• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Hahah ben de beyaz tenliyim mide bulantıları kusmalar derken nerdeyse şeffaf oldu tenim artık beyaz bile değil 🙈 eşim de az önce görüntülü aradı ne oldu sana hasta mısın çok bitkin duruyorsun diyor 🙄 teker teker gelin ya dedim 🙄🙄

Haha benimde oyle damarlarim gozukuyo beyazliktan 😁 bugunlerde gecicek guzel hissettigimiz zamanlara geri donucez 😁

Ben 2 firmayla görüştüm 2si de 2500 TL dedi. Biri grovo, biri eurofins. Sonra gittiğim hastanenin çalıştığı firmaya yaptırdım. O da genoks fiyatı yine 2500 TL. Genoksta daha fazla şeye bakılıyor ama doğruluk oranı olarak en yüksek tabi daha bilindik olanlar yani bütün firmaların baktığı. Onun dışında 70 kadar genetik bozukluğa bakılıyor. Hepsinin sistemi aynı dedi doktor yani hangisinde yaptırsak da çıkacak sonuç aynı olacak.
Canim benim cok teşekkürederim sonucta bu testler nipt olarak gecen testler degil mi sanrm bizm doktorum muayenesine gelip kan aliniyormus yani hangi sirket bilemiyorim yrn ogrenip ona gore yaptiricam

Evet oluyor bende. Nefes nefese kalıyorum bir de. Az az sık sık yemek lazımmış zaten.

Bende de oluyor hem cok az yemek yememe ragmen bir siskinlik hemde konusurken bile nefes nefese kalma durumu. Ama bende bu nefes nefese kalma durumu bayadir var esim burnun tikali senin ondan boyle diyor. Gece uyurken de hangi taraf tikali diye kontrol ettiriyorum tikali olan burnun tersine yatiyordum sanirim yoksa rahatta uyuyamiyorum 😁

Ben ikiliyle genetik testi aynı zamanda yaptırdım canım, doktor ikiliyi çok anlamlı bulmadığını herşeyin ihtimal olduğunu söyledi. Bize nipt tavsiye etti yaptıralım dedik biz de yaptırdık. Fotoda üstte 3 çeşit test var biz en kapsamlısını yaptıralım dedik arada az bi fiyat farkı vardı çünkü. Extended olanı fotodaki tüm kromozomlara bakıyomuş. Şimdi sonuç bekliyoruz inşallah herşey yolundadır hepimiz için 🙏🏻 3500 ₺ ye yaptırdık Denge laboratuvarına verdik kanı, güney koreye gönderiliyomuş kan. 10-15 güne sonuç geliyormuş.
Canim benim cok tesekkurederim ben o kdr yuzeysel konustumki doktorla.. klinigine gelip kan aliyolarmis hangi labarotuvar kim yapio sirket ne hic bi bilgim yok ama seninki diger arkdsa nazaran daha pahaliymis bennsmdi yarn bu edindigim bilgilerle bi sorarim bakalim uygun gorurse veririm kan bu arada 11+3 teyim ultrasin 11+4 diyor uygun mu sizce kan vermek icin

Simdi sonucuma tekrar baktim mermito nun paylastigi NICE test olarak geciyor. Yer Ankara doktorum da burdaki bir perinatoloji profu. Bilgileri paylasiyorim ki yaptiracak arkadaslar hesaba katsin. Olayi biraz donanimhaberdeki sifir arac alanlar/fiyat teklifi alanlar topigi gibi yaptim ama🙈
Cok iyi oldu valla yrn yaptırmak uzere oldugum bi test ve inan hic bi bilgim yok hoca nifty dedi tek bildigim bu umarim fiyatida cok ucuk degildir

Canim benim cok teşekkürederim sonucta bu testler nipt olarak gecen testler degil mi sanrm bizm doktorum muayenesine gelip kan aliniyormus yani hangi sirket bilemiyorim yrn ogrenip ona gore yaptiricam
Evet canım hepsi aynı nipt ya da nifty diye de geçiyor isimler farklı ama aynı test. Ben de doktora gittiğimde kan verdim onlar gönderiyor sonra sonuç geliyor 10 iş gününde.

Kizlar bi de bi uyari yapiyim aklimdayken tsh icin gebeligin il khaftasi 4.32 idi eutrox 25 mg baslatmisti doktor ben 15 gund ebir tsh baktiriyorim ve suan yerlere dusmus 0.60 gibi ve kadin dogum doktorum asiri baskilamis yarin hemen endokrinolojini ara duzenleme yapilsin dedi. Kalp carpintisi oluyosa ilac kullananlarda lutfen tsha baktirin sık sık bi anda dususe gecebiliyo kızlar aklinizda olsum
Ben kactir kalp carpintisi ve nefes daralmasi yasiyodum panik atakmisim gibi bu nerden cikti sdyodum tah cok dusmus . Yani muhakkak baktirin derim

