Aynen bi de o var geçen onun iş yerinde çalışan bi abla var tanıdık o aradı napiyosun ne ediyosun diye beyfendi iş yerine gidip offff çocuk bakmak çok zor yaaa çok uykusuzum diyomus halbuki bütün gece fosur fosur uyuyo başımdan aşağı kaynar sular döküldü duyuncaBir aydır yaşadıklarımı anlatıyorsun resmen kendileri o kadar kıymetli ki seni robot olarak görüyorlar. Allah kıymet bilmeyen eşlere düşürmesin. Daha bizden ilgi bekliyorlar utanmadan
Canım bizimki 15 gün kuvozde kaldı biliyosun ben de bisey anlamadım o da anlamadı en başta ama sonuçta onun da çocuğu, isteyince çok güzel bakıyo. Geçenlerde is yerinde bi arkadaşı covid pozitif çıkmış eşim de temaslıydı ama negatifti 15 gün evde karantinada kaldı o zaman anladı ne kadar zorluk çektiğimi önceden 2-3 saat görüyordu onda da sarp ya uyuyo oluyodu ya da iyi zamanlarına denk geliyodu. Karantinadayken ağlama krizlerini falan görünce anladı neden kafayı çatlattığımı şimdi de kaçacak yer arıyo işte
Tüm babaların yoktur tabi bu şansı ama memurlara on gün babalık izni var,öyle bebekle pek de ilgilenmeden bir güzel dolduruyorlar.Hele anne varsa annenin yanında onlar hep çekiliyorlar kıyıya,demiyorlar ki sürekli biri olmayacak ben de öğreneyim.kırk günüde bi güzel doldururlar bence izinleri olsa.benim üçüncü çocuk ya,diyorum eğer sen hep böyle olsaydın doğurmazdım inan ikiyi üçü.ilk çocukta sağıyordum ya,gece ben uyanmamayım diye bebeği doyurup beni sabaha kadar dinlendiren adam şimdi bebek doğdu doğalı ayrı yerde yatıyor,ses duyunca uyuyamıyormuş.Allah tan son bu diyip umut buluyorumYaaa gerçekten mi. Çok ayıp etmiş. Ama sanırım becerememekten korkuyorlar ağlarsa ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Bunun en büyük sebebi de biz ilk günler yenidoğana adapte olurken onlar işe gidiyor bizim kadar yakın olamıyorlar bebişle sanırım. Babalara da doğum izni şart bence en azından ilk 40 gün anne baba bebeğe birlikte bakabilse erkekler şu modda olmaz eminim. Eşim yanımda olsa ben de ordan oraya sürüklenmezdim ilk günler. Lohusa gelin ile çok bilmiş kaynana kavgaları da son bulurdu böylece.
Ne güzel darisi bana ama nerde adam kendi isinde ama sabah gidiyor aksam 11 12 anca geliyor uyuyp kaliyor gece wc ye vs gitsem zor uyanip ilgileniyorKizlar inanin bu zorlu gunler gececek.. ben ilk kizimi kucagima aldigimda gunlerce agladim ben buna nasil bakicam diye.. esim kucagina almayi opmeyi sarilmayi biberonla mama vermeye bile korkardi uzaktan beni seyrederdi.. birgun kendi kendime dedimki sen simdi bu adami yavas yavas bebege bakmasina alistirmazsan sonra hic yapamaz ve yapmaz. Dogumdan 3 hafta fln gecti bebek biraz toparlandi once bebegi ona birakip soyle 1 saat banyodan cikmamaya basladim. Sonra yavas yavas altini degistirdi. Ben uyurken gece uyanmadim esim kalkti sut yapti verdi. Sonra banyosuna kadar alistirdim baktim oluyor esime yavas yavas birakip markete gittim alisverise gittim arkadaslarla ciktim 3-4 saat gezdim.. ve simdide bu bebegimin herseyini yapabiliyro. Yani sizlerde gorev verin eslerinize hele ilk bebekleri olanlar. Bu surec ciddi anlamda bebege alisma suresi. Ilk kizimdan biliyorum. Simdi sukur 3. Kizim ve hic zorlanmadik
Benm kizimde gecen haftalar oyleydi simdi duzeldi cok sukur donemsel cnm 1 hafta 10 gün en fazla sürüyorBayanlar son günlerde benim oğlan daha bi zor uyumaya başladı,uyuyor bakıyorum beş dk sonra gözünü açmış,uyuturken sağ sol izleme derdinde,çıt desen alıyor sesten zaten nasılsa,bilmiyorum ki yanlış yaptığım bişey mi var ya da dönemsel mi,var mı benimki gibi böyle değişiklik gösteren düzeninde
