9200 mu bu cocuk kac kilo kac cm dogduBiz gellldiiiikkksünnet önerdi doktor bakalm smdi karar verme aşamasndayiz kizlar 800 gr almis bu ay 9200 olmus 70 cmde boy dedi kafada 45.5 olmus koca kafalı Ek gıdaya fırtına gbi başlıyoruz etler balıklar tavuklar eyvah eyvah dedim
Kıyma 45 dk kadar az suda haşlanıp rondo yapılıyormuş, ete geçince ben öyle yapıcam fikir olsunTeşekkürler et balık tavuk olayı kafamı kurcalıyor burada. Bazı doktorlar kuzu Eti öneriyor kimisi dana Eti. Bi de bunları nasıl yiyecekler boğazda kalır korkusu var bendeevet hipp tahılı ben aldım ama başlamadım daha. Önce sebze meyve tattırıyorum. Elma armut arada ben yerken tattırmıştım. Dünden beri de patates yediriyorum öğlenleri bir tatlı kaşığı. Kendi sütümle püre yapıp veriyorum bir tatlı kaşığından fazla yemiyor.
Bende 20 30 da odaya geçiyorum zorla 23.00 de uyutuyorum.bazen emip ytağında söylene söylene döne döne uyuyor, bazense meme de emerek uyuyor bırakıyorum ağlıyor.Gece 12 de uyuyup sabah 8.30 da kalkıyor ama arada 2-3 kez uyanıyor tabi. 11 de ilk uykuyu uyuyor 1 de uyanıyor. 15.30 da ikinci uyku 1 saat kadar 7 gibi 1 saat daha uyuyor. Sonra 12 de gece uykusuna geçiyoruz birlikte. Erken uyutursam uykusunu almış olarak kalkıyor gece uyumuyor böylr bir düzen yapmış kendineve sadece emerek uyuyor
Dil de sıkıntı yok gibi ama tam emin değilim. Emerken başta sıkıntı yaşadık hala tam kavrayamiyor. Mesela alt dudak dışa dönüyor oradan güzel tutuyor ama üst dudağı içe dönük. Bende acaba çocuk cerrahi yerine önce kbb ye mi randevu alsam. En azından görsünler diyorum. Sonradan göstermemenn pişmanlığını yasamak istemiyorum. Cocuk doktoru bakinca direkt plaatik cerrahi dedi. Ne zaman kesilecegine mudahale edilip edilmeyecegine o kadar versin dedi. Ama arkadaşım dil bağını kbbde kestirdi o yüzden plastik cerrahi saçma geldi bana biraz bana
Muhittin bacim sahalara geri mi döndün
Kizlar selam heceler falan okuyunca bi afalladim bizim usaklar yasina mi girdi acaba haberimmi yok dedim hele suan ciglikdan aglamakdan baska ne bilsin bunlar acele etmeyin bu kadr yaw
Ek gidalara bile tam anlamiyla baslayamadim pisik oldu yine neyin dokundugunu bi anlasamalerjiye ozel mama kullaniyoruz bi muz vereyim dedim binde bir alerji yaparmis benimkini buldu sanirim
Yürüteç alan kullanan varmi ben bunu merak ediyorumsurekli ellerinden tutup yueutmekden belim koptu oturunca basiyor yaygarayi illa gezecek alıştı tosba marka ve model öneriniz varsa cok sevinirm
Bende 20.30 da odaya geçiyorum zorla 23.00 de uyutuyorum.bazen emip ytağında söylene söylene döne döne uyuyor, bazense meme de emerek uyuyor bırakıyorum ağlıyor.Gece 12 de uyuyup sabah 8.30 da kalkıyor ama arada 2-3 kez uyanıyor tabi. 11 de ilk uykuyu uyuyor 1 de uyanıyor. 15.30 da ikinci uyku 1 saat kadar 7 gibi 1 saat daha uyuyor. Sonra 12 de gece uykusuna geçiyoruz birlikte. Erken uyutursam uykusunu almış olarak kalkıyor gece uyumuyor böylr bir düzen yapmış kendineve sadece emerek uyuyor
Gösterdiniz mi doktora bize de bilgi verir misinizDil de sıkıntı yok gibi ama tam emin değilim. Emerken başta sıkıntı yaşadık hala tam kavrayamiyor. Mesela alt dudak dışa dönüyor oradan güzel tutuyor ama üst dudağı içe dönük. Bende acaba çocuk cerrahi yerine önce kbb ye mi randevu alsam. En azından görsünler diyorum. Sonradan göstermemenn pişmanlığını yasamak istemiyorum. Cocuk doktoru bakinca direkt plaatik cerrahi dedi. Ne zaman kesilecegine mudahale edilip edilmeyecegine o kadar versin dedi. Ama arkadaşım dil bağını kbbde kestirdi o yüzden plastik cerrahi saçma geldi bana biraz bana
