2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Evet ablalarım bugün tam 20 günlük olduk...

20 günde edindiğim tecrübelerimi size aktarmak istedim...

Anne sütü tam gelmesine rağmen bizimki anne sütünden sonra illaki mamada istiyor...

anne sütünü her emzirdikten sonra veya bebek derin uykuda 3-4 saatlik uyurken muhakkak 2 saatte 1 kere çekiyoruz pompa ile...

biberon olarak dr browns kullanıyoruz ve medelanın kaşık biberonu var ama ne hikmetse cidden dr browns hiç gaz yapmıyor. Hem anne sütünü hem mamayı biberondan veriyoruz ama daha hiç gaz sancısı yaşamadık.

Eğer biberon ile işiniz varsa muhakkak dr browns temin edin anticolic serisinden geniş ağızlı olanı öneririm anne memesindende uzaklaşmıyor bebek ve çok memnun kaldık...

Medela kaşık biberonu yerken çok döktüğü için bebek ağzından onu daha sonraki aylara sakladık... alın demiyorum almasanızda olur lakin fiyatı 500-600 TL daha 3-4 kere kullandık!!!

Yan yatma yastığını demiştim size ya yatma yastığını temin edin yada hafif eğimli reflü yatağı kullanın gaz kusma gibi şikayetlerde çok yardımı oluyor...

Yatağından hariç zamanlarda joei ana kucağı mevcut kendinden sallanan çocuğun cidden gazını veya sallanırken oyalaması çok güzel neredeyse ağlamıyor gibi bi durum var ANNELERİ çok rahatlatıyor iş yaparken koyun bebeğiniz sallansın sizi izlesin...

Her akşam değil ama 2-3 gecede 1 kere yıkıyoruz küvvetimiz dereceli olduğu için suyun uygun olup olmadığını küvvetimiz bize söylüyor buna çok dikkat edin çünkü ne çok sıcak ne çok ılık olmalı...

Şampuan bebek yağı ve bebek losyonunu mustela aldım çok memnun kaldım kokusu veya çocuğu rahatlatması gözle görülüyor. Pişik kremi olarakta mustela kullanıyorum 20 günlük daha pişik belirtisi görmedik...

derece ve ısı demişken ebebekten 40-50 TL arasına termostat alın anlık ölçüp size söylüyor oda 22-24 arası olmalı dedi doktorumuz sabahları veya akşam üzeri cidden hava çok soğuk yapabiliyor...

Burun akıntısı olmuyor ama bazen burnu düdük gibi ötünce braun aspiratör kullanıyoruz çok başarılı kendinden çekiyor ve 2 kademeli çektiği için can acıtması ağlatması rahatsız etmesi hiç olmuyor fiyatının hakkını veren bi ürün...

Biberon göğüs pompası gibi malzemeleri mamajoo marka 5in1 almıştık onlarda steril ediyoruz ilk çıkardığı an el değmiyor o kadar sıcak yapıyor... ayrıca bebek mamasınıda mamajoo da yapıyoruz ileride haşlama özelliğinide kullanmak nasip olur inşallah... bu ürünü alanlar 3 steril işleminde 1 kere sirkeli su ile kaynatıp tabanı temizlesinler kireç tutmaması için!!!

Son olarak 2 gün evvel gördüğümüz mochi diye bi manuel pompa gördük araştırdık ve cidden çok hoşumuza gitti ekstra olarak ondan da bi adet aldık 109tl fiyatı var ama alanlar pişman değil. Eğer elektrikli pompa almadıysanız hiç olmazsa mochi gibi bi pompa alın eller serbest çalışan bi ürün can yakma olayı sıfır deniliyor... yarın elimde olacak onun hakkında yazarım

Göğüs pompası mamajoo pompa kullanıyoruz masaj modu ve 5-6 farklı hızda çekim var aşırı şekilde sütü çıkarıyor çalışmayı düşünen anneler için öneririm...

son olarak göğüs ucu kremi LANSİNOH marka mor kutusunda olan macunumsu bi krem... göğüs ucuna her emzirdikten sonra muhakkak sürüyorum çok güzel şekilde iğleştiriyor ve en güzel özelliği bebeği tekrar emzirirken silmek zorunda kalmıyorsunuz yani bebek emsede kremi asla zararı olmuyor... ayrıca göğüs için gümüş göğüs uçluğu kullanıyorum evde çok ama çok işime yarıyor dışarıda belli ediyor kendini ama evde kullanın derim...

Benim diceklerim bu kadar 20 günde bunları tecrübe ettik. Birde jane matrix Light 2 marka anne kucağı kullananlara önerim başka hafif bi anne kucağı alın çok aşırı ağır bi ürünmüş kendisi.

yinede soru sormak isteyen olursa özelden veya buradan yazsın elimden geldiğince cevaplarım... Çorlu Tekirdağdayım burada havalar çok soğuk o yüzden kalın giyinin mutlu olun hiç bişeye üzülmeyin unutmayın bugünler geçicek hepinize sağlıklı günler dilerim arkadaşlarım

Canım senin haftan kaç şuan

Canım senin haftan kaç şuan
Canım benim çok karışık valla nasıl anlatsam bilemiyorum. Adete göre çoktan doğurmuş olmam lazımdı. 31 mayıs son adetim ama benim geç döllenme olduğu için adetlr uyumsuz. Detaylı da adet tarihimi 15 haziran olarak ele aldılar ona göre bu hafta 40.haftam ama ultrasonda 39 görünüyor. Bebeğin kilosu boyuna göre bence 40 ama hayırlısı artık. Bekliyorum. Bel ağrım var karnımda batma ve hafif ağrı var.

