- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #19.361
Benim de enerjim çok azaldı elim kolum kalkmıyor üç gündür ondan demekki erkenden ağırlaştık inşallah canım sağlıkla kavuşalım inşallahSeninle tahmini doğum tarihlerimiz arasında 1 gün var. Benim de 2 gündür çok durgundu. Epey endişe ettim aslında. Gece lavabo için uyanıyorum, hareketleri az diye tekrar uyumakta zorlanıyorum. Bugün tetanoz için sağlık ocağına gittiğimde hemşireye söyledim. Senin enerjini ortak kullanıyorsunuz, yemene içmene dikkat et, çok yorma kendini dedi. Kalp atışını dinledik yine o küçük el cihazıyla. Iki gündür çok sakindi ama bu sabahtan beri hafif de olsa hareketi var. Bu stres gerçekten çok yorucu. Inşallah sağlıkla sıhhatle kucağımıza alalım
Allah esirgesin kötü bir şey olsa mutlaka başka belirti verir. Benim de bu aralar hareketleri zayıf burayı okuyup rahatlıyorum . Genelde hepimizin bu dönem böyle Anladığıma göre. Elimi karnıma koyup hep salavat çekip ayetel kürsi okuyorum. Allah’a emanetler . İçini ferah tutArkadaşlar 27. haftam dün bitti 28. haftaya girdim bebeğimin hareketlerinde yarı yarıya azalma var bu haftada olanlar sizin nasıl acaba hareketleri 30. haftadan sonra hareketleri azalır diye biliyordum daha erken benim kilosu da tahminimce 900 küsür 1000 civarı çok da değil haftaya Perşembe kontrolümüz var inşallah herşey yolundadır iyi mi bir şey mi var sitresi çok yoruyor Allah'ım yardım etsin hepimize az kaldı sağlıkla devam etsin inşallah
İnşallah ondandır canımBence yeri giderek daraldığı için olabilir, bide seninki maşallah güzel büyüyor bence o sebepten
Aynen Allah'a emanetler yavrularımız Rabbim korusun inşallahAllah esirgesin kötü bir şey olsa mutlaka başka belirti verir. Benim de bu aralar hareketleri zayıf burayı okuyup rahatlıyorum . Genelde hepimizin bu dönem böyle Anladığıma göre. Elimi karnıma koyup hep salavat çekip ayetel kürsi okuyorum. Allah’a emanetler . İçini ferah tut
Çok saçma bir sistem neyseki negatif çıkmış sevindim geçmiş olsun tekrarCovid testim negatif çok şükür. Sırf temasliyim diye test yapılması o kadar saçma ki zaten testin sonucunu beklemeden beni muayene ettiler nst bagladilar kan idrar aldılar, bi belirtim olsa da ona göre yapsalar neyse sonuc zaten gece çıkıyo neye faydası oldu onlar açısından anlamadım hiç..
Başın sağolsun ailesine sevenlerine sabır diliyorumO oksapar kuzucum
Benim 2 tane arkasim biri 3 aylik hamileyken digeri 7 aylik hamileyken covidden öldü
7 aylik hamile olanin bebegi yasiyor
Ve dogum yapan birkac arkadasimda ya dogumda covid kapti bebeklerine de gecirdiler
Esimin aramadigi sormadigi hocasi kalmadi aşı olayini kendi doktorum da onlarda istinasiz hepsi olmam gerektigini ama biontech e nazaran sinovac in daha hafif ve yan etkisiz oldugunu soylediler
Ben 2 dozunu da vurdurdum
Bende karar veremedim. Soracağım doktora da bakalım.O oksapar kuzucum
Benim 2 tane arkasim biri 3 aylik hamileyken digeri 7 aylik hamileyken covidden öldü
7 aylik hamile olanin bebegi yasiyor
Ve dogum yapan birkac arkadasimda ya dogumda covid kapti bebeklerine de gecirdiler
Esimin aramadigi sormadigi hocasi kalmadi aşı olayini kendi doktorum da onlarda istinasiz hepsi olmam gerektigini ama biontech e nazaran sinovac in daha hafif ve yan etkisiz oldugunu soylediler
Ben 2 dozunu da vurdurdum
Amin canım inşallah yaPendik Medipol hastanesi ni düşünüyorum canım.İyi doktorlar var yorumlarda iyi.Ama kafam iyice karıştı.Kararsiz bı yapım var .İns iyi bir doktora denk geliriz hepimiz
