- 19 Kasım 2018
- 4.123
- 7.026
- 158
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #25.921
Haklisin rosecumnormacım çok uzun yıllar tetanoz aşısı olunmadıysa ateş vs yapabiliyormuş, ama mesela ben en son 5 yıl önce olmuştum, etkisi hiç ağır olmadı. herkeste aynı olmaz korkma, küçük bi aşıya gelene kadar önümüzde daha neler neler var.. yorma üzme kendini böyle şeylerle, sen biraz hassassın anlıyorum ama anne olacağız bebeklerimiz için çelik gibi sert olmalıyız, mesela daha bebeğin aşıları olacak, topuğundan kan alacaklarkendi canının acısı hiçbişey bunun yanında düşününce... o yüzden korkmadan ol aşını, olumsuz yorumları okuma, kafanı takma..
Ben de ayni sekilde, hic hatirlamiyorum tetanoz ne zaman oldum, belki de bebekkendirBen daha önce hiç tetanoz aşısı olmamıştım bebekken yapıldıysa bir tek odur ama ona rağmen yine de ateş vs. olmadı çok korkuyordum giderkenaynı gün ben de kan verdim ikisi de aynı kola denk geldi benim
Kesin ben doğururum, 2015 şubat annesiydim, kızım 6 ocakta doğmak istedi(suyum gelmişti)Benim merak ettiğim bakalım önce kim doğuracakbi şekilde geçiyo zaman bundan sonra da hazırlıkla vs geçer
Kızlar bebeğin kilosu boyu ilk hamile kaldığımız zaman kodlaniyormus zaten dünyayı da yesek farketmiyor yani kızım 2980 doğmuştu hiç korkmadım küçük diye insanın kendi çocuğu olunca daha bi cesaretli oluyor, ilk banyosunu falan hep kendim yaptırdım bizde anneanne babaanne korktu yikayamadi kızımıküçük bebekker daha çabuk toparlaniyor hiç korkmayın kızım öyle hiç ayda bir kilo falanda almadı mercimek diye seviyorduk hep kendi eğrisinde gitti ama maşallah kolay kolay hasta olmaz bu havada dordurma da yer buzdolabından çıkartip süt ,kefir içer
eltimin kızida 2800 doğdu şimdi bir yaşında tam sıktırmalık bi tontiş
Aynı korku bende de var, aşı randevum dündü gitmedim. Ne yapsam bilemiyorumHerkes iyidir, her sey yolundadir umarimcuma gunu tetanoz asisi icin gidicem ama hala icimde korku var. Yaptiranlar var mi aranizda? bibalprensesi sen yaptirmistin sonrasinda bir sikayetin oldu mu?
Ben cevremde yakin zamanda dogum yapan tanidiklarima sordum hepsi yaptirmis. Benim korkum ya bebege bi yan etki yaparsa diye
Temmuz annesiyken Mayıs annesi olmam pekiKesin ben doğururum, 2015 şubat annesiydim, kızım 6 ocakta doğmak istedi(suyum gelmişti)ama bu defa inşallah zamanında gelir oğluşum Gerçi şu an yine doktorum gelişimi önde Nisan sonuna doğru gelir dedi ama inşallah tüm bebişler gününde gelir
Evet açlık kan şekerine de bakıldığı için aç olmak gerekiyorBen de ayni sekilde, hic hatirlamiyorum tetanoz ne zaman oldum, belki de bebekkendirayy bakalim ben de yazarim sonrasinda olmak isteyenlere insallah acken mi kan verdin? Hemsireye sormayi unuttum
Öğrenene kadar baya küfrettim ama şu an daha kolay gidiyor. Hala yavaşım tabi ama buna şükür. 30dan sonra tığ işi öğrendimNasıl gidiyor yapabiliyor musun canm benim de aklıma geldi örmek ama nasıl becerebilir miyim bilmiyorumbende yeni evliyken vakit geçsin die tığ ile bir Battaniye başlamıştım deşi işi işte 3ayda anca bitmişti. İlk oğlum oldu bu kızıma nasipmiş artık süsler püslerim bi güzel birde pazen içine Battaniye geçirtirim battaniyemiz hazır bileee
Kızlar ya çok mutluyum KIZIMIZ oluyor diye insan neyi olmazsa ona heves ediyormuş gerçekten artk bende kıyafet bulmakta zorlanmıcamoğluşa bulana kadar canm çıkıyordu kızda çeşit çok ohh miss cici cici tokalar da alırım sağlıcakla gelsinler
Ben aşı karşıtı bir insan değilim aslında. Kendim için ya da bebeğim doğduktan sonra gerekli olan bütün aşıları yaptırırım problem değil. Sadece karnımda henüz gelişmemiş bir bebek varken tedirgin ediyor.Ya bi kaç ark yapmadı benim bi sorun olmadı ama bilemiyorum ya, kararsızım aşılara olan güvenim yerlerde malesef
