2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Biberon bunu kullandık ama biz çok aktif kullanmadık. Sadece ilk zamanlar mama destekli giderken ve sonrasında benim ameliyat ve hastanede yatma süreçlerimde kullandık bir sıkıntı yaşamadık.

Pompa da avent tekli elektrikli kardeşimden kalanı kullandım, ben çok aktif kullanmadım ama kardeşim çok memnun kalmıştı.

Eklentiler

• 266AE4AA-A31B-41F3-9838-AA3C97119796.webp
    6,3 KB · Görüntüleme: 66
Atlet, sütyen vs değdikçe de tahriş ediyordur. Acaba şu göğüs kalkanlarından mı alsan? Benim emzirirken göğüs uçlarım çok kötü olmuştu ona iyi gelmişti
Evet yanhicbisey giymek istemiyorum cok kotu durumda kasiniyo ve hassas daha hamilelikte boyleyse bennsuan emzirmeden acaip derecede korktum (( ztn alicaktim bunlardan simdiden aliyim bari bepanthene kasinti kremi kulkaniyorum smdi hmilelere guvenliymis

Bir de ben babynest yaptırmak istiyordum ama kuzenim örgü sepet yapmak istedi hediye, ben en onu kıramadım, çok kısa süre kullandık ama kaynanamda falan kalmaya gittiğimizde işe yaradı. Çift kişil yatakta biz kenarlarda yattık, kızımı da sepette ortamıza yatırdık, ezer miyiz korkusu olmadan uyuduk.
Ben hastanede yatarken de eşim bazen onda uyutmuş

Şekli böyle ama sahan renklisiydi

Eklentiler

• 4819919F-1CA5-42CE-BC90-091E94D604E1.webp
    16 KB · Görüntüleme: 60
Kızlar bi de size beşik, çanta, ana kucağı vs kadar gerekli bişey söyleyeyim. Oyun halısı yaklaşık 3.aydan itibaren can kurtarıcınız olabilir. Güzel bir indirime denk gelirse alınabilir, aklınızda olsun. Ayağını vurunca sesler çıkaran tarz oyuncaklı olursa güzel olur. Bizde bundan vardı maymuna ayaklarını vurdukça ses çıkıyor hoşuna gidiyordu. Valla aylarca oynadı kızım bunla hakkını ödeyemem

Bende de baby nest var bir tane, eğimli ortopedik. Ona kılıf dikecek annem kumaş beğendik puset örtüsü yapacak bir de takım.

biz de piyanolu olanlardan almıştık uygun fiyatlı, haklıyı kaldırdık ama piyano hala ortalıkta kızım çok seviyor ona basıp oynuyor bebeklerini oynatıyor
Bebekken de mutfakta yere koyup yemek yapardım güzel oyalanırdı ama bu senin önerdiğin çok pahalı ya

Naptın canım nerlesmesini beklediğim birşeyler var diyordun netlesti mi iyi misin ?

çarşamba günü özel muayenehanedeki doktorla randevum var canım, onunla görüşcem, bir de üniversite hastanesinde bir doktorla görüşmeye çalışıyorum bakalım.
çok aşırı önemli değil birkaç tahlilimi kafaya taktım, devletteki doktor da üstünde durmadı gibi, onlarla ilgili görüşüp içimi rahatlatmak istiyorum.

Bu aralar belim çok ağrıyor ya sende de var mı, ama ben eşim gelene kadar nerdeyse hiç oturmuyorum
Bugün sil süpür toz al yemek yap mutfağı topla, yemekten sona da kek ve kurabiye yaptım, bir haftalık enerjiyi bir günde bitirdim

Aynen çocuklar yoruyor da ondan ama ben dinlene dinlene yapiyorum artık. Nefes nefese kalıyorum yoksa bel ağrısı da cabası. 16 yaşında erkek kardeşim var oğlumun kankasi. Bir haftadır o kalıyor sağ olsun oğlumla tüm gün oynuyor bana bı yemek yapmak kalıyor. Evi de haftasonu temizledim bir hafta gidecek mecbur