Ben olsam beta baktirirdim mesela hemen 2 gun sonra degil de 4 gun sonra. 1000 i gecmis olacak mi bilmek isterdim. Tabi doktorunuz bilirDün kan vermiştim doktorumla da görüştüm 110 dan 250 olmuş kan değerim 2 günlük artışta. Güzel yükselmiş dedi. Vajinal ultrosonda baktı rahim duvarı kalınlaşması iyi bir kese oluşacak gibi duruyor dedi. Beta baktırma artık haftaya çarşamba gel inşallah kese görürüz dedi. Dış gebelik riski devam ediyor tabi ağrın kanaman olursa hemen acile gel beni ara dedi. Bilmiyorum napsam beta baktırsam mı baktırmasam mı? Stres oluyorsun rahat olman lazım diyor
Bu hafta ben cok aktiftim ya yurudum ya ayakta durdum. Ondan mi degil mi ayirt edemiyorum ama bana da biraz azaldi gibi geliyor hareketleri hatta yarin kontrole soyleyecegim bu durumu. Insallah her sey yolundadirArkadaşlar 27. haftam dün bitti 28. haftaya girdim bebeğimin hareketlerinde yarı yarıya azalma var bu haftada olanlar sizin nasıl acaba hareketleri 30. haftadan sonra hareketleri azalır diye biliyordum daha erken benim kilosu da tahminimce 900 küsür 1000 civarı çok da değil haftaya Perşembe kontrolümüz var inşallah herşey yolundadır iyi mi bir şey mi var sitresi çok yoruyor Allah'ım yardım etsin hepimize az kaldı sağlıkla devam etsin inşallah
Sen yazınca sonuçlarıma baktım bende lökosit sana oranla baya yüksekmiş 12 görünüyor 7 sindeki tahlilim. Yassı ise net değer göstermemişler >20 demişler sadece e-nabız'da da aynı. Benim gebelik başından beri sürekli var şimdiye kadar bebeğe zarar vermeden düşürebildim hep ama bende doğuma yaklaştığımız için hala olmasından endişeliyim birazKızlar iyi dilekleriniz icin cok teşekkür ederim ben eve geldim covid testi falan sorunsuz geçti cok şükür. Yavaş yavaş sonuçlar e nabiza düşüyor hepsi tamamlanmadi ama idrar tahlilinde "yassı epitel" diye bisey var 0-10 arasi olmasi gerekirken bende 98 çıkmışlökosit max 5 olmasi gerekirken 7 çıkmış. Daha çıkacak cok deger var ama şu 98 çıkan cok yüksek geldi gözüme. Biraz baktım Enfeksiyon diyor ama bilen tecrübesi olan birileri yorumlarsa sevinirim karşılaştırma yapmış olurum tehlikeli bi boyut mu çoğu kişide bu kadar yüksek mi vs diye. Sabah kendi doktoruma tüm sonuçları atıp goruscem tabi ama nerde bende o sabır
Yassi epitel 20den yüksek çıkmış ama kaç yani 21 mi 100 mü ne sacma bi sonuc.. bide tek kriter bu yassı epitel değil mesela kiminde bakteri yüksek çıkıyo kiminde lökosit vs bende bakteri bile negatif yazıyo ama bu yassı epitel neyse 98 çıkmış. Sanırım doktorun önerdiği her ilaç her yükseklikte etki etmiyor biyerde okudum idrar kültürü de gerekiyomus enfeksiyonun cinsini anlayıp dogru ilacı vermek nokta atışı yapmak için ama bana yapılmadı. Ben suyu az iciyodum ama cogalttim elimden geldiğince bide sirkeli suyla taharet almaya başladım elinden geleni yapicam. Belki sana gerekli olan doğru ilacı vermemislerdir bilmiyorum kiminde de kronikleşmiş oluyor sürekli devam ediyo bazen yükselip düşse de.. Allah yardımcın olsun ama üzerinde durulması gereken bir konuSen yazınca sonuçlarıma baktım bende lökosit sana oranla baya yüksekmiş 12 görünüyor 7 sindeki tahlilim. Yassı ise net değer göstermemişler >20 demişler sadece e-nabız'da da aynı. Benim gebelik başından beri sürekli var şimdiye kadar bebeğe zarar vermeden düşürebildim hep ama bende doğuma yaklaştığımız için hala olmasından endişeliyim birazyarın bende doktoruma gideceğim bakalım ne diyecek antibiyotikler ve su çok azaltamadı bende baya da su içiyorum oysaki...
