Aynen cnm maşa makyaj malzemesi herşey tabi bunlar nasip işide inşş nasip olur güzel doğumlar, ya Eylül isminide ayrı yazsın göndersin diyorum doğumdan sonra onuda üstüne yapıştırıp odalarının kapısına asacağım tek levhaya yoksa batıracak bunlar bizi araştıracağım bakalımEvett bende severim inşaallah çok cici lohusalar olacağız. Bende senin gibi ev topuzumla duruyordum sonra taç maç takmıştım ama dağınık saçlarla. Bu defa maşami da koyacagim cantaya belki yaparımbirde hafif makyaj...
İnanılmaz güzel bayıldım ama şimdi bunu yaptirinca Eylül içinde yaptırmak istersin sonra odalarına da asılır. Belki daha uygun yapan bir yer bulabilirsin. Her şey çok pahalı oldu yaaa
Ben kızımı 25ay emzirdim çokta rahat bıraktı çünkü doymuştu, başta çok zorlandım ucu koptu mastit oldu sütüm az geliyor diye düşündüğüm oldu ama bırakmadım ek gıda vs hep devam ettik pskolojik ve sosyal çok etkiledi kızımı, dil gelişimi çok hızlı oldu 2yaşında net konuşuyordu, bana doydu, özgüveni arttı, en önemlisi kolay hastalanmıyor antibiyotik almadan kış bitiririz mesela, hepsini ona bağlıyorum
Oda olabilir cnm, ben hep inçe giydirdim, özellikle ilk 3ay gribal enfeksiyonel bişi yaşamamasına dikkat ettim birde emzirme Bunlar bağışıklığı güçlendirdi illaki, ama çocuktan çocuğa değişebilirBence çocuğunla alakalı Canım, ben hiç anne sütü almamışım sadece 1 ay emmişim red etmişim, erkek kardeşim 2 sene emdi ve Kardeşim sürekli hastalanır, bağışıklığı inanılmaz zayıf, çocukken çok hastalandı vs ben ise tam tersi kışın kar da sıfır kolla sokağa kaçardım :) hiç hastalanmam, ilaç içmem çok şükür sorunum da yok. Genetikte çok önemli. Oğlum da emmedi meme red etti 3 ay verebildim o da sağarak çok şükür gayet iyi, yeğenim emzirdi kızı ilaçsız iyileşmez
İnsaallah bu defa daha kolay ve güzel bir doğum olur, kalkıp süslenir pusleniriz. Ayy aklınla bin yaşa daha mantıklı isim yaptırmak hem yerden de tasarruf olur. Aynen etkili oluyormus benim doktorumda tavsiye ediyor her hangi bir problem olmayınca ☺Aynen cnm maşa makyaj malzemesi herşey tabi bunlar nasip işide inşş nasip olur güzel doğumlar, ya Eylül isminide ayrı yazsın göndersin diyorum doğumdan sonra onuda üstüne yapıştırıp odalarının kapısına asacağım tek levhaya yoksa batıracak bunlar bizi araştıracağım bakalımBu arada cinselliğin çok etkisi var kesinlikle Doğuma
Kızlar konusu açılmışken anlatayım bende. Benimde libidom ilkinde çok çok fazlaydı öyle ki eşim kaçıyordu. Bu defa normal ama halsizliğim çok fazla, eşim için olsun bitsin yapiyorum...
