Canım ikili test yaptırmış mıydın o zaman nasıl çıkmıştı? Belki genetik burnunun küçük olması senin eşinin falan nasıl mesela benim kızımın hâlâ çok küçük hatta kızımın tarama sonuçlarıyla şimdiki bebeğinkini karşılaştırmıştım kızımın ölçüleri daha az çıkmış sayıları hatırlamıyorum şuan. Kalpteki delik için sıkma canını hiç çoğunluğu kapanıyor hatta o şekilde bile kalsa sorun yasamayanlar oluyor.
Düşünüyor musun amniyosentez ? Senin kararın tabi ama riskli bir işlem bence yaptırma
Birinin ikili teste biraz yüksekti ama sorun olmaz demisti onla karistieidm GalibaYok canim detayli yapildi iste burun kemiginde sinir 5 benim 3.1 cok kucuk dedi genetik hastaligi olanlarda boyle oluyo dedi normal doganlar yuzde 10 dedi amniyosentez onerdi falan cok kotu oldum ne yapicam bilmiyorum
Bence bi doktorla daha görüşürüp, görüş alın. Amniyosentez az da olsa risk olan bir işlem. Kuzenimde enseden dolayı çok demişlerdi down sendromlu olabilir diye sadece kilolu doğdu, sonra bi baktık zehir gibi çocuk, hem spor da hem lise sınavlarında derecesi olan bi çocuk. Sen kendini kasıp bebeğini üzme sakın. Makinesi daha iyi olan bi doktor varsa ona gidin. Kalp delikliğine bir şey demiyorum çünkü en geç dört yaşına kadar kapanıyormuş genelde çocuklar bu arada bi tanıdığımıza bebeğin kalbiyle ilgili doğar doğmaz ameliyata almalıyız, yaşaması çok zor falan tarzı bir sürü yorum yapılmıştı sonra başka doktorlara gittiler ve bebek şimdi iki yaşına girecek gayet sağlıklı.İkilim normaldi canim iste 3.1 suan 5 olmasi lazimmis ama icime hic kotu bisey dogmuyo bilmiyoeum saglikli bence ama icim icimi yiyo
Kendi kadın doğum doktoruna danıştın mı canım. Doktorum bana detaylı ultrasonda her türlü şeyi söylerler hastalarım genelde beni ağlayarak arıyor ben onları rahatlatıyorum demişti. Ya da amniyosentezden önce başka bir doktora da görün bence. Allah’ın izniyle yavrunu sağlıkla kucağına alırsın inşallahKizlar ben geldim cok iyi haberlerde gelemedim burun kemigi kucuk cikti bide kalpte delik var ( kapanabilir dedi ) amniyosentez onerdi. Burun kemigi kucuk olan varmi aranizda ne biliyim ne dusuncegimide sasirdim
Aynen canim kalbi bende onemsemedim ama oyle bi konustuki yuzde 10 normal dogar falan dedi esinle konus sonlandirabilirsin dedi hizli testmi ne varmis yarin bi genetige gidicem iste bakalim o ne dicek. Normal kadin dogumcumda bi tek burunla tani konmaz dedi anlamadimBence bi doktorla daha görüşürüp, görüş alın. Amniyosentez az da olsa risk olan bir işlem. Kuzenimde enseden dolayı çok demişlerdi down sendromlu olabilir diye sadece kilolu doğdu, sonra bi baktık zehir gibi çocuk, hem spor da hem lise sınavlarında derecesi olan bi çocuk. Sen kendini kasıp bebeğini üzme sakın. Makinesi daha iyi olan bi doktor varsa ona gidin. Kalp delikliğine bir şey demiyorum çünkü en geç dört yaşına kadar kapanıyormuş genelde çocuklar bu arada bi tanıdığımıza bebeğin kalbiyle ilgili doğar doğmaz ameliyata almalıyız, yaşaması çok zor falan tarzı bir sürü yorum yapılmıştı sonra başka doktorlara gittiler ve bebek şimdi iki yaşına girecek gayet sağlıklı.
