2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Babama mesaj yazdım gelmeyin dedim canım, şu şartlarda kabul etmem mümkün değildi zaten.
Ben çocuğumu bile doğru düzgün dışarıya çıkarmazken bu kadar adamı eve toplayıp da yavrumun hakkına giremem.

Annemle de buzları eritme konusunda da yani bu kadar insanla gelip olacak iş mi, babam abime demiş ben onları barıştırmak için gidecektim diye. İyi güzel madem böyle bir niyetin var da cümbür cemaat mi gelinir, ben neden duygularımı herkesin içinde yaşayım ki, barıştırmak istiyorsa gitsinler önce evde 14 gün karantinada dursunlar, iyilerse sonra sadece ikisi çıkıp gelsin doğru değil mi, ne diye halamın amcamın yanında böyle gereksiz durumlara düşeyim ki zaten ben annemin gönüllü geleceğine de hiç ihtimal vermiyorum, öyle kinci biri benim annem.

Ama inan aklım almıyor, bir annenin doğurduğu evlat anneye hayırsız olur da anne kendi canından çıkan cana nasıl bu kadar kinci davranır şaşırıyorum

Ben de senin gibiyim canım, hasta olmaktan değil de ilaç kullanmaktan korkuyorum, eşim de hep kızar bana, allah sana büyük bir dert vermesin der.

Ama ben biraz daha aştım eskiye göre, doğumdan sonra uzun süre enfeksiyonla ve böbrek ağrılarıyla uğraştım, o dönem mecbur bir şekilde içtim o ilaçları.
Antibiyotiği de tam almak gerek ya, olur da yutamayıp tükürürsem diye iki kutu mu istesem acaba diye düşünmüştüm

Ama hala cipro içemem mesela, o ağza aldığın anda dağılıyor, bu beyazların bazıları parlak oluyor onlar bi tık daha kolay yutuluyor ama işte daha ilacı görünce boğazım kapanıyor sanki, seni çok çok iyi anlıyorum

Günaydın kızlar
Dün hiç bakamadım, bana o kadar stres yaşattılar ki dün sürekli sancım vardı

Dün sabah abimden haber beklemeden ben de babama mesaj yazdım, onların işi belli olmaz çıkıp gelirler diye

Akşam da kandilini kutlamak için aradım, sorun yok gibi konuştu, küsmemişler sanırım ama küsseler de pek umrumda değil şu şartlarda.
Ama daha diyor ki çocuk hasta olmasaydı aslında 2-3 saatliğine sana uğrayıp bir çayını içmek isterdik.
Gerçekten anlamıyorum bunların içinde birinin bile mi canı kıymetli değil, Sivas’tan kalkıp 3 saat yol gelecekler, bende 2-3 saat oturup Ürgüp Göreme gezmeye gidecekler, en az 2 saat de oranın yolu sürer.

Neyse daha sonra görüşürüz dedim atlattım.
Yazdığım mesaj da bu...

Eklentiler

• 382BE345-8839-430D-A04F-B57934217EAF.webp
    59,8 KB · Görüntüleme: 88
M maralalmila canım ailen gitmiş allah kavuştursun.
Üzülme dicem de hiç ailesinden ayrılmayanlar için bu tarz ayrılıklar zor olabiliyor anlıyorum seni.
Allah sağlıkla kavuştursun inşallah.

Ben 13 yaşından beri evden ayrı olduğum için gurbete fazlasıyla alışkınım, ailem de fazla duygusal değil, bizde ayrılıklar kimseyi böyle etkilemiyor.
Kız kardeşim abim ve ben şartlar ne olursa olsun tek başımıza halletmeliyiz kafasındayız, annem babam da çocuklar yok gezelim hayatımızı yaşayalım kafasında

Günaydın mesajlarını okudum gerçekten şoklardayım
Nasıl olur diye
Sizi tanımıyorum ama bence çok güçlü bir kadın annesiniz kızınızada acil şifalar diliyorum

Canım günaydın çok güzel yazmışsın kalp kırmadan baban da anlayış göstermiştir eminim ki çünkü gayet doğru söylemişsin. Biz de tayinciyiz diye çok eşya almadım evimde iki çekyat bir yemek masası bir de yatak odam var diğer boş odayı kiler çamaşır odası yaptım. O yüzden ağırlayacağım misafir sayısı benim de kısıtlı ona göre gelin diyorum her seferinde 2 çekyat bi döşeğim var buyrun gelin diyorum

Aynen öyle canım annem babam sağlık personeli onlara yakınken bile gidemiyordum. Aşağıya geliyordum balkondan konuşuyorlardı benimle. İzinler kapandı o kadar zor oldu ki benim tüm ailem nerdeyse sağlık çalışanı çok endişeliyim onlar için.O kadar zor ki soruyorum beni üzmemek için bişe demiyorlar ama durum ortada. Hastalık heryerde. Tek söyledikleri kimde olduğunu bilemezsin kimseyle görüşme oluyor. Babam anlatmıştı adam evden çıkmamış korona olmuş ya market poşeti ya ekmek ya başka bişe

Bu süreç çok zor herkesin anlayışlı olması gerektiğini düşünüyorum üstelik şuan vakandayısı artmış vaziyette. Kendi canından ziyade evladının torununun canını düşünmesi gerek büyüklerimizin. Kırmadan çok güxel bir şekilde izah etmişsin. Bangır bangır bağrıyorlar evlerde bile toplaşılmasın diye ama işte bizim milletimiz gezmekten duymuyor son durumları. Kendin için evlatların için doğru olanı yapmışsın canın. Sıkılıp gerilme senin yaptıgında bişey yok

Insanin babasi bile bu kadar dusuncesiz davranirsa baskalari kimbilir nasil davranir, pes. Ortalikta virus almis basini gitmis, sen cumbur cemaat geze geze hamile kizinin evine gelip bir de yatiya kalacaksin insanda bir gram duyarlilik olur. Mesaji yazarak cok iyi yapmissiniz. Keske daha geleceklerini soyledigi gun yazsaydiniz, o surede bosuna anksiyete oldunuz

Kriz yonetimin on numara bes yildiz en guzel sekilde cozmussun. Keske sehirlerarasi ve yas kisitlamalari tekrar gelse. Bu tatilde biz de deniz kiyisina gidelim uc dort gunlugune kacalim iyi gelir dedik ama acikcasi her yerde hasta varken cesaret edemedik. Oturalim oturdugumuz yerde seneye yaz bebekle birlikte gezeriz artik dedik.

Canim benim cok tesekkurederim guzel dileklerin icin. Cok iyi yapmissin sende mesaj atarak babaciginda bisey dememis ztn gezme arasi anneylr buzlari eritmr olmazdi ztn kafan ve icin rahat olsun her ailenin dinamikleri farkli iste ama soyle dusun senin en basta ailen esin cocugun ve bebegin uzaklik girince annen babanlar ikinci planda olmus bu demek degilki seni dusunmuyolar bazen dusuncesizlik edebiliyolar sdc. Sen iyi olda bu surecte en onemlisi o canim

Dun seninkr ayni seyleri yasamisiz canim insan cok uzuluyor ya benimkilerde sabaha karsi varmislar . Oyle bi bosluk geldiki icime anlatamam smdi arasam arayamiyorumda o kdr cok saat farki varki denk getirerek konusabiliyorux sdc hayirlisiyka tekrar gormeyi nasip etsin Rabbim diyelim arkadasim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…