Cnm ben uyku eğitimi almadım ama kendimce düzenli saatlerde uyutmaya çalıştım. Bebekler düzen seviyor ve kendi başına yapamayanların doğtu kişiden eğitim almasında sakınca yok bence. Arkadaş yanlış kişiye denk gelmiş anlaşılan ama o bebişinde kendi uyumayı öğrenmesine, uykusunun bölünmemesine ihtiyacı var. 6ay dediğin az süre değil 1 saat bile dayanamadığımız zamanlar oluyor yorgunluktan. Anne ve bebeğin yararı için 2 hafta sabretmek demek bu eğitim sadeceCanım yanlış anlama ama sen kendini ve bebeği niye bu kadar yıpratıyorsun? Mesela uyku eğitimi neden gerekli? O daha minicik bebek saatten ne anlasın uyku saatini ne bilsin yani yazık günah bebişi ağlatma ya
Bebek sadece aç olduğu için, uyumak için meme istemez. Belki annesini özlüyor belki kokuna ihtiyacı var. Yazık değil mi o bebeğin gözyaşlarına?
Verdiğin paralara yazık, sinirlerin daha çok yıpranıyor kendine yazık. Bence biraz akışına bırak. Zaten şurda en geç 6 aya kendi kendine bi rutin oluşturacak uyku saatini o zaman bilecek.
Atak dediği şey bebeğin gelişimi cnm. Şimdi yeni bir hareket öğrenmiş ve uyumak yerimçne tekrar tekrar bunu yapmayı seviyorlar. Maalesef daha ayağa kalkmayı öğrenecek yeni bir ses çıkarmayı öğrenecek bunların hepsi atak. Birkaç güne hevesni alır bırakır merak etme:)Selam kizlar
Gece uykularini sorcam bebislerinizin. Bizim kiz uyanio bi haftadir, emekleme pozisyonu alio surekli, geri dalmio asla ve en az iki saat uyanik kalio. Var mi sizinkilerde de boyle bisi? Tam 26.haftadymisiz bir de o ataktan mi acaba diorum ama daral geldi bana uyanip uyumamasindan gunduz uykusu gibi davranio adeta
Canım selam öncelikle “yanlış anlama” ile başlayan her şeyi anlamam gerektiği gibi anlarım ki cümlenin devamında da vurgulamamışsın zaten “yazık değil mi o bebeğin gözyaşlarına” diyerek.Canım yanlış anlama ama sen kendini ve bebeği niye bu kadar yıpratıyorsun? Mesela uyku eğitimi neden gerekli? O daha minicik bebek saatten ne anlasın uyku saatini ne bilsin yani yazık günah bebişi ağlatma ya
Bebek sadece aç olduğu için, uyumak için meme istemez. Belki annesini özlüyor belki kokuna ihtiyacı var. Yazık değil mi o bebeğin gözyaşlarına?
Verdiğin paralara yazık, sinirlerin daha çok yıpranıyor kendine yazık. Bence biraz akışına bırak. Zaten şurda en geç 6 aya kendi kendine bi rutin oluşturacak uyku saatini o zaman bilecek.
Uyku o kadar önemli ki bebeğin için bunu istiyorsun zaten dış döneminde gidiyor bu düzen iyice çok zor yani bilindik bı şekilde bile uyutamiyosun herkes bebeği için en iyisini düşünür ve yapar zaten bende arayışa gidicem bu sekilde böyle devam ederse yirmi dk uyuyo uyanıyor. Büyük kızım bu ara 11 i buluyor uyumasi nasıl başlarsa öyle gidiyor yapabiliyorsa bı düzen oluşturmalı benceCanım selam öncelikle “yanlış anlama” ile başlayan her şeyi anlamam gerektiği gibi anlarım ki cümlenin devamında da vurgulamamışsın zaten “yazık değil mi o bebeğin gözyaşlarına” diyerek.
Uyku eğitimi adı üzerinde bir eğitim çocuğa maximum 2 haftada uyumayı öğretmeyi hedefliyor ve bir çok kitap bir çok ekol var, uyku üzerine tez yapan doktora yapan akademisyenler var, uyku bilimcileri var. Bunların ortak görüşü de şu ki; bebekler kendi kendine uyku becerisine sahip değildir, düzen severler bazı bebeklerim bioritmi kendiliğinden gelişmez ve desteğe ihtiyaç duyarlar. Çocuğu odada tek bırakıp ağlatmıyorum, yanındayım yatır kaldır yöntemi kucagıma da alıyorum yTakta temasta bulunuyorum ninni söylüyorum vs. Ama uyumayacağım beni memeye al diye ağlıyor ki bu da günden güne azalıyor dün mesela yataga koydum arkasını dönüp uyudu. Ayrıca uykusuzluk o kadar zor ki gece 4’de uyuyan saat sabah 10.00 a kadar da 4 kez kalkan bir bebeğin varsa bunun yolunu ve yordamını düşünmeye başlıyorsun. 6 ayda bebekler dış dünyayla iletişim kurdukça uyku sorunu düzeltilmezse bu 1 yasında yatakta oyun oynayan 1.5 yasında geceleri hala “annesi senin kokunu özlüyor ama…” nedenleriyle gece yarısı kalkıp anneyi isteyen ve uyutmayan uyku=anne dönüştüren bir hale gelebiliyor.
