıyorsam 30. Haftaya kadar zamanı var demişti. 30lu bir şey olduğu kesin ama tam neydi hatırlamıyorumKızlar tetanozu geç vurduran var mı? Benim araya covit girince zamanında vurduramadım.
Sağol kuzum olmadı gidicem doktorum bi dönüş sağlasın bakalımGeçmiş olsunistersen ihmal etme hemen görün bir şey yoktur ama mottomuz tedbir
Yorumlarınızı okudukça tatile gitmek çılgınlık gibi gelmeye başladıCok iyi dusunmussun tatlım bu sene oturalim da evimiz de bundan sonra ki butun seneler miniklerimizle yapariz civil civil tatillerimizi
Ben de ctsi gecesi tek kullanımlık o şaseden içtim suyu da 2 litreye anca cikarabildim ama yine ağrım oldu.. bilmiyorum belki birkaç gün suyu cogaltarak sorunu cozerdim ama korktum bi gidiyim bakalim ne dicekMerhaba, benzer bir durumu hamileliğin ilk trimester da yaşadım. İdrar testi veriyordum çok düşük seviyede enfeksiyon çıkıyordu ama benim tek şikayetim kasık ağrısıydı. Özellikle geceleri tuvalete kalkmama rağmen sanırım yine de tuttuğumuz için yataktan kasık ağrısından dolayı dik duramıyordum. Sabah ilk tuvaletimi yaparken özellikle çok ağrım oluyordu. Normalde suyu çok az içerdim. Doktor bana da tek kullanımlık şase verdi ve suyu çok içmemi söyledi. 3 lt su içmeye çalıştım ve zamanla geçti. ikinci trimester da bu sorunu yaşamadım ama üçüncü trimester da yine olmaya başladı. Sanırım bebeğin baskısıyla da alakalı bir durum. Kasık ağrısından başka bir şikayetim çok çünkü. Doktor kontrolünde mutlaka danışın ama. Sevgiler
Ay ilk 2 tanesine bayıldım çok güzeller ne kadar fiyatı ben de yaptırcam magnetKızlar favori magnetlerim fikri olan var mibakmayın birbirine benzediğine aralarında 2-3 tl fark olanlara bile var mutlaka gelen olacaktır acaba diyorum az az mi yaptırsam. Biraz ondan yada biraz bundan falan mi yaptırsam
Yaaa sorma ben de bi gitsem diyorum ilk defa bu sene gidemiyoruzYorumlarınızı okudukça tatile gitmek çılgınlık gibi gelmeye başladı
Ya ben 10 gündür çekiyorum başka Bi doktora göründüm ama muayene etmedi sadece şikayetim üzerine ilaç verdi tek içimlik şase fitil ve antibiyotik kullandım. Ben de idrarda yanma ve vajinal kısımda sızı yanma vardı hatta kaşıntı da vardı benimki mantar sanırım yanma kaşıntı geçti ama sarımsı yeşile dönük bir akıntı oluyo günde 3-4 defa çamaşır değiştiriyorum gına geldi ilaçlar bile geçirmedi çok su da içemiyorum napcam ben de şaşırdım yarın kendi doktoruma Bi görüneyimMerhaba kızlar, gecenlerde yogun kasık sancisiyla uyanip doktora gittigimi, tahlil yapmadan idrar yolu enfeksiyonu olabilir şüphesiyle toz tek kullanımlık şase verdigini söylemiştim. Dün sabah yine aynı sancıyla uyandim, uzun süre gecmedi, cok sonra biraz azaldı ve aksama kadar da devam etti, internette cok araştırdım ben de iyice idrar yolu enfeksiyonu olduguna karar verdim. Emin olmam icin bir pandemi Hastanesi'ne gidip tahlil yaptırmam lazım (covid temasli göründüğüm için) ama hic istemiyorum oralara gitmeyi. Dün 2 litreyi geçkin su icebildim, çoğu kişi icin normal ama benim için fazla bi miktar bu. Devam edicem inşallah..
İdrar enfeksiyonu konusunda tecrübeli arkadaslara sorum şu, karantinamızın bitmesine tam 1 hafta kaldı, ben bu 1 haftayi bol su icerek vs evde gecirmeye çalışsam, sonra kendi doktoruma gittigimde o icabina bakar diye beklesem cok kötü seylere sebebiyet vermis olabilir miyim? Bebegi etkiler mi? Böbreklere falan yayılır mi bu süreçte? İlk kez basima geliyo benim gidişatı hic bilmiyorum.. ne diyosunuz?
