• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Bizde artik 2 gundur emmeyi birakdirk emmek istemiyo sutumu sadim 2 memeden 30 cc zor cikti aradan 8 saat sonra sagdim 50 cc cikti bu aralar acok sitresteyim annem rahatsiz kanser teshisi konuldu sutum belkide ondan cekildi. Mamaya basladi 100 cc iciyo onuda belji mememde bile okadar durmuyodu umraim herdey yoluna girer😓😥

Bizde artik 2 gundur emmeyi birakdirk emmek istemiyo sutumu sadim 2 memeden 30 cc zor cikti aradan 8 saat sonra sagdim 50 cc cikti bu aralar acok sitresteyim annem rahatsiz kanser teshisi konuldu sutum belkide ondan cekildi. Mamaya basladi 100 cc iciyo onuda belji mememde bile okadar durmuyodu umraim herdey yoluna girer😓😥
Çok çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede iyileşir 🙏 bi damla bile varsa artabilir diye okumuştum

Ya kızlar sizin kuzularınız da devamlı sizi yanında istiyor mu? Hep konuşalım, öpelim, yanında kitap okuyıalım, oynalım istiyor, yemek yememize bile dayanamıyor ondan ayrı, her zaman değil ama günün çoğu böyle. Siz nasıl çözümler üretiyorsunuz bu duruma?
O uyanıkken koala gibi yaşıyoruz hele hele onsuz sofraya oturmuşsak nasıl saydırıyor trip yapıyor. Biz de artık o demeden kucağımızda sofraya alıyoruz az bende biraz eşimin kucağında öyle öyle yemeği tamamlıyoruz.

Annene geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Memeden sütü sağmayla bebeğin emmesindeki gelen süt miktarı aynı olmaz. Ne kadar emerse o kadar süt olur, arz talep gibi düşünebilirsin. Makineyle sağımda meme refleks olarak kendini geri çekip strese girebilir ve bir miktar sütü memede hazır olarak bebeğe saklar. Yani Tam anlamıyla boşaltma olmaz. Bebek emerken sadece memedeki sütü almaz süt üretir. Süt damlayarak gelip bir süre sonra hızlanır sonrasında yavaşlayarak durur ve emme devam ederken az sonra tekrar yeni bir akim oluşur bebek süt alımına devam eder. Makine sadece vakumlar bebek ise diliyle memeyi sağar. Sağıma olanak veren uçlar areolanin alt kısmında toplanmıştır. Pompa eşit etkide memeyi tam karşısından vakumlar. Bu ikisi arasında çok fark vardır.
Lütfen sakin loş bir ortamda emzirmeye çalış.

Ozaman başlayabilirsin doktorumuz internette yazan bilgiler artık geçersiz eskiden 6 aydan önce başlanırsa bebekte gıda alerjisi oluşacağı düşünülüyodu ama 6 aydan sonra başlayanlarda daha çok görülüyor dedi.4-6 ay arası bebek nezaman hazırsa ozaman verebilirsin dedi
Var zaten alerjimiz 🥲 nasıl başlamalıyım napmalıyım güzel annelerr

Annene geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Memeden sütü sağmayla bebeğin emmesindeki gelen süt miktarı aynı olmaz. Ne kadar emerse o kadar süt olur, arz talep gibi düşünebilirsin. Makineyle sağımda meme refleks olarak kendini geri çekip strese girebilir ve bir miktar sütü memede hazır olarak bebeğe saklar. Yani Tam anlamıyla boşaltma olmaz. Bebek emerken sadece memedeki sütü almaz süt üretir. Süt damlayarak gelip bir süre sonra hızlanır sonrasında yavaşlayarak durur ve emme devam ederken az sonra tekrar yeni bir akim oluşur bebek süt alımına devam eder. Makine sadece vakumlar bebek ise diliyle memeyi sağar. Sağıma olanak veren uçlar areolanin alt kısmında toplanmıştır. Pompa eşit etkide memeyi tam karşısından vakumlar. Bu ikisi arasında çok fark vardır.
Lütfen sakin loş bir ortamda emzirmeye çalış.
Sureklj memeyi teklif ediyorum a.a malesef istemiyo dogdugundan beri hep bi meme reddi vardi simdi tamamen oldu. Cok guzel anlatmissiniz bu arada tesekkurler

Kızlar sizin bebelerde uyurken dönüyor mu? Gece uykusuna yatırıyorum ama okadar çok dönüyor ki sürekli kendini uyandırıyor öyle oluncada uyku bana haram oluyor. Ne zaman geçicek bu durum yada var mı bi çözüm önerisi olan.
Yeni mi dönmeye başladı? Benim ki dönmeyi öğrendiğinde gece de uykuda dönüp uyanıyordu. Yeni bir şey öğrendiklerinde uykuda da yapıyorlarmış canım bir kaç hafta sürmüştü bizim.