Arkadaşlar, çevremde de çocuğu yakın ay/yaşlarda olan kişiler ek gıdaya başlarsın “aaa benimkİ hep pütürlü yedi ver ver zorla”, uyku konusu olur “ ya sen uyutamıyorsun ben olsam ohooo”, besleme mevzusu olur “nasıl yetmiyor sütün ya, mama ama yazık hem para hem saglıksız” diyen annelik güzellemeleriyle gerçekten naptığını farkında olmayan arkadaşlarıma bir iyilikle kendimi uzağa aldım, annelik yeterince zor- keyifli- çıkmazlı- karmaşık- hisli ve kolay. Bu sebeple annelik güzellemeleriyle birbirimize bu tip konuşmaları yapmayalım . Ben çocuğunu ağlatan cani anne degilim açıklaması yapmayayım veya parası bol ordan oraya sacıp ne yapıyor bu ya ne bu uyku eğitimi bilincinde herhangi bir seye konudan bagımsız açıklamaya gereksinimi duymayalım. Çoğumuz gibi ben de bebeğime tek bakıyorum bazen 1 saat uyku bile aşırı önemli, duşa girmek aşırı
Önemli yemek yapmak vs. Yakınımda anne kayınvalide vb kimse yok her konuda iş başa düşüyor, sevgiler
Canım selam öncelikle “yanlış anlama” ile başlayan her şeyi anlamam gerektiği gibi anlarım ki cümlenin devamında da vurgulamamışsın zaten “yazık değil mi o bebeğin gözyaşlarına” diyerek.
Uyku eğitimi adı üzerinde bir eğitim çocuğa maximum 2 haftada uyumayı öğretmeyi hedefliyor ve bir çok kitap bir çok ekol var, uyku üzerine tez yapan doktora yapan akademisyenler var, uyku bilimcileri var. Bunların ortak görüşü de şu ki; bebekler kendi kendine uyku becerisine sahip değildir, düzen severler bazı bebeklerim bioritmi kendiliğinden gelişmez ve desteğe ihtiyaç duyarlar. Çocuğu odada tek bırakıp ağlatmıyorum, yanındayım yatır kaldır yöntemi kucagıma da alıyorum yTakta temasta bulunuyorum ninni söylüyorum vs. Ama uyumayacağım beni memeye al diye ağlıyor ki bu da günden güne azalıyor dün mesela yataga koydum arkasını dönüp uyudu. Ayrıca uykusuzluk o kadar zor ki gece 4’de uyuyan saat sabah 10.00 a kadar da 4 kez kalkan bir bebeğin varsa bunun yolunu ve yordamını düşünmeye başlıyorsun. 6 ayda bebekler dış dünyayla iletişim kurdukça uyku sorunu düzeltilmezse bu 1 yasında yatakta oyun oynayan 1.5 yasında geceleri hala “annesi senin kokunu özlüyor ama…” nedenleriyle gece yarısı kalkıp anneyi isteyen ve uyutmayan uyku=anne dönüştüren bir hale gelebiliyor.
Arkadaşlar, çevremde de çocuğu yakın ay/yaşlarda olan kişiler ek gıdaya başlarsın “aaa benimkİ hep pütürlü yedi ver ver zorla”, uyku konusu olur “ ya sen uyutamıyorsun ben olsam ohooo”, besleme mevzusu olur “nasıl yetmiyor sütün ya, mama ama yazık hem para hem saglıksız” diyen annelik güzellemeleriyle gerçekten naptığını farkında olmayan arkadaşlarıma bir iyilikle kendimi uzağa aldım, annelik yeterince zor- keyifli- çıkmazlı- karmaşık- hisli ve kolay. Bu sebeple annelik güzellemeleriyle birbirimize bu tip konuşmaları yapmayalım . Ben çocuğunu ağlatan cani anne degilim açıklaması yapmayayım veya parası bol ordan oraya sacıp ne yapıyor bu ya ne bu uyku eğitimi bilincinde herhangi bir seye konudan bagımsız açıklamaya gereksinimi duymayalım. Çoğumuz gibi ben de bebeğime tek bakıyorum bazen 1 saat uyku bile aşırı önemli, duşa girmek aşırı
Önemli yemek yapmak vs. Yakınımda anne kayınvalide vb kimse yok her konuda iş başa düşüyor, sevgiler
Evet evet de azcik abartti bi hafta oldu da yetmez miAtak dediği şey bebeğin gelişimi cnm. Şimdi yeni bir hareket öğrenmiş ve uyumak yerimçne tekrar tekrar bunu yapmayı seviyorlar. Maalesef daha ayağa kalkmayı öğrenecek yeni bir ses çıkarmayı öğrenecek bunların hepsi atak. Birkaç güne hevesni alır bırakır merak etme:)
