- Konu Sahibi Efenin_Annesi
- #12.281
Ne güzel baya ilerlemissin darısı başımızasağlık ocağındaki testleri kendi isteginle mi gidip yaptırdın yoksa rutin yapılması gerektiği icin ordan mi çağırdılar? Bizm sağlık ocağı ilk haftalarda aradi 19. Haftada tetanoz aşısı icin gel dedi sadece. Ben de gecen 12. Hafta randevusuna gittim 1 aya uzadi randevular sanırım yapılması gereken bişey varmi bu arada?
Çok teşekkür ederim :) İnşallah sizler de hemen gelirsiniz :))
Sağlık ocağına ilk haftalarda gitmiştim, aramızda erkendi-değildi gerginliği olunca bir süre gitmedim. Sonra idrar yolu enfeksiyonum olduğundan şüphelendiğim için ve tsh düzeyimin sık kontrol edilmesi gerektiği için sağlık ocağında kan ve idrar testi verdim. Hcv (hepatit c), hiv (aids), hbs(hepatit b)'ye de orda bakılmış.
Torch'un içinde rubella (kızamıkçık), toxoplazma (çiğ et ve kedi dışkısından bulaşan mikrop), cmv (bu tam emin değilim ama galiba ateşle birlikte geçirilen bir uçuk gibi bir hastalık), hsv tip 2 (genital herpes) var.
Bu testleri yaptırmak için doğru bir zaman var mı tam olarak bilmiyorum gerçekten. Doktorum söylemeyi unutmuş olabilir belki. Buradan bazı arkadaşlar gebeliğin başlarında yaptırmışlardı, ekran görüntülerinden hatırladım. Atlamak istemedim. 13 yaşında kızamıkçık geçirmiştim ama anasınıfı öğretmeni olduğum için riskli görüyorum biraz kendimi.
Pıhtılaşma testi tamamen kendi kendime internette okuduğum sonu iyi bitmeyen hikayeler yüzünden yaptırıp emin olmak istediğim bir testti.