- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #19.261
Canım 112 yi arasan durumunu anlatsan bazen eve tedaviye de geliyorlar. İnsallah yardımcı olurlarİlk sancı geçmişti 1-2 saat sonra ama dünkü hala geçmedi suan bile var kasıkta, pandemi Hastanesi'ne gitmeyi hic istemiyorum ya napcam bilmiyorum gebelik boyu sıkıntısız geçti ilk kez aniden doktora gitmem gerek onda da karantinadayiz şansa bakböbreklerine vurdugunda ates kusma vs oldu mu peki
Aynen alttan muayene çok sinir bozucu ben de kaçtım kaçtım mecbur kaldim, vajinada bi Enfeksiyon olmasa bu haftalarda zaten alttan bakmazlar da orda olunca başka türlü bilemiyolar sanırım. Ev yoğurdu hergun yerim ben kendim yapıyorum zaten, simdi esim covid diye 1 haftadir limon ıhlamur sarimsak yoğurt epey tuketiyodum zaten amaYa ben hiç sevmiyorum alttan muayeneyi daha doğrusu kim severkibenimki tüp bebek o yüzden hep alttan muayene kontrol yapılıyordu tedavi sürecinde gına gelmişti. Ama şimdi doktorum başka bari bu alttan bakmasın diyodum sirkeli su deniyim canım hatta bak sana da diyim ev yoğurdu enfeksiyona falan çok faydalıymış şimdi günde Bi kase tüketmeye çalışıyorum
O daha zor olur bence eve gelip kan alıp giderler sonra sonuç çıkar bide ilaç yazdırmaya uğraş kimi muhatap bulcam belli değil, 112yi aradim gidebilirsiniz dedi zatenCanım 112 yi arasan durumunu anlatsan bazen eve tedaviye de geliyorlar. İnsallah yardımcı olurlar
BEnde idrar yaparken yanma sancı oluyor iki sefer sürüyor sonra olmuyor su benzer şeylerle atlstıyorum bunun için doktora gitmedim çünkü uzun sreli hiç olmadı en son tetonoz için gittiğimde kan tahlili yapmışlardı orda crp ye de bakmışlar sıfırlı bir rakamdı o zamanda arar ara yanma oluyordu ramazandı önü idrarda kan gelirse crp yğkselmiş olur çok ilerlemesi için idrar yolu iltihabı böbreklere hemen geçer mi kişiye göre değişir bende etki etmiyor kan gelmesi lazım bende mesala ama su çok içmen lazım iki litreyi bir şekilde aş ben tek içişte yarım litre içiyorum genelde çayları saymıyorum onlarla kaç litre içiyorum bilinmexMerhaba kızlar, gecenlerde yogun kasık sancisiyla uyanip doktora gittigimi, tahlil yapmadan idrar yolu enfeksiyonu olabilir şüphesiyle toz tek kullanımlık şase verdigini söylemiştim. Dün sabah yine aynı sancıyla uyandim, uzun süre gecmedi, cok sonra biraz azaldı ve aksama kadar da devam etti, internette cok araştırdım ben de iyice idrar yolu enfeksiyonu olduguna karar verdim. Emin olmam icin bir pandemi Hastanesi'ne gidip tahlil yaptırmam lazım (covid temasli göründüğüm için) ama hic istemiyorum oralara gitmeyi. Dün 2 litreyi geçkin su icebildim, çoğu kişi icin normal ama benim için fazla bi miktar bu. Devam edicem inşallah..
İdrar enfeksiyonu konusunda tecrübeli arkadaslara sorum şu, karantinamızın bitmesine tam 1 hafta kaldı, ben bu 1 haftayi bol su icerek vs evde gecirmeye çalışsam, sonra kendi doktoruma gittigimde o icabina bakar diye beklesem cok kötü seylere sebebiyet vermis olabilir miyim? Bebegi etkiler mi? Böbreklere falan yayılır mi bu süreçte? İlk kez basima geliyo benim gidişatı hic bilmiyorum.. ne diyosunuz?
Normalde çok pinpirikli biriyimdir bu rahatlık nereden geldi bana acabaBen evden çıkınca bile heyecanlanıyorum, tatile gitmek fikri heleEşime sürekli gelecek yıl bebiş de iyice ele kucağa gelir diye teselli veriyorum
Bu beta denilen hormonun hafta hafta değerleri var seninki en altta kalıyordur bini aşmayan kişilerde karından kese görğndğ bile oluyor yani bekleyeceksin zor işNe düşüneceğimi şaşırdım. Dün biraz halsizleşince acile gittik orda da beta istediler 193 çıktı bu sefer değer. 1 günde 110 dan 193 e çıkmış. Bugün doktoruma gideceğim yine kan testi yapıcaz. Değer artmaya başlamış güzel dedi telefonda. Ama ben çok korkuyorum dış gebelikten. Sanırım bu şekilde bir süre artışı takip edicez. Çok belirsiz bir durum. Adet tarihimin üstünden 1 hafta geçmiş oldu bugün. Değerler de çok az doktor geç döllenmedir diyor.