Var zaten alerjimiz 🥲 nasıl başlamalıyım napmalıyım güzel annelerr
Sizin laktoz alerjisi sanırım sebzelerden sıkıntı olacağını sanmıyorum.Genelde kabakla başlatıyolar en az alerjik o hemde kabız olmasın diye

Sizin çocuğunuzla benimki o kadar benziyor ki ne zaman okusam evet evet aynen diyorum, böyle bir bebek modeli var sanırım 😂bizimki de çok hareketli, isim etkiler diyorlardı sanırım haklılarmış😁biz hala yer yatağında yatırıyoruz, Beşiğe yatırınca kalkmaya çalışıp kendini öne doğru atlıyor küt diye kafayı çarpıyor, bizim bir de ek olarak sürekli kafayı gömerek uyuyor gece onu gözlenmekten hep uykusuz kalıyorum 🙊
Evet bizdede var o gomerek uyuma uykuda kalkip battaniyeyi agzina sokma uzerine cekme.Emeklerken kafasini gidip dolaba toslama😅bos su bidonuna kafa atma😅besigi asagiya indircez baya tedirgin edici oldu.Kurtlular ya😅😅😅Ismi ne siznkinin bizimki pelin😅

Kafasını nasıl vuruyor canım?
Tv unitesine,holdeki bos bidona,yatakta tahta kisma valla ne yapcam bilmiorm her dk yanindayim en basiti geri ceviriken kendini bazen tutamio kafayi yere vuruo.
Nasil yapcaz bilmiorm yuzustunden arkaya donerken biraz zorlanio yandan donuo o zamanda kafayi dengeleymio bazen agir gelio

Evet bizdede var o gomerek uyuma uykuda kalkip battaniyeyi agzina sokma uzerine cekme.Emeklerken kafasini gidip dolaba toslama😅bos su bidonuna kafa atma😅besigi asagiya indircez baya tedirgin edici oldu.Kurtlular ya😅😅😅Ismi ne siznkinin bizimki pelin😅
😂😂😂Evet ya napıcaz bilmiyorum o kadar çok çarpıyor ki kafayı yatak alıp kenarına beşik koruyucu mu koysak dedim o da 3cmmiş korur mu emin olamadım. Hayır sanki yol devam ediyormuş gibi ısrarla ileri itiyor kafayı iki büklüm oluyor. Pelin adıyla büyüsün inşallah 🤗bizimki de Demir Alaz. Alaz alev demek, gerçekten de ateş parçası gibi yetişemiyoruz 😂

Anneler merhaba...Rota aşısının 2.dozu sonrası bugün 8.gün ve kaka yap ma dıııııı....2.bebeğim ve snne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal olduğunu biliyorum ..dün gliserin fitil uyguladım ve çıkartırken çoooook az yaptı.ancak hepsi bu! Doktoruyla konuştum.normal dedi firili her gün uygulamayalım diye uyardı gelin falan demedi....ama bugün 8.gün ve çok hıysuz yavrum:( aynı durumda olan var mı? Şurup kullanıp bağırsak tembelliği oluşsun istemedim ama mecbur kalacağım sanırım.siz ne yaptınız bu durumda???

O uyanıkken koala gibi yaşıyoruz hele hele onsuz sofraya oturmuşsak nasıl saydırıyor trip yapıyor. Biz de artık o demeden kucağımızda sofraya alıyoruz az bende biraz eşimin kucağında öyle öyle yemeği tamamlıyoruz.
Ya o zaman stres yapmayayım, biz şımartmaktan, kucağa alışırmaktan korkuyoruz ama sana göre olması gereken bu mu mesela? Ben ona emin olamıyorum.

