2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar covid 19 aşı hakkım var. Hamilelere yapılıyor mu ? Internette yapılıyor yazıyor ama doğumdan önce yaptırmak heralde yan etkisi de çok. Haftasonu yinede doktora bir soracağım bakalım
Canım cuma günü doktorum konuyu kendisi açtı bana. Aşı karşıtı değil zaten, hatta ilk aşılar olmaya başlayınca çok sevinmişti ama hamilelerde etkisinin tam olarak bilinmeyeceği için uygun görmediğini söyledi. Sağlık bakanlığı bile hamilenin takdirine bırakıyor, yapılsın diyemiyor dedi. Benim de hakkım var ama yaptırmayı düşünmüyordum ben. Emzirirken de emin değilim. Doktoruna bir sor, o ne diyecek bakalım.

Doktorum duocid adında bi antibiyotik önerdi idrar yolu enfeksiyonu var dedi, eczanedeb rica edip recetesiz alicam bakalım covid testim negatif çıktığı halde karantinam devam ediyor saçmalık...
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ben ekim ayında ablamın temaslısı olarak bildirildim. Ablamı 1 hafta önce nikahimda görmüştüm ama 14 gün karantina dediler. Ablam zaten şehir dışındaydı, ben de balayındaydım. Görüşmediğimi her türlü ispat ederim,otel faturası, ablamın uçak bileti vs, Bari bir haftayı düşün dedim, düşmediler testim de negatifti ama, hiçbir şey değişmedi.

Doktorum duocid adında bi antibiyotik önerdi idrar yolu enfeksiyonu var dedi, eczanedeb rica edip recetesiz alicam bakalım covid testim negatif çıktığı halde karantinam devam ediyor saçmalık...
Eczane eğer reçetesiz vermezse, filyasyon ekibine yazdırmayı dene istersen. Rapor yazabiliyorlar, belki tahlil sonuçlarına göre ilaç yazma hakları da vardır.

Rezillik yaa o kadar saçma ki zaten bana test yaptılar ama sonucu beklemeden muayenelerimi herseyimi yaptilar ne anlamı kaldı testin..
Eczane eğer reçetesiz vermezse, filyasyon ekibine yazdırmayı dene istersen. Rapor yazabiliyorlar, belki tahlil sonuçlarına göre ilaç yazma hakları da vardır.
Eczaneyle görüştüm haftaya doktorum recete ettiğinde vericez sagolsunlar isimizi kolaylastirdilar. Doktor da tanıdık eczaneden alın sonra yazarım dedi zaten

Dün kan vermiştim doktorumla da görüştüm 110 dan 250 olmuş kan değerim 2 günlük artışta. Güzel yükselmiş dedi. Vajinal ultrosonda baktı rahim duvarı kalınlaşması iyi bir kese oluşacak gibi duruyor dedi. Beta baktırma artık haftaya çarşamba gel inşallah kese görürüz dedi. Dış gebelik riski devam ediyor tabi ağrın kanaman olursa hemen acile gel beni ara dedi. Bilmiyorum napsam beta baktırsam mı baktırmasam mı? Stres oluyorsun rahat olman lazım diyor

Arkadaşlar 27. haftam dün bitti 28. haftaya girdim bebeğimin hareketlerinde yarı yarıya azalma var bu haftada olanlar sizin nasıl acaba hareketleri 30. haftadan sonra hareketleri azalır diye biliyordum daha erken benim kilosu da tahminimce 900 küsür 1000 civarı çok da değil haftaya Perşembe kontrolümüz var inşallah herşey yolundadır iyi mi bir şey mi var sitresi çok yoruyor Allah'ım yardım etsin hepimize az kaldı sağlıkla devam etsin inşallah

Doktorum bire bir olarak sizin söylediklerinizin aynısını söyledi, her hamilelikte görülmezmiş. İğneyle apseyi patlattı, canım acımadı pek. Bunu da atlattık şimdilik.
Gecmis olsun tekrardan peki dogumdan sonra geciyormuymuş sordunuzmu siz ben sormadimda aklima gelmedi o an

Bence yeri giderek daraldığı için olabilir, bide seninki maşallah güzel büyüyor bence o sebepten

Seninle tahmini doğum tarihlerimiz arasında 1 gün var. Benim de 2 gündür çok durgundu. Epey endişe ettim aslında. Gece lavabo için uyanıyorum, hareketleri az diye tekrar uyumakta zorlanıyorum. Bugün tetanoz için sağlık ocağına gittiğimde hemşireye söyledim. Senin enerjini ortak kullanıyorsunuz, yemene içmene dikkat et, çok yorma kendini dedi. Kalp atışını dinledik yine o küçük el cihazıyla. Iki gündür çok sakindi ama bu sabahtan beri hafif de olsa hareketi var. Bu stres gerçekten çok yorucu. Inşallah sağlıkla sıhhatle kucağımıza alalım

Dış gebelikte ağrı tek bir yerde oluyor bende mesala sol kasıkta çok hissediyırdum orda birşey oluyordu sanki tüpe yerleştiği için ama sen şuan adet sancısı gibi genel ağrılar hissediyorsan ağrı bölgesel değilse endişe etme tahlil vermene gerek yok zaten değer ikibinleri beşbinleri bulupta kese gözğkmeyince tekrar tahlil alırlar gün aşırı iki katı olur gibi hesaplayınca haftaya çarşambaya bayağı ykselmiş olaak karından gözükür hale grlecek ben bu gebeliğimde altıncı yada beşinci haftanın sonunda karından kese görülmüştü eğer temin edebiliyorsan nar suyu iç rahmi kalınlsştırıp bebeğin tutunmasını sağlar bir iki marka var sıkılmış katkısız ondan al iç günlük bir litre iç ama tok karnına içme dinlen testte verme sakin kal osikolojini vucudunu gebeliğe hazır et hangi sinyali verirsen vucuttaki noronlar ona göre hareket ediyor

Cok sevindim canim
Bana da yaptirtmadi doktorum aclik tokluk kan sekeri bakildi gerek duymadi
Kızlar covid 19 aşı hakkım var. Hamilelere yapılıyor mu ? Internette yapılıyor yazıyor ama doğumdan önce yaptırmak heralde yan etkisi de çok. Haftasonu yinede doktora bir soracağım bakalım

O oksapar kuzucum
Benim 2 tane arkasim biri 3 aylik hamileyken digeri 7 aylik hamileyken covidden öldü
7 aylik hamile olanin bebegi yasiyor
Ve dogum yapan birkac arkadasimda ya dogumda covid kapti bebeklerine de gecirdiler
Esimin aramadigi sormadigi hocasi kalmadi aşı olayini kendi doktorum da onlarda istinasiz hepsi olmam gerektigini ama biontech e nazaran sinovac in daha hafif ve yan etkisiz oldugunu soylediler
Ben 2 dozunu da vurdurdum

Aynen bitanem benim de 28.haftaya girdim bi 3 4 gun azaldi hareketleriama simdi daha iyi

Tek taraflı ağrım yok canım genel böyle adet olcakmış hissi olur ya öyle oluyor bazen. Çok teşekkür ederim cevabın için. Nar suyunu duymuştum marketten bakayım katkısız şişelenmiş vardı sanki görmüştüm. İnşallah güzel haberler veririm teşekkürler tekrar. Sağlıklı gebelikler diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…