Canım instagramdan bir sorarsın 4-5-3.5 bir yerde diğer modellerden buldum 2 civarıydı odaAy ilk 2 tanesine bayıldım çok güzeller ne kadar fiyatı ben de yaptırcam magnet
İdrar tahlili de mi bakmadi neye göre verdi o ilaçları? Seninki vajinal enfeksiyona çevirmis veya o da vardı da idrar Enfeksiyonu hafifleyince onu farkeder olmussun. Yeşilimsi akıntı vajinal enfeksiyon/mantar belirtisi, hamile kaldığım ay olmustu fitil ve antibiyotik kullandim sonrasinda hamile kaldım. Onunla bas etmek de zor hamileyken aynı ilaçları veremiyolardir büyük ihtimal. Sirkeli suyla taharet almaya basla mutlaka etkisini görürsünYa ben 10 gündür çekiyorum başka Bi doktora göründüm ama muayene etmedi sadece şikayetim üzerine ilaç verdi tek içimlik şase fitil ve antibiyotik kullandım. Ben de idrarda yanma ve vajinal kısımda sızı yanma vardı hatta kaşıntı da vardı benimki mantar sanırım yanma kaşıntı geçti ama sarımsı yeşile dönük bir akıntı oluyo günde 3-4 defa çamaşır değiştiriyorum gına geldi ilaçlar bile geçirmedi çok su da içemiyorum napcam ben de şaşırdım yarın kendi doktoruma Bi görüneyim
Canım bende de vardı yani covid olduktan sonra oldu yanma şikayetim vardı sadece. Bol su içtim hijyenime çok dikkat ediyorum zaten su da icince rahat ettim. Ama bak hamile oldugun icin mutlaka kan ve idrar tahlili vermelisin yani ben hasta olunca filyasyon ekibi hemen hastaneye giturdu sonrasından biz kendi aracınızla gittik izin çıkardılar bize. 2 günde bir gittim 2 kez. Ilçe sağlık merkezini arayıp hamile ve temaslı olduğunu söylersen gelip hastaneye götürüyorlar. Benim hiç agrım olmadı senin varmış o yüzden dikkat et canım riske atma kendini.Ben de ctsi gecesi tek kullanımlık o şaseden içtim suyu da 2 litreye anca cikarabildim ama yine ağrım oldu.. bilmiyorum belki birkaç gün suyu cogaltarak sorunu cozerdim ama korktum bi gidiyim bakalim ne dicek
Sana da cok geçmiş olsun canım evet baya Enfeksiyonla mücadele etmiştin hatırlıyorum. Ablamlar götürecek beni de, şehir hastanesi daha nezih daha temiz ve kalabalik değil ama cok uzak, sağlık ekibi arasam en yakındaki berbat hastaneye götürürler heralde hem de ambulanslik bi durumum yok cok şükür diye böyle tercih ettik bakalım insallah icim rahat çıkarım ordan. Simdi hafifledi ağrım ama yarın öbür gün yine olur biliyorum, yanma vs yok bende de çok ilginc insallah başka bişey değildir bu ağrının sebebiCanım bende de vardı yani covid olduktan sonra oldu yanma şikayetim vardı sadece. Bol su içtim hijyenime çok dikkat ediyorum zaten su da icince rahat ettim. Ama bak hamile oldugun icin mutlaka kan ve idrar tahlili vermelisin yani ben hasta olunca filyasyon ekibi hemen hastaneye giturdu sonrasından biz kendi aracınızla gittik izin çıkardılar bize. 2 günde bir gittim 2 kez. Ilçe sağlık merkezini arayıp hamile ve temaslı olduğunu söylersen gelip hastaneye götürüyorlar. Benim hiç agrım olmadı senin varmış o yüzden dikkat et canım riske atma kendini.
Geçenlerde bir sayfada içerik araştırması gördüm bununla ilgili. Ben de kızılay erzincan daha iyi diye içiyordum ama o sayfada kızılay in sodyum oranının, beypazarının ise magnezyum oranının yüksek olduğunu yazıyordu. Tekrar beypazarina döndüm ben. Günde 2 tane içmeye çalışıyorum ben de.Her hamileye de çok yürüyüş önermiyorlar. Bende yapıyorum da bugün çok kazıldı karnım canim. Agrım oldu hızlı yürümüşüm galiba. Kizilay erzincan soda aldim. Çok faydalıymış hamilelere yeni öğrendim kasılmalarını ağrılarımı aldı. Hergun 1 tane içerim artık rahat ettim vallahi ya içince cok şükür . Yayınlamış kadın dogumcum da bugün kızılay erzincan olan cok iyi diye hamilelere magnezyum çökmüş icin de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?