Dimi benim de günden güne farkediyor bazen üç bel adım atınca bile hemen aşağıda batma gibi bir his oluyor korkuyor haliyle, bazen de 5 bine kadar iyi geliyo
herkesin vücudu farklı. zorlamamak gerekiyor. arkadaşım 40 haftada hala doğuramayınca doktor yarım saat hızlı hızlı yürü demiş mesela.
bu arada benim o sürekli bahsettiğim doğuramayan arkadaşım bugün doğurmuş en ince ayrıntısına kadar sorup öğrendim pozitif bir hikaye olduğu için ne anlattıysa size de anlatmak istiyorum.
akşam 11 gibi sancıları başlamış. ama daha öncede çok olduğu için anlamamış doğumun başladığını. sonra sabah 5te suyu gelince 1-2 saate hastaneye gitmişler. gayet normal ağrılardı diyor. hastaneye gitttiğinde 3-4 cm açıklığı olmuş. devlet hastanesinde doğum yaptı. 2 kişilik sancı odasında tek kişi kalmış. o ara yanına kimseyi almıyorlarmış ve telefonda vermemişler ama bu benim çok işime geldi. yalnız,sakin bir şekilde çektim sancımı diyor. son 2 saat zorlanmış sadece.son 1 saati bebeğini ittirmekle uğraştım nefesimle diyor. ebeler son ana kadar masaya çıkarmamışlar. rahat rahat sancını çek bebeği aşağıya ittir, orda acı çekme demişler. en son an ebe hadi gidiyoruz başını gördüm demiş. masaya çıktıktan 5 dakika sonra doğdu diyor. tam saat öğle 2:25 miş. kesiyide masaya çıkar çıkmaz atmışlar. kesmeden ve dikmeden önce uyuşturucu bir sprey sıkmışlar. hiçbir şey hissetmemiş. ebeler kendi kendine yırtılmasın diye yapıyoruz demişler. yani kesiden korkmayın. odası tek kişilikmiş ve bir kişi refakatçi almışlar. bebekte kendide çok iyi şükürler olsun. sesi çok iyiydi. zordu kolay değildi ama kesinlikle anlatılan gibi değil muhteşem bir duygu her anı. o sancı bile çok güzeldi diyor.
o an dualarım kabul olsun diye sana ve tüm gebelere dua ettim diyor. bizimde böyle kolay olur umarım.