- 5 Ekim 2019
- 804
- 851
- 23
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #23.861
ya bende onu dedim annen sevinmedi kız olacağına şimdi de haketmiyor ismini dedim arabadan indimKız diye sevinmemişti senin kv, şimdi de ismi mi koyulacakYani o düşündüğünü söylemiş ben de şu ismi seviyorum fln de. Çok diretmez umarım
Ya bi salla su insanlari. HANIM ismini sevmiyorum begenmiyorum guzel bulmuyorum diye acik acik soylemelisin. Soyadini sen koyuyorsun adini da ben koyayim ya da birlikte secelim de.kızlar moralim bozuk yine sabah eşim annesinin adını koymayı düşündüğünü söyledi erkek olsa babasının ismi kesindi şimdi kız olunca bu seferde annesininkini düşünüyormuş beyefendi çok sinir oldum moralimi bozdu ya ismi güzel olsa hadi tamam neyse de ismi hanım kadının napim kız büyüse hanım hanım diyecekler bu adam beni sinirlendiriyor ya
Senin hatan erkeğe de tamam demen bence canım. Asla aile büyüğü ismi istemiyorum deyip kestirip atmalıydın. Bir onların ailesi kıymetli çünkü.ya dedim adam hiç tınlamıyor sabah sabah beni sinirlendirdi kaynım oğlu oldu tartışmalı olarak kayınpederin ismini koymadılar sanki bir oğlu buymuş gibi erkeğe baba kıza anne ismi ya çıldırcam hadi erkek olursa tamam dedim ama annesi benim kız olduğuna bile sevinmeyen kadın ismini koymak hak bile değil
Evet ben de nefret ediyorum bu düşünceden soyadı yetmiyor bir de isme karışıyorlar. Hele benim eşimin tarafı hep torun-dede aynı isim. Resmen bir isim karmaşası var ortada. Çok kızıyorum bu duruma.Nefret ediyorum şu ataerkil gelenekten. Hem soyadını veriyorsun, hem kütüğünü veriyorsun yetmiyor bir de analarının babalarının ismini vermek istiyorlar. İstilacı gibiler resmen.
valla bende o zman benim annemin adını da koyalım ikisi bir arada olsun millet bize gülsün dedim oda valla abinin kızında olmasa koyardım senin annenin adını da diyor daha“Koymayı düşündüğünü” mü? Pardon da sen bostan korkuluğu muymuşsun? Kendi tek başına mı koyuyormuş ismi beyefendi? Hem ne münasebet ya, ne ana ne baba ismi koydurmam çocuğuma. İlla koyulacaksa kendi annemin ismini koyarım.
ya dedim adam hiç tınlamıyor sabah sabah beni sinirlendirdi kaynım oğlu oldu tartışmalı olarak kayınpederin ismini koymadılar sanki bir oğlu buymuş gibi erkeğe baba kıza anne ismi ya çıldırcam hadi erkek olursa tamam dedim ama annesi benim kız olduğuna bile sevinmeyen kadın ismini koymak hak bile değil
Koydurmam, kimse kusura bakmasın. Gider kendi babamın ismini koyarım. Ya da annesinin ismini koyacak olursa başına yosma falan ekletirim. Yemin ederim yaparım. Baş edemezler benimleEvet ben de nefret ediyorum bu düşünceden soyadı yetmiyor bir de isme karışıyorlar. Hele benim eşimin tarafı hep torun-dede aynı isim. Resmen bir isim karmaşası var ortada. Çok kızıyorum bu duruma.
yaaa aynen canım benimki ağladığımı unuttu benimki çok zoruma gidiyorAa o muydu bu kv? Bir de utanmadan ismini mi koydurucak
kesinlikleeeeeeeeYa bu erkek isimleri neyse de kız isimleri anne ismi koyulmaz bence. Çünkü anne isimleri hep eski ve kulağa hoş gelmeyen isimler. Çocuk ilerde ismini sevmez. Benim de iki ismim var mesela bir ismim babaannemin ismi. Ve bu zamana kadar hiç kullanmadım kimse de kullanmadı hiç de gereği yokmuş anca yer kaplıyor
Ya canım yanlış yapıyorsun işte. Adını da koyalım değil tek benim annemin adı olacak diyeceksin. Neden hem sen ılımlı oluyorsun? Böyle diyerek koyulmasını kabul ediyorsun zaten. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmen lazım halbuki. Ay sabah sabah ben de gıcık oldum.valla bende o zman benim annemin adını da koyalım ikisi bir arada olsun millet bize gülsün dedim oda valla abinin kızında olmasa koyardım senin annenin adını da diyor daha
aynen bide benden saklıyormuş fikrini beyefendi bu annesi ikinci erkek olsa ona da babasına mı koycam bu ne ya o kadar sinirlendim kiNefret ediyorum şu ataerkil gelenekten. Hem soyadını veriyorsun, hem kütüğünü veriyorsun yetmiyor bir de analarının babalarının ismini vermek istiyorlar. İstilacı gibiler resmen.