Bebek böbreklere baskı yapıyorda olabilir yani enfeksiyona bağlama derim bir arkadaşımda olmuştu idrarın rengi açılmadığı sürece içmeye devam et çok açık su rengi olması lazımYok çok haklısın ben de araştırdım da böbreklere çıkmasından korktum, ctsi ilk kez sanci oldu 1-2 saat kivrandim geçti, doktor toz şase önerdi içtim o gece ama dün yine sanci oldu ve gecmedi bugun bile hala var, çok şükür ateş vs yok ama icerde neler olduğunu bilmiyorum gecikmemek lazım. Özel lab vardir illaki ama sehir Hastanesi'ne gitmeye karar verdim öğleden sonra ablamlar götürecek bakalim insallah ciddi bir problem yoktur
Iyice bunalmışsındır belki, bazen insanın gözü bir şey görmez ya hani çok daralınca.Normalde çok pinpirikli biriyimdir bu rahatlık nereden geldi bana acaba
AynenCok iyi dusunmussun tatlım bu sene oturalim da evimiz de bundan sonra ki butun seneler miniklerimizle yapariz civil civil tatillerimizi
Birde san şunu söyleyim herşey belli olana kadar evde tek kalma hiçbiryerde tek olma bir kağıda kan grubunu dış gebelik olma durumunu yaz yanındakilerin ulaşacağı yere koy derim ambulansın hrmen ulaşacağı bir yerde ol benim eşim hep yanımdaydı ilaçlardan sonrada acile gidip iç kanama riskim olduğunu söyleyip tahlil veriyordum hatta ilacın ikinci dozunu aldığımda dayanılmaz sancım oldu tek kasığımda bebeğin yerleştiği yerde sancıyla kanamam başladı acile gittim acil doktoru muane etti iç kanamam var mı diye ağrı kesici vuruluprahatlamıştımNe düşüneceğimi şaşırdım. Dün biraz halsizleşince acile gittik orda da beta istediler 193 çıktı bu sefer değer. 1 günde 110 dan 193 e çıkmış. Bugün doktoruma gideceğim yine kan testi yapıcaz. Değer artmaya başlamış güzel dedi telefonda. Ama ben çok korkuyorum dış gebelikten. Sanırım bu şekilde bir süre artışı takip edicez. Çok belirsiz bir durum. Adet tarihimin üstünden 1 hafta geçmiş oldu bugün. Değerler de çok az doktor geç döllenmedir diyor.
Yanma bende de hiç olmaz mesela böbrek iltihabı olduğumda da yanmıyordu. Neyse gidip baktıracaksın zaten ihtimaller silinsinGeçmiş olsun ya bende yanma hic yok ctsi ilk kez yoğun bı sancıyla uyandim kasık bölgesinde, 2 saate kadar gecti. Dün sabah yine oldu bu sabaha kadar devam etti, çok kivrandirmasa da baya rahatsız ediciydi. Toz ilac kullandim ctsi gecesi, suyu da dün cok ictim sadece, suan baya hafifledi ama yine de gidicem dediğin gibi beklemeye gelmez, doktorum da bekleme git dedi zaten.. ne zormus yaa
Biraz öyle gerçekten evde otur çalış çalış, biraz gözüm gönlüm açılsın istiyorumIyice bunalmışsındır belki, bazen insanın gözü bir şey görmez ya hani çok daralınca.
Ben de aksine çok rahattım, ama pandemi bir de üzerine gebelik... Sanki herkes covid bir ben risk altındayım.
