2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Hic oyle dusunme her sey olur zamanla araba suan surekli ariza cikarmiyorsa ertelenebilir ama ev daha oncelikli gibi. Araba fiyatlari da ucmus bizim icinde cok zor artik
Yok arızası falan yok şükür, küçük ama b segment. Bagajına mümkün değil hiçbir travel bebek arabası sığmıyor kabin boylar da çok ufak, en fazla 1 sene kullanılıyormuş.1 sene sonra yenisini almak gerekecek. İki masraf o da. Arabayı değiştirmek daha mantıklı geldi ama evet çooook pahalı. Geçen sene sıfırını alabileceğimiz paraya şu an aynı arabanın 6-7 yaşında olan ikinci ellerini satıyorlar. İnsanın içine oturuyor. Ev fiyatları zaten kabus gibi. Kredi ödemeleri kiranın 3 katı ediyor aşağı yukarı. O yüzden kira daha avantajlı gibi şu an. Eskisi gibi değil, kira vereceğime az daha üstüne koyar ev alırım denirdi. Şimdi faizlere yetişmek mümkün değil.

Ben o bebek rızkıyla gelir sözüne pek inanmıyorum ama hayırlısı olsun hakkımızda. İnşallah en kısa sürede kolayca alabilirsiniz siz de.

Esimin kullandigi sirket arabasi da oyle kucuklerden ama sigicak bagaja oyle diyor denemedik daha en iyisi su devirde sirket araba veriyorsa onu kullanmakmis ne benzin ne kasko hic masrafin yok. Ah ah bilmez miyim ben 2015 de ilk ise girdigimde citroen c3 sifir almistim ayda 1500 kredi oduyordum pesinati babam vermisti arabayi 53 bine satmistim 2018 de simdi baya eski arabalar bile 100 bin den basliyor en az krediler de cok artti haklisin aileler yardim etmeden ev almak artik neredeyse imkansiz bir hal aldi

araba işi bizim de canımızı sıkıyor, şimdiki arabamızın bagajı çok küçük - alışveriş yaptın / bebek arabası koydun aynı anda sığması imkansız

keşke geçen sene eşim alalım dediğinde ne gerek var ya demeseymişim, şu an iki katından bile fazla fiyatlara inanamıyorum (

Evet bir de masrafı var meretin. Lazım işte ama, büyükşehirde özellikle. Biz kamu çalışanı olduğumuz için şirket arabası gibi bir şansımız yok ne yazık ki. ama baya avantajlı bir şey, şanslısınız.
Aileler de ne kadar yardım edebilir ki, öyle 50-60 bin değil 300-400 bin açığımız oluyor o kadar da isteyemeyiz ailelerden. Ay bilmiyorum sonumuz ne olacak, ailelerimiz nasıl almış zamanında hiç anlamıyorum. Daha kolaymış demek ki.

Haftalik fiyat artiyor artik arabada cok garip gercekten, alim gucu iyice tukendi

Ben de yeni evlendiğimizde değiştirelim arabayı büyütelim, bu bize yetmeyecek demiştim. O zaman iş yeri uzaktı baya, çok km yapıyorum yeni arabayı eskitmeyeyim. Tayinim olsun öyle demişti. Şimdi pişman o da o zaman almadığımıza. Zorlanmadan SUV model arabalardan alabilirdik. Şimdi arkasından bakıyoruz yolda görünce

Haftalik fiyat artiyor artik arabada cok garip gercekten, alim gucu iyice tukendi

aynen öyle, açıkçası ikinci ellere o kadar para vermek de içime sinmiyor.
sanırım ne olursa olsun bekleyeceğiz, OTV indirimi, hurda indirimi bir şey olsun diye..

eşin de eminim şimdi benim gibi keşke dinleseydim diyordur, kaç kere dedi bana çocuk olursa bu arabaya sığamayız - daha büyüğe geçmemiz lazım, bana erkek müsrifliği gibi gelmişti. tatile gideceksek uçakla gidiyoruz zaten, çocuk ne zaman olacak belli değil, onu o zaman düşünürüz kafasındaydım. al sana onu o zaan düşünürüz

Bizde pandemiden hemen önce aldık. 2 katı oldu arabalar. Almasaydık imkansızdı öyle bir araba almamız şu an için. Ev alınıyor o fiyatlara şaka gibi.