Ayni durumdayiz kalkar kalmaz dönüyor yüzünün üstüne bakiyor ben uyuyorum bi çığlık bu gece 5 de uyudumSelam kizlar
Gece uykularini sorcam bebislerinizin. Bizim kiz uyanio bi haftadir, emekleme pozisyonu alio surekli, geri dalmio asla ve en az iki saat uyanik kalio. Var mi sizinkilerde de boyle bisi? Tam 26.haftadymisiz bir de o ataktan mi acaba diorum ama daral geldi bana uyanip uyumamasindan gunduz uykusu gibi davranio adeta
Bu konuda hassas olduğum için ben de böyle algılamış olabilirim, sen de kusura bakma biraz sert çıktıysam ama aslında yazdıklarım sadece senin için değil genel bakış açısına da biraz isyanımdı. Umarım hepimiz çelik gibi sinirler ve büyük bir sabırla bu süreçleri sağlıkla atlatırızCanım annelik güzellemesi yapmıyorum benim de bebekle bi sürü sorunlarım var yani ben mükemmel değilim ki. Kırmak istemem seni kırdıysam özür dilerim umarım en kısa zamanda uyku sorunu çözülür bebişinin ve sende rahat bir nefes alırsın
Bizim düzeldi canım sadece tepede bi sivrilik kaldı ama o da yaşına kadar kendi kendine duzelirmis öyle diyolarKizlar bebeklerin başı yamuk olanlar vardı bizim hala düzelmedi sizinde oylemi
Bizimki de son 3 gündür falan öyle uyku düzeni sarktı iyice 11e kadar erken uyumak istemiyor gündüz uykularında da direniyor hep uykusu olduğu halde dediğin gibi uyaninca hemen emekleme pozisyonu alıp zıplamaya başlıyor geceleri bekliyorum bazen yatakta kendi kendine yuvarlanarak uyuyakalıyor nadir olsa da bazen de yarım saat tepinip sıkılıyor ağlamaya başlıyor 1 buçuk saat 2 saat falan uyanık kalıyorSelam kizlar
Bizimde düzelmedi malesef sag baya düz, sol biraz daha şiş kaldı . genel olarak arkadan düz yanlardan cıkıntılı . dr düzelir dıyo ama bende takıyrm bayaKizlar bebeklerin başı yamuk olanlar vardı bizim hala düzelmedi sizinde oylemi
Bizimkinin arkası hafif yamuk . Aslında düz duruyo ondan yuvarlak değil tam. Dr a sordum, kafa yapısıdır o şekildedir dedi. Yani öyle kalacak gibi bidim kızın arkasıKizlar bebeklerin başı yamuk olanlar vardı bizim hala düzelmedi sizinde oylemi
Bizimde düzelmedi malesef sag baya düz, sol biraz daha şiş kaldı . genel olarak arkadan düz yanlardan cıkıntılı . dr düzelir dıyo ama bende takıyrm baya
Bizimde bir taraf çe doğru daha düz İnşa llah düzelirlerBizimkinin arkası hafif yamuk . Aslında düz duruyo ondan yuvarlak değil tam. Dr a sordum, kafa yapısıdır o şekildedir dedi. Yani öyle kalacak gibi bidim kızın arkası
Benim bu alternatif yöntemlerden başıma bişi gelecekKızlar selamlar, bir şey soracağım size. Benim 2 gün önce boğazım ağrıdı çok genzim tıkandı sonra burnum aktı ve geçti böyle bir mini enfeksiyon geçirdim 2 günde.
Bebişe de geçti sanırım dün gece uyumadı muhtemelen boğazı ağrıdı. Bugün de hapşuruyor şırıl şırıl burnu akıyor. Nasıl rahatlatabilirim. Tavsiyeniz var mı bebe için.
Çok seviyor hattaKızlar sizin bebişler ayaklarıyla oynuyor mu benimki oynamıyor daha
Pirinç koyuyorum bendeKızlar bebislerin corbalarına pirinc sehriye ne zaman koydunuz
Bal soğanı bilirim de pekmez soğan ilk kez duydumBenim bu alternatif yöntemlerden başıma bişi gelecekAma benim kızda öyleydi pekmez soğan yaptım kapağını kapatıp beklettim biraz sonra bı iki kaşık sulandırıp icirdim az bir şey düzeldi şükür onun dışında ıhlamur olabilir
Benim bu alternatif yöntemlerden başıma bişi gelecekAma benim kızda öyleydi pekmez soğan yaptım kapağını kapatıp beklettim biraz sonra bı iki kaşık sulandırıp icirdim az bir şey düzeldi şükür onun dışında ıhlamur olabilir
Kızlar bebislerin corbalarına pirinc sehriye ne zaman koydunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?