Annem ilk çocuğu büyük ablama hamileyken babam askerdeymis. O zamanlar askerlik çok uzun sürermiş. Babamda annemin doğumuna 20 gün kala izin almış gelmiş, neredeyse hamileliğinin başından beri görmemişler bir birlerini. Babamın geldiği gece ilişki olmuş ve annem gece yarısı kasilmalarla uyanmış, ama öyle çok fazla değilmiş ne de olsa doğuma daha var diye tekrar uyumaya çalışmış. Sonra tuvaleti geliyor sanmış kalkmış ayağa ve o an suyu gelmiş gelmesiyle ablamın kafası arkasından vücudu kaymış bacaklarının arasından. Babam uyurken babaannem bebek ağlama sesine koşmuş gelmiş annem şok geçirmiş tabi. Babam sevinmiş ama bir taraftanda anneme tamda geldiğim gün mü biraz daha bekleyemedin mi diye sitem etmişşuradan anlıyoruz ki doğum sanıldığı gibi zor bir süreç değil bunu bizler öğrendiğimiz kötü tecrübeler sebebiyle zorlaştırıyoruz bir de ilişki açılmayı ve doğumu kolaylaştırıyor ☺
Oda olabilir cnm, ben hep inçe giydirdim, özellikle ilk 3ay gribal enfeksiyonel bişi yaşamamasına dikkat ettim birde emzirme Bunlar bağışıklığı güçlendirdi illaki, ama çocuktan çocuğa değişebilir
Oda olabilir cnm, ben hep inçe giydirdim, özellikle ilk 3ay gribal enfeksiyonel bişi yaşamamasına dikkat ettim birde emzirme Bunlar bağışıklığı güçlendirdi illaki, ama çocuktan çocuğa değişebilir
Evet tiroid genetik. Benim de annemde, teyzemde ve kız kardeşimde var. Hiç erkeklerde duymamıştım. Abilerinde nasıl teşhis edildi? Neden tiroide baktı doktorlar?Canım büyük ihtimal bizde genetik abilerim de var teyzem de teyze çocuklarım da. Ben hamilelikle öğrendim ama daha öncesinde vardı demekki.
Senin bebiş doğunca da geceleri uyutmazsa fenaBugun gece hiç uyuyamadım bebek mesela sağ eli sonra sol ayağını oynatıyor galiba aynı anda bi aşağıdan bi yukarıdan pıt pıtlar elimi koyuyorum ki dursun diye yok geceler uykusunda gecelerrrrrrr cengiz kurtoğlu gibi bağırasın var
Şeker önemli bence yaptır. Gebelik şekeri yaşayan biri olarak söylüyorum bebeğinin sağlığını riske atmaya değmez.Yaa kızlar işyeri hekimimiz kafamı çok karıştırdı. Tetenoz aşısını benim doktorum ilk kızımda da yaptırma demişti yaptırmamıştım. Şimdi de yaptır falan demedi.. Sağlık ocağı da aramadı. Şimdi işyeri hekimim aşıyı mutlaka yaptır dedi, şeker yüklemesini yaptırma dedi.. Alt üst oldum açıkçası. Kendi doktorum da aralık 19 da şeker yüklemesini yapalım dedi. Çorba oldu beynim..
Hamilelik öncesi ne kadar kullanıyordun? Ben bir gün 100 mg bir gün 75 mg içiyordum. Şimdi günde 150 mg içiyorum.Canım ilaçların mg yetersiz geliyor aslında çok düşükten başlattılar sana ben Bahadır tiroit haşimato hastasıyım 175 mg içiyorum merak etme yeterli ilaç dozu olursa hemen düşüyor sabahları aç karnına almaya özen göster çok önemli 1 saat birşeyler tüketme üstüne
Bence önemli, tekrar dene.Kızlar bu şeker yuklemesini bendenikk gebeligimde yaptırdım ama o şekerli icecegi çok zor içtim aç karına iciriyorlar afedersiniz benim bitirmemle kusmam bir oldu ve yükleme iptal oldu açlık tokluk şekerine baktılar sadece o da biraz sınırda çıktı 15 gün sonra tekrar açıklık tokluk baktırdım normal çıkmıştı şimdi ben ne yapıcamnormalde de gazlı içecek hiç sevmem icemem o da aynı elmalı soda gazoz gibi biseydi
Şeker yüklemesi kadar kesin sonuç vermeyebilir o değerler.Bizim işyeri hekimi eğer doktorun çok titiz ise şeker yüklemesi istemiyorum dediğinde kandan bakılacak 3 değer var onları bilgisayarda bir tablo var oraya işleyince de aynı değerlendirme yapılıyor dedi.Aama bunu ben doktoruma akıl veriyormuş gibi nasıl söyliim dedim :)
Ben de normalde kabul etmezdim ana Covid nelere yaptı görünce insan tereddüt ediyor.Ben ilk hamileligimde hicbir asi olmadim ama bunda doktorum grip asisi önerdi bilmiyorum kararsizim vurdursammi bilmiyorum. Gelecek haftaya seker yüklemesi var o güne kadar karar vermem lazim.