Yorgunluk o kadar çok etkiliyor ki tecrübe ettiğimde çok şaşırdım. Gebelikten önce rahatlikla yaptığım 3 cesit yemeği dinlenmeden pespese yapıp ayakta durdum diye cocuk 2.5 gün cok az hareket etti, doktorum da yorgunluktan olacağını onayladı. O günden beri kendimi yormuyorum çocuğumdan kıymetli mi amaan kızartma yapcaksam at fırına başında bekleme diyorum zaten daha sağlıklı, bazi şeyleri eşime yüklüyorum vs derken gecircez artık son ayları daBu hafta ben cok aktiftim ya yurudum ya ayakta durdum. Ondan mi degil mi ayirt edemiyorum ama bana da biraz azaldi gibi geliyor hareketleri hatta yarin kontrole soyleyecegim bu durumu. Insallah her sey yolundadir
Bana her idrarda kültür de yapılıyor hep pozitif çıktığı için enfeksiyon. Ama hepsinde normal flora bakterisi üredi negatif diyor. hamilelik öncesi de mantarla birlikte ara ara oluyordu. Yarın gidince detaylıca soracağım. Hala geçiştirir gibi yaparsa da önemli değil zaten artık onda olmayacağım kontrolleri. Çok teşekkürker allah bütün annelerin yardımcısı olsun büyük stres bunlar hep...Yassi epitel 20den yüksek çıkmış ama kaç yani 21 mi 100 mü ne sacma bi sonuc.. bide tek kriter bu yassı epitel değil mesela kiminde bakteri yüksek çıkıyo kiminde lökosit vs bende bakteri bile negatif yazıyo ama bu yassı epitel neyse 98 çıkmış. Sanırım doktorun önerdiği her ilaç her yükseklikte etki etmiyor biyerde okudum idrar kültürü de gerekiyomus enfeksiyonun cinsini anlayıp dogru ilacı vermek nokta atışı yapmak için ama bana yapılmadı. Ben suyu az iciyodum ama cogalttim elimden geldiğince bide sirkeli suyla taharet almaya başladım elinden geleni yapicam. Belki sana gerekli olan doğru ilacı vermemislerdir bilmiyorum kiminde de kronikleşmiş oluyor sürekli devam ediyo bazen yükselip düşse de.. Allah yardımcın olsun ama üzerinde durulması gereken bir konu
İnşallah herşey yolundadır doktorun söylediklerini bize de yaz canım iyi haberlerle gel inşallahBu hafta ben cok aktiftim ya yurudum ya ayakta durdum. Ondan mi degil mi ayirt edemiyorum ama bana da biraz azaldi gibi geliyor hareketleri hatta yarin kontrole soyleyecegim bu durumu. Insallah her sey yolundadir
Canım hiç öyle düşünme bende ailemden uzakta yalnızım bazen bana da böyle hisler geliyor sonra kendimi telkin ediyorum. Bak ben 4 tane hastane çıkışı gibi 5li takımlardan aldım zaten hemen büyüyecek. Neye dikkat etmek istediğin sana bağlı biraz. mesela ben uzun süreli kullanmayacağım şeylere aşırı para vermeden, hevesli davranıp gereksiz şeyler almadan alışverişimi tamamladım. Bende bazen kendi kendime ya bebeğime yetemezsem diye düşünüyorum ama eşim sağ olsun çok destek oluyor bana psikolojik olarak ve her konuda. Hep iyi şeyler düşün hepimiz çok iyi bir anne olucazYa kızlar ben kendimi çok tecrübesiz hissediyorum ilk hamilelik ne alacağım neye dikkat edeceğim hiç bilmiyorumkendimi çok çaresiz hissediyorum bi de gurbetteyim yanımda yardımcı olacak kimsem de yok
