Geçmiş olsun sütünüze inanın siz az diyenlere kulağınızı tıkayın pozitif düşünün emzirme danışmanından da destek alabilirsiniz tüm yolları deneyin olmuyorsa gereken durumda mama verirsiniz tabiki deValla diye diye annem bitirdi sütümü artık mama vermiyorum ısrarla şu an inat ettim. Az az geliyor sütüm sadece emziriyorum. Yarım saatte birse yarım saatte bir mememe geliyor çekiyor çwkiyor bağırıyor. Bakalım geceye kadar gelmezse veririm.
Ben doğuma hasta girdim hala da iyileşemedim romatizmam var. Tek başıma beceremiyorum bu işi. Kaç kere yalnız kalmaya yeltendim annemin kucağında buldum kendimi geri
Ben doğum yaptım. Annem 2. Gün hastaneye geldi. O gelene kadar memeden az az gelen ilk sütü verdik hep zorla zorla. Ama zaten yenidoğmuş çocuğun midesi ne ki yetiyor işte. Ben de bllmiyorum ki. Sütüm var mı diyorum hemşirelere. Harika çok sütün olacak maşallah geliyor işte baksana süpersin diye beni gazlıyorlar.
Annem geldi girer girmez mama verdniz mi hayır emiyor anne. Mememe dokundu bu meme boş sütün yok senin aç bu çocuk diye ortalığı kaldırdı. Ben de inandım onun gazına gelip kavga ettim hemşirlerle mama verdirdik çocuğa.hatta burada bile anlatmışımdır. Açmış çocuk mama vermemişler sarılık olacaktı diye. Halbuki aç falan değildi. Mamayı yiyince fazla doymuştu
Bilmiyorum aç bu çocuk cümlesini hangi kayınvalide anne çıkardıysa şu an boğazlayasım var.
Açıkça tavrınızı koyun annenize de kayınvalidenize de süt meselesi bu doğumumda yine gündeme gelince ben ikisine de sütün yok demeyin sütle ilgili hiçbir şey duymak istemiyorum dedim kızımı emzirmedim bunu da öyle yapmayın deyip susturdum sanırım sizin de ilk bebek ilkinde insan tecrübesiz oluyor en yakının sözüne de inanıyor hemen acemilikten 2.de daha bir akıllankyor insan:)Valla diye diye annem bitirdi sütümü artık mama vermiyorum ısrarla şu an inat ettim. Az az geliyor sütüm sadece emziriyorum. Yarım saatte birse yarım saatte bir mememe geliyor çekiyor çwkiyor bağırıyor. Bakalım geceye kadar gelmezse veririm.
Ben doğuma hasta girdim hala da iyileşemedim romatizmam var. Tek başıma beceremiyorum bu işi. Kaç kere yalnız kalmaya yeltendim annemin kucağında buldum kendimi geri
Ben doğum yaptım. Annem 2. Gün hastaneye geldi. O gelene kadar memeden az az gelen ilk sütü verdik hep zorla zorla. Ama zaten yenidoğmuş çocuğun midesi ne ki yetiyor işte. Ben de bllmiyorum ki. Sütüm var mı diyorum hemşirelere. Harika çok sütün olacak maşallah geliyor işte baksana süpersin diye beni gazlıyorlar.
Annem geldi girer girmez mama verdniz mi hayır emiyor anne. Mememe dokundu bu meme boş sütün yok senin aç bu çocuk diye ortalığı kaldırdı. Ben de inandım onun gazına gelip kavga ettim hemşirlerle mama verdirdik çocuğa.hatta burada bile anlatmışımdır. Açmış çocuk mama vermemişler sarılık olacaktı diye. Halbuki aç falan değildi. Mamayı yiyince fazla doymuştu
Bilmiyorum aç bu çocuk cümlesini hangi kayınvalide anne çıkardıysa şu an boğazlayasım var.
Yok yok diş değilmiş hatta ben bu diş mi çıkarıcak acaba dedim güldü ben de öyle düşünmüştüm ilkinde sonra ikincisinde farkına vardım dedi onun iki çocuğu da emzik almadı çok çektim fransadan bile emzik getirttim olmadı ama sonradan bıraktırmakla da uğraşmadim diyo en son vardır bunda da bi hayır deyip vazgeçicem emzikten ama bişeyler de emmek istiyo yani demek ki uygun emzigi bulamıyoYaaa bizimki de çıkarmıyor elini ağzından. Komple yumruk yapıp ağzına sokuyor toksa da yapıyor. Diş değilmiş yani dimi
Benimki meme de alıyor ama uyurken genelde uyanıkken çok istemiyor elini tercih ediyor.