Hormonal bir dalgalanma yaşadın sanırım canım. Sen de biliyorsundur Kü bebek ihtiyacını annenin depolarından illaki alır. Hamilelik başından beri 14 kilo vermiş biri olarak söylüyorum kendini hiç üzme.Kızlar merhaba. Bugün moralim aşırı bozuk belki bana moral verirsiniz
Ben bugün uykuyu baya fazla kaçırmışım hiç yapmayacagim birseydi gece 12 den öğlen 12 ye kadar uyudum. Kalkınca da haliyle çok acikmistim ve kendime çok kızdım nasıl bir annesin bu saate kadar bebeğini aç biraktin diye sabahtan beri üzülüyorum ağlıyorum bir kere moral düşünce zaten aklıma her geldiğinde ağlıyorum
E birde her gün çok hareketli olan bebeğim bugun çok az hareket etti korktum da herhangi bir ağrım sizim yok ama gün içinde çok az hareket etti bebeğim normalde yemeklerden sonra güçlü tekmeler atar ama bugün hafif
Kısacası moralim çok bozuk....
Hayırlı olsun canım. Abi kardeş oynarlar oğulların ne güzel.Sağol kuzum :) öyle oldu sanırım :)) iki erkekle hayatımıza devam edeceğiz artık. Neyse ki ayrı oda ve kıyafet masrafım olmayacak
Bence çok yatırsan keşkeBenimde hep düşüyor şeker yüklemesi çok kötü yaptı beni de oğlumda hangi ara yaptırdım hiç anlamadım, yaptırmayacağım diyordum bi an da yaptık ama ölüyordum resmen baygınlık geçirdim hayatta yaptırmam
Ah me güzel kolay bir doğum, rüya gibi...Kızlar konusu açılmışken anlatayım bende. Benimde libidom ilkinde çok çok fazlaydı öyle ki eşim kaçıyordu. Bu defa normal ama halsizliğim çok fazla, eşim için olsun bitsin yapiyorum...
Annem ilk çocuğu büyük ablama hamileyken babam askerdeymis. O zamanlar askerlik çok uzun sürermiş. Babamda annemin doğumuna 20 gün kala izin almış gelmiş, neredeyse hamileliğinin başından beri görmemişler bir birlerini. Babamın geldiği gece ilişki olmuş ve annem gece yarısı kasilmalarla uyanmış, ama öyle çok fazla değilmiş ne de olsa doğuma daha var diye tekrar uyumaya çalışmış. Sonra tuvaleti geliyor sanmış kalkmış ayağa ve o an suyu gelmiş gelmesiyle ablamın kafası arkasından vücudu kaymış bacaklarının arasından. Babam uyurken babaannem bebek ağlama sesine koşmuş gelmiş annem şok geçirmiş tabi. Babam sevinmiş ama bir taraftanda anneme tamda geldiğim gün mü biraz daha bekleyemedin mi diye sitem etmişşuradan anlıyoruz ki doğum sanıldığı gibi zor bir süreç değil bunu bizler öğrendiğimiz kötü tecrübeler sebebiyle zorlaştırıyoruz bir de ilişki açılmayı ve doğumu kolaylaştırıyor ☺
Ay benimde annem ile kaynanam ozaman kaynanamla aynı apartmandaydık ille kalın giydir üşür üşür yediler beni, bir hafta sonra hadi evlerinize dedim bir daha hiç birleşe karıştırmadım, ne giyim ne banyosu ne yemesi içmesi, bir baktılar çocuk serpildi hasta olmuyor vs eşimde dedi anne siz eski kafa lahana gibi giydirdiniz bizi havadan nem kapıyoruz eşim iyiki inçe alıştırdı dedi, hatta birgün kaynanam kapımı çaldı eve geldi gündüz ertesi gün 40mevlüdü yapcam evde napıyorsun diye gelmiş bir baktı ben cam siliyorum ev temizliyorum aylardan kasım, çocuk karşımda uyuyor dedi bari iş yaparken bana bırak dedi yok dedim ne o ne ben alışmayalım kolaya, 40günlüktü sonbahar ayazında dışarda arkadaşlarımla buluştum bebeğimle kaynanam şok sen delirdin dedi yooo dedim nasıl alışırsa oAklıma geldi ince diyince :) bende senin gibi yapıyordum ama yanımda annem ve kv vardı hiç durmuyorlar çocuk üşür şu bu, anlatamıyorum en son uyku tulumu aldım içleri rahat etsin diye giydirdik yatırdık çocuğu uyandı ama nasıl ağlıyor sanki etini kesiyorlar :) ne var bakıyoruz yok susmuyor en son epey uğraştık tulumu çıkardık çocuk sustu yattısonra ısrarı kestiler :))
Evet tiroid genetik. Benim de annemde, teyzemde ve kız kardeşimde var. Hiç erkeklerde duymamıştım. Abilerinde nasıl teşhis edildi? Neden tiroide baktı doktorlar?