Yarın kontrolüm var ikili test yapılacak. Beni aldı bir stres. İştahım falan kapandı 😔

Bende ilk defa tek gitmek zorunda kalicam sanirim cuma gunu kontrole, esimin cok onemli bir sunumu varmis gelmeye calisicak ama sanirim gelemeyecek 😔 bir de ikili teste tek basima gitmem kotu oldu insallah guzel haberler aliriz 🙏

Cnm kanama alanı bu haftaya kadar bendede mevcuttu, hatta kalıntıları hala duruyor.saki ol lütfen.şuana kadar zarar vermedi ise ,Allahın izniyle bişey olmaz.sadece işlenme ağır kaldırma ayakta durma
Çok dikkat ediyorum canım surekli uzanıyorm hiç iş yapmıyorm insallah emeklerimiz boşa çıkmaz sağlıkla kucağımıza alırız bebislerimizi 🤲🤲

Bende ilk defa tek gitmek zorunda kalicam sanirim cuma gunu kontrole, esimin cok onemli bir sunumu varmis gelmeye calisicak ama sanirim gelemeyecek 😔 bir de ikili teste tek basima gitmem kotu oldu insallah guzel haberler aliriz 🙏
Yaa kötü zamana denk gelmiş 😔 inşallah güzel haberlerle geliriz ❤️

Kizlar su capsin guzelligine bakin
IMG-20201104-WA0012.webp

Benim 40.haftaya kadar hiç çatlağım olmadı ama kızım bir türlü doğmak bilmeyince son hafta çatladım, çok kötü değil ama çatlaklar belli oluyor.
Şimdi arası da yakın da acaba bunda o çatlak izi olan yerler daha mı fena olacak 😰
Aynı hikaye aynı endişeler 😬😅 bende 37 de doğum yaptım 36da çatladım. Üstelik sadece 9 kg almıştım. Bi de sabah akşam yağ sürüyordum. Zeytinyağı, bebek yağı, sussam yağı, hindistan cevizi yağı, bebek losyonu. Iııııhhh yine de karnımın alt tarafı çatladı. Bu sefer ne olacak acaba, bu sefer hiç bişey de sürmedim başlamadım daha evde çocuk varken insanın aklına gelmiyor bile 🤦🏻‍♀️

Aynı hikaye aynı endişeler 😬😅 bende 37 de doğum yaptım 36da çatladım. Üstelik sadece 9 kg almıştım. Bi de sabah akşam yağ sürüyordum. Zeytinyağı, bebek yağı, sussam yağı, hindistan cevizi yağı, bebek losyonu. Iııııhhh yine de karnımın alt tarafı çatladı. Bu sefer ne olacak acaba, bu sefer hiç bişey de sürmedim başlamadım daha evde çocuk varken insanın aklına gelmiyor bile 🤦🏻‍♀️
Ay ben daha ilk hamileligim goguslerim bi anda buyudu suan catladi sinir oldum kimbilir karnim ne olacak ama dusunemicem cokta ara sira surerim bi krem biter saldim iyice:)

Kizlar bi de bi uyari yapiyim aklimdayken tsh icin gebeligin il khaftasi 4.32 idi eutrox 25 mg baslatmisti doktor ben 15 gund ebir tsh baktiriyorim ve suan yerlere dusmus 0.60 gibi ve kadin dogum doktorum asiri baskilamis yarin hemen endokrinolojini ara duzenleme yapilsin dedi. Kalp carpintisi oluyosa ilac kullananlarda lutfen tsha baktirin sık sık bi anda dususe gecebiliyo kızlar aklinizda olsum
Ben kactir kalp carpintisi ve nefes daralmasi yasiyodum panik atakmisim gibi bu nerden cikti sdyodum tah cok dusmus . Yani muhakkak baktirin derim
Daha ilginci bazen de vücut gebelik hormonlarını tiroid hormonu gibi algıladığı için tsh da yalancı bir düşüş olabiliyor ben ilk gebeliğimde yaşadım bunu. En doğrusu gerçekten bi endokrinin bakması

Canım ikili testte hiç bir zorluk yok normal kontrol gibi düşün. Tabi psikolojik olarak destek olmasını istersin çok da haklısın ama onun heyecanıyla o an gelince düşünmezsin bile 😊 şimdiden kendini strese sokma 🙏🏼

Ay ben daha ilk hamileligim goguslerim bi anda buyudu suan catladi sinir oldum kimbilir karnim ne olacak ama dusunemicem cokta ara sira surerim bi krem biter saldim iyice:)
Benim de göğüslerim çatladı gibi olmuştu büyürken ama sonra geçti o izler. Ya ben de tesettürlüyüm yani dışarda göbeği açık giyinme durumum yok 😅 fiziğini takıntı yapan biri değilim, eşim de sağolsun hep moral verir aaa belli bile değil filan diye o yüzden hiç dert etmedim.

Back
X