Ne güzel işte canım normal çıkmış ikilide. Sen gönlünü ferah tut bende sanmıyorum kötü birşey olacağını belki çocuğun burnu küçük olacak. Tekrar kontrole çağırdı mı seni ? Değişir belki birkaç hafta sonraİkilim normaldi canim iste 3.1 suan 5 olmasi lazimmis ama icime hic kotu bisey dogmuyo bilmiyoeum saglikli bence ama icim icimi yiyo
Ben daha önce amniyosentez yaptırdım eğer iyi ellerde yapılırsa anlamıyosun bile.Ama başka bir test var sadece kandan bakılan bence onu yaptır.Tabiki aldırıp aldırmamak senin kararın ama bu testleri yaptır ki bebeğin doğunca hazırlıklı olasın.Doktor böyle konuşmak zorunda çünkü sadece kalpte delik görse tamam ama iki tane bulgu bulmuş söylemese suçlu olur.İçin rahatmış madem yaptır canım dna testini.Aynen canim kalbi bende onemsemedim ama oyle bi konustuki yuzde 10 normal dogar falan dedi esinle konus sonlandirabilirsin dedi hizli testmi ne varmis yarin bi genetige gidicem iste bakalim o ne dicek. Normal kadin dogumcumda bi tek burunla tani konmaz dedi anlamadim
Takip edicem falan dedi yarin genetik doktoruna gidicem simdi ozel doktoruma gidicem bakalim ne dicem universitedende detayli randevusu aliyim diyorumNe güzel işte canım normal çıkmış ikilide. Sen gönlünü ferah tut bende sanmıyorum kötü birşey olacağını belki çocuğun burnu küçük olacak. Tekrar kontrole çağırdı mı seni ? Değişir belki birkaç hafta sonra
Canim o kani sordum onun icinde kesin degil risk bildiriyo dedi ama bazi doktorlar ilk onu onermis pozitifse sonra amniyosentezi onermisBen daha önce amniyosentez yaptırdım eğer iyi ellerde yapılırsa anlamıyosun bile.Ama başka bir test var sadece kandan bakılan bence onu yaptır.Tabiki aldırıp aldırmamak senin kararın ama bu testleri yaptır ki bebeğin doğunca hazırlıklı olasın.Doktor böyle konuşmak zorunda çünkü sadece kalpte delik görse tamam ama iki tane bulgu bulmuş söylemese suçlu olur.İçin rahatmış madem yaptır canım dna testini.
Evet ben ikisini de yaptırdım ama önce amniyosentez yaptırıp sonra kan verdim.Aynı test mi çok bilmiyorum.benimki mikroarray testiydi.seninki dna fetal olabilirCanim o kani sordum onun icinde kesin degil risk bildiriyo dedi ama bazi doktorlar ilk onu onermis pozitifse sonra amniyosentezi onermis
Bilmiyorumki canim yarin genetik doktoruna gidicem konusuruz onla heralde bakalim ne testiymisEvet ben ikisini de yaptırdım ama önce amniyosentez yaptırıp sonra kan verdim.Aynı test mi çok bilmiyorum.benimki mikroarray testiydi.seninki dna fetal olabilir
İlk hamileliğimde aynısını ayrintilida Fehmi bey söylemişti. Ama genetik olabilir iki hafta sonra tekrar gel kontrol edelim demişti. Diğer ölçüler normal olmasa Amniyosentez onerirdim ama bu durumda bekleyelim demişti. Kalbi içinde aynısını söylemişti. Nitekim iki hafta sonra burun biraz daha büyümüş, kalpte gayet normale dönmüştü ne ışık ne delik kalmamıştı. Kızımın minnacık burnu var ama çok şükür sağlığı yerinde. İçini ferah tut, doktorun haklı tek bir sebep icin Amniyosentez hemen yaptirilmamaliKizlar ben geldim cok iyi haberlerde gelemedim burun kemigi kucuk cikti bide kalpte delik var ( kapanabilir dedi ) amniyosentez onerdi. Burun kemigi kucuk olan varmi aranizda ne biliyim ne dusuncegimide sasirdim
Kesinlikle arkadaslara katiliyorm tek bir bulgu ve ya tek bir doktor lafiyla hic bisi yaptirma Rabbim feraha cikarsin tez zmnda bence bisicik yok Insallah kisa zmnda guzel haberler alirsinKizlar ben geldim cok iyi haberlerde gelemedim burun kemigi kucuk cikti bide kalpte delik var ( kapanabilir dedi ) amniyosentez onerdi. Burun kemigi kucuk olan varmi aranizda ne biliyim ne dusuncegimide sasirdim
Canım kalpteki delik çoğu zaman kapanıyor burun da inşallahhh genetiktir amniyo yerine fetal DNA mı yaptırsan daha az riskliKizlar ben geldim cok iyi haberlerde gelemedim burun kemigi kucuk cikti bide kalpte delik var ( kapanabilir dedi ) amniyosentez onerdi. Burun kemigi kucuk olan varmi aranizda ne biliyim ne dusuncegimide sasirdim