Ya onu da farkettim idrarın rengi o kadar suya ragmen hala cok açık degil, önceleri vitaminlerden diye düşünürdüm gerçi suyu da cok icmezdim ama dün su cok ictigim halde yine çok açık renk degildi. Bence bebeğin baskısı değil çünkü sadece böbreklerde degil ağrı kasıklarımın ortasında. Bakalim ne dicek doktor Enfeksiyon diye düşünüyoruz ama hic yanma vs de yok, benimki de bu sekil demekkiBebek böbreklere baskı yapıyorda olabilir yani enfeksiyona bağlama derim bir arkadaşımda olmuştu idrarın rengi açılmadığı sürece içmeye devam et çok açık su rengi olması lazım
Çok değilmiş ağrın da yoksa korkma bir sıkıntı yoktur inşallah hayırlısı ile şu 3. trimesteri de sağlıkla bir atlatsak da sağlıkla kavuşsak yavrularımıza bu sitres bizi çok yorduKızlar benimde bugün süpürge yaptıktan sonra hoş her gün yaptığım iş tuvalette bir kereye mahsus peçeteye sinek büyüklüğünde pembe kırmızı leke geldi yine .. iki hafta öncede lekelenme için gitmiştim her şey yolundaydı.. ama insanın morali bozuluyor ya .. ağrım yok gayet normalim devamıda gelmedi şükür.. çok mu eğildim sıkıştırdım naptım ne ilgisi var gerçi ay bilmiyorum ya dinleniyorum şimdi doktorada ulaşamadım.. ağrım olursa yakındaki devlete giderim Diyorum.. haftaya da doktorum çağırmıştı zaten olmadı bu hafta giderim
Evet biri bu sayfada yazmıştı ilk zamsn ona kuzılay erzincanın tuz oranı düşük magnezyum yüksek yazmıştım piyasadaki madensularının çogu tuzlu su asitini kaçır içemezsin erzincanda deper yüz elinde varsa karşılaştır ben hep erzinczn içiyorum diğer sodalar tuzlu grliyor tuzu hiç sevmem magnezyum üçbinlere yakın beypazarını içme beş tanede içsen magnezyüm oranını yakslayamazsın birde kızılayın erzincan yazan markasını al ama bazı yerlerde sadece erzincanda bulabilirsin bizim marketlerde oluyorGeçenlerde bir sayfada içerik araştırması gördüm bununla ilgili. Ben de kızılay erzincan daha iyi diye içiyordum ama o sayfada kızılay in sodyum oranının, beypazarının ise magnezyum oranının yüksek olduğunu yazıyordu. Tekrar beypazarina döndüm ben. Günde 2 tane içmeye çalışıyorum ben de.
Ben tavşanlı olandan 20 tane yaptırdım ama yanındaki kuğulu olan da güzelmiş yetmesze sonradan kuğuludan da yaptırabilirimKızlar favori magnetlerim fikri olan var mibakmayın birbirine benzediğine aralarında 2-3 tl fark olanlara bile var mutlaka gelen olacaktır acaba diyorum az az mi yaptırsam. Biraz ondan yada biraz bundan falan mi yaptırsam
Bilmiyorum bana böbrek gibi gelmedi böbrek olunca idrar yaparken bile böbreklerinde baskı hissedersin elektirik çarpması gibi sancı saplanır o ilerlemiş hali öyle oluyor kasık çok anlıyamadım ama hastaneye giderken su götür içmeye devam etYa onu da farkettim idrarın rengi o kadar suya ragmen hala cok açık degil, önceleri vitaminlerden diye düşünürdüm gerçi suyu da cok icmezdim ama dün su cok ictigim halde yine çok açık renk degildi. Bence bebeğin baskısı değil çünkü sadece böbreklerde degil ağrı kasıklarımın ortasında. Bakalim ne dicek doktor Enfeksiyon diye düşünüyoruz ama hic yanma vs de yok, benimki de bu sekil demekki
Aynen canım ev yoğurdu zaten market yoğurdu yenmez. Geçen doktorumda paylaşmış sayfasında enfeksiyona iyi diye ama. Bu arada bugün de bakıyorum akıntı azalmış gibi umarım geçiyordur yaaa valla kadın olmak ne zorAynen alttan muayene çok sinir bozucu ben de kaçtım kaçtım mecbur kaldim, vajinada bi Enfeksiyon olmasa bu haftalarda zaten alttan bakmazlar da orda olunca başka türlü bilemiyolar sanırım. Ev yoğurdu hergun yerim ben kendim yapıyorum zaten, simdi esim covid diye 1 haftadir limon ıhlamur sarimsak yoğurt epey tuketiyodum zaten ama
Birde vitaminler değiştiriyor ilk idrar koyu olur ama gün şçinde açık olması lazımYa onu da farkettim idrarın rengi o kadar suya ragmen hala cok açık degil, önceleri vitaminlerden diye düşünürdüm gerçi suyu da cok icmezdim ama dün su cok ictigim halde yine çok açık renk degildi. Bence bebeğin baskısı değil çünkü sadece böbreklerde degil ağrı kasıklarımın ortasında. Bakalim ne dicek doktor Enfeksiyon diye düşünüyoruz ama hic yanma vs de yok, benimki de bu sekil demekki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?