21.haftada risk olabilir demişti perinatoloji detaylı kontrolde 33 ölçmüştü arkadaşı olduğu için de tekrar alttan muayene etmedi sonra korona atlatınca uzunca gidemedim. Bir başka doktor 28 - 29 ölçtü bir hafta geçmeden diğer doktorum 9mm dedi bilmiyorum açıkcası haftaya gidince ne diyecekCanım nasıl oldu bir anda mi oldu yani en son gittiğinde ne kadardı ki ayy ben de çok korkuyorum bir ara benim de kısalmıştı sonra normale döndü
Demekki doktordan doktora değişiyo yada bebeğin gelişimine göreBenim oglum 1 hafta önden gidiyordu dogum tarihi 1 hafta öne alindi.
Evet ben de en son sabaha karşı gittim kanepenin büyük sırt yastıgını aldım arkama koydum en azından destek yapsın diye kendimizce çözüm üretiyoruz napalım bebişler rahat etsin decanim ben uyurken hic o yastiklari kullanmadim. Normal koltuk yastiklari varya kare kücük onlari aldim 1 tane belime dayiyorum 1 tane bacak arasina iste rahat edecegim sekilde yerlestiriyorum rahat uyuyorum
Canım ben mesela bu cuma 27+0 oluyorum ama 28.haftaya girdim diyorum cünkü 27 bitiyor 28 den gün almaya başlıyorum öyle oluyormuş ben de cok merak etmiştim araştırdım o yüzdenKızlar siz haftanızı hesaplarken başladığınız haftayı mı baz alıyorsunuz bitirdiğiniz haftayı mı? Mesela hamilelik günlüğünde 28.hafta yazıyor ama happymom uygulamasında falan 27.hafta detayları görünüyor banu çiftçinin uygulamasında 28.hafta yazıyor bir türlü oturtamadım kafamda
Canim 28+1 oldugunda 28.haftayi bitirmis 29.haftadan gun almis oluyorsun..ben 29.haftayi baz alıyorum bu durumda :)Kızlar siz haftanızı hesaplarken başladığınız haftayı mı baz alıyorsunuz bitirdiğiniz haftayı mı? Mesela hamilelik günlüğünde 28.hafta yazıyor ama happymom uygulamasında falan 27.hafta detayları görünüyor banu çiftçinin uygulamasında 28.hafta yazıyor bir türlü oturtamadım kafamda
Benim ilk hamileligimde de aynı sorun olduğu için serklaj yapıldı (rahim ağzına dikiş) 23mm di 14. Haftada dikiş atıldığında, sonra 30'a kadar yükseldi şimdi kaç bilmiyorum. Vajinal ölçüm doğru sonucu veriyor karından yanıltıcı oluyor ölçümler. Bir de kasılma falan olursa sıklığına ve sayısına dikkat et doktorunu bilgilendir çünkü rahimde kasılma olunca bebek kendini topluyor karnın sertleşiyor hafif ağrı eşlik ediyor bunların sıklığı sayısı düzeni ağrılı olması falan önemli rahim ağzını etkiliyor gerekirse kasılmaları da düzenlemek için ilaç veriyorlar erken doğum riskinde.Senin ölçüm nasıldı herhangi bir işlem uygulandı mı acaba
Bende ilk tahlillerimi yaptırdığımda 90 çıkmıştı ama çok önemsemedim ekmek çok yemesemde tatlıya çok düşkün oldum etkiledi tabi. Dikkat edicem mecburenBenim hamileliliği ilk öğrendiğimde açlık şekerim 92ydi. 6.aya kadar pek dikkat etmedim, 6.ayda bir ay diyetisyenle diyet yaptım, açlık 82 çıktı. Yani diyetle açlık kan şekeri düşebiliyor
Bende öyle düşündüm zaten dediğim gibi yeme sürem de uzun ama kafam karıştıYemegini bitirdikten 1 saat sonra ölcüm yapilir canim diyetisyenim öyle dedi ve öyle yapiyorum ben. Cünkü her lokman seker olabilir ve 1 saat gecmesi lazim üstünden.
Benim gün içinde akşamları o dediğin şekilde karnım taş gibi oluyor sertleşiyor amz ben çok su içiyorum şiştim sanıyorum bir de benim karnım çok büyümüyor o yüzden gergin oluyorumBenim ilk hamileligimde de aynı sorun olduğu için serklaj yapıldı (rahim ağzına dikiş) 23mm di 14. Haftada dikiş atıldığında, sonra 30'a kadar yükseldi şimdi kaç bilmiyorum. Vajinal ölçüm doğru sonucu veriyor karından yanıltıcı oluyor ölçümler. Bir de kasılma falan olursa sıklığına ve sayısına dikkat et doktorunu bilgilendir çünkü rahimde kasılma olunca bebek kendini topluyor karnın sertleşiyor hafif ağrı eşlik ediyor bunların sıklığı sayısı düzeni ağrılı olması falan önemli rahim ağzını etkiliyor gerekirse kasılmaları da düzenlemek için ilaç veriyorlar erken doğum riskinde.