Senin bebiş doğunca da geceleri uyutmazsa fena
Şeker önemli bence yaptır. Gebelik şekeri yaşayan biri olarak söylüyorum bebeğinin sağlığını riske atmaya değmez.
Hamilelik öncesi ne kadar kullanıyordun? Ben bir gün 100 mg bir gün 75 mg içiyordum. Şimdi günde 150 mg içiyorum.
Bence önemli, tekrar dene.
Şeker yüklemesi kadar kesin sonuç vermeyebilir o değerler.
Ben de normalde kabul etmezdim ana Covid nelere yaptı görünce insan tereddüt ediyor.
Hormonal bir dalgalanma yaşadın sanırım canım. Sen de biliyorsundur Kü bebek ihtiyacını annenin depolarından illaki alır. Hamilelik başından beri 14 kilo vermiş biri olarak söylüyorum kendini hiç üzme.
Hayırlı olsun canım. Abi kardeş oynarlar oğulların ne güzel.
Bence çok yatırsan keşke
Ah me güzel kolay bir doğum, rüya gibi...
Ay benimde annem ile kaynanam ozaman kaynanamla aynı apartmandaydık ille kalın giydir üşür üşür yediler beni, bir hafta sonra hadi evlerinize dedim bir daha hiç birleşe karıştırmadım, ne giyim ne banyosu ne yemesi içmesi, bir baktılar çocuk serpildi hasta olmuyor vs eşimde dedi anne siz eski kafa lahana gibi giydirdiniz bizi havadan nem kapıyoruz eşim iyiki inçe alıştırdı dedi, hatta birgün kaynanam kapımı çaldı eve geldi gündüz ertesi gün 40mevlüdü yapcam evde napıyorsun diye gelmiş bir baktı ben cam siliyorum ev temizliyorum aylardan kasım, çocuk karşımda uyuyor dedi bari iş yaparken bana bırak dedi yok dedim ne o ne ben alışmayalım kolaya, 40günlüktü sonbahar ayazında dışarda arkadaşlarımla buluştum bebeğimle kaynanam şok sen delirdin dedi yooo dedim nasıl alışırsa oogün bugündür dibimden ayırmam çocuk herşeye her ortama uyumlu o sebeple azıcık tırnağım varsa kendim kaşırım başımı hiç sevmem zorunda kalmadıkça yardımı işime karışılmasını
Kesinlikle imkanın varsa kendin bakmak en sağlıklısı, benim eltim çalışıyor onun çocuklarına bakıyor ama arada fark çok yetiştirme farkı benmki daha sakin, daha pozitif ve uyumlu onlar babane anne arası daha uyumsuz ama oda çalışmak zorunda oda ona alışmış garipsemiyor, sadece sizinki daha şakın öfke yok diyor sebebi biliyor, kendi bakma imkanı olan anneler şanslı tabi, gönlüne göre olmuş şimdi misss gibi büyürler en güzel zamanlamaSağol canım benim
Ah kuzum bende ne çektim sorma ama ben mecburdum işte çalışınca alternatifin olmuyor, bakıcı aldık olmadı en iyisi yine anne dedik ama alınganlıkta yapıyorlardı, 3 sene olacak ayırdık çocuk kendine geldi. Zaten yaşını geçince kendi kalın giyinmedisoğuk su istiyor veriyorum bize annem vermemiş halen bu yaşımda soğuk su içemem nasıl alışırsa öyle oluyor. Sakınan göze çöp batar derler ya aynen öyle aslında.