Dediğinde haklılık var evet,bizler o kadar annelik içgüdüsüyle sahipleniyoruz ki eline bile vermek istemiyoruz bazen,yapabildiklerini görseler daha sıkı sarılacaklar.ama bazıları cidden rahatına çok düşkün,annenin canı da çıksa umurunda değil,belki bunda da toplumda yerleşmiş örf adetler etkendir,erkek bebek mi bakar,ev de iş mi yapar gibiKizlar inanin bu zorlu gunler gececek.. ben ilk kizimi kucagima aldigimda gunlerce agladim ben buna nasil bakicam diye.. esim kucagina almayi opmeyi sarilmayi biberonla mama vermeye bile korkardi uzaktan beni seyrederdi.. birgun kendi kendime dedimki sen simdi bu adami yavas yavas bebege bakmasina alistirmazsan sonra hic yapamaz ve yapmaz. Dogumdan 3 hafta fln gecti bebek biraz toparlandi once bebegi ona birakip soyle 1 saat banyodan cikmamaya basladim. Sonra yavas yavas altini degistirdi. Ben uyurken gece uyanmadim esim kalkti sut yapti verdi. Sonra banyosuna kadar alistirdim baktim oluyor esime yavas yavas birakip markete gittim alisverise gittim arkadaslarla ciktim 3-4 saat gezdim.. ve simdide bu bebegimin herseyini yapabiliyro. Yani sizlerde gorev verin eslerinize hele ilk bebekleri olanlar. Bu surec ciddi anlamda bebege alisma suresi. Ilk kizimdan biliyorum. Simdi sukur 3. Kizim ve hic zorlanmadik
Hadi inşallah,böyle hiç dinlenemiyırumBenm kizimde gecen haftalar oyleydi simdi duzeldi cok sukur donemsel cnm 1 hafta 10 gün en fazla sürüyor
Öyle işinde olunca canı sıkılmıyor insanın,ama keyfine bakıp oralı olmayınca çok can sıkıyor.hepimiz kadınlar olarak o kadar güçlüyüz ki herşeyi üstesinden geliyoruz gerçekten,onlar sadece canımızı sıkmasalar yine yetecek.ben ne zaman eşimle iyi olsam herşeyi bi başıma hallediyorum,ne zaman canımı sıksa elim kolum kalkmıyorNe güzel darisi bana ama nerde adam kendi isinde ama sabah gidiyor aksam 11 12 anca geliyor uyuyp kaliyor gece wc ye vs gitsem zor uyanip ilgileniyor
Ben iki doz sinovac oldum gebelikteMerhabalar hamıleyken covıd aşısı olup doğum yapan varmı
İnan daha bugün bunu yaşadık. Eşimin ailesi memleketlerinden dönüyordu bize uğrayıp geçtiler. Ben mutfakla ilgilenirken o evi süpürdü çamaşırları katladı kızımı yıkadı ve arada oğlana baktı gelmiş diyor ki sen benim gibi kocayı zor bulursun dedim sende benim gibisini zor bulursun hem hastayım halim yok hemde kalkmış tatlıdan kurabiyeye kadar hazırlık yapıyorum. Sanki ben bu evde tek yaşıyorum çocukları babamın evinden getirdim.Dediğinde haklılık var evet,bizler o kadar annelik içgüdüsüyle sahipleniyoruz ki eline bile vermek istemiyoruz bazen,yapabildiklerini görseler daha sıkı sarılacaklar.ama bazıları cidden rahatına çok düşkün,annenin canı da çıksa umurunda değil,belki bunda da toplumda yerleşmiş örf adetler etkendir,erkek bebek mi bakar,ev de iş mi yapar gibi
Tüm babaların yoktur tabi bu şansı ama memurlara on gün babalık izni var,öyle bebekle pek de ilgilenmeden bir güzel dolduruyorlar.Hele anne varsa annenin yanında onlar hep çekiliyorlar kıyıya,demiyorlar ki sürekli biri olmayacak ben de öğreneyim.kırk günüde bi güzel doldururlar bence izinleri olsa.benim üçüncü çocuk ya,diyorum eğer sen hep böyle olsaydın doğurmazdım inan ikiyi üçü.ilk çocukta sağıyordum ya,gece ben uyanmamayım diye bebeği doyurup beni sabaha kadar dinlendiren adam şimdi bebek doğdu doğalı ayrı yerde yatıyor,ses duyunca uyuyamıyormuş.Allah tan son bu diyip umut buluyorum
Bı sıkıntı oldu mu pekiBen iki doz sinovac oldum gebelikte
Şuan bu dediklerinin aynısını yaşıormBayanlar son günlerde benim oğlan daha bi zor uyumaya başladı,uyuyor bakıyorum beş dk sonra gözünü açmış,uyuturken sağ sol izleme derdinde,çıt desen alıyor sesten zaten nasılsa,bilmiyorum ki yanlış yaptığım bişey mi var ya da dönemsel mi,var mı benimki gibi böyle değişiklik gösteren düzeninde
Bayanlar son günlerde benim oğlan daha bi zor uyumaya başladı,uyuyor bakıyorum beş dk sonra gözünü açmış,uyuturken sağ sol izleme derdinde,çıt desen alıyor sesten zaten nasılsa,bilmiyorum ki yanlış yaptığım bişey mi var ya da dönemsel mi,var mı benimki gibi böyle değişiklik gösteren düzeninde
kızlar siz içtiğiniz bitki çaylarından bebeklere veriyormusunuz. mesela papatya kimyon rezene falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?