Benim ki anniii diyor bir şey istediğinde. Bol bol çığlık atıyor, bülbül gibi şakıyor. Bir de böyle ıkınma desem ıkınma değil, çığlık desem çığlık değil acayip bir ses çıkarıyor.Muhittin bacim sahalara geri mi döndün
Kizlar selam heceler falan okuyunca bi afalladim bizim usaklar yasina mi girdi acaba haberimmi yok dedim hele suan ciglikdan aglamakdan baska ne bilsin bunlar acele etmeyin bu kadr yaw
Ek gidalara bile tam anlamiyla baslayamadim pisik oldu yine neyin dokundugunu bi anlasamalerjiye ozel mama kullaniyoruz bi muz vereyim dedim binde bir alerji yaparmis benimkini buldu sanirim
Yürüteç alan kullanan varmi ben bunu merak ediyorumsurekli ellerinden tutup yueutmekden belim koptu oturunca basiyor yaygarayi illa gezecek alıştı tosba marka ve model öneriniz varsa cok sevinirm
Kızlar doktor moralimi bozdu ya. Kızım 8nisan doğumlu. Baş çevresi doğduğumda 35ti.3280gr 52cm doğdu. cuma günü 41,5 olarak ölçtü. Baş çevresine Biraz küçük dedi. Kilosu 7200oldu.Netten bakınca korkunç şeyler yazıyor baş çevresi küçüklüğü ile ilgili. moralim çok bozuldu. Sizin nasıl durumlar. Kötü birşey yoktur inşallah
Gece sütüm yetmiyo sanirim artık kuzum çok sık uyaniyo cnku. Gerçi az az emip uyuyo ondanda olabilir ama bilemedim. O yüzden hipp önerdi doysun uyusun diyeMaasallah canim gece niye hip onerdi
Yiyorsa ne ala valla ben Dün akşam havuç patates buharda pisirdim sütle karistirdm ogure ogure birkaç yudum yedi saldir suldur kustu sonra çok tiksindi napcam hiç bilmiyomTeşekkürler et balık tavuk olayı kafamı kurcalıyor burada. Bazı doktorlar kuzu Eti öneriyor kimisi dana Eti. Bi de bunları nasıl yiyecekler boğazda kalır korkusu var bendeevet hipp tahılı ben aldım ama başlamadım daha. Önce sebze meyve tattırıyorum. Elma armut arada ben yerken tattırmıştım. Dünden beri de patates yediriyorum öğlenleri bir tatlı kaşığı. Kendi sütümle püre yapıp veriyorum bir tatlı kaşığından fazla yemiyor.
Yok canım bu ay basladim tadimlaraMasallah kuzuya.
Sebzeleri vermis miydin gecen ay?
3310 gr dgdu canım 48.5 cmdi ortalama 1 kilo flan aldi bazı ay 1200 bazi ay 800 aldı9200 mu bu cocuk kac kilo kac cm dogduHer ay ne aldi masallah
Cok uzuldum simdi ilk etapta ucretsiz al bakalim kac aylık olacak ucretsiz bittiginde?Kızlar moralim o kdar bozuk ki, Sirket evden calismayi durdurdu.Bakicak kimse yok.1 yasina kdr evden calisma devam edicekti ama her zamanki gbi biri olayi kurcalamis ve olani bozmus.Ucretsiz alicam ama o bile yetmiyor kres olmasa neysede krese gondermek zorundayim.Aksamdan bu yana ellerimde egzemalar cikmis uzuntuden.Neden insanlar bu kadar kotu ve dusuncesiz ya olani neden bozuyorsun.
Ben yogurt ile basladim uc gun sonra kabak verdim 3 gun simdi havuc patates pirinc yapicam ama benimki daha 6 aylık olmadı ben sadece tattirdim onumuzdeki hafta basliycam ama yumurta vermistim oglumda elimle ezip veriyordum ama off cok korkarak ben endiseli bir anneyim bogazina kacarsa korkusu var.Bende 20.30 da odaya geçiyorum zorla 23.00 de uyutuyorum.bazen emip ytağında söylene söylene döne döne uyuyor, bazense meme de emerek uyuyor bırakıyorum ağlıyor.
Sabah gece 2 ve 5 te emmek için uyanıyor 8 de uyanıyor. 11 gibi uyuyor. 12 .30 gibi uyanıyor.
Desteksiz uykuya nasıl geçeceğiz bilemiyorum. Deniyorum ama ağlamaktan öteye gitmiyor. Boşuna ağlattığımla kalıyorum, çünkü yine memede sızıyor. Anne yüreği işte dayanmıyor.
Gösterdiniz mi doktora bize de bilgi verir misiniz
Benim ki anniii diyor bir şey istediğinde. Bol bol çığlık atıyor, bülbül gibi şakıyor. Bir de böyle ıkınma desem ıkınma değil, çığlık desem çığlık değil acayip bir ses çıkarıyor.
Bol bol parmak emiyor. Bebeği parmak emen var mı başka?
Yürüteçten ziyade yürüyüş arkadaşı almayı düşünüyorum ben de.
