2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Merhaba canım sizin konuşmaları takıp edıyorum da bebegın hep mi meme istemdı , neden meme istemiyo ? Mama mı verıyosun , kilosu öu az . yanı hep çaba içindesin Allah yardımcın olsun
Sağol canim mama vermiyorum sağipta hem de emziriyodum sonra 4.ayda birden istememeye başladi memeyi,
tazyik var istediği akiş olmuyor dış dünyayı keşfetti reflü daha başka ne bilmiyorum,
hepsini bir içmiyor bazende uykuda içiyor uyumaya devam sağdiğim sütü yavaş içiyor Kilo alimi iyi normal canim.

4 aydan itibaren bebek beslenmesi su sekilde olmali: ( örnek saatler )

Sabah 8 gibi: anne sutu veya mama
Öglen 12 gibi: 3-4 kasik alistirma sebze puresi + anne sutu veya mama
Saat 16 gibi: anne sutu veya mama
Saat 20 gibi: anne sutu veya mama
Saat 23-00: anne sutu veya mama

Sonra gece yine acikirsa yine anne sutu veya mama

6. Aydan itibaren:

Sabah 8 gibi: anne sutu veya mama
12 gibi: doyurucu sebze puresi ( örnegin su buharinda haslanmis patates brokoli havuc + et + azcik zeytinygi) istege gore pirinc, yarim yumurta ( etin yerini aliyor ve haftada mx 1 kere verilebilir ) gibi seyler katilabilir

16 gibi: doyurucu meyve puresi veya meyveli muhallebi
20 gibi: anne sutu veya mama
23-00 gibi: anne sutu veya mama

Istege gore gecede alinabilir anne sutu veya mama

Daha sonra 8. Aydan itibaren bi kac seyler daha degisiyor onlarida sonra konusurz ben bu sekilde besledim hep doktorlarin tavsiyesi ile.. sizdende fikirler gelebilir

Son düzenleme:
Bu 4ay bittikten sonra galiba. Benimki hiç 4 saat beklemiyor hala uykudan uyanır iki agu agu gülücük sonra açıım ağlaması gündüz 2 3 saatte istiyor. Uykularımız uzarsa belki arayı açabiliriz

Bu 4ay bittikten sonra galiba. Benimki hiç 4 saat beklemiyor hala uykudan uyanır iki agu agu gülücük sonra açıım ağlaması gündüz 2 3 saatte istiyor. Uykularımız uzarsa belki arayı açabiliriz
2 saatte ne kadar içiyor canım

Emzige alistiniz mi

Benimde oyle sk sk icerdi cnm artik sukur 4 saatte bir 120 iciyor 150 olsa daha iyi ama suan onu icmiyor

3/4 gundur sukur boyle oldu kendi kendini duzene soktu

Bu fazla degil mi aralari bizim fazlaca iciyor o zaman. ek gida orani cok degil mi csnim alti aydan sonra arada hic sut yok gibi arada

Bu fazla degil mi aralari bizim fazlaca iciyor o zaman. ek gida orani cok degil mi csnim alti aydan sonra arada hic sut yok gibi arada
Aralar acik oldugu icin cok miktar iciyor cnm o nedenle gereken miktari icmis oluyor:) suan daha kucuk oldugu icin sk sk iciyordur bebegin ama zamanla bu aralar acilcak ben hep bu sekilde besledim ama her bebegin ihtiyacini annesi gorur cnm

Mesela bazen meyveyle doymayabilir ardindan sut isterse verilebilir bu sekilde bir kac sey degisebilir

Yada sebze puresinden 2 saat sonra meyve verilebilir sonra sutle devam edilebilir bu sekilde olur cnm iste onu sen bebegine bakaraktan anliyacaksin ihtiyacini

kızlar Ahmet hasta oldu burnu akıyor ne yapmalıyım. cold mix diye bir damla var onu üstüne sıkıyorum burnu açılıyor sonra tekrar kapanıyor ondan sonra soğanı ikiye bölüp karanfil batırdım onuda odaya koydum ama o da çok fayda etmedi hala burnu akıyor burun aktıkça sinirleniyor nefes alamıyor falan ne yapsam geçer ya. sabah tuzlu suyu şırınğayla çok az sıjtım baya ağladı ama açıldı burnu uyuyunca tekrar başa sardık.

Kesinlikle once tuzlu suyla temizle sonra burun aspiratoruyle burnunu temizle ardindan damla sk cnm bu sekilde cok cok iyi nefes aliyor

Eklentiler

• 943FA014-F581-47FC-AE53-05E2E76ED289.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 39
Bugun kizim yogin mukuslu koyu yesil yapmis kaka sini dun Sefftali vermistim ondan olur mu acaba birzda hasta yine gribiz gibi

Kesinlikle once tuzlu suyla temizle sonra burun aspiratoruyle burnunu temizle ardindan damla sk cnm bu sekilde cok cok iyi nefes aliyor
Ya bu aspiratör çok ağlatıyor yani canını acıtıyor sanırım. Kızım da ben çok yapmıştım sürekli ağlıyordu bunda onu bulaşmak istemiyorum başka çözüm yolu yok mu

Aspiratorle cekip biraz soğukbuharin önünde beklet canim bizimde tekrarliyor abla krese gidiyor

Ya bu aspiratör çok ağlatıyor yani canını acıtıyor sanırım. Kızım da ben çok yapmıştım sürekli ağlıyordu bunda onu bulaşmak istemiyorum başka çözüm yolu yok mu
Acitmiyor cnm sadece sevmiyorlar inan bu tek cozumu rahatlamasi icin..

Canım benim yastığım da aynı bu şekil hatta seninki daha çukur daha güzel ama ben direkt omzunun üstüne yatırıyorum soluna doğru o da kendi kıçını kıvırıp yatıyor zaten şu şekil

Eklentiler

• 639069.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 68
Aspiratorle cekip biraz soğukbuharin önünde beklet canim bizimde tekrarliyor abla krese gidiyor
ya benim kızda gidiyor ordan getirmiş olabilirmi. kızım hasta değil ama.
Acitmiyor cnm sadece sevmiyorlar inan bu tek cozumu rahatlamasi icin..
Almam lazım o zaman evde yok şuan kızımı büyük bir şişe var onunla tuzlu yapıp temizliyorum artık aspiratörü atmıştım.

Al cnm hatta filtreli bulabilirsen en guzeli onlar ondan al

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…