2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Kötü olmuş canım ya . zaten bişey dedikleri mi var ki . hemen aşıyı yapıp yolluyolr . ben sormasam hiç bisey demiyolr burda . tekrar gecmiş olsun

Evet canım her dr ayrı bişey dıyo . ama ben ilk kzımda çocuk alerjı ve cildıye aynı anda bakıyodu . cildiye dıyo bu alerji . alerjı dr dıyo alerjı demek için nefes almada falan guçlük olmazsa ,sadece vucut dokuntusune alrjı demıyrz . dıyet vermıyrz dedi . dıyet yapıydm cocuk dr dediği ıcın bozdum dıyetı sonra . 3 ay dr dr gezdıydık sonuc kutu kutu kremler ,ilaçlar bı fyda etmedi . gittim bı kadın buldum okuttum nazar dedı 1 hafta da ıyıleştı . bıde kurban kestık sifa için. Çok doluyum bu alerjı konusunda ilk kızımdan, 6 ay bebek agladı ben agladm . gıtsınde gelmesin ya neler çektim . Rabbım kımseyı evladıyla sınamsn . sımdi daha bilinçli ve sakınım ikincide

Diş için kehrıbar çok faydalı canım . kullanıyo musun . uyku sorunu bızde de var bı saat sallıyrm en fazla yarım saat uyuyo . hep mırın kırın aglamaklı ,diş sancısı dıye dusunuyrm bende daha çıkmadı ama eli agzında hep .

Uyku eğitimi büyük ölçüde işe yaradı ama ara verdik benim sabrım tükendi ve uygulayamamaya basladım aynı sekilde ev işleri, kendi işim, cocuk uykusuzluk saat takip et derken tükendim. Uyku eğitiminde çelik gibi sinir gerekiyor ve gerçekten o ağladıkça
İçim kötü oluyor öyle hiç ağlatmadan uyku eğitimi veriyoruz filan böyle minnoş türden şeyler diyenlere de inanmayın. Çocuk odada da olsan pişş pişşt de yapsan temas da kursan mutlaka deli gibi aglıyor. Kucagıma aldıgımda bile aglamaktan iç cekti ilk günler içim gitti napıyorum ben diye. Çünkü alıştışı bi uyuma türü var memede, kucakta , ayakta , biberonda hangisiyse onda tekrar dalmak istiyor ve biz napıyoruz şimdi böyle uyumuyorduk ki diye aglıyor.

Şimdi atak haftasıymış aynı zamanda ve gündüz uykuları aşırı kısaldı 30 dk 20 dk gibi oysaki 45 dk yı tamamlaması gerekiyor en az uyansa bile yatakta o vakti doldurtmak veya uykuya dönmesini beklemek lazım vs. Ama gel gör ki uyumuyor gündüzleri gece de sapıttı memeye cok aldım son günlerde hep memede uyudu, baya kural ihlali yaptım anlayacağın.

Bu arada senşn bebiş için; gün içinde yeterli kaloriyi tamamlamadıklarında gece hep emmek/ mama isterlermiş ayrıca ek gıda sürecinde mutlaka su veriyorum her tadımdan sonra bu aylarda bebek susamazmıs 9 aya kadar hatta öyle gidermiş bi doktordan dinledim ama su vermeyi içgüdüsel olarak da dogru buluyorum kötü bişey de değil. Cocuk elden ele dolasınca da benimkinin uykusu cok kötü etkileniyor ve uyku eğitmeni dedi ki cocuga devamlı uyu baskısı kurarsanız anlıyorlar ve uyumuyorkat bi nevi uyku travması olusuyor uyku vakti gelince kaçıyor bunu hırcınlıkla gösteriyor iyice yoruluyor huysuzlasıyor bu sefer tekrar acıkıyor bu döngü bebek yorgunlukta bayılana kadar sürüyor gidiyormuş. Uyku vakti rutinleri uygulayıp yataga götürmek ortamdan koparmak özel alan/ dakika yaratmak lazımmıs

Evet sürekli pişikti bir ay öncesinr kadar ama şu an biraz daha iyi durumda.anne sütüne mi alerjisi var demek bu

Annenin yediği yiyeceklere.
Bebek büyüdükçe alerji düzeliyor. Yani bu tam alerji değil de gıda intoleransı diyelim. Bebek inek sütünü tolere edemiyor mesela. Büyüdükçe bağırsakları geliştikçe düzeliyor. Pişikler düzelir egzema düzelir zamanla. Kusması ve kilo kaybı varsa tahlillerde çıkarsa muhtemelen diyet verirler size.