Birçoğumuz böyleyiz aslında. Her ne kadar yeğenlerimize bakmış, ilgilenmiş bile olsak ilk hamilelik ve doğum olması tecrübesiz olma sebebimiz oluyor. Insan bazen yanında yakınında olan aile bireylerine rağmen gurbette hissedebiliyor kendini. O yüzden gurbetteyim, yalnızım diye üzülme. Burda her şeyi paylaşıp, konuşuyoruz ne güzel. Bebek ve anne için alınacaklar listesi paylaşan arkadaşlar vardı gayet detaylı yazmışlardı sağolsunlar. Geriye dönüp o mesajlara bak istersen. Daha zaman var yavaş yavaş halledersin. Deneye yanıla öğreneceğiz. Diğer hamilelik gruplarına da bak istersen. Ben şu an Haziran annelerini de takibe aldım. Yeni doğum yapanlar ne diyor, ne hissediyor onları da gözlemlemiş oluyorum. Kendini yalnız hissetmeYa kızlar ben kendimi çok tecrübesiz hissediyorum ilk hamilelik ne alacağım neye dikkat edeceğim hiç bilmiyorumkendimi çok çaresiz hissediyorum bi de gurbetteyim yanımda yardımcı olacak kimsem de yok
Cok haklisin ben de kendimi iyi hissedince normal sekilde davranabilirim gibi geliyorYorgunluk o kadar çok etkiliyor ki tecrübe ettiğimde çok şaşırdım. Gebelikten önce rahatlikla yaptığım 3 cesit yemeği dinlenmeden pespese yapıp ayakta durdum diye cocuk 2.5 gün cok az hareket etti, doktorum da yorgunluktan olacağını onayladı. O günden beri kendimi yormuyorum çocuğumdan kıymetli mi amaan kızartma yapcaksam at fırına başında bekleme diyorum zaten daha sağlıklı, bazi şeyleri eşime yüklüyorum vs derken gecircez artık son ayları da
Insallah cok tesekkurlerİnşallah herşey yolundadır doktorun söylediklerini bize de yaz canım iyi haberlerle gel inşallah
bende gereksiz pahalı gösterişli şeylere gerek duymuyorum . Çok teşekkür ederim gerçekten burada kendimi iyi hissediyorumCanım hiç öyle düşünme bende ailemden uzakta yalnızım bazen bana da böyle hisler geliyor sonra kendimi telkin ediyorum. Bak ben 4 tane hastane çıkışı gibi 5li takımlardan aldım zaten hemen büyüyecek. Neye dikkat etmek istediğin sana bağlı biraz. mesela ben uzun süreli kullanmayacağım şeylere aşırı para vermeden, hevesli davranıp gereksiz şeyler almadan alışverişimi tamamladım. Bende bazen kendi kendime ya bebeğime yetemezsem diye düşünüyorum ama eşim sağ olsun çok destek oluyor bana psikolojik olarak ve her konuda. Hep iyi şeyler düşün hepimiz çok iyi bir anne olucaz
aaa çok güzel aklıma gelmemişti Haziran anneleri . Sanırım ben o alışveriş listesini kaçırdım eski mesajlara bakaym . Çok teşekkür ederim destekleriniz içinBirçoğumuz böyleyiz aslında. Her ne kadar yeğenlerimize bakmış, ilgilenmiş bile olsak ilk hamilelik ve doğum olması tecrübesiz olma sebebimiz oluyor. Insan bazen yanında yakınında olan aile bireylerine rağmen gurbette hissedebiliyor kendini. O yüzden gurbetteyim, yalnızım diye üzülme. Burda her şeyi paylaşıp, konuşuyoruz ne güzel. Bebek ve anne için alınacaklar listesi paylaşan arkadaşlar vardı gayet detaylı yazmışlardı sağolsunlar. Geriye dönüp o mesajlara bak istersen. Daha zaman var yavaş yavaş halledersin. Deneye yanıla öğreneceğiz. Diğer hamilelik gruplarına da bak istersen. Ben şu an Haziran annelerini de takibe aldım. Yeni doğum yapanlar ne diyor, ne hissediyor onları da gözlemlemiş oluyorum. Kendini yalnız hissetme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?