2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Neler kattın aşureye tarıf et canım

Olsun şifa olsun inşallah. İnternette çok fazla tarif var bende yotubeden izleyerek yapmıştım ilk.

Neler kattın aşureye tarıf et canım

Buğdayı 4-5 saat ıslatıp kaynattık.
Kaynayınca Kuru kayısı kuru incir cevizli sucuk ceviz hurma kuru üzüm fındık badem ekledik. Bir de öyle kaynattık.
Arada da şeker. 1 bardak buğdaya 1 bardak şeker.
Cevizli sucuk alakasız oldu ama vardı kullandım
Fındık badem kabukluydu güzel olmadı öyle. Buğdayı çok koymuşum. Az buğday bol güzel çerezlerle lezzetli bir şey olur bence. Kuru dut eklenebilir. Kuru meyveler fazla olursa çok şeker koymaya da gerek kalmaz bence.

Kızlar sizin bebişler nasıl uyuyor nerede yatırıyorsunuz. Hep kendi beşiğinde mi yatıyor. Ağlayınca beşiğinde susmuyor illa kucağımıza almamız lazım. Çoğunlukla ayakda sallayarak uyutuyoruz. Yatak odasında park yatağımız var ama sadece geceleri orada yatıyor paşamız. gün içinde oturma odasında yanımızda olsun istediğimiz için bir yakınımızdan küçük sallanan anakucağı gibi bir şey emaneten almıştık ama uykuları çok hafifledi ve ağladığında ayağımızda yada battaniyede falan sallamak zorunda kaldığımız için hamak tarzı bir şey aldık gelmesini bekliyoruz. sağlık ocağında ebemiz havada asılmasını sağlayan şeyler gaz sancısına çok iyi geliyor demişti. İnşallah beklentimizi karşılar daha rahat ve uzun uyur.

Odamizda besikte yatiyor geceleri mecbur
Gunduzleri salonda hamak salıncakta yada ayağımda en kötü kolidorda bebek arabasinda uyku bizdede sorun gündüzleri :)

Odamizda besikte yatiyor geceleri mecbur
Gunduzleri salonda hamak salıncakta yada ayağımda en kötü kolidorda bebek arabasinda uyku bizdede sorun gündüzleri :)
hamaktan memnunmusunuz peki. nerden aldınız nasıl bir şey.

Göçebe olduğum için hamak alamıyorum şu an. Ama alsam çok rahat ederdim eminim. Çünkü gündüz çarşafta sallayarak uyuıyoruz. Sonra ayaklarıma alıyorum bütün gün oturuyorum. Uyanmaya yeltendiği an sallıyorum.
Gece banyo sonrası odada park yatağına koyuyorum uyuyor. Ama gündüz asla uyumuyor.

Kızlar günaydın .öykünün alnındaki sizce doğum lekesi mi cok aglayınca beliriyor.doktor gecer diyor ama emin olamıyorum
Eki Görüntüle 2897384
Benim oglanda da var canım damarlarla alakalı bir durummus ve 1 yaşına kadar geçiyormuş.
Bizim komşunun oglunda da vardi çok hafif kalmış izi o da daha 1 yaşına varmadi

çok benzer durumdayız inan. inşallah sen eve geçince düzenini oluşturur daha rahat edersin. bakalım bizde işe yarayacak mı bu hamak.

Kızlar bugün 2.ay kontrolümüz vardı doktor arka bıngıldak kapanmamış normalde 45.günde kapanmasını bekleriz dedi internette ise 3.ay da diyor inşallah bi sorun olmadan kapanır böyle bişey yaşayan var mı

Benim oglanda da var canım damarlarla alakalı bir durummus ve 1 yaşına kadar geçiyormuş.
Bizim komşunun oglunda da vardi çok hafif kalmış izi o da daha 1 yaşına varmadi
Doktorda aynısını soyledı sadece kendını cok sıkarsa aglarsa beliriyor.damar izi yanı ama yinede bir danısayım dedim sizlere

Aynı durumu yasadım canım .doktor günde 2 kez güneşte yarım saat tut dedi ve devit damlayı 5e çıkar dedi .3 damla veriyordum. Haftaya 3 aylık kontrolu var bakalım ne diyecek

Ben hep yatak odasında beşiğinde uyutuyorum
Gündüz çok uzun uyumuyor zaten
Akşam üzeri 7.30 gibi dışarı çıkıyoruz bebek arabasında uyuyor hemen gece uykusuna geçmiş oluyor
Sabah hep aynı saatte uyanıyor ve uyandıktan 1.5 saat sonra tekrar uyutuyorum uyku saatlerini gündüzde hep aynı saatlere çektim daha düzenli oldu böyle kendi anlıyor uyku saati geldiğini huysuzlanmaya başlıyor o saatte hemen yatırıyorum
Bir rutin oluşturmaya çalıştım bakalım şimdilik iyi gidiyor gibi

ay maşallah size. bizde düzen müzen yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…