Kızlaaaar
Doktor ek gıdaya başla dedi.Herkes havuç patates diyor ama bizim doktorumuz havuç şeker, patates karbonhidrat yoğun olduğu için çok sonra ver dedi. Yoğurt ver dedi. Kereviz verebilirsin dedi. Mevsimine uygun sebze ver dedi. Kahvaltı da yumurtanın sarısından ver dedi siz de yumurta veriyor musunuz?
Nerden nasıl başlayacağım ne kadar vereceğim bilemiyorum. Önce alerjisi var mı öğrenmek için tek tek ver dedi. Ne kadar vereyim dedim bebek yemek istediği kdar verebilirsin dedi. Zaten bebek belli eder dedi.
Ek gıdaya başlayanlar nasıl başladınız bir bilgi verirseniz çok sevinirim
Yaa bende de aynı korku var, ama süt çok takılıyor günde 3 4 kez belki, her defasında da çok korkuyorum ama sanki kafama taktıkça daha çok oluyor önce bu kadar sık değildi.Ben yogurt ile basladim uc gun sonra kabak verdim 3 gun simdi havuc patates pirinc yapicam ama benimki daha 6 aylık olmadı ben sadece tattirdim onumuzdeki hafta basliycam ama yumurta vermistim oglumda elimle ezip veriyordum ama off cok korkarak ben endiseli bir anneyim bogazina kacarsa korkusu var.
Yumurtadan nedense cok korkuyorum kizimda daha da endiseli bir anne olarak nasil vericem bilmiyorum.
9 aylik olucak yillik izinlerimi toplu kullanicam oda 1.5 ay gbi oluyor.15 gunde rapor alabilirsem rapor alicam.Yoksa donemem.Cok uzuldum simdi ilk etapta ucretsiz al bakalim kac aylık olacak ucretsiz bittiginde?
Hem muz hem şeftali kabız yapmaya müsait şeyler ya canım, sıkıntı olmuyor mu? Ben her ikisini de tattırmadım dahaKızlar benim bebiş açlıktan uyumuyormuş sanırım. O kadar sık uyanıyordu ki ilk günler bile bu kadar zor değildi Dün gece muz şeftali yoğurt püresi yaptım uyumadan verdim. Çok az uyandı, emince de uykuya çok hızlı geçti. Bebeği uyumayan anneler bir deneyin isterseniz.
Ya bu yumurtanın sarısı hep haşlanıp mı verilecek, ne kadar haşlanacak mesela?Ben yogurt ile basladim uc gun sonra kabak verdim 3 gun simdi havuc patates pirinc yapicam ama benimki daha 6 aylık olmadı ben sadece tattirdim onumuzdeki hafta basliycam ama yumurta vermistim oglumda elimle ezip veriyordum ama off cok korkarak ben endiseli bir anneyim bogazina kacarsa korkusu var.
Yumurtadan nedense cok korkuyorum kizimda daha da endiseli bir anne olarak nasil vericem bilmiyorum.
Sarisini anne sutuyle yada mama ile sulandirip vermistim ben ogluma.beyazida 1 yasina kdr yok.Ya bu yumurtanın sarısı hep haşlanıp mı verilecek, ne kadar haşlanacak mesela?
Hakkaten ben bile kuru kuru yiyemem onu, rahatsız eder, bebişlere nasıl yedireceğiz?
Bir de beyazını 10.aya kadar vermeyeceğiz ya, mesela içine tam yumurta konmuş çorba, köfte givi şeyleri de mi vermeyeceğiz bebeğimize?
Muzu biliyorum da şeftaliyi bilmiyordum ya, bu ara hep sebze veriyordum dün gece muzu çok seviyor diye verdim yesin de uyuyabilsin diye şimdilik kabız olmadı çok şükürHem muz hem şeftali kabız yapmaya müsait şeyler ya canım, sıkıntı olmuyor mu? Ben her ikisini de tattırmadım daha
Demir aliyor mu peki? Demir ilaclari da kabiz yapmaya meyilli olurmus . Muzla kombo yapmasin.Muzu biliyorum da şeftaliyi bilmiyordum ya, bu ara hep sebze veriyordum dün gece muzu çok seviyor diye verdim yesin de uyuyabilsin diye şimdilik kabız olmadı çok şükür
Evet evet Demir de alıyor, ama muzu çok vermiyorum zaten, en son 3 gün önce vermiştim, dün gece evde hazır o vardı, ayrıca çok seviyor diye verdim. Her şeye yoğurt ekliyorum ben, probiyotik maya kullanıyorumDemir aliyor mu peki? Demir ilaclari da kabiz yapmaya meyilli olurmus . Muzla kombo yapmasin.
Yumurtanin beyazini evet vermedik 1 yasina kadardi ama simdi sanirim veriyorlar.Ya bu yumurtanın sarısı hep haşlanıp mı verilecek, ne kadar haşlanacak mesela?
Hakkaten ben bile kuru kuru yiyemem onu, rahatsız eder, bebişlere nasıl yedireceğiz?
Bir de beyazını 10.aya kadar vermeyeceğiz ya, mesela içine tam yumurta konmuş çorba, köfte givi şeyleri de mi vermeyeceğiz bebeğimize?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?