41 e kadar yolu varmışburdaki mayıslar 40. haftalarımız mı olacak? tam 40ta mı doğar normal olursa? mayısta doğurcam diye şartlanmıştım ben hep
Ay çok erken gelmiş minnoşTemmuz annesiyken Mayıs annesi olmam pekiAmin amin inşallah vaktinde dogsunlar
Evet Dr.Banu Çifçi'de duydum bende kızımda son ay yok kaşar kilo aldirir dediler kaşar yedim yok protein kilo aldırır dediler hergün mutlaka köfte yemeye çalıştım yine doğacağı kiloda doğdu kış bebeği olmasına rağmen 6 aylık olana kadar hiç hasta olmadı 6 aylıkken soğuk algınlığı oldu oda benden geçti zaten ben ateslenip fena hasta olmuştum 6 yaşında 4 kere falan antibiyotik kullanmıştır oda boğaz ve kulak enfeksiyonundan 40 derece ateşti bile kaldırıyor bünyesi şükür ama hasta olacak diye hiç üstüne düşmedim istediği zaman toza toprağa bulandı bir yaşından sonra buzdolabından çıkardığım yoğurdu verdim ben premature doğmuşum benden önce annem iki evladını doğumdan bir hafta sonra kaybetmiş benim o kadar çok üstüme düşüyordu hasta olmayayım diye bende tam tersi çocukluğum penisilin igneleriyle geçti şimdi penisiline karşı alerjim varBende bunu bir doktorun hikayesinde gormustum. Gunde 1 kuzu da yeseniz farketmez tamamen genetiktir demisti boyu ve kilosu icin
Evet Dr.Banu Çifçi'de duydum bende kızımda son ay yok kaşar kilo aldirir dediler kaşar yedim yok protein kilo aldırır dediler hergün mutlaka köfte yemeye çalıştım yine doğacağı kiloda doğdu kış bebeği olmasına rağmen 6 aylık olana kadar hiç hasta olmadı 6 aylıkken soğuk algınlığı oldu oda benden geçti zaten ben ateslenip fena hasta olmuştum 6 yaşında 4 kere falan antibiyotik kullanmıştır oda boğaz ve kulak enfeksiyonundan 40 derece ateşti bile kaldırıyor bünyesi şükür ama hasta olacak diye hiç üstüne düşmedim istediği zaman toza toprağa bulandı bir yaşından sonra buzdolabından çıkardığım yoğurdu verdim ben premature doğmuşum benden önce annem iki evladını doğumdan bir hafta sonra kaybetmiş benim o kadar çok üstüme düşüyordu hasta olmayayım diye bende tam tersi çocukluğum penisilin igneleriyle geçti şimdi penisiline karşı alerjim var
Tabi ilk hamileliklerde geçerliymiş bu41 e kadar yolu varmışyani bebek normal gidiyorsa 41. Haftaya kadar bekliyor doktorlar
Bende 39 haftalık doğurdum 2940 gr dı oğlum 2 ay sonra sırf anne sütü almasına rağmen baya kilo almıştı sonra da aldı kilosu yüzünden geç yürüdü hatta yürüdüktennsonra normale döndüKızlar bebeğin kilosu boyu ilk hamile kaldığımız zaman kodlaniyormus zaten dünyayı da yesek farketmiyor yani kızım 2980 doğmuştu hiç korkmadım küçük diye insanın kendi çocuğu olunca daha bi cesaretli oluyor, ilk banyosunu falan hep kendim yaptırdım bizde anneanne babaanne korktu yikayamadi kızımıküçük bebekker daha çabuk toparlaniyor hiç korkmayın kızım öyle hiç ayda bir kilo falanda almadı mercimek diye seviyorduk hep kendi eğrisinde gitti ama maşallah kolay kolay hasta olmaz bu havada dordurma da yer buzdolabından çıkartip süt ,kefir içer
eltimin kızida 2800 doğdu şimdi bir yaşında tam sıktırmalık bi tontiş
Kız sövme ki bebeğin hayırlıca oynasın ağzımızdan çıkan her kelime imtihanı ve etkisi olıyorÖğrenene kadar baya küfrettim ama şu an daha kolay gidiyor. Hala yavaşım tabi ama buna şükür. 30dan sonra tığ işi öğrendim
41 e kadar yolu varmışyani bebek normal gidiyorsa 41. Haftaya kadar bekliyor doktorlar
Aslında ben 28.haftada rahatlayacağım.Benim merak ettiğim bakalım önce kim doğuracakbi şekilde geçiyo zaman bundan sonra da hazırlıkla vs geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?