Bunu yazmayı unutmuşum
Bebek çantası olarak da biz bunu almıştık , rengi gri siyah, ön ve yan cepler siyahtı sanırım.
eşim çantayı kesin bana taşıtacaksın dedi kendi seçti rengini
Çantanın içinde de gözler var, çok düzenli duruyor, dünyaları alıyor.
benim kızım aşırı kusuyordu, ben en az 3-4 kat kıyafet, ağız mendili önlük, bez pamuk ıslak mendil vs her şeyi dolduruyordum

Eklentiler

• 40A9D03C-E79C-4213-A7DB-9487122CD015.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 46
Oyalayacak birilerinin olması harika gerçekten. Biz eşim gelene kadar edi büdü evde takılıyoruz
Eşim gelince yatana kadar o bakıyor uyutuyor ben de mutfağı topladıktan sonra kendime zaman ayırıyorum.
Uzun zaman sonra eşim ilk kez bu haftasonu evde olunca iş de yapmadık tembellik yapıp durduk
Dün yatmadan banyoyu lavaboyu falan temizledim çamaşırları katlayıp yerleştirdim bugün de kalan işleri bitireyim dedim de üstüne yemek kek kurabiye fazla geldi

Kızım da ihtiyaç duymamıştık ama bu bebekte kendi kendine sallanan anakucağı veya salıncağa ihtiyacımız olacak sanırım.
ben kızımla ilgilenirken bebeğin de ağlamaması için sallanan bir şeyler gerek diye düşünüyorum ama bir yandan da acaba kızım onu bozmadan rahat bırakır mi emin olamıyorum

Bana bunun ayak tarafı tuşlu ses çıkaran versiyonu verildi. Bunu da boşa getirdim :))) bizde bebek direk yediği helal giydiği haram modunda şu anda:))

Aynı şeyi bizde düşündük sallama aparatı satiliyor hepsi burada da falan. Onlardan alalım diyoruz. Ninnili sesli o tarz bir beşik alacak olsam oğlum kesinlikle rahat vermez

Bana bunun ayak tarafı tuşlu ses çıkaran versiyonu verildi. Bunu da boşa getirdim :))) bizde bebek direk yediği helal giydiği haram modunda şu anda:))
Bende piyanolusunu aldım. Çok verim aldık o oyuncaktan. Sürekli bacaklar çalıştığı için gaz olayına da faydalı oluyor. Oğlumdan sonra 3 bebek daha kullandı şimdi bize geri dönüyor.

Hemde nasıl ya Dünya varmış dedim hiç bırakasim yok cocugu ama abla performans ödevim var yine gelirim yarın gidiyim dedi normalde bizde öyle akşama kadar camdan bakıp sokaktan geçenler hakkında konuşuyorum o dinliyor el sallıyoruz bazen hayvanları konusturuyoruz legolardan kuleler yapıyoruz top oynuyoruz falan derken sonra bir de uyuyoruz o uyanmadan ben kalkıp yemek yapıyorum eşim geliyor bana biraz nefes alma vakti kalıyor dediğin gibi yemekten sonra bende biraz çekiliyorum odaya evet hem kek hem kurabiye ağır olmuş neyse bol bol yesin minnoş

Bir de kendimce bir yorum da yazayım, okuyup yazayamayan sessiz takip eden arkadaşlar için de olsun.
Burda kalabalık bir grubumuz, haliyle herkesin ekonomik durumu imkanları aynı değil.
belki biz burda onu aldım bunu aldım diye paylaşırken okuyup üzülen alamayan arkadaşlar vardır, hiç üzülmesinler.
bizim alma imkanımız olmasına rağmen çevremizden ne toplasak kardır dedik kim ne verdiyse aldık, bütçemizi bebek doğduktan sonra ihtiyaç olaN aktif masraflar için ayırdık.

bana bazı arkadaşlarım ilk bebeğine kullanılmış eşya mı giydireceksin, her şeyini yeni al falan dediler, senin yerinde olsam her şeyini sıfır alırdım diyenler de oldu, bu tamamen tercih meselesi.
çocukların aklı ermeye başlayınca zaten istekleri hiç bitmiyor, kendi istediği zaman seçerek istediğini alabilir ama bebekken de aşırı abartılı bütçeler ayırmayı gereksiz bulduk.
Dediğim gibi tercih meselesi, o yüzden varsa üzülen hiç üzülmeyin arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…