Bak bak laflara bak, desene sen de valla ananda olmasa koyardım canım diye.valla bende o zman benim annemin adını da koyalım ikisi bir arada olsun millet bize gülsün dedim oda valla abinin kızında olmasa koyardım senin annenin adını da diyor daha
iyilik yaptık ilk çocuğum düşmeden erkek olursa ahdım var babamın adı olsun dedi bende tamam dedim oda düşük oldu bu çocuk kız olunca da böyle yaptı ama hata etmişimSenin hatan erkeğe de tamam demen bence canım. Asla aile büyüğü ismi istemiyorum deyip kestirip atmalıydın. Bir onların ailesi kıymetli çünkü.
Ay seni de iyice sinirlendiriyorum ya kusura bakma. Ben bu isim konularına çok kızıyorum. Halbuki ailede de yok hiç böyle bir şey. Başıma da gelmedi. Ama kızıyorum, kadınları çaresiz bırakmalarına. Her alanda kendi hakimiyetlerini kurmaya çalışmalarına. Feminist damarlarım kabarıyoraynen bide benden saklıyormuş fikrini beyefendi bu annesi ikinci erkek olsa ona da babasına mı koycam bu ne ya o kadar sinirlendim ki
Koydurmam, kimse kusura bakmasın. Gider kendi babamın ismini koyarım. Ya da annesinin ismini koyacak olursa başına yosma falan ekletirim. Yemin ederim yaparım. Baş edemezler benimlebana denk gelmedi işte öyle aile.
Bir de şok olacağınız bir şey söyleyeyimKoydurmam, kimse kusura bakmasın. Gider kendi babamın ismini koyarım. Ya da annesinin ismini koyacak olursa başına yosma falan ekletirim. Yemin ederim yaparım. Baş edemezler benimlebana denk gelmedi işte öyle aile.
Valla benim Babannem ben doğduğumda ağlamış benim ismimi koymadınız diye o çocuğun hakkı benim adımdı demiş.Baya her geldiğinde ağlıyormuş annem de yeter artık anne ağlıcaksan gelme zaten yeni doğum yaptım kötüyüm demiş sonra anneme küsmüş gitmişçok rahat ettim iyiki de gelmedi diyo annem hahahhaha. Valla benim kaynanamın öyle bi isteği olmadı Allah var kayınbabamın da olmadı eşim zaten hiç istemiyo anne baba ismi koymak koca adamı seviyor gibi çocuk mu sevcez diyo
bana kalsa sen tavrını net koy eğer benden habersiz nüfusta yazdırırsan mahkeme açar değiştiririm de. o babasıysa sen de annesinin tüm herşeyini sen çekiyorsun ayrıca istemediğim isimde seslenmek istemiyorum çocuğuma de geçsin gitsin
valla çok uğraşırız kötü oluruz seninle de ailenle de yapma şunu dedim adamın umrunda bile değilAyy cok haklisin canim yabence bir seyde artik diret sen sustukca istekleri bitmicek bunlarin. Ruyasinda mi gormus sabah sabah bu konuyu aciyor bir de, annesine yaranmaya calisiyor resmen. Kardesi koymamis sende koymak zorunda degilsin. Kiz olmasina sevinmeyen birinin adini koyamam kusura bakma de. Sonucta bu cocukta benim herkesten cok hakkim var karnimda tasiyan benim de. Ay cok sinir bozucu seyler seni bosuna strese sokuyorlar ya. Koyamazsin de kapat konuyu hic stres yapma sen
Koydurmam, kimse kusura bakmasın. Gider kendi babamın ismini koyarım. Ya da annesinin ismini koyacak olursa başına yosma falan ekletirim. Yemin ederim yaparım. Baş edemezler benimlebana denk gelmedi işte öyle aile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?