Siz hangi ildensz yada ülkede suan biz uzun kollu ve corapliyiz bayadir soguk yani yerdeler tum gun.Ortu seriyorum ama artik evi geziyor tasa vs denk geliyor yani heke corapsiz mumkun deil.
Istanbul 😅 bir ara sogudu sonra yine isindi, ev ici sicak oluyor ama bugun oglen serin oldu ben de uzun kollu tuluma gectim, yine tek kat giydiriyorum gerci.

Ya kızlar sizin kuzularınız da devamlı sizi yanında istiyor mu? Hep konuşalım, öpelim, yanında kitap okuyıalım, oynalım istiyor, yemek yememize bile dayanamıyor ondan ayrı, her zaman değil ama günün çoğu böyle. Siz nasıl çözümler üretiyorsunuz bu duruma?
Cozum olarak kanguruya bagliyorum. Gunluk ev islerimi yaparken mesela ortaligi toparlamayi filan hep cogunlukla kucagimda kanguruya bagli halde yapiyorum. Ya da mutfakta mama sandalyesine oturtuyorum, ona malzemeleri esyalari gostere gostere isimlerini soyleye soyleye, ona bakarak sarkilar soyleyip dans ederek yemekleri yapiyorum, cok hosuna gidiyor cok egleniyor. Yemeklerimizi de hep beraber yiyoruz zaten ya bizim kucagimizda duruyor, ya mama sandalyesinde bizi izliyor. Artik ben tadimlara basladigim icin mama sandalyesinde onune ona uygun seyler koyuyorum onlari yemege ugrasiyor. Mesela bugun fileye uzum koydum, suyunu emdi, hosuna gitti. Yemekte kucagimizda olursa bizim tabaklarimiza dokunmaya calisiyor. Mama sandalyesi daha guvenli o acidan.

😂😂😂Evet ya napıcaz bilmiyorum o kadar çok çarpıyor ki kafayı yatak alıp kenarına beşik koruyucu mu koysak dedim o da 3cmmiş korur mu emin olamadım. Hayır sanki yol devam ediyormuş gibi ısrarla ileri itiyor kafayı iki büklüm oluyor. Pelin adıyla büyüsün inşallah 🤗bizimki de Demir Alaz. Alaz alev demek, gerçekten de ateş parçası gibi yetişemiyoruz 😂
Bizimki besikte yatak koruycuda var ama onuda indirio ayagiyla zaten yatak disi heryere de tosluyor.Yastik fln koydum tv unitesinin oraya😅Oglumun adi fuat selim ama oda boyledi😅hatta ×5di

Istanbul 😅 bir ara sogudu sonra yine isindi, ev ici sicak oluyor ama bugun oglen serin oldu ben de uzun kollu tuluma gectim, yine tek kat giydiriyorum gerci.
Bende tek kat giydiriorm ama corapsiz olmuo yalovadym bende 😅Ben kisin bile kalin giydirmem ama corapsiz ayaklari buz gibi oluyordu.😅Oglumda oyle degildi mesela bu kiz daha cok usuyor.vucut isilari farkli.

Merhabalar
Nihayet annemin evindeyiz. 4,5 ay yalnizliktan sonra annemin yardimlari ilgisi ilac gibi geldi. Gunlerin nasil gectigini anlamiyorum. Her sey sut liman olacak biraz rahat edecegiz derken bebegimin cigliklari basladi son bir haftadir.

Cok merak ediyorum sizin bebeklerde de var mi sevinc cigliklari, sikilma cigliklari hatta aglamasinin devaminda da bir cesit cigliklar. Sessiz harfleri nadir cikartiyor artik. Ciglik icinde geciyor gunler. Ne zaman bitecek derken ani yasayamaz oldum. Bir doktora danismak istiyorum ama kime danisacagimi bilmiyorum.

Ya o zaman stres yapmayayım, biz şımartmaktan, kucağa alışırmaktan korkuyoruz ama sana göre olması gereken bu mu mesela? Ben ona emin olamıyorum.

Düzgün oturmaya başladığında zaten mama aandalyesinde kendi yerinde masada yine yer alacak ama şu an tam oturamıyor o yüzden bizim kucağımızda olması geçici bir durum. Biz pek şımarıyor her istediğini yapıyoruz diye düşünmüyoruz. Zaten ona bu durumun geçici olduğunu açıklıyoruz.

Back
X