O nedenle hep dedim ki ben kendim büyüteceğim ne zaman gideriz şarka o zaman işten ayrılmak zorunda olurum o zaman istiyorum kendim büyüteceğim bir daha o döngüye giremem. Şarka gitmedik ama işten ayrıldım, ayrıldım 1 ay sonra hamile kaldım gönlüme göre oldu yani. Bakalım kendi kurallarım ile olacak inşallah
Olabilir valla detaylı için 13 haftalıkken randevu aldırmıştıKimi doktorlar hic seker yüklemesi yapmiyor ya belki senin doktorda yaptirmiyordur kuzum.
Teşhisini nasıl yaptılar hiç bilmiyorum abimde ki bide kadınlarda olan bi türmüş ama abimi de bulmuş nasıl bulduysaEvet tiroid genetik. Benim de annemde, teyzemde ve kız kardeşimde var. Hiç erkeklerde duymamıştım. Abilerinde nasıl teşhis edildi? Neden tiroide baktı doktorlar?
Valla öyle oluyo haklısın kadınlara herzaman daha fazlası düşüyor maalesef. Oda yine yetiştiren kadınlardan mı kaynaklı yoksa eş olarak fazlamı görev alıyoz üstümüze bilemiyorumKesinlikle cnm daha tecrübeliyim, çok şükür oda anlayışlı yuvarlanıp gideriz şimdi keyfi yerinde sonrada o idare ediversinherşeyi biz kadınlar mı yapcaz büyüt doğur büyüt
Canım ikili test yaptırmış mıydın o zaman nasıl çıkmıştı? Belki genetik burnunun küçük olması senin eşinin falan nasıl mesela benim kızımın hâlâ çok küçük hatta kızımın tarama sonuçlarıyla şimdiki bebeğinkini karşılaştırmıştım kızımın ölçüleri daha az çıkmış sayıları hatırlamıyorum şuan. Kalpteki delik için sıkma canını hiç çoğunluğu kapanıyor hatta o şekilde bile kalsa sorun yasamayanlar oluyor.Kizlar ben geldim cok iyi haberlerde gelemedim burun kemigi kucuk cikti bide kalpte delik var ( kapanabilir dedi ) amniyosentez onerdi. Burun kemigi kucuk olan varmi aranizda ne biliyim ne dusuncegimide sasirdim
Hoşgeldin canim kalpte deliği önemseme benim çocuğuma hic sorun yok dediler kalbimde üfürüm le doğdu o bebeklere oluyor 6 ay icnde kapandı. Burun kemiği senin sınırın bi tık üzerinde çıkmıştı demi sorun olmaz demistiKizlar ben geldim cok iyi haberlerde gelemedim burun kemigi kucuk cikti bide kalpte delik var ( kapanabilir dedi ) amniyosentez onerdi. Burun kemigi kucuk olan varmi aranizda ne biliyim ne dusuncegimide sasirdim
Yok canim detayli yapildi iste burun kemiginde sinir 5 benim 3.1 cok kucuk dedi genetik hastaligi olanlarda boyle oluyo dedi normal doganlar yuzde 10 dedi amniyosentez onerdi falan cok kotu oldum ne yapicam bilmiyorumHoşgeldin canim kalpte deliği önemseme benim çocuğuma hic sorun yok dediler kalbimde üfürüm le doğdu o bebeklere oluyor 6 ay icnde kapandı. Burun kemiği senin sınırın bi tık üzerinde çıkmıştı demi sorun olmaz demisti
Uyuyordu belki bebişin canımBu gece uyuyamadım maglormdan midir nedir ama uyku yaparmış tadı gazoza benziyor şekerli şeylerden nefret ediyorum... neyse gece bebeğim hiç oynamadı gece tuvetim vardı tuttum acaba ondan mı sabah gittim geldim hemen oynadı yada uyandı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?