Pek yapma fikri yok şu an aklımda.takip edeceğim bakalım artıyor mu.bir de şu kaka tahlilini vereceğim bakalım.işin kötüsü ek gıda zamanı gelmiş ben yoğurt başlamayı düşünüyorum herhalde o zaman tam anlaşılır
Kesinlikle anne çok iyi hissediyor bebeğinin derdi olup olmadığını
Ben de ayağa kalkınca bi zaman kendime gelemiyorum.sanırım benimki kilodan.hayatımda hiç bu kilolarda dolanmadım hamileliğin son ayı hariç
Valla üçüncü olarak bende öyle olacağım ama içgüdülerim çocuğun bi derdi var diyordu aylardır.haklıydım ama inanmadı doktor şimdi yer değiştirdik

Aynen Öyle canım bencede kısır döngü oluyor karartma perde alıp başka odada rutin yapmak istiyormus şimdi evden aradılar buyuk kızım çığlık çığlık uyutmuyor kardeşini de gerçekten bı düzen yakalamak ve bozmamak çok zor

Ya çok zor cidden benim buyukte ondan zor seninde iki çocuğun vardı bildiğim kadarıyla bu kadar zor olmuyodur kimsede
Kehribar aldın mı nereden aldın ben de alıyım ilk kizimda aldım az çok işe yaramisti sanki

Kızlar bebislerin corbalarına pirinc sehriye ne zaman koydunuz

MrvCn canım sordum doktora ilaç tedavisi sok dalga uygulanabiliyormus filmde varsa bir de tabanlık. gerek yok dedi psikolojik iyileşme sağlıyor ayakkabina dikkat et ayakta durma yorulma dedi nasıl olacaksa

Ya çok zor cidden benim buyukte ondan zor seninde iki çocuğun vardı bildiğim kadarıyla bu kadar zor olmuyodur kimsede
Kehribar aldın mı nereden aldın ben de alıyım ilk kizimda aldım az çok işe yaramisti sanki
Benım bi tanıdık yapıyo kehrıbar işini ondan almştım . buyuk kızıma da ,bebekte de vardı kırıldı malesf tak cıkar yaptıgım için . ama tekrar alcam inşallah ,baya fayda edıyo bence . buyukte bu kadar diş sıkıntısı yoktu bu kızım çok aglamalı buyukte ilgi bekliyo bide daha yeni tasındım ,işler bebeler, kosturmalı ben ve eşim

Oy tasinmada zor Allah yardimcin olsun aynen benimde bu kızım pek narin akıllı ama en ufak bişi çok etkiliyor büyüklerde beni sev diyor zor valla. Kehribar da orijinal olması lazımmış yoksa ise yaramiyomus bende arastiriyim

Canım yanlış anlama ama sen kendini ve bebeği niye bu kadar yıpratıyorsun? Mesela uyku eğitimi neden gerekli? O daha minicik bebek saatten ne anlasın uyku saatini ne bilsin yani yazık günah bebişi ağlatma ya
Bebek sadece aç olduğu için, uyumak için meme istemez. Belki annesini özlüyor belki kokuna ihtiyacı var. Yazık değil mi o bebeğin gözyaşlarına?
Verdiğin paralara yazık, sinirlerin daha çok yıpranıyor kendine yazık. Bence biraz akışına bırak. Zaten şurda en geç 6 aya kendi kendine bi rutin oluşturacak uyku saatini o zaman bilecek.

MrvCn canım sordum doktora ilaç tedavisi sok dalga uygulanabiliyormus filmde varsa bir de tabanlık. gerek yok dedi psikolojik iyileşme sağlıyor ayakkabina dikkat et ayakta durma yorulma dedi nasıl olacaksa
Tamam deseydin ayaklarımı yüksek yere koyup hemen uzanmaya geçiyorum çocukları birisi bakar artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…