Hayırlısı ile gelsinler artık.

Benim günümde geçti üstüne üstlük birde annem covid çıktı. Bizde eşimle test verdik pozitif çıkarsa ne yapacağız bilmiyorum

Bortecineee aynı şey bendede var açıklık yok ama rahim ağzında yumuşama varmış her an gelebilir dedi Pazartesi günü benimde sezeryan . Agrilar düzensiz sancılar düzensiz oyle gidiyor 38+4 teyim

Hayırlısı ile gelsinler artık.

Benim günümde geçti üstüne üstlük birde annem covid çıktı. Bizde eşimle test verdik pozitif çıkarsa ne yapacağız bilmiyorum
İnşallah pozitif çıkmazsınız. Nedense kontrole gittiğim günler daha çok ağrım oluyor, şuan belim ve kasıklarımın ortası ağrıyor sanki iğne veya başka birşey batıyormuş gibi. İyi düşün iyi olsun.

İnşallah gelir bazen inatçı oluyorlar gelmiyolar işte üzülme ama nasıl olursa olsun sonucu çok güzel oluyor

Kader arkadaşı olmuşuz çok şükür sarıldığımız düştü bizim de

Kizlar hangi mamaları kullanıyorsunuz? Hipp organic combiotic kullanan var mi memnun musunuz? Ben normal hipp alıyodum kakasını az yapıyo diye buna geçtik bu da sanki gazınu artırdı bilemedim
aptamil kullanıyorum ben uzun zamandır çokda iyi geldi bebeğime hipp mamayı benim komşum kullanıyordu doyurmuyor bu mama dedi değiştirdi mamasını sizde gaz sıkıntısı var prosyneo mama var çokda iyi sindirim anlamında benim kuzenime önermişti doktor kullanıyor şuanda

Canım benim doğum problemli olduğundan iğnelerim hala bitmedi . Bugün kızımın da doktor kontrolü vardı . Sarılık değerini bi türlü düşüremedik ya o kadar uğraşmama rağmen . Bi de gözleri çok çapaklandı . Gözyaşı damarları tıkalıymış sabırlı ol masaj yap dedi doktor . Kendimde bişi olunca o kadar kafaya takmıyorum ama bebeğimde en ufak şeye takılıyorum . Gerçi çok şükür Rabbim dermansız dert vermesin

Ne iğnesi kullanıyorsun kuzum ağrılar için mi doğumda oluşan sıkıntıdan dolayı mı? Biz de damla kullanıyoruz çapaklanma var malesef. Gözyaşı kanalı tıkalı demedi ama öyle birşey varsa nasıl anlarım ki.
Bugünlerde geçecek inşallah rabbim kimseyi sınamasın evlatları ile.

Herkese merhaba kızlar, bugun doğumu olacaklar ve olmuş olan arkadaşlar hayırlısıyla kucağınıza alın inşallah benim kontrolum vardı bugun bebeğin iri olduğunu söyledi çatım çok darmış bi de parçalasa çıkamaz dedı, yarın sezaryanla alınıcak inşallah, dualarınızı beklerim

Kizlar fitokrem kullanan var mi? Gogus ucu icin bebek pisikleri icin hatta yuzdeki sivilceler icin nerdeyse her sey icin kullaniyorlarmis. Sizde de kullanan var mi merak ettim.

Braun burun aspiratörü konusunda kararsız kaldım ben de. Yorumlarda çekiş gücü çok zayıf demişler. Yenidoğanlarda 15-20 gün boyunca burun aspiratörü önerilmiyor o sebeple manueli de deneme imkanım olmadı ama, serum fizyolojik sıktıktan sonra zaten bebek huzursuz olacak bi de manuel çekerken belki canını daha fazla acıtırız diye korkuyorum.

Bu arada ben de mochi aldım, elektrikli pompa kadar sağlıyor nerdeyse, bebeği emzirirken diğer memeye takıyorum baya doluyor, çok memnunum şimdilik.

Bi de fisher price 2'si 1 arada delüks ana kucağı ve otomatik salıncak almıştık biz de çok memnunum gün içinde hep orada duruyor, hatta bazen gece bile orda yatırıyorum. Yalnızca bel kısmı çok aşağıdaydı, bel destek yastığı ve puset minderi koyup öyle yatırıyorum.

Mamajoo 5 işlevli kurutmalı sterilizatör konusunda katılıyorum, muhteşem bir ürün iyi ki almışım, elim ayağım oldu resmen.

Serum olayını ben sordum kesinlikle önerilmiyor. Çok tıkalı olduğu durumlarda eczaneden alınan serumu öneriyorlar oda maliyet olarak aklınızda bulunsun çok daha ucuz 4.5 TL. Braun aspiratöre gelince çevremde 3-4 yaşındaki çocuğa kullanan var elimide tıkadığımda cidden çok güçlü çektiğini gördüm biz kullanıyoruz memnunuz ama tabi manuel olanlarıda alınabilir. Arada fiyat farkı çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…