2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Prima pure 1 bedenden mi 144×2 aldiniz bende alicam da bebek iri dogarsa diye acaba 2 bedenden mi cok alsam 1 beden kac kiloya kadardi
Evet 1 bedenden 144x2 aldım 1 beden 2-5 kg yazıyor ama en az 1 ay 1 beden kullanılır diye düşündüm ilk zamanlar çok kirletiyorlar çünkü

Bende 16 eylulde gitmistim aman bakalim ne cikicak insallah hic bir sey cikmaz yaptigim evhamla kalirim

Geçmiş olsun, evet vajinal muayene geriyor ama doğum öncesi bence o kadar takılacak halde olmayız Vajinal muayeneye diye düşünüyorum Zaten kasılmalar bizi yeterince etkileyecektir. Doğum sonrası rahatlığı düşünüp normal doğum konusunda teskin ediyorum kendimi. Bi de normal doğum her koşulda yapılamıyor, inşallah vajinal doğum yapabilecek kadar sağlıklı oluruz Bu arada ben de yeni bi fitil bitirdim mantar için bu kayanlardan değildi(donaxyl diye bi fitil) o yüzden işaret parmağımın yarısına kadar itebildim. Sen biraz daha itebilirsen iyi olur. Kaşıntılarım da hala geçmedi inşallah senin enfeksiyon hemen geçer.

Canım geçmiş olsun iyiki önceden farkedildi böyle düşün. fitil hemen iyileştirir. Fitili gece uyumadan hemen önce koy böylece ayağa kalkmazsın sabaha kadar.

Ben de böyle düşünüyorum. Denememiz lazım. Fazla fazla alıp pişik yaptığı için elinde kalanlar çok oluyor.
Aynen aynen en mantıklısı böyle gibi en iyisini bile alsan mesela pişik yapabilir. Ki benim vücudum atopik bebeğimin de öyle olma ihtimali var umarım olmaz tabi

Ya benim annem ebe eskiden elleriyle kontrol ediyorlarmış ama doktorlar kontrol ediyo eliyle yine makas gibi yapıp kaç cm açılma var bakıyorlar tabi her doktor başka yöntem kullanıyor olabilir

ben vajinal olmadım doktor karından baktı ama her gidişimde acaba vajinal bakalım der mi diye tedirgin oluyorum

ya ben de annemle konuştum dün. Sezaryen aslında daha korkutucu sadece karnını kesmiyo rahmine kadar kesilip dikiliyor diyo ben korkuyorum demiştim bi ara o da normale yönlendirmeye çalışıyor beni

Bende 16 eylulde gitmistim aman bakalim ne cikicak insallah hic bir sey cikmaz yaptigim evhamla kalirim

geçmiş olsun canım, bu öyle lanet bir şey ki sık çamaşır değiştirmek / o bölgeyi kuru tutmak ve işte en önemlisi su içmek - bu üçünden birini aksatırsan hemen tekrarlıyor. inşallah hemen temizlenir

Yok kız direkt elle muayene zaten alışmış oluyorsun ağrıdan sancıdan umrunda da olmuyor

Canım ya geçmiş olsun, hemen bitsin bir daha olmasın, ama benim anlamadığım vajinal akıntı normal diyorlar, koku yoksa, rengi de şeffaf arada krem gibiyse niye enfeksiyon diye değerlendiriliyor, eğer enfeksiyon olsa kaşıntı ve koku da olmaz mı beraberinde?
Böyle olunca ben de korktum valla, 1 ay ya oldu ya olmadı bana da hem vajen kültürü hem idrar tahlili yapıldı, o zaman ayda bir yaptıralım bunu biz

@cansu Dün tam olarak anlatmaya çalıştığım şey gelmiş başına. Su an aşırı sinir oldum doktoruna. Akıntı herkesin her hamilenin başında. Bazen gebelik başında bazen sonunda ama herkesin olur. Bebeğin suyunun bitmesine varıyor lafı o kadar ukala ve o kadar aptalca ki. Bak boşu boşuna cagirmadin gördün mü onemliymis demek için. İnan hiç üzülme. O kadar kolay ve olağan birşey ki hiç üzülecek stres olacak birşey yok. Daha şimdiden bunlara üzülmeye başlama lütfen.

Evet 7 kat kesi 7 kat dikiş
İki türlü doğumunda kendine has zorlukları var ben normal doğum diye çok dua ettim olmadı erkenden suyu geldi ve bebek tersti

Günaydın bu arada. Bir haftadır yine geceli gündüzlü kusuyorum üzerinize afiyet
Ama önceki gibi değil yiyorum kusuyorum sonra tekrar yiyorum şeklinde
Baş dönmeli olandan değil yani.
Az kalmış olması lazım hatta artık usul udul bitmeye başlaması lazım çünkü oğlum artık önce ağlıyor ben kusarken sonra beni taklit ediyor o da yoruldu yavrucaaazim

yok parmakla bakıyolar benim açılmam olmuştu gene normal yapamadım

Evet 7 kat kesi 7 kat dikiş
İki türlü doğumunda kendine has zorlukları var ben normal doğum diye çok dua ettim olmadı erkenden suyu geldi ve bebek tersti
Aynen ya inşallah yapabileceğimiz şekilde olur sezaryen normal benim için çok önemli değil sağlıkla gelsinler de bebişlerimiz hangisi bize uygun olursa artık

bende öyleydim ama geçiyor birden bıçak gibi kesiliyor neyseki oyyyy canım benim taklit edişini severim

Eşim 4,5 kilo doğmuş ve evet kafası büyük ailesinin de öyle benim öyle değil ama onların öyle
O zaman baba tarafına çekmiş merak etme canım ilerleyen haftalarda bebek yakalıyor tam gününü cinsiyete baktı mı ?

Bende fitil konusunda çok tecrübesizdim ve korkuyordum. Hatta bu sebeple kullanmadığım çok fitil olmuşturEn kolay bana şöyle geldi. Ayakta ol tek ayağını yükseğe kaldır. Mesela klozetin üstüne koy ayağnın birini . Bu şekilde ittir. Yatarak beceremedim bi türlü. Bu şekilde 2-3 ay sabah akşam fitil kullandım ve hiç zorlanmadım

Ya çok istiyorum bir an önce hissetmeyi uykusuzluğa razıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…