Canım kasılmaların başlaması normal bu haftalarda doğuma hazırlık yapıyor vücut ama dediğim gibi sıklığı, duzeni ve ağrılı olması önemli mesela benim gibi rahim ağzı yetmezligi olanlarda bu kasılmalar daha onemli çünkü erken doğum riskimiz oluyor. Mesela benim günde belli aralıklarla 4-5 kez oluyor ama düzensiz şekilde onun için önemsemiyorum. Karnımızın sert olması normal büyüyor geriliyor benim bahsettiğim bebek bir yerde toplanıyor mesela göbeğimin orta kısmında top gibi oluyor minik bir tepecik gibi o an ağrı mi desem yanma mı desem böyle değişik bir ağrıyla birlikte sonra sayıyorum 10-15sn de düzeliyor bunlar normal ama bu düzenli ve ritmik bir şekilde oluyorsa ağrı gittikçe artıyorsa falan önemli.Benim gün içinde akşamları o dediğin şekilde karnım taş gibi oluyor sertleşiyor amz ben çok su içiyorum şiştim sanıyorum bir de benim karnım çok büyümüyor o yüzden gergin oluyorum2. Hamileliğim ama ilkinde böyle şeyler yaşadığımı hatırlamıyorum hiç tabi 8 yıl önceydi eğer onlar kasılma denen şeyse başım dertte demektir ilk kontrolde gem normal doktoruma hem de perinatoloji doktoruma soracağım
aptamilde şeker yokki anne sütünde olduğu gibi laktoz var onun hariçinde yenidoğanda gaz durumunun olması çok normal zamanla bağırsak sistemi geliştikçe gaz olayıda daha rahatlayan birşeyİlk kızımda bende sma mama kullandım hazmı ve kilo alımı iyiydi. İlk aptamil vermiştim o kadar şekerli tatlıydı ki bebek onu sindiremedi gece gündüz gaz ağrısından ağladı 2 dr.un tavsiyesiyle sma ya geçtik. Tatsız saman gibi lezzeti ama bebeğim çok sevmişti
bizede sütümüz az diye doktor aptamil önermişti çok şükür iyi geldi bebeğime hem anne sütüne yakınmış hemde bağışıklık için iyiymiş sonradan öğrendiklerim bunlar tabii :)İlk doğumumda bebeğin sarılığı artınca süt yetmiyor takviye yapalım demişlerdi hastanede şırıngayla mama vermişti hemşireler Sma verdiler bende eve çıktıktan sonra bir hafta kadar kullandım sonra sütüm çoğalınca bıraktık. Sma ve Hipp güzel mama olarak. Görümcemin ikizleri vardı sütü yetmiyordu o da Hipp kullanmıştı. Mama seçerken içeriğindeki şeker oranlarına bakın şeker hem kof kilo yapıyor hemde gazı falan artırıyor küçücük bebekler sindiremiyor haliyle. Ben yine hastane çantama koymayı düşünmüyorum mamayı gerekirse orda verirler yine yada alırız o anda.
Canım inşallah yanlış ölçümdür bol bol yat dinlen gerçi kısa diye de hemen doğum olmaz Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin benim de 18. Haftada sanırım 27’ye düşmüştü sonra şükür her ölçümde uzadı o zaman uzamasaydı dikiş atılacaktı bir iki hafta daha sıkarsan dişini 30 fan sonra doğsa da büyük bir sıkıntı olmaz Allah’ın izniyle21.haftada risk olabilir demişti perinatoloji detaylı kontrolde 33 ölçmüştü arkadaşı olduğu için de tekrar alttan muayene etmedi sonra korona atlatınca uzunca gidemedim. Bir başka doktor 28 - 29 ölçtü bir hafta geçmeden diğer doktorum 9mm dedi bilmiyorum açıkcası haftaya gidince ne diyecek
Yaa kordonu mu 4 saate düştü cok şaşırdımAz zaman kaldı zaten doğdukları zamanda agliycam artıkbenm kardeşiminde 36da doğmuştu sıpası 40 hafta gözüküyodu usgde sezeryanla aldılar 3.250 doğdu sipa 4 saat sonra göbeği düşmüştü şok olmuştuk 1 gün daha kalsa kordondan ayrilcakmis demişti doktor gelişimi daha mantıklı geliyo o yüzden ama tabi tüm uzuvlarında aynı gelişim varsa sadece şişko olması yeterli olmaz zannımca
Ilk.bebegi normal doğumdu mecburi sezeryan yaptılar bunda tehlikeli görmüşler demekki demistikYaa kordonu mu 4 saate düştü cok şaşırdımBebek gelişimi kilo önce olsa da haftasına göre ilerliyor aradaki fark cok açılırsa sizin ablanızdaki gibi 2-3 haftadan fazla o zaman genelde planlı sezeryan oluyor. Benimde son kontrolde 1 hafta öndeydi ama bakalım 37 ye kadar en azından düşün durduğu yerde
alla alla benimde kafam karisti simdiKadın doğum doktoruna sordum bende öyle biliyordum ama değilmiş. İlk lokmayı baz alacakmışız
evet :) saglikla gelsinlerdeDemekki doktordan doktora değişiyo yada bebeğin gelişimine göre
aynen öyle valla :)Evet ben de en son sabaha karşı gittim kanepenin büyük sırt yastıgını aldım arkama koydum en azından destek yapsın diye kendimizce çözüm üretiyoruz napalım bebişler rahat etsin de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?