Geçmiş olsun sütünüze inanın siz az diyenlere kulağınızı tıkayın pozitif düşünün emzirme danışmanından da destek alabilirsiniz tüm yolları deneyin olmuyorsa gereken durumda mama verirsiniz tabiki de
Açıkça tavrınızı koyun annenize de kayınvalidenize de süt meselesi bu doğumumda yine gündeme gelince ben ikisine de sütün yok demeyin sütle ilgili hiçbir şey duymak istemiyorum dedim kızımı emzirmedim bunu da öyle yapmayın deyip susturdum sanırım sizin de ilk bebek ilkinde insan tecrübesiz oluyor en yakının sözüne de inanıyor hemen acemilikten 2.de daha bir akıllankyor insan:)
Ayy bu çocuğun huyu suyu kurutacak beni en sonunda ne istiyo onu da anlamıyorum ki 4 saattir uyumuyo hadi uykusu geldi uyutayim artik diyorum bi yandan gözleri kapaniyo bi yandan uyumamak için çırpınıp direniyo bazen gürültülü ortamda mışıl mışıl uyuyor bazen de koltuğun gıcırtısına uyanıyor fıttırıcam en sonunda
Pazartesi bizim de aşımız var bakalım nolcakBiz bugün aşı olduk doğduğundan beri en sakin gününü geçiriyoruz. Tavsiye ederim
Uyku çok önemli kesinlikle uyu ve hep sağUyuyamıyorum ya bu ara hem süte taktım hem çişe taktım. Bütün gece kalkıp işedi mi diye bakıyorum. Sütüm akıyordu göğüs pedi dayanmıyordu 15-20 gün öncesine kadar. Anlamadım ya.
Ne zaman isterse veriyorum .Kızlar ne sıklıkla emziriyoraunız her istediğinde veriyormuşsunuz ben mama ve süt veriyorum ama belli bi saati yok istedikçe veriyorum yanlış mo yapıyorum
canım bende burada biri diyince duymuştum ve uzun süredir ağladığında sakinleşsin yada uykuya dalsın diye beyaz gürültü açıyorum. valla şaka gibi ama hemen etki ediyor.Ayy bu çocuğun huyu suyu kurutacak beni en sonunda ne istiyo onu da anlamıyorum ki 4 saattir uyumuyo hadi uykusu geldi uyutayim artik diyorum bi yandan gözleri kapaniyo bi yandan uyumamak için çırpınıp direniyo bazen gürültülü ortamda mışıl mışıl uyuyor bazen de koltuğun gıcırtısına uyanıyor fıttırıcam en sonunda
Benimki hala yenidoğanları giyiyor. 3500gr mız. 54 boyBide merak ettiğim bi konu var bebeklerınze 3 ay zıbın gıydırebılıyrmusnz ? Benim kzıma olmuyo artık 6-9aya gectim . kilosu 5,600
Aa kaç kilo doğdu kiBenimki hala yenidoğanları giyiyor. 3500gr mız. 54 boy
Amin canim kimseler de yasamasin insallahAyy geçmiş olsun canım inşaAllah tekrar yaşanmaz öyle bir şey
Yok denedik onu da denedik olmadı hatta dayısı bi tane oyuncak aldı ayı şeklinde basıyosun beyaz gürültü veriyo ya da kalp atışı gibi anne karnındaki sese benzer bi ses yapmışlar dalga sesleri falan var hiç biri işe yaramadı sadece evi süpürürken süpürgenin sesine duruyocanım bende burada biri diyince duymuştum ve uzun süredir ağladığında sakinleşsin yada uykuya dalsın diye beyaz gürültü açıyorum. valla şaka gibi ama hemen etki ediyor.
Evet canım ısırgan ayrıca içiyorum
ayy zor iş yaa sürekli süpürgede açılmaz ki. allah yardımcımız olsun inşallah.Yok denedik onu da denedik olmadı hatta dayısı bi tane oyuncak aldı ayı şeklinde basıyosun beyaz gürültü veriyo ya da kalp atışı gibi anne karnındaki sese benzer bi ses yapmışlar dalga sesleri falan var hiç biri işe yaramadı sadece evi süpürürken süpürgenin sesine duruyo
Canım ben artık şöyle bi çözüm buldum ama... Yakmayacak kadar sıcak suyu küvetine doldurup bi 10 dk içinde tutuyorum sarpı oynatıyorum masaj yapıyorum ayaklarına sırtına vs. En son da banyosunu yaptırıp çıkarıyorum. Bornozunun içinde biraz emziriyorun iyice mayışsın diye sonra bi güzel bebek pudrasıyla pudralıyorum her yerini yine masaj yaparak. Sonra yarım kaşık calpol veriyorum her akşam değil ama o gün huysuzduysa gece durmayacak gibiyse veriyorum şurubu ağrısı sızısı varsa alsın diye. Sonra konuşarak giydiriyorum sakinleşsin diye. Ağlamıyosa beşiğinde bırakıyorum biraz durumuna bakıyorum en son uykusu geldiği için kendisi ağlayıp sızlamaya başlıyo zaten. Kundakliyorum pış pışlıyorum ve 5 dakika içinde derin uykuya geçiyo. Uzun yazdım biliyorum ama çok zor durumunu anlayabiliyorum belki işine yarar.Bismillah deyip yere parmak ucunda basıyoruz yeter ki uyusun diye, inadına sabah 4.5 tan beri ayaktayız. Ben zaten gece uyanır korkusuyla uyumuyordum iyice zombi gibi oldum. Valla anlamadım bu işi
Yok denedik onu da denedik olmadı hatta dayısı bi tane oyuncak aldı ayı şeklinde basıyosun beyaz gürültü veriyo ya da kalp atışı gibi anne karnındaki sese benzer bi ses yapmışlar dalga sesleri falan var hiç biri işe yaramadı sadece evi süpürürken süpürgenin sesine duruyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?