Valla bacim kizima hamileyken gunde kac ögun yedigim belli degildi 16 kilo almistim ne önume gelirse yerdim seker de cikmadi bunda sadece sabah ve aksam yiyorm ara ögunde yok canim sitemiyor 3 kilo aldim simdilik ama sebze agirlikli besleniyorm disaridan yemiyorm yemekde cesit fazkaysa porsiyonlari kucuk tutuyorm migdem rahatsiz oyuzden ben bu duzene alismistm boyle devam ediyor.Bszen su icsen yarar ya gebelikde bu durum olabilr bence seker cikmaz sen yinede takip et sekerine falan bakdr aylik kontrollerdeArkadaşlar bu az kilo alan bacılar ne yiyiyorsunuz ben normal besleniyorum 7 kilo aldım yaneden aldığımı inanın bilmiyorum abartı bir yemem yok tatlıysa sadece sütlü tatlı yiyiyorum nerede hata yapıyorum şekerim çıkacak diye korkuyorum yoksa zaten veririm kilo bebeğe zarar veririm endişesi var bende
Bende aynı çok fazla almışım 8 kilo civarinda ve yemem normal. Hatta normalde daha fazla kaçamak yapardım. Hal böyle olunca şekerden şüpheleniyorum. Önceki hamileligimde de şekerim çıkmıştı son ayları diyetle tamamlamistim. Hamilelik şekeri olunca içtiğin şalgam suyu bile şekeri yukseltebiliyor. Sadece tatli şeylerden şeker yükselmesi olmuyor. Karbonhidratli yiyecekler, meyveler ve kök sebzelerde sebep... Mısır ve patateste buna dahil. İnsaallah şekerimiz yokturArkadaşlar bu az kilo alan bacılar ne yiyiyorsunuz ben normal besleniyorum 7 kilo aldım yaneden aldığımı inanın bilmiyorum abartı bir yemem yok tatlıysa sadece sütlü tatlı yiyiyorum nerede hata yapıyorum şekerim çıkacak diye korkuyorum yoksa zaten veririm kilo bebeğe zarar veririm endişesi var bende
Ay canım cok sagol icim rahatladi valla zaten kendi doktoruma gittim oda hic onemsemedi dediki ikilin normaldi ben bisey oldugunu dusunmuyorum dedi ama panaroma diye test varya onun burosurunu verdi istersen bi konus yaptir dedi. Senin kac cikmisti burun olcusu benim 3.1İlk hamileliğimde aynısını ayrintilida Fehmi bey söylemişti. Ama genetik olabilir iki hafta sonra tekrar gel kontrol edelim demişti. Diğer ölçüler normal olmasa Amniyosentez onerirdim ama bu durumda bekleyelim demişti. Kalbi içinde aynısını söylemişti. Nitekim iki hafta sonra burun biraz daha büyümüş, kalpte gayet normale dönmüştü ne ışık ne delik kalmamıştı. Kızımın minnacık burnu var ama çok şükür sağlığı yerinde. İçini ferah tut, doktorun haklı tek bir sebep icin Amniyosentez hemen yaptirilmamali
Ay canım cok sagol icim rahatladi valla zaten kendi doktoruma gittim oda hic onemsemedi dediki ikilin normaldi ben bisey oldugunu dusunmuyorum dedi ama panaroma diye test varya onun burosurunu verdi istersen bi konus yaptir dedi. Senin kac cikmisti burun olcusu benim 3İlk hamileliğimde aynısını ayrintilida Fehmi bey söylemişti. Ama genetik olabilir iki hafta sonra tekrar gel kontrol edelim demişti. Diğer ölçüler normal olmasa Amniyosentez onerirdim ama bu durumda bekleyelim demişti. Kalbi içinde aynısını söylemişti. Nitekim iki hafta sonra burun biraz daha büyümüş, kalpte gayet normale dönmüştü ne ışık ne delik kalmamıştı. Kızımın minnacık burnu var ama çok şükür sağlığı yerinde. İçini ferah tut, doktorun haklı tek bir sebep icin Amniyosentez hemen yaptirilmamali
Canim simdi universitenin hocasina gidicem 4 ten sonra ozel bakiyomus bide onun fikrini alicam yarinda panaroma testiyle ayni senin dedigin sanirim onu yaptircam gibi bakalim bu doktorunda bi fikrini aliyimda ama kendi doktorum ben bisey oldugunu dusunmuyorum dediCanım kalpteki delik çoğu zaman kapanıyor burun da inşallahhh genetiktir amniyo yerine fetal DNA mı yaptırsan daha az riskli
Ya benim de ilk gebeliğimde gebelik şekeri çıkmıştı acaba ondan mı ki? Doğuma kadar hep diyet yaptım 13 kilo ile tamamladım sanırım yine aynı şeyleri yaşayacağımBende aynı çok fazla almışım 8 kilo civarinda ve yemem normal. Hatta normalde daha fazla kaçamak yapardım. Hal böyle olunca şekerden şüpheleniyorum. Önceki hamileligimde de şekerim çıkmıştı son ayları diyetle tamamlamistim. Hamilelik şekeri olunca içtiğin şalgam suyu bile şekeri yukseltebiliyor. Sadece tatli şeylerden şeker yükselmesi olmuyor. Karbonhidratli yiyecekler, meyveler ve kök sebzelerde sebep... Mısır ve patateste buna dahil. İnsaallah şekerimiz yoktur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?