Eskiden boyle degilmis ki, bir de zamaninda arsa alanlar cok kâr sağladi. Mesela babamin oyle olmus bizde ne o cesaret var ne o sans var. Biz arsa alsak yesil alan mi cikar, bataklik mi cikar artik ne olur bilinmez aileler yardim etmeden iste cok zor, esimin evi vardi onu sattik biz benim babamda ben istemeden o parayi teklif etti bende sagol babam diyerek kabul ettim yoksa aylik kredi tutarini odeyemezdik bizde, ozel sektorde insan korkuyor ertesi gun ne olacagini bilmiyorsun cunku

Eşimi de ben ikna ettim iyiki kafama girmişsin diyip duruyor şans işi kadınların neye ne zaman onay vereceği belli olmuyor

Bu araba işini eşimin kardeşi yapıyor araba alıp satarak kâr etmeye çalışıyor baya kâr ettik biz de. İ20 almıştım ilk arabam oydu. Üstüne biraz daha koyarak leon aldık 4 ay önce falan. 180 bine aldığımız araba şuan 250 bin olmuş. Araba yönünden biraz şansımız açık. Ama hackback arabaların bagajı küçük oluyor. Ev yönünden de geçen sene 950 liraya oturuyorduk kaloriferli falan bedavaydı resmen. Ama bu sene birden 1300 lira yaptı ev sahibi.

aynen öyle, açıkçası ikinci ellere o kadar para vermek de içime sinmiyor.
sanırım ne olursa olsun bekleyeceğiz, OTV indirimi, hurda indirimi bir şey olsun diye

Kesinlikle ikinci el almakta cok mantikli degil. Kardesimin eski arabasi oto sanayiden cikmiyordu 2. eldi. Simdi o da bir ev fiyatina araba almis ve o aldiktan sonra 18 bin zam gelmis yani ne alirsan kâr gibi de, araba alip satanlar da cok kazandi bu donem. Risk alip alim satim isine girceksin aslinda esimin arkadasi calismiyor araba alip satiyor, emlakcilik yapiyor cok da iyi kazaniyor

Cidden araba alıp satmakta çok kâr var ben de ondan bahsediyordum tam. Eşimin kardeşi ekstradan bu işi yapıyor ve biz de faydalandık baya işimize yaradı. Her arabadan 10 bin kâr etsen bile iyi yani bu devirde

Kesinlikle araba alip satmak cok kârli is, calismayip sadece bunu yapan insanlar var iyi de kazaniyorlar. Esimin arkadasi pesinat verip arabalara yaziliyor mesela sira bekliyormussun sanirim, arabada kalmamis Sira gelene kadar fiyat artiyormus filan ama sen anlastigin rakamdan aliyormussun oyle biseyler

Aa onu bilmiyorum ya ama cidden çok iyi. Ve elinde patlama gibi bir durum olmuyor. En kötü kendi biniyor biz de onun sayesinde arabayı uyguna getiriyoruz

Cidden araba alıp satmakta çok kâr var ben de ondan bahsediyordum tam. Eşimin kardeşi ekstradan bu işi yapıyor ve biz de faydalandık baya işimize yaradı. Her arabadan 10 bin kâr etsen bile iyi yani bu devirde

Haha ayni seyi yazdik aynen aynen biz garanticiyiz ama boyle bir ise asla giremeyiz zaten oyle bir para da yok artik Bizim oturdugumuz sitede bir kahveci dukkani var. Dukkanin yarisini kahveci yapmis bolmus dukkan sahibi, yarisini da bankalar kiralasin diye bankamatik icin ayirmis. Her ay deli gibi o bankamatiklerden kira aliyormus hayatta aklima gelmezdi benim. Insanlarin ticari kafasimi calisiyor, sanslilar mi anlamadim nerelerden ne elde ediyorlar valla

Hayırlı sabahlar ....bugün daha iyiyim cok şükür normellesmeyi ozlemisim Dr verdiği mide hapı iyi geldi sannirim cnki surupu icemiodum ufacık bir hap verdi iki gündür alıyorum iyi geldi çok şükür vitaminleri de biraz alma miden duzelene kadar dedi ağız aciligim azaldı biraz Şükür inşaallah tamamen eski halimize doneeriz bian önce ...herkes hayırlı haberlerle gelsin inşallah

Aa onu bilmiyorum ya ama cidden çok iyi. Ve elinde patlama gibi bir durum olmuyor. En kötü kendi biniyor biz de onun sayesinde arabayı uyguna getiriyoruz

Bazilari sanirim sira bekleyince de kur farkini yansitiyormus, ama Turkiyede araba kalmadigi icinde insanlar pahali da olsa aliyormus gibi anladim. Bazilari da yerli otomobiller sanirim anlastigin rakamdan aliyormussun, araba gelene kadar fiyat zaten artiyormus ama sen kârda oluyormussun. Evet araba illa ki satiliyor hemen ya da kullanabiliyorsun zararin olmaz

İçim sıkıldı yine sabah sabah. Ev bulmamız lazım, arabayı değiştirmemiz lazım. Her şey çok pahalı. Ben bu bebeğe nasıl bir gelecek sunucam. Kötü bir anneyim sanırım.
Ah yapma...Sen pozitif bir insandın ne oldu şimdi?Bu düşüncelere girip bebeğini strese sokma lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…